De Grote Rekendag

Maike VerhagenAlgemeen

Vandaag hebben wij meegedaan met de nationale Grote Rekendag!

In alle groepen zijn de kinderen op rekenreis gegaan.
Rood 3 is met de bus op reis gegaan naar verschillende landen binnen Europa en Egypte. In deze landen hebben ze allerlei verschillende werkjes en activiteiten gedaan die herkenbaar zijn voor dat land. Denk aan jeu de boulles, het nabouwen van de toren van Pisa of de piramides in Egypte. Ook hebben zij een puntzak voor de friet gevouwen, een pizza gedeeld en zelf Engelse Drop gemaakt.
De groepen Geel 4 en Geel 1, zijn meegenomen op reis door Ieke en Pol die met verschillende vervoermiddelen op nieuwe plekken kwamen.  De groepen Geel 2, Geel 3, Blauw 1, Blauw 3 en Blauw 4 zijn met Fadoua en Max op reis gegaan nadat ze een landkaart hadden gevonden.
Groep Blauw 2 ging op reis met Camilla. Haar vriend Emile had een speurtocht uitgezet die uiteindelijk leidde naar het kasteel van Dracula in Roemenië. Om door te kunnen reizen moesten alle kinderen verschillende rekenpuzzels oplossen om verder te kunnen reizen.
Rood 1 en Rood 2 hebben de Grote Rekendag met Semsom gedaan. Waar uiteindelijk met hele leuke spellen een code gekraakt moest worden.

Onze kinderen hebben geoefend met het:
– lezen van tabellen zoals dienstregelingen
– rekenen met tijd
– rekenen met geld (hele rare MoMo’s)
– aflezen van een landkaart, plattegrond, werken met windrichtingen
– zelf ontdekken van een regel of regelmaat (puzzelen, probleemoplossen)

Hieronder een impressie van deze dag

Deze slideshow vereist JavaScript.