vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kan. MB 2

April

Prehistorisch dorp.

We zijn vrijdag samen met MB1 naar het Prehistorisch dorp geweest.
We hebben munten geslagen, mergelsteen bewerkt, en met een echte ganzenveer geschreven!!!
Voor we gingen beginnen hebben we eerst ochtendgymnastiek gedaan, want het was erg koud. We moesten als een ridder paard rijden, springen, bukken voor een tak, een hert nadoen, vluchten voor de vijand en buigen voor de koning.
Het was een leuke ochtend!!!

Maart

Verjaardag!!!!

Juf Soraya is weer een jaartje ouder geworden en dat waren de kinderen niet vergeten…… ik kreeg cadeaus en er was zelfs voor taart gezorgd. Super lief van de kinderen!

 

W&T

De afgelopen weken zijn de kinderen bezig geweest met W&T, maar wat is dat nu eigenlijk????

“Wetenschap en technologie (W&T) is een manier van kijken naar de wereld. Wetenschap en technologie begint bij de verwondering: waarom is de wereld zoals zij is? Vanuit die attitude komen vragen op of worden problemen gesignaleerd. De zoektocht naar antwoorden op die vragen en problemen leidt tot oplossingen in de vorm van kennis en/of producten. Deze oplossingen zijn tegelijk weer uitgangspunt voor nieuwe vragen.”

MB2 is aan de slag gegaan met elektriciteit.

Februari

Wij hebben een fijne carnaval gehad, kijk maar eens naar het filmpje.

 

 

December 

Jaaaaaaa wat was het weer een leuke ochtend!!!! Surprise surprise surprise…. Er waren weer mooie surprises gemaakt met leuke gedichten. De kinderen uiteraard laaiend enthousiast en natuurlijk een beetje zenuwachtig. Na de pauze  hadden we nog verschillende optredens voor de Sint. In de middag was er weer een Sinterklaascircuit en is de dag afgesloten in de klas. Hopelijk hebben de kinderen de dag erna extra van hun cadeaus kunnen genieten…

Deze diashow vereist JavaScript.

Oktober

Deze maand hebben we hard gewerkt aan de Kinderboekenweek.

We hebben monsters gemaakt op een washandje, spinnen en natuurlijk hun web. Als afsluiting hebben we spinnenkoekjes gemaakt.

 

September

De vrolijke gezichten van MB2

Welkom MB2 

Nog 1 dagje en dan is de vakantie weer voorbij…… Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad en klaar voor het nieuwe schooljaar. Wij hebben weer veel zin om te beginnen en zijn erg benieuwd naar jullie verhalen over de vakantie.

Juf Soraya start op maandag en juf Jorie zal de rest van de week aanwezig zijn. Wij hebben er zin in…..tot maandag!!