vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan.BB3

Afscheid 🙁

De laatste keer samen proosten. Ik ga jullie missen!

Dag lieve Jabiir.
Dag lieve Sevilay.
Dag lieve Bjorn.
Dag lieve Derron.
Dag lieve Burak.
Dag lieve Narjiss.
Dag lieve Naomi.
Dag lieve Sinan.
Dag lieve Deshwan.
Dag lieve Natascha.
Dag lieve Osman.
Dag lieve Soekayna.
Dag lieve Pawel.
Dag lieve Sontje.
Dag lieve Parush.
Dag lieve Deniz.

Tijd om afscheid te nemen. ‘s Middags hebben de kinderen  afscheid genomen van alle kinderen op school.

Deze diashow vereist JavaScript.

‘s Avonds hebben de kinderen afscheid genomen van alle juffen en meesters. We hebben een quiz gespeeld, een film van het afgelopen schooljaar bekeken en we hebben iedereen bedankt.

Juf Maike en Mea-Eve

Juf Maike is bevallen van een knappe dochter, Mea-Eve. Alle kinderen zijn fan van juf Maike. Dus we hadden gevraagd of ze nog op bezoek wilde komen. Samen hebben we gezellig gekletst en beschuit met muisjes gegeten!

Schoolkamp

Wij hebben een super gaaf, cool, vet, fantastisch schoolkamp gehad. Bekijk snel de foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Post

We hebben brieven ontvangen van de schoolverlaters van locatie Kronehoefstraat. We gaan samen met deze groep op schoolkamp. Dus het is wel handig als we elkaar een beetje beter leren kennen… vandaar de brieven :D.

De rommelmarkt

Cola, Fanta, ranja, pizza, koek, taart, koekjes, lootjes, kleding en heeeeeel veel andere spullen hebben we verkocht. Alle kinderen hadden een taak. Het ene kind zorgde voor de Cola, het andere kind zorgde voor de koekjes enz. Wat hebben de kinderen hard gewerkt. We hebben 225,65 euro opgehaald voor het schoolkamp. Super!

We willen alle mensen die hebben geholpen en/of naar de rommelmarkt zijn gekomen bedanken!

Schoolreisje 🙂

Vandaag zijn we naar Toverland gegaan. Het was super leuk, gezellig, gaaf en warm.

De stad

Het thema van het schoolproject is ‘de stad’. Samen met alle andere kinderen van onze school bouwen we een stad in het klein.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het eindresultaat

De laatste Cito’s

De laatste Cito ronde is begonnen. Voor BB3 is dat wel een heel speciaal moment. Zij maken voor de laatste keer op de basisschool de Cito-toetsen. Spannend! Veel succes!

Sportdag

Vandaag hebben we met zijn alle lekker gesport. Hoogspringen, verspringen, duurloop, sprint, trefbal, jammer dan, kat en muis… Bekijk snel de foto’s!

Wij willen alle ouders en leerkrachten bedanken voor de sportieve en gezellige dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Leren leren

De komende weken gaan we aan de slag met de topografie van Europa. De kinderen kunnen thuis en op school leren voor de toetsen… maar hoe kan je je nou goed voorbereiden op zo’n toets? Hoe kunnen anderen je daarbij helpen? Dat gaan we bespreken en hopelijk volgen er veel mooie punten.

Pasen

Praten over Pasen, palmpasenstokken maken en weggeven, eieren zoeken en spelletjes spelen. Wat een gezellige dag :D.
Wij wensen iedereen een fijn paasweekend toe.

Leerlingenraad

We hebben gestemd. Narjiss gaat onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Veel succes Narjiss.

Vertrouwen

Tijdens de gymles moesten de kinderen geblinddoekt door een ‘mijnenveld’ lopen. Gelukkig was er een maatje om te helpen. Goed luisteren en vertrouwen op de ander.

De Week van de Lentekriebels

In de Week van de Lentekriebels kregen de kinderen elke dag les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Dat was leuk, maar ook heel spannend. De kinderen mochten eerst opschrijven wat ze al wisten over deze onderwerpen en daarna mochten ze vragen opschrijven. Alle vragen zijn beantwoord en we hebben heeeeel vaak gelachen.

Ontdekkend en ontwerpend leren

We gaan op school steeds meer aandacht besteden aan ontdekkend en ontwerpend leren. Dat is wel even wennen hoor.. maar wel super leuk!

We hebben een proefje gedaan met Skittels. Wat gebeurt er? Hoe kan dat?

We hebben ook een proefje gedaan met water, olie en mosterd. Ieuw, dat stonk! Wat zie je? Wat gebeurt er als je mosterd door het water en de olie roert?

De kinderen hebben een smiley ontworpen. Ze moesten zelf nadenken over hoe de smiley eruit moest komen te zien en waar ze de smiley van gingen maken. De smiley mocht niet gewelddadig zijn.

Carnaval

Carnaval circuit
De groepen MB2, BB1, BB2 en BB3 zijn aan de slag gegaan met opdrachten rondom het thema Carnaval. Ze hebben getekend, toneel gespeeld, een kettingreactie gemaakt en geknutseld.

Rare haren dag
Rare haren dag en serieus werken.. pff dat is wel lastig hoor. Die haren hangen ook steeds in je gezicht ;).

Carnaval op school
Carnaval op de reis van Brandaan. Wat een gezellige boel!
Na het hossen en dansen op het plein begonnen we de dag rustig in de klas. Spelletjes spelen, een modeshow lopen en voorbereiden voor het optreden. Brandaan’s got Talent 2017 was een groot succes! Dansen, zingen, toneelspelen, playbacken, alles kwam voorbij. Narjiss, Soekayna en Naomi traden op namens onze klas. Zij playbackten en dansten op het liedje ‘Overal waar ik ga’.
Na de optredens was het grote carnavalscircuit.

Wij wensen iedereen een fijne Carnaval en een fijne vakantie toe!

Karpencross

Zondag 19 februari hebben twee toppers uit BB3, Bjorn en Jabiir, meegedaan aan de Karpencross. De Karpencross is een hardloopwedstrijd. De jongens hebben 2600 m gelopen. Super leuk en knap dat jullie mee hebben gedaan!

Deze diashow vereist JavaScript.

Opendagen

In januari en februari kunnen de kinderen (en hun ouders) een kijkje gaan nemen op de middelbare school waar ze volgend schooljaar graag naartoe willen gaan. Spannend :D.

Kerst

Christmastime is here… Samen knutselen, samen rekenen en natuurlijk samen eten.

Girls only
We sloten de week af met een meidenmiddag. Jongens waren niet welkom. Lekker make-uppen, nagels lakken, haren stijlen/krullen. Wat een heerlijke middag. Natuurlijk kwamen sommige jongens toch even spieken naar al die knappe meiden.

Boys only
Natuurlijk hadden ook de jongens een jongensmiddag. Meiden waren niet welkom. De jongens mochten lekker gamen.

Presentatie Olympia

Een juf van het Christiaan Huygens College kwam vertellen over Olympia. Olympia is onderdeel van het Christiaan Huygens College. Op Olympia wordt op traditionele wijze, vanuit een duidelijk herkenbare structuur, les gegeven aan kleine klassen. We kregen foto’s van de school te zien, ze vertelde over de school en we mochten heel veel vragen stellen.

Sinterklaas

Sintviering
Surprise + Sinterklaas op school + spelen met de cadeautjes + het grote pepernotenspel = een top dag

Deze diashow vereist JavaScript.

Heel Brandaan bakt
Van de sinterklaascommissie kregen we de opdracht een lekker baksel te maken. Dit vonden wij van BB3 een heerlijke opdracht, maar we mochten de taart helaas niet meteen opeten. Dat was jammer!

img_5815

Pietenparcours
Eerst moesten we met de taart een parcours in de gymzaal afleggen. Oh jeetje.. zou dat lukken?!

Natuurlijk helpen wij van BB3 ook ‘de kleintjes’.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pfff.. het was gelukt. We hadden niet de snelste tijd maar de taart was nog heel. Dus je raadt al wel wat we toen gingen doen…

Presentatie Praktijkschool

Een juf van de Praktijkschool kwam vertellen over de Praktijkschool. We kregen foto’s van de school te zien, ze vertelde over het rooster, de vakken, de kluisjes en de regels op school  en we mochten vragen stellen.

Nationaal Media Paspoort

De komende tijd gaan we aan de slag met het Nationaal Media Paspoort. We leren van alles rondom het thema media. Wat zet je op Facebook? Hoeveel tijd besteed je aan gamen? Wat doe je als je dingen op internet ziet die je liever niet had willen zien? enz.

logo1

Gutsen

De afgelopen weken hebben we gegutst en hebben we verschillende afdrukken gemaakt.

Toetsronde 1

De eerste toetsronde is gestart. De komende drie weken zullen we de Cito-toetsen maken van lezen, begrijpend lezen, rekenen, spelling en woordenschat.

Hard werken wordt beloond

Het eerste hoofdstuk van rekenen hebben we afgerond, de toetsen zijn gemaakt en we hebben herhaald wat we moeilijk vonden, dus… tijd voor de spelles!

Multi-Action

Rustig ademen, stevig staan en met respect slaan en trappen, dat leerden we tijdens de les Multi-Action. Multi-Action bestaat niet alleen uit verdediging/ gevechtsport, maar ook uit aangepast conditietraining en assertiviteitstraining.

Deze diashow vereist JavaScript.

De Kinderboekenweek

Opening Kinderboekenweek
Vrijdag 7 oktober werd de Kinderboekenweek geopend door hippe opa’s en oma’s. Ze zagen er oud uit, maar toch konden ze goed dansen. Ook maakten ze selfies en deden ze de dab.

Opa’s en oma’s van de toekomst
Hoe zien we er over 60 jaar uit?

Afsluiting Kinderboekenweek
We hebben gezamenlijk de Kinderboekenweek afgesloten in de hal. Iedere groep moest een gedeelte van het verhaal van Roodkapje voordragen.
Bij ons stukje lazen opa Sinan en oma’s Narjiss en Naomi het verhaal voor. Deshwan speelde roodkapje. Samen met oma Natascha werd hij (of zij ;)) opgegeten door wolf Sontje. Gelukkig kwamen boswachter Jabiir en jager Burak helpen en kwam alles weer goed.
Het was een optreden om trots op te zijn!

Kinderpostzegelactie

De Kinderpostzegelactie is gestart. Ook wij doen mee! Vanaf vandaag gaan de leerlingen langs de deuren en naar familie en vrienden om kinderpostzegels, pleisters, kaarten en USB-sticks te verkopen.

Sevilay mocht even oefenen en ‘belde aan’ bij juf Sonja.

De eerste week

De eerste schoolweek zit er weer op.  We hebben afspraken gemaakt, veel samengewerkt en een mooie verjaardagskalender gemaakt.

Welkom

Welkom op de pagina van BB3. Dit is ons laatste schooljaar op de reis van Brandaan. In onze klas zitten 16 kinderen. Vijf meisjes en elf jongens. Dit schooljaar gaan we veel gave en leerzame activiteiten doen. We zullen regelmatig een berichtje plaatsen op deze pagina :).

Groetjes BB3

img_5442


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus