vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kro. BB 1 / BB 2

Welkom op onze groepspagina!

Wij zijn BB1 en BB2 een super gezellig klas! Wist dat bij ons in de klas de oudste kinderen van school zitten? Echt waar! Zij gaan komend jaar de schoolverlaten maar niet voordat ze er samen met de kinderen uit BB1 een onvergetelijk jaar van hebben gemaakt!

Je kunt ons jaar volgen via deze groepspagina waar we iedere maand zeker een bericht op zullen zetten.

Nu gaan we weer snel aan het werk, maar we laten snel iets van ons zien en horen!

Liefs, BB1 en BB2

 

Wat misschien nog handig is om te weten; onze groep gymt op woensdag en vrijdag.

Schoolkamp

We zijn allemaal een beetje verdrietig, want het schoolkamp is al voorbij.
Maandag 7 mei vertrokken we op de fiets naar ‘t Uilenest in Geldrop. Drie dagen vol met leuke activiteiten in het vooruitzicht. Omgekeerd verstoppertje, het ballonnenfietsspel, het smokkelspel, het kampvuur, Crazy bingo, klimmen, het casino en Olifantenvoetbal. Wat was het een ontzettend tof en zonnig schoolkamp.

Flessenactie

De schoolverlaters uit onze klas gaan volgende maand op kamp. Spannend!!!

Het wordt een onvergetelijk avontuur waar we met z’n alle naar uit kijken! Om het kamp extra bijzonder te maken hebben we jullie hulp hard nodig, De komende tijd gaan we flessen inzamelen. Met het statiegeld dat we ophalen kunnen we allemaal extra leuke dingen gaan doen.

 

De klaag- en jubeldeur

Bij ons in de klas zijn we de afgelopen tijd veel bezig geweest met de gouden schoolregels en hebben we besproken wat dit betekend op de middelbare school. Ook zijn we volop aan het oefenen met de regel “spelen werken en samen spelen”. Om een goed beeld te krijgen van de leuke en minder leuke dingen in onze klas hebben we een jubel- en een klaagdeur.

De Olympische winter spelen

In onze klas zijn we groot fan van de Olympische winter spelen. We maken er deze week verschillende lessen over zoals: begrijpend lezen, stellen, woordenschat en expressie. Daarnaast kijken we als het kan naar de verschillende sportdisciplines.

 

Gelukkig nieuwjaar

Wist je dat ze in China op een hele andere manier nieuwjaar vieren?! Wij hebben hier alles over geleerd!

Wereld reporter

Tijdens de aardrijkskundelessen hebben we ons verdiept in de verschillende werelddelen. We hebben het gehad over uiterlijke en culture verschillen gehad. We hebben geleerd dat je niet aan iemand kunt zien waar hij vandaan komt en we weten nu ook dat wat wij vies vinden,(poepen in de zee omdat je geen wc hebt) voor andere mensen heel normaal is. Als afsluiting van van deze lessen hebben wij live verslag uitgebracht van een wereldfeest. Zie hier het verslag van Darius en Taoufik.

 

 

 

Vibrobots

Sinterklaas op school!

Hoera Herfst!

Bezoek aan Olympia

Op donderdag 16 november zijn we met de hele klas op bezoek geweest bij middelbare school Christiaan Huygens College- Olympia. De leerlingen delen hieronder hun ervaring.

De middelbare school Olympia had onze klas BB1/BB2 uitgenodigd voor een bezoekje. We hebben twee lessen gekregen. Onze klas kreeg een Duitse les waar we hebben geleerd hoe we onszelf in het Duits moeten voorstellen en de Duiste cijfers. Het leukste was de Duitse-bingo. Na de les hadden we pauze met de onderbouw. De kinderen daar zijn heel aardig. Na de pauze hadden we biologie. De leraar was leuk, grappig en aardig. Het leukste was van biologie dat we een hart van een kip mochten opensnijden. Na de biologie les gingen we weer weg. Het was een leuke school, ik wil daar ook wel heen. Groetjes, Ranya

Olympia was heel erg leuk. We kregen twee lessen, Duits en biologie en we hadden ook een kleine pauze daar. Bij biologie gingen we een kippen hart snijden en we hebben veel geleerd van biologie en Duits. We hebben Duitse cijfers geleerd, nul tot en met twintig. Dat was het, ik vind Olympia een toffe school! Groetjes, Darius

Het was leuk om naar Olympia te fietsen en ook leuks om daar lessen te krijgen. Wij fietsten naar Olympia en toen moesten we onze tassen ophangen. We kregen toen uitleg over de school en toen was de uitleg af. Toen mochten we naar boven naar lokaal 007 daar hadden we Duits. Daarna hadden we pauze en toen moesten we verder met biologie. We moesten een kippenhart opensnijden en toen waren we klaar en mochten we vragen stellen aan de directeur. Daarna gingen we terug naar school. Groetjes, Raivel 

Week van Respect

De afgelopen week hebben we het op school gehad over respect. We hebben geleerd wat respect betekend en waarom het belangrijk is om respect voor elkaar te hebben. We hebben lessen gedaan waarin we geoefend hebben om met respect met elkaar om te gaan. Zo hebben we geleerd dat het belangrijk is om tijdens het luisteren een goede luisterhouding te hebben, dat staat netter dan wanneer je “bananen in je oor stopt”. We hebben het gehad over respect hebben voor elkaar op internet en hebben positieve post-its geplaatst met de #loveattact. Tot slot hebben we zelfs een gastles gehad van de wethouder die ons allemaal een armbandje gaf zodat we het respect nog beter kunnen uitdragen!

Schoolverlater maken Cito-toetsen

De komende periode is een hele spannende voor de schoolverlaters. Zij worden in week 43 t/m 45 getoetst en zullen dan voor de kerstvakantie het schooladvies ontvangen.

Om helemaal goed bereidt te zijn op de middelbare school gaan we ook enkele scholen bezoeken. Zodra dat we daar zijn geweest zullen we een verslag uitbrengen!

De kinderboekenweek 2017

De leerlingen van de bovenbouw hebben een dag eerder dan gepland staat op de kalender de Kinderboekenweek geopend met een griezelig eng toneelstuk. Het toneelstuk hebben zij gebaseerd op het grappige en tegelijkertijd enge boek “de Griezels” van Roald Dahl.

Nu de opening is geweest kan deze griezelige editie van de kinderboekenweek beginnen en we gaan er dit jaar lekker lang over doen. We hebben 3 weken de tijd want dan sluiten we het af op de engste dag van het jaar…… Halloween!

Tijdens de Kinderboekenweek werd ook een voorleeswedstrijd gehouden. Voor onze klas deed Taoufik mee en hij won!

 

 

De kinderpostzegels

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie.

Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. En dat al generaties lang. De kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn. Ook dit jaar doen de bovenbouw leerlingen mee. Zij zijn allemaal opgeroepen om als special-agent te helpen bij deze missie.

 

 

 

De start van het schooljaar