vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kro.BB2

 Welkom op de groepspagina van BB2!

April :

 

Januari:

Deze maand is er hard gewerkt door BB2! We zijn het jaar begonnen met goede voornemens en vuurwerk! Ook was deze maand een spannende maand voor de kinderen. De onderwijskundige rapporten moesten klaar zijn om doorgestuurd te worden naar de nieuwe school waar ze zich deze maand ook moesten aanmelden. Het heeft de juffen veel tijd gekost maar het is gelukt!

 

We hebben ook geknutseld en getekend rondom het thema winter. Zo zijn er samen met juf Mieke Sneeuwklokjes van wattenschijfjes gemaakt en mooie tekeningen op het raam getekend. Met juf Maike hebben we vogelhuisjes getekend. Deze ingekleurd met vetkrijt en ecoline en vervolgens een zelf gemaakte pindasnoer eraan gehangen (BB2 vindt de pinda’s zelf ook lekker ;)!)

December:

STAARTDELINGEN
De afgelopen periode heeft de rekengroep van BB2 geleerd hoe zij staartdelingen moeten maken. Inmiddels gaat dit al heel goed. Juf Meltem maakt samen met de kinderen een som op het bord.

 

KERST!
De afgelopen 3 weken heeft groep BB2 vele activiteiten rondom kerst gedaan. Samen de klas mooi versierd maar ook de gang bij alle kantoortjes. De kerstboom samen opgezet. Mooie elfjes geschreven tijdens de taalles over het kerstfeest.
Tijdens het rekenen kerstsommen gemaakt en van stroken door middel van meten kerstbomen gemaakt.
Tijdens de tekenlessen hebben we “abstracte” kerstbomen getekend en gekleurd. En in plaats van te werken aan onze gewone taken van het zelfstandig werken had de juf een speciale taakkaart gemaakt met alleen maar kersttaken. Een supergezellige, sfeervolle periode dus waarin ook heel hard is gewerkt!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

5 dec SINTERKLAAS!
Vandaag hebben de kinderen van BB2 elkaar verwend met prachtige surprises en gedichten (zie foto’s hieronder).
BB2 heeft ook een cadeau van de Sint gekregen namelijk 30 seconds junior. Enthousiast is er door heel de klas het spel gespeeld. Sommige kinderen konden er geen genoeg van krijgen en gingen na de pauze nog even door 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

 

November:

29 november:

BB2 bezoekt Christiaan Huygens Olympia. (geschreven door Damiën en Vithursan)

Wij gingen fietsend naar Olympia, het was onderweg heel koud en wij moesten goed op het verkeer letten.

Toen we daar waren moesten wij naar binnen en  moesten we onze jassen en tassen ophangen in een kamertje. We volgden de directeur naar de koffiekamer, en hij  had alles uitgelegd wat wij gingen doen.

We kregen eerst Engels wij moesten iets over ons in het Engels vertellen. En we moesten ook Engels lezen, en was het tijd om te eten en toen we beneden waren stond de directeur op ons te wachten, voor een lange tafel en wij kregen drinken en koekjes en we kregen daarna ook een rondleiding, we mochten ook naar buiten frisse lucht halen toen moesten we naar de aardrijkskunde les. Het ging over de ontstaan van de wereld, en toen was het tijd om naar de koffiekamer te gaan,  om vragen te stellen er waren leuke vragen en toen was het tijd. We moesten voor de schooldeur staan en zijden we doei Olympia,  en het is een interessante  school en we waren veilig op school aangekomen.

Groetjes, Vithursan en Damien

 

Deze diashow vereist JavaScript.

22 november:

BB2  bezoekt stedelijk college (door Tulin en Meltem)

We gingen met de fiets naar stedelijk college.
Wij moesten goed op het verkeer letten.
Toen we aankwamen moesten we verzamelen met andere scholen.
Wij moesten luisteren naar de meneer en er waren rondes ronde 1 & ronde 2.
Tijdens die rondes konden wij verschillende activiteiten doen, bijvoorbeeld: fitness, kunst en cultuur, klimwand, lifestyle, koken, techniek, auto’s maken   en nog vanalles .
En We kregen allemaal 2 kaartjes 1tje geel & 1tje blauw de gele was ronde 1 de blauwe was ronde 2.
We deden activiteiten wat op ons kaartje ronde 1 stond . Het was super gezellig en heel leuk we hadden een gezellige ronde 1.
Het was pauze we kregen wat lekkers en wat te drinken.
Daarna gingen we door naar rond 2.
Bij ronde 2 gingen we doen wat op ons blauw kaartje stond .
Met kinderen van stedelijk college gingen ons helpen.
Ieder groep had een leider van het stedelijk college.
En ronde 2 was klaar gingen naar  het publiek terug.
De meneer ging nog wat dingen over het stedelijk college vertellen en we zagen ook paar bekenden. het was een super gezellig en leuke dag.
En we gingen terug fietsen maar het was wel koud en het was een korte dag dus toen we op school aankwamen gingen we wat vertellen hoe het was tegen ons juffen, daarna gingen we naar huis.

De schrijvers : Tulin & Meltem

Deze diashow vereist JavaScript.

15 november: Bezoek van de Praktijkschool:

Vandaag kwam juf Lisette van de Praktijkschool een hele mooie presentatie geven over haar school. De kinderen luisterden aandachtig, stelden goede vragen en raakten enthousiast over de school.
Er is verteld over de lessen, vakken, schooltijden, schoolroosters, te laat komen, telefoons, stage’s en de verschillende richtingen.

Grachtenpanden in spiegelbeeld tekenen. Een hele leuke tekenopdracht. Vooral als je erachter komt dat via het overtrekken van je eerste tekening je mooie pandjes dan in spiegelbeeld “in de gracht” hebt staan!
Afspraken maken over het inkleuren, eerst de panden met stift dan met potlood “de gracht”, ook weer in spiegelbeeld, netjes achter elkaar ophangen, en…….. Je krijgt twee mooie straten!grachtenpand

 

Oktober: de maand van het groepkunstwerk, de Kinderpostzegels, Kinderboekenweek & Halloween!
De afgelopen maand hebben wij weer heel hard gewerkt!

We zijn begonnen met een groepskunstwerk te maken… De cirkels van Kandinsky vormen samen een heel mooi kunstwerk, kijk maar!groepskunstwerk

Tijdens de Kinderpostzegelactie hebben de kinderen ontzettend hard hun best gedaan om voor de goede doelen zoveel mogelijk postzegels, kaarten ed te verkopen. Er is goed verkocht. De topverkoopster was Nezaket! De hele groep heeft voor maar liefst €1477,74 verkocht.
Heeft u besteld? De postzegels zullen vanaf woensdag 9 november bij u bezorgd worden.

kpz

Dit jaar was de Kinderboekenweek weer een groot succes. Het thema ‘Voor altijd jong’ werd heel enthousiast ontvangen. Na alle juffen en meesters, tijdens de opening, als “oudjes” te hebben gezien kregen alle kinderen een groepsopdracht. De hele school moest per groep een deel van het sprookje van Roodkapje voorlezen en uitbeelden tijdens de afsluiting. Vithursan mocht namens BB2 een stuk aan de rest van de school voorlezen. Hij had het heel knap gedaan! De rest van de groep mocht het verhaal uitbeelden. Tulin speelde Roodkapje, Damiën was de  jager, Nezaket was oma en de grote boze wolf werd gespeeld door Bedia. De rest van de groep speelde voor struik en boom. Het ging echt supergoed.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als klap op de vuurpijl had BB2 zo goed naar alle andere groepen geluisterd, dat wij de Publieksprijs ook nog hebben gewonnen. Juf Mieke en juf Maike zijn apetrots op hun BB2!

Joeri haalt de Publieksprijs op

Joeri haalt de Publieksprijs op!

Van een half blaadje een hele pompoen maken was voor een aantal kinderen een lastige opgave. Gelukkig is het wel iedereen gelukt. Een leuke activiteit om aandacht te kunnen besteden aan het thema Halloweenpompoen

12 september: Appelflappen bakken:
Vandaag was het erg rustig in BB2… Een aantal leerlingen hadden verlof gekregen vanwege het Offerfeest. Omdat het zo rustig was (en bij de buren in BB1 ook). Had de juf besloten om samen met BB1 en BB2  appelflappen voor de hele school te bakken. Het recept volgen was voor een aantal leerlingen nog wel een beetje moeilijk… Maar dat mocht de pret niet drukken, de appelflappen waren HEERLIJK!!

 

5 september: Eerste schooldag:
De eerste schooldag zit er alweer op! We hebben samen een hele fijne dag gehad. We hebben verteld over de vakantie, (leer-)doelen bedacht, alles over mezelf-formulier ingevuld, kalenders (af-)gemaakt, samen regels en afspraken bedacht, gekletst en gegymd. Zie de foto’s hieronder

Deze diashow vereist JavaScript.

Introductie:
BB2 is een schoolverlatersgroep van 17 leerlingen. Aan het einde van dit schooljaar zullen alle leerlingen uitstromen naar het middelbaar onderwijs. Wij gaan er samen een superfijn en leerzaam schooljaar van maken!

Handig om te weten:
Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Maike in de groep.
Op donderdag en vrijdag is juf Mieke in de groep.

Op maandag en vrijdag hebben wij gym.


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus