vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. JK kleuters

Voorlees Inloop!

Vandaag zijn we de dag gestart met een ouder “voorlees inloop” in de JKK groep. De ouderbetrokkenheid was hoog! Juf Janneke van Bieb Eindhoven heeft een prentenboek over verhuizen voorgelezen. Daarna aan de ouders en oma voorlees tips gegeven. Toen met de hele groep naar de bieb, boekje lenen en terug in de klas het boekje voorlezen. Tip: Via Appstore zijn er veel gratis prentenboeken te downloaden, erg leuk!! Nog een tip: Maak van het voorlezen een dagelijks terugkerende routine, net als tandenpoetsen! 

Vrijdag 1 juni is er weer een voorlees inloop, jullie komen toch ook weer allemaal??

Start nieuwe leerlingen

Afgelopen weken zijn in onze kleutergroep 4 jongste kleuters gestart. Das weer ff wennen voor de groep… maar nu kunnen de oudste kleuters mooi laten zien dat ze enorm hulpvaardig zijn. Vrijdag kwam de moeder van Meas even meekijken in de klas! Gezellig!

Vanwege de instroom van deze 4 jongste kleuters is juf Lous vanaf 9 april werkzaam in JK1 en Juf Marjos bij ons in de groep.

 

Thema Dieren.

Afgelopen week zijn we gestart met het thema dieren. De kinderen hebben geleerd hoe dieren zich in de winter warm houden door allerlei proefjes te doen. Sommige dieren hebben een vacht, andere weer een dikke vetlaag… We hebben dieren met een vacht geknutseld. Kijk maar eens naar deze prachtige ijsberen!!
Ook hebben we met blokken een dierentuin gebouwd. Volgende week starten Jordy en Noël bij ons in de groep. Daarom hebben we de klas al een beetje veranderd. Tevens hebben we de “dag kaartjes” vernieuwd. Bij het openen van de dag oefenen we de dagen van de week. Leuk om dit samen thuis te oefenen.

Spelen en werken met Educatieve Duplo!

 

Juf Janneke van Bieb Eindhoven is vrijdag in de groep geweest om het boek: “Ssst de tijger slaapt” voor te lezen. Het was weer erg leuk! Heb je thuis een tablet dat zou je de gratis app kunnen downloaden. Het liedje is ook erg leuk!!

Jonah en Abass door naar JK1!!

Deze week zijn Jonah en Abass gaan oefenen in Jk1. Ze hebben juf Ilse en Juf Marjos laten zien dat ze klaar zijn om deze tussentijdse overstap te kunnen maken! Daarom hebben we vrijdag een klein afscheidsfeestje gegeven.

Wij wensen ze heel veel plezier en succes in Jk1.

Wat hebben we hard gewerkt in de klas! Hier enkele knappe werkjes!

 

 

Pepernoten maken!!

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!!!

De kinderen van JKKleuters leren het stoombootlied door de klas te verbouwen tot Stoomboot!

Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk eng!!

Leesfeest in kleuterklas!

Juf Janneke van Bieb Eindhoven is vorige week op bezoek geweest in onze kleutergroep. En wat was het fijn om grote betrokkenheid bij ouders en zelfs een opa en oma te ervaren! Janneke heeft een spannend verhaal voorgelezen (sneeuwwitje breidt een monster) en ideeën gegeven zodat de kinderen nog meer plezier kunnen beleven aan een boek. Dit was een groot succes en gaan we zeker nog een keer herhalen!

 

Welkom allemaal,

Zo… na een heerlijke zomervakantie kunnen we weer helemaal uitgerust aan de slag!! En we hebben er zin in!!! Wel even wennen hoor dat vroege opstaan… Dat niet alleen; nieuw lokaal, ander werkrooster, nieuwe naam; (Onze kleutergroep heeft sinds dit jaar een nieuwe naam gekregen: Jonge kinderen kleuters. Afgekort: JK kleuters!) Er zijn ook een aantal personele wisselingen in de groep. Juf Inge blijft op maandag, dinsdag en vrijdag werkzaam in JK. Juf Anja werkt op woensdag en donderdag in de groep. Juf Lous assisteert op maandag, dinsdag en een aantal woensdagen. Juf Marlieke (stagiaire onderwijs ass.) werkt op donderdag en vrijdag in de groep.

Op maandag en donderdag hebben de kinderen gym. Geven jullie in de eerste week de gymkleren en schoenen mee? Deze blijven op school en worden door onze Koffiedame Lia om de 3 weken gewassen.

Eten en drinken: Elke dag nemen de kinderen (hapklaar) fruit en drinken mee naar school (geen prik of sportdranken). Op de lange dagen boterhammen en drinken.

Met verjaardagen mogen de ouders een kleine traktatie regelen.

Op dinsdag gaan we gebruik maken van het computer lokaal, alle nieuwe kinderen mogen in de eerste week hun eigen koptelefoon meenemen.

Elke vrijdag gaan we boekjes lenen bij de Bieb op school. De kinderen mogen elke week 2 boeken lenen of verlengen. De boeken mogen 3 weken uitgeleend worden. Nieuwe kinderen kunnen een Biebtas kopen voor 1 euro.

De blauwe mappen gaan we afschaffen. Er komt voor logo en fysio één schrift en de kinderen nemen elke dag hun weekkaart mee naar school en huis! Vrijdag krijgen ze de nieuwe kaart met info over de aankomende week mee naar huis. Graag info zorgvuldig lezen!!

Op vrijdag sluiten we af met het opruimen van de klas en daarna thee met koekjes. Elk kind is een keer aan de beurt om lekkere koekjes mee te nemen.

Elke ochtend zijn vanaf 8:15uur de hekken geopend en loopt er surveillance op t plein. De kinderen mogen dan nog even fietsen. Kom gerust de klas even in om samen met je kind het eten op de plank te zetten en rond te kijken. Als de bel gaat nemen de kinderen (als dat nog niet gedaan is) afscheid van de ouders.

Groetjes Juf Marlieke, juf Inge, juf Anja en juf Lous!