vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Gym

Ook dit schooljaar hebben alle leerlingen goed meegedaan tijdens de gymlessen. Met bewegingsonderwijs ervaren leerlingen de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen in aansprekende bewegingssituaties. Het gaat daarbij om bewegingsvormen als balanceren, klimmen, zwaaien, duikelen, springen, hardlopen en bewegen op muziek. En om spelvormen als tikspelen, doelspelen, spelactiviteiten waarbij het gaat om mikken, jongleren en stoeispelen.

Hieronder een compilatie van de gymlessen in het schooljaar ‘17-’18

Kies je Sport

Sporten is voor iedereen die dat graag wil, een gezonde en ontspannende vrijetijdsbesteding. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om te kunnen sporten. Veel kinderen willen graag aan sport doen, maar kunnen dit om allerlei redenen nog niet. Het project Kies je Sport is een initiatief van Eindhoven Sport en is opgericht om kinderen te koppelen aan de juiste sport. Verschillende sportverenigingen en sportaanbieders zetten zich in om jullie kennis te laten maken met leuke sporten. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in het boekje Kies je Sport.

Wil jij een boekje van Kies je Sport? Vraag dit dan aan meester Jos.

Mario-kart

Een knotsgekke activiteit op een speciale dag namelijk; gekke hoedjes dag. Leerlingen moesten door het parcours rijden. Hierbij moesten ze goed samenwerken want alleen kan dit niet. Een superleuke activiteit waaraan veel plezier is beleeft.

Stoeien

Door te duwen en trekken kun je je tegenstander uit balans brengen. Daarna mocht je proberen of je de bal van elkaar kon afpakken. Door vooraf duidelijke afspraken te maken zijn het hele leuke lessen geweest!

Vieringen

December is een maand waarin er twee dingen gevierd worden namelijk sinterklaas en kerst. Leerlingen hebben ook dit jaar een diploma behaald met pietengym en we hebben verschillende oefeningen en spellen gedaan rondom de viering van kerst.

Katapult

Een leuke nieuwe vorm van mikken. Haal de bal naar achteren en vuren maar!

Hurk(wend)springen

Een uitdagende manier van springen! Om deze sprongen goed uit te voeren laten leerlingen de handen op de kast/bok steunen.

Groene spelen

De eerste gymlessen van het nieuwe schooljaar staan in het teken van ‘groene spelen’. Dit zijn coöperatieve spelen waarbij leerlingen samen moeten werken. Erg leuk om te zien hoe leerlingen van en met elkaar leren bewegen.

Stagiaires welkom!

Dit zijn de stagiaires die dit schooljaar assisteren tijdens de gymlessen en werken aan andere opdrachten. De stage zal het gehele schooljaar duren.

Joris is op woensdag aanwezig op locatie KRO en donderdag op locatie KAN.

Pien is op dinsdag aanwezig op locatie KAN en vrijdag op locatie KRO.

Stacey is op maandag en donderdag aanwezig op locatie KAN.