vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. JK 1

En alweer de laatste schoolweek…..

Wat gaat zo’n schooljaar toch altijd weer snel. We zijn alweer in de laatste week beland. En omdat we één locatie worden, zijn de kinderen nu al vrij. De juffen en meesters kunnen nu alles gaan verhuizen.

Maandag zijn we samen met de groepen JKK, JK1 en MB1 van KAN en de groepen JKK/JK1, JK2/MB1 van KRO naar de Splinter geweest. We hebben erg geboft met het weer, dus er kon ook gezwommen worden! ‘s Middags hebben we op school lekker frites gegeten met een kip-knakworstje. Het was een gezellige dag!

Dinsdag zijn we zoals altijd begonnen met de gymles, heerlijk apenkooien! Vervolgens zijn we met elkaar naar het bos gegaan, voor een “Piraten”-speurtocht. Woeste Willem zou een schat hebben verstopt…. Aan het begin van het bos stond een vlag en vervolgens moesten we de blauwe lintjes volgen. En daar bij het water daar zat meneer Johan in een boom! Hij vertelde dat hij Woeste Willem had gezien en dat hij de schat ergens in de buurt had verstopt.

Het duurde even, maar toen vond Feransio uiteindelijk de schat. Voor iedereen zat er een bellenblaas-zwaard in met een zakje gummiberen.

TechniekTrofee 2018

In de middag werd de TechniekTrofee 2018 uitgereikt door Diederik Jekel en aansluitend was er voor ons een show van Mad Science, met gave proeven: het thema was vuur en ijs.

De laatste schooldag.

Vanmorgen zijn we begonnen met een circuit. De kinderen van JKK, JK1 en JK2 zijn in drie groepen verdeeld en dit was ook het geval voor de MB- en BB-groepen. Er waren drie activiteiten: 10 tellen in de rimboe in de gymzaal, bingo en een lekker tussendoortje en buiten op het plein was er een techniek-activiteit: levend programmeren. Vervolgens hebben we in onze klassen fruit gegeten. Na de pauze hebben we heel rustig TV gekeken. Even uitrusten.

Om 12.00 uur hebben we met de groepen JK1 en JK2 het jaar afgesloten met een heerlijk buffet. Iedereen had heerlijke hapjes meegenomen. Bedankt lieve ouders!!!

Om 12.30 uur was het vakantie. Geniet er allemaal!

Vaderdag.

We moesten even in het wandrek klimmen voor ons cadeau.

Even tussendoor een rekenspelletje.

We spelen dit spel in tweetallen. Samen hebben we tien blokjes (of meer). Eén van ons pakt een aantal blokjes weg en de ander moet raden hoeveel er weg zijn.

Hoera! We hebben alle letters geleerd.

Inmiddels hebben we kern 6 afgesloten en dat betekent dat we alle letters hebben geleerd. Dat was een foto waard!

Sportdag.

Voor het eerst gesport bij “Op Noord”. Wat een fijne dag!

Het cadeau!

Druk in de weer voor Moederdag.

Buitenspeeldag.

Vandaag was het buitenspeeldag. Met meneer Jos zijn we daarom voor de gymles naar het Johan Cruyff-veldje geweest en hebben we op het plein gerekend, samen met JK2.

De afsluiting van kern 5: sprookjes.

Samen met meneer Johan hebben we snoephuisjes gemaakt tijdens een DGM-les.

De afsluiting van kern 4: bouwen van een hutje.

Het laatste woord van kern 4 is “hut”. Een mooi moment dus om een hut te gaan bouwen. Helaas is het buiten nog te koud. We hebben daarom kleine hutjes gemaakt van klei (ondergrond), takjes en stof.

De stokjes hebben we verzameld tijdens onze speurtocht door de wijk. We zijn op pad gegaan met een dobbelsteen en kaartjes voor linksaf, rechtdoor en rechtsaf. Als we 1 of 2 gooiden, moesten we linksaf, gooiden we 3 of 4 dan gingen we rechtdoor en bij 5 of 6 moesten we rechtsaf. Gelukkig hebben we goed gegooid. We kwamen uit bij het “Teletubbie-veldje”, waar we voldoende stokjes konden vinden en ook nog even fijn konden spelen!

Een warme muts voor in de winter.

Viering carnaval.

Yogales een reis naar de Noordpool en de Zuidpool.

Maandag heeft juf Lianne aan ons een yogales gegeven. We zijn met elkaar naar de Noord- en de Zuidpool gereisd en hebben daar allerlei dieren gezien en uitgebeeld. Het was een hele leuke les! Juf Lianne bedankt!

Nationale Voorleesdagen.

Op woensdag 24 januari hebben we de Nationale Voorleesdagen geopend. De kinderen uit BB1 zijn in de groepen JKK, JK1, JK2, MB1 en MB2 gaan voorlezen. Met elkaar hebben ze eerst gekeken wie in welke groep zou gaan voorlezen. Vervolgens hebben ze zelf een boek uitgekozen. Davino, Bram en Osman kwamen bij ons. Wat een kanjers! De kinderen uit BB2 zorgden voor het kopje thee en het beschuitje met chocopasta.

Project de Noordpool en de Zuidpool.

Bouwen van iglo’s met Kapla.

Nadat we een woordveld hebben gemaakt over iglo’s zijn we met de Kapla aan de slag gegaan.

Nadat we geoefend hadden met Kapla, hebben we vervolgens met suikerklontjes gebouwd. Dit was een stukje lastiger! Het is ons niet helemaal gelukt hem helemaal dicht te bouwen.

DGM-les appelmoes maken.

Meneer Johan, alias tovenaar Elstar kwam bij ons appelmoes maken. Met elkaar hebben we gekeken en gesproken over wat je zoal nodig hebt en hoe je appelmoes maakt. Vervolgens zijn we zelf aan de slag gegaan om de appels in kleine stukjes te snijden. De juf heeft alle stukjes verzamelt in de pan. We hebben de pan op het fornuis gezet om de appels te koken. Nadat de appelmoes klaar was, hebben we er heerlijk van gesmuld!

Overstap Abass en Jonah van JKK naar JK1.

Sinds 29 januari zitten Abass en Jonah bij ons in de groep. Ze zijn eerst een paar dagen komen kijken en dat ging heel goed! Beiden zijn erg enthousiast en natuurlijk heel trots dat ze de overstap hebben mogen maken. Welkom en veel plezier!

Gelukkig Nieuwjaar!

Na de vakantie was het in de ochtend nog een beetje donker. We zijn daarom gauw met onze Nieuwjaarsster naar buiten gegaan om het nieuwe jaar met elkaar goed in te luiden. Daarna hebben we een tekening gemaakt van onze vakantie. We hebben deze aan elkaar laten zien en er met elkaar over gepraat.

Maken van stoomboot en schoen zetten

Tijdens de rekenles hebben we een stoomboot nagemaakt! En op donderdag hebben we ons schoentje mogen zetten.

Bezoek Huis van Sinterklaas in Weert

Donderdag was het dan zover, we mochten op bezoek bij Sinterklaas. Wat een spannende dag! Als eerste heeft Sinterklaas ons ontvangen en vervolgens hebben we zijn slaapkamer, de slaapkamer van de Pieten, de postkamer en de woonkamer bezocht.

Rietjes Challenge

De opdracht bij de Rietjes Challenge is: Maak van rietjes en tegelkruisjes een mooi bouwwerk en geef het een naam. Van het mooiste kunstwerk maken we een foto en deze komt op de wall of fame. Begin december is de prijsuitreiking. Er is een publieksprijs en een juryprijs.

Dit zijn de foto’s van onze ontdek-les.

Na een keer uitproberen, zijn dit onze nieuwe bouwwerken.

Thema Mijn Lijf – les zintuigen.

Momenteel werken we aan het thema Mijn lijf, behorend bij kern 2 van Veilig Leren Lezen. Met elkaar hebben we onze lichaamsdelen benoemd en de woorden hangen op onze woordmuur. We hebben ook zintuigen: ogen, oren, neus, mond en handen. Tijdens deze les hebben we het gehad over onze oren (horen/luisteren) en de mond (proeven/smaak). We hebben luisterspelletjes gedaan en we hebben een aantal dingen geproefd. Was het zoet, zuur, zout of bitter?

Herfst.

Kinderboekenweek “Gruwelijk Eng”.

In onze klas stond het boek “De Gruffalo” centraal. We hebben onze klas omgetoverd tot het “Gruffalo-bos”.

Tijdens de afsluiting op 31 oktober was de school omgetoverd tot een “spook-school”. In iedere klas stond een spannende activiteit op het programma. Bij ons in de klas kon het geluidenspel gespeeld worden.

Onze vissen.

We hebben inmiddels ook het woord vis geleerd. We hebben van papier maché mooie vissen gemaakt.

Letters lezen.

Een kort filmpje. We oefenen de m, r en v.

IMG_6503

Rekenles.

Deze week hebben we voor het eerst erbij-sommen gemaakt m.b.v. Numicon.

Werken met het klik-klakboekje.

In ons klik-klakboekje zitten nu de woorden: ik-maan-roos. Nu kunnen we met deze letters ook andere woorden maken, zoals: maak, rook en aan.

Letterkoekjes bakken.

Wat was het spannend toen ze in de oven zaten!

The many faces of JK1!

Welkom op de groepspagina van JK1!

Op 27 augustus zijn we vol enthousiasme begonnen! We zijn in de groep met z’n tienen: Daniel, Femke, Feransio, Jeremiah, Kasim, Keano, Luca, Luuk, Shawn en Stibbe. We hebben twee juffen: juf Ilse en juf Marjos. Beiden zijn er elke dag.

We zijn al hard aan het werk met het leren van letters en woorden. We zijn gestart in kern 1 van Veilig Leren Lezen. De woorden ik en maan hebben we al gehad en het woordje roos is hierna aan de beurt. Tijdens de rekenlessen werken we in een werkboek, maar doen we ook allerlei rekenspelletjes. ‘s Middags gaan we nog extra naar buiten. We mogen dan de fietsen van de kleuters gebruiken.

Eerste gymles buiten in het bos:

Onze ik-tekeningen: