vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan.OB2

Moederdag

De dinsdag na de meivakantie moesten we allemaal een hamer meenemen voor een geheimzinnig cadeau… In de middag zijn we fanatiek aan de slag gegaan. We moesten op een plankje een groot hart tekenen en vervolgens spijkers in het plankje slaan, zodat we het hart donderdag met wol konden versieren. Het was heerlijk weer, dus hebben we buiten getimmerd! Helaas voor sommigen, iets te veel herrie!

Het eindresultaat!

Koningsdag 2017

Een hoedje van papier….

En de dag heerlijk begonnen met een ontbijtje!

Pasen

Tijdens de Paasviering hebben we per groep twee PalmPaasstokken versierd, welke vervolgens later op de dag naar een verzorgingshuis in de wijk zijn gebracht.

 

Milano heeft een zusje gekregen. Ze heet Lavinya. Maandagochtend, 3 april,

zijn we daarom de dag begonnen met beschuit met muisjes.

Dinsdagmiddag 28 maart zijn we samen met MB1 naar het veldje geweest.

Week van de Lentekriebels

We hebben foto’s gemaakt waarop te zien is waar wij goed in zijn. De foto’s hebben we op een hart geplakt.

Het is alweer even geleden dat jullie nieuws over ons hebben kunnen lezen. De eerste twee weken van 2017 zijn we druk geweest met toetsen. Het was hard werken, maar we hebben allemaal erg ons best gedaan!

Daarnaast:

Hebben we samen met MB1 een mooi Nieuwjaarskunstwerk gemaakt!

Zijn onze tekeningen van de sneeuwpop heel mooi geworden.

Zijn we gestart met de methodes: Taal en Spelling op Maat en Estafette.

Hebben we een carnavalscircuit gehad met groep Blauw (chips-spel), OB1 (verkleden/schmincken), OB2 (Bingo) en MB1 (tekenen).

Was het woensdag 22-2: Rare haren Dag!

 

 

Op een maandagmiddag hebben we met Kapla in de hal een kerststal of kerstbomen (na)gebouwd.

 

Na de Sinterklaas was de klas van OB2 al snel in kerstsfeer. Elke morgen zijn we de dag begonnen met kleuren in ons kerstkleurboekje, met op de achtergrond kerstmuziek.

Sinterklaas op bezoek in OB2.

Bouwen van de stoomboot.

Heel Brandaan bakt!

De taart van de Wellespiet wilde maar niet lukken, daarom hebben wij het recept uit geprobeerd. Het zijn heerlijke koekjes geworden.

Post voor en van de Wellespiet!

22 november 2016 Inloop-ochtend

Vandaag was het tussen 08.30-09.30 uur Inloop-ochtend. Gezellig dat jullie er met zovelen waren. We hebben met elkaar de dag geopend, een spelletje gedaan en gelezen in ons Veilig en Vlot-boekje. Toen we daarmee klaar waren hebben we een tekening gemaakt voor de Wellespiet we hebben de ochtend afgesloten met het lied: “Sint swingt”.

 

Foto’s van de Herfstkunstwerken:

 

Het laatste nieuws uit OB2!

We zijn nu alweer een aantal weken op en in OB2 wordt hard gewerkt! Voor de herfstvakantie stond het thema “Voor altijd jong” centraal.

We hadden een heuse Wall of Fame aan de wand, met foto’s van toen we klein waren, van nu en natuurlijk ook van onze familie (papa’s, mama’s, opa’s en oma’s).

Er zijn kleine appeltaartjes gebakken, kleedjes geweven en tijdens de afsluiting van het thema hebben we met de hele school het sprookje Roodkapje nagespeeld. In ons stuk kwam Roodkapje de boswachter tegen… Een impressie hiervan zien jullie in de fotogalerij.

Na de herfstvakantie hebben we kern 9 (Veilig Leren Lezen) en blok 7 van rekenen afgerond.

Tijdens de creatieve lessen stond de herfst centraal. Met herfstbladeren hebben we een heus kunstwerk gemaakt. Onze herfsthangers met eigen gemaakte bladeren zijn bijna klaar en ook zijn we bezig geweest met het versieren van een pompoen met natuurlijk materialen, zoals bonen, erwten en mais.

Deze week zijn we begonnen met het Ankerverhaal behorende bij kern 10. Een broekzak vol schatten. Dit verhaal gaat over een klas die een tentoonstelling maakt van de schatten die ze zoal in hun broekzakken verzamelen.

Ook wij gaan hiermee aan de slag!

En daarnaast zal ook Sinterklaas steeds meer een plekje krijgen in de klas.


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus