vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan.MB2

Juli 2017

Het eind van het jaar komt in zicht. We mochten zelf kiezen wat we wilden maken met de kookles. We hebben ervoor gekozen om poffertjes met nutella en aardbeien/banaan te maken. De kinderen hebben zelf de aardbeien en bananen in plakjes gesneden. Ook mocht iedereen zijn eigen poffertjes warm maken in de pan. Het was heerlijk……..

Juni 2017

Juffrouw Anouk heeft eieren meegenomen. We mochten kiezen tussen een spiegelei of een omelet. Wat was dat lekker zo tussen de middag.

Mei 2017

Sportdag
We hebben vandaag een leuke sportdag gehad op Atletiekbaan de Hondsheuvels. We hebben veel verschillende activiteiten gedaan: touwtrekken, skippybal gooien, ver gooien, 400 meter loop, chaos-doelenspel, kat en muis tikkertje enz.
Iedereen heeft super goed zijn best gedaan. Trots!! Hieronder een aantal foto’s.
We willen alle hulpouders bedanken voor het meehelpen…

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De eerste week na de meivakantie hebben we iets gemaakt voor moederdag. De kinderen hebben een hart gemaakt van kurken. Het resultaat is super geworden. Fijne moederdag zondag!

April 2017
Koningsspelen

Vandaag hebben we de Koningsspelen gevierd. Op het plein zijn we gestart met het dansje “Okido”. Daarna hebben we in de klas samen ontbeten. Na de kleine pauze hebben we een speurtocht door de wijk gelopen. Het was een gezellige dag. En nu twee weken meivakantie !!


Voorbereiding Koningsspelen

Deze week staat in het teken van de koningsspelen. We hebben het dansje “Okido” van kinderen voor kinderen al vaak geoefend. Vandaag hebben we ook met strijkkralen allerlei figuren gemaakt met de kleuren: oranje, rood, wit en blauw. Uiteindelijk wordt het een broche. De kinderen hebben hard gewerkt. A.s. vrijdag gaan we de koningsspelen vieren.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Pasen

Vandaag hebben we palmpaastakken versierd. We hebben in drie groepjes gewerkt. Een groepje heeft het kruis versierd. Het tweede groepje heeft een ketting van krenten, chips en doppinda’s gemaakt. En het derde groepje heeft met strijkkralen paashazen, paaseieren en allerlei andere figuren gemaakt. Asya en Elke mochten de takken naar het bejaardentehuis brengen. Daarna hebben alle kinderen paaseieren gezocht op het pleintje vlakbij school. Fijne paasdagen allemaal!~

Januari 2017

Wij hebben de week afgesloten met gezelschapsspelletjes.

December 2016

Ontwerples

Een aantal weken mijn de kinderen bezig geweest met het maken van een smartphonehouder voor op de fiets van juf Lianne, zodat ze ook op de fiets Pokemon kon spelen :-).
De kinderen hadden zelf een grote inbreng in het hele proces en vonden dat dan ook wel het allerleukste aan deze opdracht.

 

Vrolijke feestdagen!

Wij wensen jullie allemaal hele fijne dagen toe en geniet van het lekkere eten de tijd om te spelen en geniet van het vuurwerk.

Groetjes juf Soraya en juf Lianne
23 december

16 december

Vandaag allemaal in de voorleesstoel tijdens de leesles. Voorlezen aan je klasgenoten en dan vooral laten dat het mooi op toon is en dus leuk is voor de andere om naar te luisteren.

5 december

Eindelijk is het dan 5 december…….SURPRISE!!
De kinderen hadden er enorm veel zin in en wat waren er mooie surprises gemaakt. Heel de dag waren we bezig geweest met leuke activiteiten..
De kinderen kregen mooie cadeaus, er werden leuke gedichten voorgelezen en uiteindelijk sloten we af met een film.
Al met al hebben de kinderen genoten!!

Deze diashow vereist JavaScript.

2 december,
Vandaag hebben we weer een leuke opdracht gedaan waarbij we in drietallen moesten samenwerken. We kregen met z’n drietjes 1 blaadje. 1 kind begon te tekenen en na 1 minuut moest het blaadje door naar de ander en na weer een minuut naar de laatste. Door deze opdrachten maakten we een tekening met z’n drietjes. We vonden het een leuke opdracht.

November 2016

Wij werken samen….

Oktober 2016

Inmiddels zijn de kinderen aan het genieten van een welverdiende vakantie want tjonge jonge wat hebben de kinderen de eerste weken van het nieuwe schooljaar hard gewerkt!!! De komende weken staan in het teken van samenwerken…. Hopelijk zijn de kinderen in de vakantie goed uitgerust en kunnen ze er weer tegenaan. Tot maandag!!

 

mb2-trots  mb2-emoties

mb2-samenwerken-2 mb2-samenwerken mb2-samenwerken-1 mb2-samenwerken-3 mb2mb2-samenwerken-4 mb2-samenwerken-5  mb2-samenwerken-6mb2-uitbeelden

 

 

September 2016

Pizza bakken.

De kinderen kunnen met z’n allen sparen voor leuke activiteiten in de klas. Ze hebben gespaard voor koken en dat hebben we van de week gedaan. Wat hebben we gesmuld van de pizza en wat was het lekker. Kelsey genoot er super van, Asya kwam in de pauze nog extra bedanken en Melvin die heel hard riep, ik lust geen pizza heeft met smaak zijn pizza opgegeten. Nu sparen we weer voor iets anders, wat zou het worden, extra speeltijd of een traktatie van de juffen…..

De eerste week zit er op, we hebben leuke dingen gedaan. Veel kennismakingsspelletjes en spelletjes om het groepsgevoel te vergroten. We hebben de week afgesloten met een wandeling in het bos.

Hallo lieve kinderen van MB2.
Wij hebben deze week ons best gedaan om de klas klaar te maken voor jullie komst. Wij hebben er heel veel zin in.

IMG_7340

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes juf Soraya en juf Lianne


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus