vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. BB 2

Afscheid nemen

De laatste week, een gezellige, maar ook een verdrietige week. Het afscheid.

Trampoline springen bij Jump XL, een voorstelling met proefjes uitgevoerd door Diederik Jekel en een professor van Mad Science, samen proosten op het fijne jaar, afscheid nemen van alle kinderen en ‘s avonds de schoolverlatersavond.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lieve Samantha,
Lieve Andy,
Lieve Guus,
Lieve Nermina,
Lieve Sep,
Lieve  Olivier,
Lieve Armin,
Lieve Brian,
Lieve Jowelle,
Lieve Malik,
|Lieve Luc,
Lieve Eren,
Lieve Tygo,
Lieve Diego,
Lieve meester Robin,

Ik ga jullie missen!

Lieve Jules tot volgend schooljaar.

Geniet van de vakantie! Tot ziens!

Groetjes,
juf Jacky

Zelfverzekerd naar het voortgezet onderwijs

Nog een paar weken en dan is het zomervakantie en daarna… op naar de middelbare school. Dat is natuurlijk super spannend. Hoe noem je de juffen en meesters? Hoe kom je op voor jezelf? Hoe sta je stevig? Hoe kan je je goed focussen? Hoe gedraag je je (als er geen juf of meester is)? Tijdens het project ‘zelfverzekerd naar het voortgezet onderwijs’ worden al deze (en nog veel meer) vragen door juf Josephine beantwoord.

Project ‘de ruimte’

We zijn gestart met het project ‘De ruimte’. We hebben al veel geleerd over de planeten, ons zonnestelsel en de Melkweg. We gaan ook onderzoek doen.

Schoolkamp

We zijn allemaal een beetje verdrietig, want het schoolkamp is al voorbij.
Maandag 7 mei vertrokken we op de fiets naar ‘t Uilenest in Geldrop. Drie dagen vol met leuke activiteiten in het vooruitzicht. Omgekeerd verstoppertje, het ballonnenfietsspel, het smokkelspel, het kampvuur, Crazy bingo, klimmen, het casino en Olifantenvoetbal. Wat was het een ontzettend tof en zonnig schoolkamp.

We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen om er zo’n gaaf schoolkamp van te maken. In het bijzonder de Albert Heijn op de Heezerweg voor de sponsoring van heel veel gezonde etenswaren. Bedankt!

Koningsdag

Normaal gaan we op deze dag altijd sporten. Vanwege de sportdag van afgelopen woensdag, hebben we ervoor gekozen om deze Koningsdag iets anders te doen.

We zijn de Koningsdag gestart met een lekker ontbijtje.

Daarna wilden de kinderen Bingo spelen, ze mochten nog even op internet en we hebben de dag afgesloten met een pubquiz.

BB2 wenst iedereen een fijne meivakantie toe! Geniet ervan!

De sportdag

Voor de eerste keer werd de sportdag georganiseerd bij “Op Noord”. Alle leerlingen van beide locaties hebben tijdens 11 speelrondes lekker bewogen. Het was een heerlijke dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

Project ‘Oorlog’

In de blauwe gang zijn we aan de slag gegaan met het thema ‘Oorlog’. We hebben gesproken over het bombardement in Rotterdam, de regels van de Duitsers, het verzet, de hongerwinter en 4 en 5 mei. Ook hebben we lekker geknutseld. Dat is wel te zien in de blauwe gang. Het was een super interessant en indrukwekkend project!

Inloop

Donderdag 6 april mochten de ouders voor de tweede keer een kijkje nemen in de klas. Ze hebben gezien hoe we aan de slag gingen met Nieuwsbegrip (begrijpend lezen).

Pasen

BB2 wenst iedereen een fijn paasweekend toe!

De Week van de Lentekriebels

Deze week is het de Week van de Lentekriebels. Elke dag krijgen de kinderen les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Dat is leuk, maar ook heel spannend. De kinderen mogen eerst opschrijven wat ze al weten over deze onderwerpen en daarna mogen ze vragen opschrijven. Tijdens de lessen zullen de vragen worden beantwoord.

Verkeersexamen

Op donderdag 5 april is het theoretische verkeersexamen. In de klas en thuis wordt er al veel geoefend. In onze gang kunnen de kinderen een verkeersquiz doen.

Money, money, money

Deze week hebben we het tijdens rekenen over geld. Het is namelijk ‘de week van het geld’. Ook doen we mee aan de mindmap wedstrijd. We moeten een mindmap maken over het onderwerp ‘Wanneer ben je rijk?’. Daarnaast gaan we het hebben over sparen, lenen, echt geld en nep geld.

Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Vandaag nam Armin deel aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018. Met de hele klas zijn we op de fiets naar De Bibliotheek De Witte Dame gegaan. Daar nam Armin het op tegen 3 andere kinderen. Hij vertelde kort iets over zijn boek en hij moest natuurlijk een stukje voorlezen. Armin is helaas niet door naar de volgende ronde. We zijn super trots op hem! Het is toch erg spannend om voor zo’n grote groep te staan, te spreken en voor te lezen.

Valentijnsdag

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Veel mensen zijn dan extra lief voor hun dierbaren. Wij zijn ook al extra lief geweest… voor onszelf. Wij hebben namelijk een lieve brief geschreven vol met complimenten voor onszelf. Daarna hebben we die doorgescheurd. Wil je weten waarom? Vraag dat maar aan een kind uit onze groep.

Carnaval

Carnavalsvrijdag
Eindelijk is het dan zover… Carnaval.

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn de dag gestart met de onthulling van de Raad van Elf. Jowelle was Prinses Carnaval. Daarna trad iedere groep op en… onze groep had gewonnen. Na de pauze was het carnavalscircuit. Onze groep leidde de spellen. Het was een gezellige dag.

BB2 wenst iedereen een fijne vakantie toe.
Alaaaaaaafffff!

Gekke mutsen dag
Stelletje mutsen!

Rare haren dag
Vandaag was het rare haren dag. BB2 houdt vooral van glitters. Jammer dat dat op de foto niet zo goed te zien is :(.

De Raad van Elf
Ook dit jaar kunnen de kinderen zich weer verkiesbaar stellen voor de Raad van Elf. Jules, Andy, Olivier, Tygo, Malik, Jowelle en Sep uit onze klas hebben zich verkiesbaar gesteld. We hopen op veel stemmen!

Kerstmis

Wat is het gezellig in de klas. Alles staat in het teken van Kerstmis. Kerstrekenen, proefjes doen met kaarsjes, luisteren naar het kerstverhaal en natuurlijk lekker samen eten.

BB2 wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Surprise

Wat hebben de Sint en zijn pieten hard gewerkt. Wat een gave surprises. We zijn flink verwend!

Deze diashow vereist JavaScript.

Vibrobots maken

Vanuit het cultuurstation hadden we in de klas vandaag een workshop Vibrobots maken wat was het leuk.

Gutsen en afdrukken

Oeh, dat was best wel even spannend. We hebben een tekening uitgesneden met scherpe mesjes. Dat noemen we gutsen. Daarna hebben we 4 afdrukken in verschillende kleuren gemaakt. Wat een gaaf resultaat!

Op zoek naar een gave middelbare school

In december krijgen alle kinderen hun advies te horen. In januari zijn alle open dagen, maar ook nu al kunnen de kinderen een kijkje gaan nemen op de middelbare scholen. Ze krijgen een rondleiding of kunnen een proefles volgen. Super leuk!

Inloop

Gisteren mochten de ouders een kijkje komen nemen in de klas. De kinderen wilden graag een rekenles en een les sociale vaardigheden laten gezien. Daarna hebben ze nog het een en ander verteld over de klas. Het was een gezellige ochtend.

Toetsronde 1

Toetsronde 1 is bijna afgerond.  De kinderen hebben de Cito-toetsen van lezen, begrijpend lezen, rekenen, spelling en woordenschat gemaakt.

De Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘gruwelijk eng’. Wij gaan meerdere weken aan de slag met dit thema. Hieronder kan je lezen wat we allemaal gedaan hebben.

De afsluiting
Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten. We hebben in iedere klas een kijkje genomen en een activiteit gedaan. Dat was best wel spannend. Wat zagen de klassen er eng uit!

De voorleeswedstrijd
Onze school houdt een voorleeswedstrijd. Alle groepen kiezen één kind uit dat mag deelnemen aan de wedstrijd. Juf Janneke van de bieb schoot ons te hulp en gaf ons goede voorleestips. Bedankt juf Janneke!

Namens onze klas deed Armin mee aan de voorleeswedstrijd. Spannend, spannend! Hij las een verhaal voor uit het boek ‘Superhelden’. Hij deed het zo goed dat hij won. Hij is dus door naar de volgende ronde. De volgende ronde vindt plaats in bibliotheek de Witte Dame. Hij neemt het dan op tegen andere voorlezers uit Eindhoven. Knap gedaan, Armin!

Het circuit
MB2, BB1 en BB2 zijn in circuitvorm aan de slag gegaan met het thema van de Kinderboekenweek. In MB2 maakten de kinderen een eng naamgedicht. In BB1 deden de kinderen mysterieuze proefjes met melk en in BB2 leerden de kinderen wat ‘Dia de de los Muertos’ is en maakten ze Mexicaanse schedels. Wat een gezelligheid!

Het optreden
BB2 heeft de Kinderboekenweek geopend met het toneelstuk ‘Kronkelspaghetti’.

De voorbereiding
BB2 bereidt een optreden voor om de Kinderboekenweek te openen.

De poster op de linker foto heeft Jowelle gemaakt en de rest van de klas heeft ook een taakje en de hoofdspelers zijn:
mevrouw griezel = Samantha
meneer griezel = Andy
de voorlezer = Nermina

Maar de rest heeft het decor geregeld en de versieringen. Maar natuurlijk gaat de rest tijdens het toneelstuk de kleuters helpen en we hopen dat er veel ouders komen  kijken!

Einde!

Geschreven door Jowelle

Presentatie Praktijkschool

Een juf van de Praktijkschool kwam vertellen over de Praktijkschool. We kregen foto’s van de school te zien, ze vertelde over het rooster, de vakken, de kluisjes en de regels op school  en we mochten vragen stellen.

Leerlingenraad

We hebben gestemd. Sep gaat onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Veel succes Sep.

De Kinderpostzegelactie

De Kinderpostzegelactie is gestart. Ook wij doen mee! Vanaf vandaag gaan de leerlingen langs de deuren, naar familie en vrienden om kinderpostzegels, pleisters, kaarten, tassen enzovoorts te verkopen.

Andy mocht even oefenen en ‘belde aan’ bij juf Renée.

Werkstukken maken

Een aantal kinderen uit de groep zijn samen met juf Lianne een eigen werkstuk aan het maken. Ze leren werken met Word, het zoeken van informatie vanuit boeken en het internet en ze leren hoe je die informatie in je eigen woorden opschrijft.
Veel andere kinderen in de klas zouden ook graag mee doen, dus wie weet beginnen we binnenkort ook met de rest van de groep….

Het Nationaal Media Paspoort

De komende tijd gaan we aan de slag met het Nationaal Media Paspoort. We leren van alles rondom het thema media. Wat zet je op Facebook? Hoeveel tijd besteed je aan gamen? Wat doe je als je dingen op internet ziet die je liever niet had willen zien? enz.

Jagers en boeren

Het eerste thema van geschiedenis dat we behandelen is het thema ‘jagers en boeren’. De kinderen hebben met houtskool het werktuig en de potten van de jagers en boeren getekend.

Hunebedden
Ongeveer 5000 jaar geleden leefden de eerste boeren, het trechterbekervolk, in Drenthe. Zij bouwden hunebedden. Guus was in Drenthe en heeft de hunebedden gezien. Zo gaaf!

De eerste week

De eerste week zit er alweer op. Kennismaken, afspraken maken, de eerste (gym)les, samenwerken, samenspelen, overleggen, lachen en gek doen. We weten het zeker… het wordt een héééél gezellig jaar!

Dit zijn wij!

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkom

Welkom op de groepspagina van BB2. Leuk dat je een kijkje neemt op onze pagina :D.
Onze groep bestaat uit 17 personen; 15 leerlingen, meester Robin (stagiaire) en juf Jacky. Wij zijn de schoolverlatersgroep.

We zullen regelmatig nieuwe berichten en foto’s plaatsen op deze pagina.

Groetjes,
BB2