vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan.MB1

Juni

Voorlezen

Na een week voorbereiden in de klas was het eindelijk zover. We gaan voorlezen in groep blauw, OB1 en OB2! Alle kinderen hadden zelf gekozen in welke klas ze wilden gaan voorlezen. Ze keken er dan ook echt naar uit.

In iedere groep werd er voorgelezen aan een klein groepje kinderen. Wat deden ze het goed! Complimenten voor allemaal!!!

Schoolreisje

Wat hebben we afgelopen donderdag een ontzettend leuke dag gehad!
Veel  kinderen waren nog nooit in Toverland geweest. Daarvoor was het extra spannend, dat kon je merken in de bus!
Wat kun je daar allemaal doen? Ben ik lang genoeg om in de attractie te mogen?!?! Even meten!
We zijn met onze groep gezellig samen het hele park doorgelopen. De kinderen hebben steeds samen gekozen waar ze in wilden, groepjes werden opgedeeld en daar gingen we weer!
Het spelen op de wiebelbrug werd een hele natte ervaring…..bijna iedereen viel oeps….in het water! Wat een lol en dat geeft niet als het zo warm is!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Afscheid juf Britt

Vandaag was het dan zo ver…juf Britt heeft het hele jaar stage gelopen in mb1 en ze is geslaagd voor haar diploma onderwijsassistent! Super knap! Nog veel knapper is dat ze meteen een baan heeft gevonden. We zijn heel blij voor juf Britt maar we zullen haar gaan missen.

Kei bedankt juf Britt en veel succes!!

Mei

Sportdag!

We hebben vandaag een heerlijke (droge) dag gehad!
Allemaal hebben we leuke spelletjes gedaan, had gerend en goed geklommen.

Nu even lekker uitrusten naar zo’n drukke dag.

Afscheid

Baris was vandaag voor het laatst bij ons in de klas.
We hebben afscheid genomen en hij heeft een vriendenboekje meegekregen.
We wensen Baris veel succes op zijn nieuwe school.

We zijn gestart met het nieuwe thema: Wij bouwen een stad!

Daar hoort natuurlijk onderzoek bij….

Hoe zien huizen eruit?
Welke soorten huizen heb je hier in de stad?
We gaan op onderzoek uit!!!

 

April

Koningsdag!

Na goede rek en strek oefeningen met de openingsdans onder leiding van onder andere meester Patrick en juf Britt zijn we lekker gaan ontbijten in de klas. Dat was gezellig!

Na de pauze hebben we alle groepen van de school door elkaar gehusseld en zijn we een speurtocht gaan lopen. De zon scheen en het was een heerlijke dag!

Fijne vakantie allemaal en tot 8 mei!

Pasen in MB1

Tijd voor een experiment!
We hebben een ei een dag en een nacht in azijn gelegd…..eens kijken wat er dan gebeurt!
Na een nacht is de harde eierschaal verdwenen en blijft er een vlies met daarin het rauwe ei over. Dat is interessant en daar willen we allemaal even aan voelen. Het lijkt wel een stuiterbal!
Natuurlijk moet het ei daarna opengesneden worden en dan kunnen we het vergelijken met het harde ei.

Na dit experiment is het tijd voor allerlei leuke opdrachten rondom Pasen. Waaronder eieren versieren en een paastak maken. Maar omdat we ook heel hard hebben gewerkt met de stiltemeter kunnen we ook cupcakes bakken. Dat is allemaal erg gezellig en lekker!!!

Na de pauze ook nog paaseieren zoeken in de speeltuin. En dan nog even verstoppertje spelen met de klas. Al met al een erg gezellige dag!

 

Maart

In MB1 zijn we graag aardig voor elkaar. Dat betekent dat we elkaar helpen, vriendelijk praten en complimenten geven. De juf heeft bijgehouden hoeveel aardige dingen ze zag in de klas en bij 10 streepjes gingen we buiten spelen. Dat is gelukt!! Zo zie je maar…aardig zijn voor een ander, loont!

 

 

Wauw! We zijn supertrots want we hebben ons vulpendiploma gekregen! En natuurlijk hoort daar een vulpen bij! Knap gedaan jongens en meiden!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Samen met OB2 hebben we weer hard gewerkt aan een opdracht om de gang mooi te maken. Vinden jullie het ook zo goed gelukt? Wij wel!!

 

Februari

Hoe zou een computer er van binnen uitzien? De beste manier om daar achter te komen is…slopen! Dus aan de slag met oude computers en schroevendraaiers! En wat we tegenkwamen…een hele hoop schroefjes in ieder geval!

 

Januari

Flink genieten van de sneeuw vorige week!

We zijn supertrots op Sulaiman en Rawa!! Zij hebben als eersten van de klas hun kleine tafeldiploma gehaald! Zij kennen de tafel van 1,2,3,4,5 en 10 al helemaal uit hun hoofd!! Knap hoor!

Yes!! Weer een kookles verdient! Deze keer gingen we macaroni maken en hadden we ook nog een toetje met banaan en chocolade. Mmmm…..

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

We hebben heeeeeeel hard gewerkt tijdens de toetsen! Kijk maar:

 

December

 

Meneer Patrick is gaan figuurzagen met de kinderen. Het was hard werken, maar wat een mooi resultaat!!

 

Vandaag hebben we afscheid genomen van Omar en Samir! We wensen jullie heel veel succes en plezier op jullie nieuwe school! We zullen jullie missen!!!

p1100668

 

 

In MB1 hebben we natuurlijk ook Sinterklaas gevierd! Omdat de Sint het zo druk heeft met alle bezoekjes aan de onderbouw, hadden we een sinterklaasspel in de klas gedaan.                                                                  Iedereen had 1 cadeautje meegenomen van thuis, dat was onze inleg. Om een cadeautje te verdienen moest je een opdracht uitvoeren. Bijvoorbeeld…welke Piet ben ik (een soort wie ben ik), Pieten oefenen op de nok van het dak, pepernoten op je hoofd leggen en dan opdrachtjes  doen en Sinterklaas zegt. Voordat je een pakje mocht pakken, moest je wel 3 gooien! Er was een hele gezellige sfeer in de groep, we hebben veel plezier gehad!

In de middag deden we een circuit samen de kinderen van OB1 en OB2. In de gymzaal deden we de hoepeldans, we gingen pepernoten bakken en ook nog een quiz spelen. Het was een leuke dag!!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Oktober

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Maandag was het nog mooi weer, dus even genieten in het bos!

 

Bij de taalmethode leren we altijd een hoop nieuwe woorden. Na de vakantie kijken we of we alle woorden goed begrepen hebben. Vandaag dus een hele les oefenen met woordenschat!                                                                        Wat werd er hard gewerkt!

 

 

trots

Wat een goede dingen hadden juf Britt en juf Kim vandaag gezien in de klas!

Samenwerken tijdens de leesles…wat werd er hard gewerkt! De gymles ging supergoed, er werd goed geluisterd en daarom tijd voor drie spelletjes! Tijdens het zelfstandig werken circuit was het stil en werd er met een fluisterstem overlegd…heel fijn! Daarom hadden jullie het verdiend om het laatste half uurtje vrij te kiezen in de klas. En dat ging ook nog eens heel gezellig,              kijk maar:

 

 

Meneer Jos had vandaag een spannende gymles! Hij had een grote wipwap gemaakt van banken en een dikke mat. Aan het einde van de les mochten we allemaal trucjes doen. Kijk maar:

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

September

 

20160919_113236

Al die vrolijke kinderen die je hierboven op de foto ziet, zitten bij ons in de klas. In MB1 van locatie Kanunnikensven dus. We hebben ook nog 3 juffen; juf Kim, juf  Jessica en juf Britt en nog een meester: meneer Patrick! We zaten vorig jaar allemaal samen in dezelfde klas; we hebben 1 nieuwe jongen in de groep: Dylano. Welkom!
We gaan er samen een gezellig jaar van maken. Kijk daarom regelmatig op onze pagina, want van al die leuke activiteiten zie je dan wat terug!
Groetjes, MB1!

20160919_113250


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus