vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kro.OB2/MB1

Juli

Afscheid van groep OB2/MB1

Vrijdag 14 juli was het de laatste schooldag. Eerst hebben we samen nog hard gepoetst en opgeruimd in de klas. Het laatste uur kwamen de ouders om samen met de kinderen en de juf het schooljaar gezellig af te sluiten. Iedereen had lekkere hapjes meegenomen. We hebben wat leuke vakantieliedjes laten horen via 123-zing en daarna hebben we alle hapjes heerlijk opgegeten. Bedankt lieve kinderen en ouders voor het fijne schooljaar en de samenwerking. Fijne vakantie en tot in het nieuwe schooljaar!

Afscheid meneer Ad

Meneer Ad, onze conciërge, gaat met pensioen. Wat gaan we hem missen. Meneer Ad deed ook mee aan de sprong in het diepe. We hebben een mooi lied voor hem gezongen en hem zijn cadeau namens de kinderen gegeven. Op vrijdag was hij dan echt voor het laatst en we hebben hem met de klas nog even fijn geknuffeld! Dag lieve meneer Ad, bedankt voor ALLES!!!!

Afscheid van Warda

Niet alleen de kinderen van BB2, maar ook Warda hebben donderdag afscheid genomen van de school. Warda gaat naar een andere school. Ze mocht meedoen aan de sprong in het diepe. In de klas hebben we haar verrast met cadeautjes. Lieve Warda, fijn dat je bij ons in de klas zat en heeeeeeeel veel plezier en succes op je nieuwe school!

Juffendag

Op dinsdag 11 juli hebben we de verjaardagen van de juffen gevierd. We hebben havermoutkoekjes gebakken en zijn naar de speeltuin geweest. We hebben film gekeken, lekkere dingen gegeten, nagels gelakt en in de klas vrij gespeeld. Het was een fijne dag. We werden goed verwend door de kinderen met lieve cadeautjes. Aan het einde vd dag kregen de kinderen nog een cadeautje van ons.

Deze diashow vereist JavaScript.

Afscheid meneer Marijn

Meneer Marijn is geslaagd en is nu onderwijsassistent! Na het hele jaar op woensdag, donderdag en vrijdag in de groep stage te hebben gelopen, was het tijd om afscheid te nemen. We hadden met de klas een mooie tas met tekeningen erop geknutseld. Ook hadden alle kinderen één ding voor in de tas. Meneer Marijn gaat de Pabo doen, want hij wil meester worden. Alle cadeautjes kan hij straks gebruiken als hij meester is. We hebben er een gezellig afscheid van gemaakt. Bedankt voor alles meneer Marijn!!!

 

Juni

Schoolreisje

Wat een verrassing! We mochten dit jaar op schoolreisje en de reis ging naar Toverland. De kinderen hebben een fijne dag gehad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Afsluiting van het schoolproject

Als afsluiting van het project hebben alle groepen samen in de gymzaal de wijken neergezet en zó samen een stad gebouwd. Onze wijk hadden we de naam “Diamantwijk” gegeven. Morris was de winnaar van de school met het bedenken van een naam voor de stad. Hij bedacht de naam “Smaragdstad”.  Hij mocht de hele avond de burgemeester van de stad zijn en alle mensen die kwamen kijken welkom heten. Dat deed hij heel knap! Verder was er een bingo waarmee er mooie prijzen konden worden gewonnen.

Schoolproject “de stad”

We zijn in de klas bezig met het schoolproject “de stad”. We hebben als opdracht gekregen samen met alle kinderen van de klas één wijk te maken. Iedereen maakt een eigen huis. Ook maken we in groepjes een aantal gebouwen die horen bij een stad. Groep OB2/MB1 maakt: een ziekenhuis, politiebureau, kerk & moskee en een stadhuis. We hebben eerst bedacht wat er bij een stad hoort, hoe huizen eruit zien en hoe je aan een groot gebouw kunt zien dat het een ziekenhuis/moskee etc is. De kinderen werken hard en het wordt erg mooi.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mei 2017

Wat hebben we ook dit jaar een fijne sportdag gehad. Aan het einde van de dag kregen alle kinderen als beloning een ijsje en een mooi diploma!

April 2017

Koningsspelen

Vandaag waren de Koningspelen. We hebben allemaal leuke dingen gedaan: samen in de gymzaal ontbijten, spelletjes in de klas, een fotospeurtocht en met de hele school dansen op het lied OKIDO.

Fijne vakantie allemaal!

Deze diashow vereist JavaScript.

Paasviering

Vandaag was een gezellige dag. We hebben met strijkkralen mooie versieringen geknutseld. Deze hebben we in de paastakken gehangen voor de bewoners van verzorgingshuis Kronehoef. Akasya en Warda mochten de takken namens groep OB2/MB1 gaan brengen. De bewoners waren heel blij met de takken en het bezoek. Ook hebben we paaseieren gezocht. Wat waren ze goed verstopt door de ouders van de ouderraad. En daarna, hebben we ze lekker opgegeten, mmmmmmmmmmmm

 

Juf Jolinsa stelt zich voor

Hallo,

Mijn naam is Jolinsa Driessen, stagiaire bij juf Monique op maandag en dinsdag.
Ik zit zelf in het 3e jaar van de PABO in Helmond. Het afgelopen halfjaar heb ik stage gelopen bij BB1 op het Kannunikensven.
Het komende halfjaar kom ik stage lopen in OB2/MB1.
Mijn hobby’s zijn dansen, lezen en foto’s maken. Ik geef één keer in de week ook dansles aan twee groepen kinderen. Dit doe ik al 8 jaar en vind het nog steeds super leuk!
Ik heb erg veel zin om les te komen geven aan OB2/MB1, het lijkt me een super leuk klasje!

Groetjes, Jolinsa Driessen

 

Lente knutselen

In de klas zijn de kinderen druk bezig geweest met het maken van een lente boom. Wat zijn ze mooi geworden!

Wereldoriëntatie

In groep OB2/MB1 kregen wij een brief van een campingeigenaar uit Zeeland.

Hij vroeg ons om mooie caravans te ontwerpen. Eerst zijn de leerlingen in groepjes een schets gaan maken op een A4’tje. Later mochten ze de caravans op ware grootte op het speelplein tekenen. Deze les was bedoeld om kinderen kennis te laten maken met plattegronden en met meters. Hoe groot moet nu eigenlijk een caravan zijn om erin te kunnen slapen? En wat heb je allemaal nodig in de caravan? En hoe ziet dat er van bovenaf allemaal uit?

De leerlingen hebben er met veel plezier aan gewerkt!

Maart 2017

Lentekriebels

Het is de week van de lentekriebels. Maandag zijn we begonnen met het maken van een grote poster met hartjes. Op de hartjes hebben we geschreven wat we al goed kunnen. We praten deze week over de verschillen tussen jongens en meisjes, hoe ziet ons lijf eruit, waar was ik voordat ik geboren was, verliefd zijn en nog veel meer. Dat is leuk, leerzaam, maar soms ook wel een beetje spannend. Soms moeten we dan even giechelen, maar daarna kunnen we er gewoon over praten.

Woensdag: Waar was ik voordat ik geboren was?

Maandag: De poster met hartjes.

Lente-versieringen

Het wordt langzaam Lente in OB2/MB1

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Februari 2017

De laatste winterknutsel…….

Carnaval

Vrijdag 24 februari hebben we op school carnaval gevierd. Het was een leuke dag. Iedereen kwam mooi verkleed naar school. Bij de optredens wonnen wij de 1e prijs!!!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Een les techniek: Bruggen bouwen

Vandaag hebben de kinderen van OB2/MB1 ontdekt hoe je zelf een brug kunt maken. De kinderen zijn samen op ontdekking gegaan. De bruggen zijn erg goed gelukt!

Hoera! Thijs heeft een broertje!

Op zondag 19 februari is het broertje van Thijs geboren. Hij heet Bram. Vandaag trakteerde Thijs daarom op beschuit met blauwe muisjes. Mmmmmmm Wij wensen Thijs en de rest van de familie heel veel geluk en liefde toe.

 

Bouwen tijdens de rekenles

Vandaag ging de rekenles over vormen. We hebben samen bekeken hoeveel blokken elk bouwwerk had. Omdat je op een foto soms niet alle blokjes kunt zien, hebben we de bouwwerken nagebouwd!! Dat was nog best lastig, maar ook erg leuk.

We versieren de ramen voor carnaval

Omdat OB2/MB1 het zó leuk vond om samen (2 of 3 kinderen) slingers te maken, hebben we de activiteit nog een keer gedaan. De ramen zijn nu alvast mooi versierd voor Carnaval!!

Coöperatief leren: Samen weten we meer dan alleen

Bij de rekenles hebben we geoefend met aanvullen tot 10 en tot 20. Dat deden we in groepjes van 4 kinderen. Eerst moest iedereen zelf nadenken over een antwoord. Daarna mocht er zachtjes worden overlegd. Tot slot moest er als groep 1 antwoord worden opgeschreven. Was het antwoord goed, dan werd dat samen gevierd. Was het antwoord fout, dan mocht er niet op elkaar worden gemopperd, want het was een antwoord van SAMEN. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan!

Samen werken

Bij de SOVA lessen praten we elke keer over “Samen spelen”. We hebben al veel gepraat over wat er belangrijk is bij samen spelen. Vandaag was de vaardigheid “om de beurt gaan en wachten op de ander” aan de beurt. We hebben eerst samen besproken waarom het fijn is om “om de beurt te gaan”. Daarna hebben we gekeken naar handige oplossingen wanneer je allebei tegelijk wilt beginnen of met hetzelfde wilt spelen/werken. Tot slot hebben we in 2-tallen een slinger geknutseld. Ieder 2-tal kreeg maar 1 lijmstift en mocht 2 kleuren kiezen. Daarna werd er in goed overleg een slinger gemaakt. De kinderen hebben zelf bedacht dat ze allebei 1 kleur zouden kiezen en om de beurt een rondje aan de slinger zouden maken. Top!!!

Januari 2017

Winter-knutselen

In de klas zijn we bij de creatieve vakken bezig met het thema winter. We hebben al mooie dingen getekend en geknutseld.

Nieuwe groep

In januari hebben we afscheid genomen van 5 klasgenoten. Zij zijn doorgeschoven naar MB2. We wensen Xuewu, Sterre, Giorgio, Arda en Diana veel succes in plezier in hun nieuwe groep. Wij hadden ook geluk, want wij kregen er 5  kinderen van OB2 bij. We vinden het gezellig dat Chevron, Raven, Morris, Cindy en Lamis voortaan bij onze groep horen. We heten vanaf 23 januari geen MB1 meet maar:

OB2/MB1

 

Groep MB1 wenst iedereen een gelukkig 2017. Maak er een mooi jaar van!!

 

December 2016

Kerstviering 2016

Vandaag hebben we samen weer een fijne kerstviering gehad. In prachtige kleren en met heerlijke hapjes kwamen de kinderen naar school. Bij het circuit werd er gedanst, bingo gespeeld, geknutseld en kerstukjes gemaakt. Wat deed iedereen enthousiast mee. Bij de viering lazen Diana, Arda en Sterre hun kerstwens voor. Ook werd er door iedereen goed gekeken en meegezongen met alle liedjes. De hapjes waren heerlijk en meneer Ad kwam ook nog een hapje mee eten in de klas. Samen hebben we er een fijne dag van gemaakt. Meneer Marijn en juf Linda waren dan ook super trots op de kinderen van MB1. Nog maar één dag en dan is het kerstvakantie. Meneer Marijn, juf Monique en juf Linda wensen jullie fijne feestdagen en een spetterend 2017!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tandenpoets-project

De afgelopen weken hebben we op dinsdag gewerkt aan het tandenpoets-project. Juf Monique had allerlei leuke spullen mee van de tandarts en spullen om mee te poetsen. We hebben er ook op de vrije momenten tussendoor nog fijn mee gewerkt.

Kerst-knutselen

We hebben al heel wat leuke dingen gemaakt voor de kerst. De klas en de gang zien er dan ook gezellig uit!

Deze diashow vereist JavaScript.

Waar zijn wij in de klas mee bezig?

In de klas werken wij op maandag, dinsdag en donderdag zelfstandig aan een taakkaart. We plannen zelf werkjes en zorgen dat we na twee weken met alle taken klaar zijn. Veel taken kijken we ook zelf na. Dat werken doen we heel stil en geconcentreerd. Dan lukt het denken het beste!

Op vrijdag hebben we de les sociale-vaardigheden. We oefenen met samen spelen en samen werken. We praten over hoe je dat op een goede manier doet en spelen toneelstukjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaas

Op maandag 5 december hebben we in Mb1 sinterklaas gevierd. Er was hard gewerkt aan alle surprises. Ook hadden we met MB 1 een mooie taart voor Sinterklaas geknutseld voor de bak-wedstrijd. En….GEWONNEN!!!! Het was een gezellige dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

November 2016

Slakken-onderzoek

Maandag 31 oktober hebben we met MB1 slakken onderzocht. Het was een spannende onderneming! Met behulp van spiegeltjes, vergrootglazen en glaasjes, waarop de slakken konden kruipen, zijn we veel te weten gekomen over de slak. Wij weten nu bijvoorbeeld hoe de slakken vooruit komen en waar hun ogen zitten. Ook weten we wat de slakken eten en waar ze hun eitjes leggen. Kortom….we kunnen er van alles over vertellen. Aan het einde van de les hebben we de slakken losgelaten in de tuin van de school. Het was een leerzame middag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het wordt herfst in MB1

Oktober 2016

Even voorstellen…..

Ik ben Marijn, ik ben 20 jaar oud en ik woon in Helmond. Mijn grootste hobby’s zijn fitness, mountainbiken en koken. Ik zit in het derde jaar van de opleiding onderwijsassistent. Dit is het laatste jaar van de opleiding dus na dit jaar ben ik afgestudeerd!

Ik loop stage in de klas MB1 bij juf Linda op de donderdag en vrijdag, later in het jaar komt er ook de woensdag bij.

Ik zie uit naar een leuk en leerzaam jaar!

foto-marijn

Kinderboekenweek 2016 “Voor altijd jong”

De afsluiting

Op vrijdag 21 oktober was de afsluiting van de Kinderboekenweek. We zaten samen in de gymzaal. Alle kinderen waren goed stil en deden gezellig mee. Arda heeft mooi voorgelezen en Diana en Amine waren een mooie roodkapje en de wolf. Helaas hebben wij niet gewonnen. Warda uit MB1 was wel de winnaar van de Quiz (raad welke baby-foto bij welke juf hoort) Gefeliciteerd!! Veel leesplezier met het boek dat je hebt gewonnen!

Winnaar van de Quiz: Warda

dsc_0614

MB1 in actie tijdens de wedstrijd

Opening en wedstrijd

Op vrijdag 7 oktober werd de Kinderboekenweek geopend. Alle leerkrachten waren verkleed als opa’s en oma’s en liepen voor schooltijd op het schoolplein. In de gymzaal hebben we toen samen gedanst en kregen we de opdracht van de Kinderboekenweek uitgelegd. Dit jaar lezen alle groepen een deel van het verhaal van “Roodkapje” voor.

Wedstrijd: in de klas

In de klas zijn we de afgelopen week druk bezig geweest met het oefenen van de tekst van Roodkapje. Alle kinderen die wilden mochten het aan de klas voorlezen. We hebben goed gelet op het netjes lezen en of er aan een mooie voorleesstem werd gedacht. De winnaar van onze groep is: ARDA!!! Hij gaat vrijdag 21 oktober laten horen of hij ook de beste voorlezer van de school is. Met de klas gaan we in de week van 17 oktober samen een toneelstuk verzinnen bij ons deel van Roodkapje. Eerst hebben we in groepjes ideeën bedacht voor het toneelstuk. Die ideeën gaan we nu uitproberen. Spannend!

De winnaar van MB1: Arda

dsc_0576

Oefenen voor de wedstrijd

Arda heeft de hele week hard geoefend met de tekst van de Kinderboekenweek. Wij hebben deze week ook geoefend met het toneelstukje dat hoort bij ons deel van Roodkapje. Het gaat al erg goed!

Een elfje maken (gedicht van 11 woorden)

Tijdens de taalles hebben we naar gedichten geluisterd over opa’s en oma’s. We hebben samen gepraat over de gedichten. We hebben ontdekt dat niet elk gedicht rijmt. Ook zijn er grappige en droevige gedichten. We hebben zelf gedichten geschreven over een opa of een oma.

Lekker (maar wel serieus) lezen

Vandaag mochten de kinderen tijdens het lezen een plekje zoeken waar ze 15 minuten serieus in hun boek zouden lezen. Er werden mooie plekjes gevonden en …..er werd ook echt gelezen 🙂

Lekker dansen

Bij muziek hebben we goed geoefend met het Lied Opa en Oma. Natuurlijk hebben we op het lied ook lekker gedanst.

De Opa van Sterre leest voor

In de klas hadden de opa’s en oma’s een uitnodiging gekregen om een keer voor te komen lezen. Daar had de opa van Sterre wel zin in. Hij heeft op vrijdag ochtend 14 oktober 2 mooie boeken voorgelezen: “Mijn opa is een boom” en “Waar ben je opa?” Dat was erg leuk en we hebben allemaal goed geluisterd. Bedankt opa van Sterre!!

Geschiedenis

Bij de geschiedenisles hebben we allerlei spullen bekeken die horen bij de tijd dat de opa’s en oma’s nog jong waren. Ook hebben we besproken waar de spullen voor werden gebruikt.

Knutselen

We zijn natuurlijk ook aan het knutselen over de Kinderboekenweek. Zo hebben we al opa’s en oma’s in bad geknutseld en zijn we bezig met het weven van een boekenlegger. Ook maken we mooie tekeningen bij het verhaal van Roodkapje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Start van het schooljaar

We zijn het schooljaar goed begonnen met 14 hele fijne kinderen in de klas. We hebben al heel veel kinderen met hun ouder(s) op bezoek gehad voor het POP gesprek. Om de ouders uit te nodigen hebben alle kinderen een mooie uitnodiging gemaakt. We hebben samen hele mooie leerpunten opgeschreven en bedacht hoe we daar aan gaan werken.

We hebben al hard gewerkt en een hoop mooie dingen geknutseld.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

We lezen elke ochtend 15 minuten. Bij het km-lezen kunnen we stickers verdienen.

dsc_0439

Bij de les sociale vaardigheden hebben we opgeschreven waar we al trots (als een pauw) op zijn.

Bij Taal zijn we begonnen met het thema “Familie”. We zijn bezig daar een mooie woordenmuur bij te maken.

dsc_0429

September 2016

welkom

 

De vakantie is bijna afgelopen. We hopen dat jullie er weer net zoveel zin in hebben als wij!!!

Welkom in MB1: Warda, Amin, Marwan, Xuewu, Sterre, Diana, Giorgio, Jennifer, Nerous, Thijs, Tim, Akasya, Brendo en Arda

Helpen jullie ons er een gezellig en fijn schooljaar van te maken?

We zien jullie graag allemaal op maandag 5 september. Tot maandag!!!

Juf Linda en Juf Monique


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Directeur: Denise Hassing
Mail mij: d.hassing@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus