vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. MB 1

 

MEI

Spannend al die veranderingen….we kunnen niet wachten om alvast een kijkje te nemen op het nieuwe schoolplein.

We zijn hard aan het werk om een maquette te maken van de plattegrond. Wat wordt het al mooi!!!

 

APRIL

Vandaag op veler verzoek een stoeispelletjes circuit!! We hebben ons in het zweet gewerkt en we hebben veeeeel gelachen! Wie is er nu het sterkst…of moet je ook een beetje slim zijn…?

 

 

Oeps….de foto’s van eitje tik vergeten!! Dus bij deze…

Met Pasen speelden we het spel eitje tik…wie had het sterkste ei..? Die van Robin had gewonnen!!

En het ei van de juf was ook heel sterk…

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn vandaag samen met MB2 naar het Prehistorisch dorp geweest. We hadden het heel leuk gehad.
We hebben munten geslagen, mergelsteen bewerkt, en met een echte ganzenveer geschreven!!!

Voor we gingen beginnen hebben we eerst ochtendgymnastiek gedaan. We moesten als een ridder paard rijden, springen, bukken voor een tak, een hert nadoen, vluchten voor de vijand en buigen voor de koning.

Het was een leuke dag!!!

 

FEBRUARI

Tijdens de techniekles leren we over elektriciteit en energie. Stroom gaat in een kring. Als er één stukje ontbreekt, doet de stroom het niet. Bijvoorbeeld als je de schakelaar uit doet, dan werkt de lamp niet. Daar moesten we meer over weten…gelukkig hebben we op school TECHNIEKDOZEN en daarin zitten opdrachten over stroomkringen. We hebben lampjes laten branden, motortjes laten draaien en propellers laten vliegen! Supergave les!!!

 

We hebben allemaal ons vulpen diploma gehaald! Gefeliciteerd!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Carnaval op school was gezellig! Iedereen was mooi verkleed en het was super gezellig.

Daan en Romano zaten in de raad van 11. Ze zaten in de jury, dat deden ze super goed!

gekke mutsendag…..

gekke gymles……

en dat allemaal op 1 dag!!!

JANUARI

Yes! Carnaval in aantocht! Dat wordt oefenen voor ons optreden. We hebben nu al lol!!!!

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen!! In mb1 houden we erg van voorlezen dus we hebben er zin in 😊                                             In onze klas kwamen Quinty Dorichima en Umit voorlezen. Ook kregen we thee en beschuit van bb2. Het was een heerlijk half uurtje!

 

Yesssss!! Techniekles!!! Robin was jarig dus mocht hij dobbelen…hij gooide 4 dus een les bedenken met de juf!      Dat werd dus techniek mét blue bots!

 

Wat een sportieve gymles! We doen een echt conditiecircuit. Hoe vaak kun jij touwtje springen in 1 minuut of sprinten of slootje springen? Poeh…das hard werken!

 

Welkom in 2018!!

DECEMBER

De decembermaand is weer gezellig afgesloten met Kerst! We hebben leuke dingen gedaan met de kerstviering als hoogtepunt! Hieronder wat kerstfoto’s om na te genieten…

 

Sinterklaas is weer in de klas geweest!
Het was een reuze feest!

Moet je maar eens kijken hieronder
Wat leuke dag we hadden…zonder gedonder!

We moesten opdrachten doen voor een cadeau
Dat ging niet van zo en zo

Op de nok oefenen als Piet…                                                                                                                                  Raden in de zak, mandarijnen doorgeven…vergeet die ook niet!

Het was een hele drukke maar gezellige dag dit jaar!
Tot volgende 5 december dan staan we weer klaar!

Sint en Piet

ps…we hadden ook een echte hulpsinterklaas in de klas!! Wat kan Joep toch mooi lopen met de staf en complimentjes geven (met een echt Sint stem!!)

NOVEMBER

Op school hebben we een Challenge!

De opdracht is simpel:
Maak met de hele klas van rietjes en tegelkruisjes een zo mooi mogelijk gebouw, kunstwerk, object. Geef het kunstwerk een naam.

Vandaag zijn we gestart met de eerste opdrachten daarbij.
We moesten zelf bedenken waar het plastic kruisje voor gebruikt kan worden. Daarna mochten we in tweetallen erover praten. Het bleken tegelkruisjes…maar je kunt er volgens de kinderen veel meer mee! We kregen er toen ook nog een paar rietjes bij en mochten weer verder gaan met denken wat je met deze dingen samen kon doen. De laatste opdracht was het maken van een ontwerp van het bouwwerk. Volgende week gaan we echt aan het bouwwerk werken!

 

Op dinsdag werken we altijd aan techniek. Deze week kregen we een opdracht over de stevigste vorm. We kwamen erachter dat dat een driehoek is. Hierna gingen we bouwen met spaghetti en marshmallows. Wie kon het hoogste bouwwerk maken? De juf ging meten op het moment dat de tijd om was, maar toen moest het bouwwerk wel blijven staan! Dat was nog lastig voor een paar groepjes!

OKTOBER

De afsluiting van de Kinderboekenweek was zeer geslaagd! We mochten in alle klassen een kijkje nemen en een opdracht doen. De spinnenkoek van MB2 vonden we erg lekker en de spelletjes van BB1  spannend en griezelig. Het was een top middag! Kijk maar…

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Op school zijn we gestart met de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘gruwelijk eng’. Wij werken met het boek ‘weerwolfgeheimen’ van Dolfje Weerwolfje. In het boek praten ze en zien we veel schaduwen. Dus hebben we een les over schaduwen gehad. We hebben geleerd (en zelf gezien!) dat licht altijd rechtdoor gaat en dat de aarde draait! Kijk ons maar eens hard aan het werk op het schoolplein!

SEPTEMBER

In de rekenles leren we al keersommen. De tafel van 2, 3 en 4 hebben we al gehad. Deze week hebben een nieuw spel geleerd om de keersommen te oefenen. Een leuk spel en we leren ook meteen! Kijk maar…

Tijdens de techniek les gingen we bruggen bouwen van Kapla. We hadden afgesproken waar de bruggen aan moesten voldoen: er moest een auto overheen kunnen rijden, hij moest over de rivier gebouwd worden, hij moest natuurlijk stevig zijn en je maakte de brug met zijn tweeën. Een goede samenwerking was dus belangrijk! Kijk maar eens naar het resultaat…we zijn er heel trots op!!

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben een gymles in het bos gehad, omdat de gymzaal nog niet klaar was. We deden verstoppertje en we gingen dennenappels rapen. Het was een leuke en gezellige les!

 

De eerste week is voorbij gevlogen!

Wat hebben we veel geleerd deze week maar ook veel activiteiten gedaan om elkaar te leren kennen.

We zijn bijvoorbeeld aan het werk geweest met regels; waar hebben we regels ,waar zijn ze voor en hoe werk het zonder regels?!

Ook hebben we in kleine groepjes een spel gemaakt.

Dit is MB1!!!

 

Het gaat zeker een heel gezellig jaar worden!