vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan.Blauw

Thema Dino’s 

De laatste weken hebben we aan het thema Dino’s gewerkt! In de klas hebben we een verteltafel ingericht nav. het boek: Gigantosaurus! In de schrijfhoek stempelen we woordjes, knippen we letters / woordjes uit omtrent dit thema. We spelen dino memory, leggen de plastic dino dieren van groot naar klein, sorteren ze op voedsel (planteneter, vleeseter) en maken een logische reeks over het leven van een dino. Dinsdag hebben we gekookt; nest met dino eieren (spaghetti met ballen) het was smullen! Volgende week gaan we stallen bouwen voor de dino’s.

De letter D staat centraal! Dus pap en mam; geef maar iets mee met een D!!

 Carnaval 2017

Vandaag hebben we flink Carnaval gevierd! Bij binnenkomst hebben we over de tafels een modeshow gelopen. Door de raad van 11 is Belinay gekozen tot mooist verklede leerling van groep blauw! Wij vonden iedereen prachtig verkleed! Daarna in de hal samen met veel ouders, opa’s en oma’s genoten van alle optredens!! Wat was het top!! Na de pauze hebben we 4 activiteiten gedaan. Als afsluiting kregen de kinderen allemaal ranja met chips!! Top dag!! Fijne carnavals vakantie iedereen!

Nog wat kiekjes!!

 

Kerst 2016

Sinterklaas in groep blauw!

Vandaag (5 dec) was het dan eindelijk zover! Sinterklaas heeft een bezoek  gebracht aan school en ook aan onze klas. Eerst leek het erop dat Sint dit jaar met alleen hoofdpiet naar school was gekomen, maar al gauw bleek dat Bakpiet onder de baktafel in slaap was gevallen! Oh oh oh.. wat had Bakpiet toch een dikke buik van al die lekkere taartjes en pepernoten die er gebakken waren. Hoe krijgen we die er toch af? Vroeg Sinterklaas zich af. Daar wisten de kinderen van de bovenbouw zich wel raad mee. Zij kende nog wel wat intensive oefeningen!! En ja hoor; na sprinten, opdrukken, hakken-billen, boksen, twerken (dansen) en de dabb was Bakpiet weer helemaal afgeslankt!!

Daarna kwam Sinterklaas nog een half uur in onze klas! Uiteindelijk kregen we allemaal een cadeautje van de Sint!

” Heel Brandaan bakt” race!!

Met onze eigen gebakken taart in je handen over een pietenparcours heen!! Ja… dat is geen makkie!! Hier gaan we dan! Daarna hebben we heerlijk gesmuld van de taart!!

 

Schoolontbijt!!

Vandaag hebben we heerlijk ontbeten op school. Het was heel gezellig met z’n allen in de hal.

img_6270

Kinderboekenweek 2016

Met opa’s en oma’s naar het bos……..

Hallo allemaal,

We hebben een fijne start gemaakt in groep blauw. De groep bestaat uit 3 meiden en 10 jongens. Waaronder onze “oude garde” Mischa, Luuk, Milainey, Natasha, Ryan en Stibbe, ze kennen het reilen en zeilen van groep blauw al en zijn trots dat ze onze nieuwe leerlingen; Keano, Kenjiro, Kasim, Belinay, Liam, Luca en Jeremiah, wegwijs kunnen maken.

De eerste dagen hebben we veel binnen en buiten gespeeld! Tevens hebben we in de werkles hard gewerkt aan een zomerknutsel en aan de verjaardagskalender.


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus