vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. BB 1

December

We hebben een  productonderzoek gedaan naar kerstverlichting. We maakten een mindmap over verlichting in het algemeen. We hebben naar verschillen en overeenkomsten gekeken. Voorspellingen gedaan over welke verlichting er warm was en welke niet. En we eindigde met een reclamespotje voor een soort kerstverlichting.

 

November

Deelsommen

Tijdens de rekenlessen zijn wij bezig met deelsommen met rest. Dit vinden wij allemaal best pittige stof. Daarom hebben we vandaag extra goed geoefend met pepernoten. Want elke les wordt makkelijker met wat pepernoten erbij!

 

Hoera

Hoera Wencho heeft een broertje gekregen! Wencho heeft 26 november een kerngezond broertje gekregen met de mooie naam: Richano. In de klas kwam hij beschuit met muisjes trakteren. Gefeliciteerd Wencho!

Vibrobots maken

Vanuit het cultuurstation hebben we in de klas een workshop Vibrobots maken gehad. We hebben veel geleerd over de stroomkring en aan het einde van de les had iedereen zijn eigen robot, die ook nog kon bewegen. Wat was het een leuke les!

Bingo in het engels

In de bovenbouw doen wij al engels. Het eerste hoofdstuk van engels ging over de cijfers. Aan het einde van dit hoofdstuk hadden wij verdiend om bingo te doen. Wat in het engels nog best moeilijk kan zijn. Nu zijn wij helemaal klaar voor de toets van volgende week!

Op zoek naar een gave middelbare school

In december krijgen de schoolverlaters hun advies te horen. In januari zijn alle open dagen, maar ook nu al kunnen de kinderen een kijkje gaan nemen op de middelbare scholen. Ze krijgen een rondleiding of kunnen een proefles volgen. Super leuk! Ook voor de kinderen die geen schoolverlater zijn is het slim om alvast naar wat scholen te gaan kijken.

Verrassing

Vandaag had de juf een verrassing mee naar school. De juf heeft thuis een kat en die had 3 kittens gekregen. Als verrassing mochten wij daar een dag met hulp van juf Lia voor zorgen. We hebben ze verzorgd, eten gegeven, vast gehouden en iedereen laten zien! Kortom volgens Davino: ‘de beste dag van het hele jaar!’

Challenge

Met heel de school, dus ook de andere locatie, doen wij een challenge. De opdracht bij de Rietjes Challenge is: Maak van rietjes en tegelkruisjes een mooi bouwwerk en geef het een naam. Van het mooiste kunstwerk maken we een foto en deze komt op de wall of fame. Wij hadden al snel een idee en hebben met z’n alle onze eigen pretpark gemaakt. Met de naam: wilde rietjespretpark. Wat vinden jullie van het resultaat?

Oktober

Leerlingenraad

Vandaag was de eerste vergadering van de leerlingenraad. We hebben gestemd. Ümit gaat onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad. De eerste vergadering ging super goed met als uitkomst een goed plan van aanpak. Goed gedaan Ümit!

 

Afsluiting kinderboekenweek

Dinsdag 31 oktober was de afsluiting van de kinderboekenweek. Het is ons gelukt om de klas super mooi aan te kleden. We mochten in elke klas een kwartiertje kijken en daar een Halloween activiteit doen. In BB1 konden de andere groepen oud Hollandse HORRORSPELLEN spelen. Met als spelletjes: doodskopblik gooien, doodskist sjoelen en bloedbalbowling. Allemaal zelf bedacht door de kinderen.  Het was een groot succes, de andere groepen vonden het erg leuk bij ons. Daarnaast waren wij ook erg mooi verkleed. Kortom een TOP dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

De voorleeswedstrijd

Onze school houdt een voorleeswedstrijd. Alle groepen kiezen één kind uit dat mag deelnemen aan de wedstrijd. Van Juf Janneke van de bieb kregen wij goede voorleestips. Bedankt juf Janneke! Eerst hadden we in de klas een spannende voorronde. Uit onze klas deed Laurana mee. Ze deed het supergoed ook al was het een beetje spannend. Knap gedaan Laurana!

 

Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘gruwelijk eng’. Daarom maken we van onze klas een spookhuis met leuke activiteiten. De aankomende weken gaan we met z’n alle hard werken om er een mooi geheel van te maken!

Kinderboekenweek Circuit

MB2, BB1 en BB2 zijn in circuitvorm aan de slag gegaan met het thema van de Kinderboekenweek. In MB2 maakten de kinderen een eng naamgedicht. In BB1 deden de kinderen mysterieuze proefjes met melk en slijm maken en in BB2 leerden de kinderen wat ‘Dia de de los Muertos’ is en maakten ze Mexicaanse schedels. Wat een gezelligheid!

Spelletjes

Vandaag hebben wij een spelletjes uurtje gehad. Samenwerken, samenspelen kortom zelfs met spelletjes spelen leren we veel van elkaar. Nog een leuk weetje, de jongens en meiden kozen om een keer apart te spelen. Dat was toch ook wel een keer leuk.

Speciaal Rekenen

Samen met juf Lianne en juf Vivan werken wij elke donderdag aan speciaal Rekenen. Nu hebben wij een project van 4 weken over tijd. Waar zou het volgende project over gaan?

Donderdag 12 oktober,levende klokken

Vandaag zijn de kinderen levende klokken en ervaren ze het verschil tussen de kleine en de grote wijzer.

Kinderpostzegels

Deze week gaan langs de deuren, naar familie en vrienden om kinderpostzegels, pleisters, kaarten, tassen enzovoorts te verkopen. Want wij doen mee aan de kinderpostzegelactie. Met elk verkochte kinderpostzegel helpen wij kinderen aan een beter thuis.

September

Maandag 19 September, voor één dag een huisdier.

Vandaag hadden we voor één dag een huisdier. In de ochtend vond Juf Vivan een Salamander in de school. Eerst moesten we kijken wat voor een salamander het was. Met een zoekplaat zijn we eruit gekomen. Onze salamander was een Alpenwatersalamander. Met de klas hebben we er heel de dag voor gezorgd. We hebben een huisje gemaakt met zand, blaadjes en een zwembad. Daarnaast moest hij natuurlijk een naam krijgen. Zijn naam werd Jan Willem I met als bijnaam Gekko. Ook hebben we hem laten zien aan de andere kinderen op school. Aan het einde van de dag is hij weer terug gezet in de natuur. Wat was dit een top dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn begonnen met ons eerste hoofdstuk van geschiedenis: “De Gouden Eeuw”. De lessen zijn interessant en wat hadden ze in deze tijd mooie VOC-schepen.

De eerste Cito-toets zit er alweer op. We moesten ons goed concentreren, maar het is ons allemaal gelukt. Nu mag de juf alles gaan nakijken!

Wat hebben wij al hard gewerkt de afgelopen weken. Als echte bovenbouw kinderen werken wij samen, kijken wij zelf na en oefenen wij vakken die we moeilijk vinden.

Sfeerimpressie van onze eerste schooldag!

De eerste week zit er alweer op. Wat een leuke start hebben wij samen gemaakt. We hebben al veel gelachen en geleerd van elkaar. Samen gaan wij er een super jaar van maken!

Dit is onze klas!

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkom

Welkom op de groepspagina van BB1. Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze pagina.
Onze groep bestaat uit 17 personen; 16 leerlingen en juf Vivan. Wij hebben 12 BB1 kinderen in onze klas en 4 schoolverlaters.

Op onze pagina komen verschillende dingen te staan wat wij doen en meemaken.

Groetjes,
BB1