vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. JK 2

Welkom

Mei

Bos

We hebben schatkistjes gemaakt en daarna zijn we naar het bos gegaan. We hebben daar mooie schatten gevonden. Deze schatten hebben we verzameld in een zakje. Daarna mochten ze in het schatkistje.

 

April 

Sportdag
Wat was de sportdag leuk. Het was op een andere locatie dan vorig jaar. We hebben veel activiteiten gedaan. En wat hebben we geluk gehad met het mooie weer

Maart

Clustermiddag JKK, JK1, JK2, MB1

Tijdens de clustermiddag hebben de kinderen vier verschillende activiteiten gedaan rondom het thema Lente. In JK1 hebben de kinderen eiersalade gemaakt, in JK2 hebben de kinderen een 3D-schilderij gemaakt, in MB1 hebben de kinderen een kuiken geknutseld en in JKK hebben de kinderen gewerkt met de blue-bot. Het was een leuke middag!

Techniek
Haas heeft een probleem : Hij wil terug naar huis, maar hij weet niet hoe hij aan de overkant moet komen. De kinderen hebben allemaal goed nagedacht over  de mogelijkheden die haas heeft. Ze hebben een ontwerp getekend op papier. Tijdens les 2 hebben de kinderen het ontwerp gemaakt. Ze hebben allerlei materialen gebruikt om bruggen, tunnels en trappen te maken. Zie hieronder het resultaat:

Deze diashow vereist JavaScript.

Februari

Rots & water training afgerond
De afgelopen acht weken hebben we een Rots & water training gehad van juf Jessica.
De kinderen hebben veel geleerd. En allemaal hun diploma gehaald! Super

 

Rekenles

De kinderen hebben gewerkt in een circuit vorm, waarin er allemaal rekenspelletjes waren uitgezet. Het is belangrijk om de getallen goed te automatiseren. De volgende rekenspelletjes hebben we gespeeld: op het digibord getallen gesplitst t/m 10, erbij en erafsommen bingo gespeeld, de verliefde harten overhoord bij elkaar en met de dobbelsteen getallen gesplitst. We hebben hard gewerkt.

 

Carnaval

Wat hebben we een leuk carnavals feest gehad. De kinderen waren super mooi verkleed.
En we hebben een prijs gewonnen met ons optreden. Super goed gedaan.

Carnaval 
Het is alweer bijna carnaval.
Bijna alle kinderen van JK2 willen in de Raad van Elf. Deze week gaan we stemmen. Alle groepen mogen stemmen. Volgende week krijgen de kinderen in het geheim te horen.

Samenwerken vinden we soms lastig, maar het is wel erg belangrijk. En we leren stap voor stap hoe dat moet. De opdracht: Samen een carnavals slinger maken in tweetallen. Om de beurt een strookje erom heen doen.
Het eindresultaat is mooi, maar het belangrijkste is dat iedereen goed heeft samengewerkt.

Januari

Groepswerk

De kinderen hebben stap voor stap geleerd hoe ze een pinguin tekenen. Daarna hebben we samen een ijsberg gemaakt, waar de pinguins van af kunnen glijden. De kinderen hebben goed samengewerkt. En het eindresultaat is super geworden.

 

We zijn weer begonnen na een fijne kerstvakantie.
We hebben mooie wintertekeningen gemaakt op het raam met een krijtstift.
Ook hebben we afscheid genomen van juf Selcan. Zij gaat dichter bij huis stage lopen.
De komende weken zijn wij druk bezig met de cito-toetsen………

December

Kerst

Wat een fijne dagen hebben we gehad in JK2. We hebben leuke activiteiten samen gedaan. Kerstliedjes gezongen, geluisterd naar het kerstverhaal, kerstboompjes geknutseld. Als afsluiter hebben we een kerstviering met heel de school gehad. Alle kinderen hadden lekkere hapjes meegenomen. En we hebben gezellige activiteiten gedaan tijdens het circuit. Nu is het tijd voor de kerstvakantie.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!!

 

Sinterklaas
De afgelopen twee weken veel gewerkt aan het thema Sinterklaas. We hebben liedjes gezongen, pieten gevouwen, een mijter gemaakt en een dansje geoefend voor Sinterklaas. Ook hebben kinderen uit de bovenbouw voorgelezen in de klas.  We kunnen niet wachten tot 5 december….

November

Rietjes challenge

We hebben een rietjes challenge op school. Vorige week hebben we met de klas een kunstwerk van rietjes gemaakt. De kinderen hebben goed samen gewerkt en overlegt. Er kwamen allerlei vragen naar boven tijdens het maken. Hoe maken we het stevig? Hoe blijft het staan? Hoe kun je omhoog gaan met de rietjes? De kinderen hebben goede oplossingen bedacht. En dit is het resultaat:
De jongens hebben een achtbaan gemaakt en de meisjes een draaimolen. De foto’s komen in de hal te hangen. Welke klas wordt de winnaar van de school?

Voorstellen

Graag wil ik mezelf even voorstellen als de nieuwe stagiaire op SBO de reis van Brandaan. Ik ben Selcan. Ik ben in september begonnen met de opleiding “gespecialiseerd pedagogisch medewerker” MBO 4. Op woensdag, donderdag kom ik in JK2 stage lopen bij juf Anouk. Ik woon in Eindhoven samen met mijn man en zoontje van 1 jaar oud. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ik kijk uit naar een fijn en goed schooljaar met de kinderen én met de ouders.
Tot gauw!
Groetjes, Selcan Yilmaz

Oktober

Afsluiting Kinderboekenweek
In alle groepen hebben we een activiteit gedaan. Er waren ook papa’s, mama’s en opa’s en oma’s komen kijken.  We hebben spinkoekjes gemaakt, een hoorspel gespeeld, naar een eng verhaal geluisterd, oud-hollandse horrorspellen gespeeld. Het was super leuk.

JK2 heeft een dansfilmpje gemaakt. De kinderen hebben het dansje van “Gruwelijk eng” gedanst en gezongen. Ook hebben de kinderen het liedje van MONSTERKIDS gezongen. Ze hebben het super goed gedaan.

 

Voorleeswedstrijd

Afgelopen vrijdag hebben we de voorleeswedstrijd gehad. Fabio heeft toen voorgelezen voor heel de school. Super goed gedaan!
Ook hebben we handmonsters gemaakt, die gaan we gebruiken voor de afsluiting voor de Kinderboekenweek. Maar wat we ermee gaan doen is nog een verrassing!
Komen jullie ook op dinsdag 31 oktober naar de afsluiting?

Deze diashow vereist JavaScript.

Start Kinderboekenweek

De kinderenboekenweek is begonnen. Wat we allemaal hebben gedaan:
– We hebben geleerd hoe je een spinnenweb moet tekenen
– We hebben een spin gemaakt met pootjes van een muizentrapje
– We hebben een woordweb gemaakt bij het thema: Gruwelijk eng
– We hebben allemaal een stukje voorgelezen aan de klas.

De komende weken gaan we hiermee verder. Op dinsdag 31 Oktober is de afsluiting. Komt u ook kijken?

Samenwerken is belangrijk. Daarom werken en spelen we samen. Daarna evalueren we hoe het gegaan is.

September

We hebben een fijne start gemaakt.
We hebben al veel gedaan:
– Voor de eerste keer in de nieuwe gymzaal gegymd
– Mooie schatkistjes gemaakt, die horen bij het thema: Piraten van Veilig leren lezen
– Elkaar beter leren kennen door spelletjes samen te spelen.
– Naar de bibliotheek geweest en op het leespodium gelezen.


Op deze site kunt u allemaal zien wat wij doen in de klas.

Wij zijn JK2

Efekan, Alain, Desley, Kelsey, Rabi, Fabio, Ali, Bedirhan, Milainey en Misha

werkdagen juf Anouk: maandag t/m vrijdag.

Gym: dinsdag en donderdag

Op maandag, dinsdag en donderdag is de school om 15.00 uit.
Op woensdag en vrijdag is de school om 12.30 uit.

Tot snel!

juf Anouk/ JK2