vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Anouk

 Welkom

Mei

Sinds vorig jaar September hebben we een mooi, groen schoolplein. Iedere groep heeft hun eigen “tuintje”. Vandaag hebben we alles weer netjes gemaakt. Onkruid gewied, geschoffeld, geharkt en de stoep geveegd. We hebben super hard gewerkt!

April

Sportdag 2019

Vandaag hebben we een sportdag gehad. De dag begon met een rondje rennen op de atletiek baan. Daarna waren er veel leuke spellen zoals: kat en muis, parachute, computerspel, volleybal. Ook was er een luchtkussen en een grote stormbaan. Het was een leuke dag.

 

Pasen  circuit onderbouw

Vandaag hebben we met de drie groepen van de rode gang een circuit gehad. De kinderen hebben 3 activiteiten gedaan. 1) een paasei geknutseld   2)eierlopen  3)Verstop het ei in je bouwwerk.

In groep rood 1 met juf Anouk hebben de kinderen het paasei verstopt in hun bouwwerk. Je mocht het ei helemaal niet meer zien. Wat zijn er mooie bouwwerkjes gemaakt.

 

Nationale buitenlesdag

Op het schoolplein hebben we letterestafette gedaan. Je rent naar de pylon toe, daar pak je een letter, je rent zo snel mogelijk terug. Je verzint met je groepje een woord met die letter en schrijft het op het plein. Wie als eerst met alle letters een woord heeft geschreven heeft gewonnen. Een actieve spellingsles.

Maart

Verjaardag juf Anouk

29 Maart hebben we de verjaardag van juf Anouk gevierd. We zijn begonnen met bingo en daarna hebben we zelf wafels mogen versieren. Het was een gezellige ochtend.

Lente

  • De Lente is begonnen. We hebben een woordweb gemaakt met daarop alle woorden die horen bij de Lente. Welke bloemsoorten zijn er allemaal? Dit hebben we vandaag besproken. Daarna een mooie tekening gemaakt met gekleurde bloemen er op, maar ook tulpen gemaakt met vouwblaadjes.

Carnaval op school

Oh wat hebben we toch een leuke dag gehad. Alle kinderen waren mooi verkleed. We zijn begonnen met een modeshow in de klas. Daarna hebben we opgetreden in de hal. Het carnavals circuit was creatief en gezellig. Fijn in de klas afgesloten met chips en ranja. Allemaal een fijne carnavalsvakantie!!

 

Februari

Gekke haren en hoedendag

Vandaag was het gekke haren en hoedendag. Wat zagen we er leuk uit

Carnaval kunstwerken

Het is weer tijd voor Carnaval. De kinderen hebben een zelfportret gemaakt. Wat word ik met carnaval ? Ook hebben we een leuke samenwerkingsopdracht gemaakt. Maak met 4 kinderen een clown. De clown bestaat uit vier a4tjes.
Als laatst hebben we ook nog gave maskers gemaakt. We zijn weer creatief geweest.

Project Ruimte

We zijn gestart met het thema Ruimte. We hebben een woord web gemaakt. Wat weten we allemaal al over de ruimte? En wat willen we nog te weten komen?

De planeten van het zonnestelsel hebben we geleerd d.m.v. een liedje. Ook hebben we verschillende spelletjes en een knutselwerkje gemaakt.

Onze opdracht vanuit W&T is : Maak een raket, die kan opstijgen.
Afgelopen week hebben we de raket gemaakt. Volgende week gaan we proberen of hij ook kan opstijgen. Hoe gaan we dat doen?

Les Aardrijkskunde

Tijdens de les van juf Reggy hebben we geleerd hoe de aarde, zon en maan werken. We hebben dit zelfs uitgespeeld met ballen. Deze les sluit goed aan bij onze projectweek. Die gaat over de Ruimte. De kinderen wisten al veel over de ruimte, maar wat willen we nog meer weten?

 

Les geschiedenis

We hebben een les gehad over de geschiedenis van juf Reggy. Wat betekent geschiedenis? Hoe leefden de mensen vroeger? We hebben zelf ook potjes/schaaltjes gemaakt met de hand en klei. Vroeger hadden ze geen winkels, maar maakten de mensen alles zelf met de hand.

Januari

Les W&T “Haas en mol”

Tijdens de W&T les zijn we ontwerpend en onderzoekend bezig geweest. De probleemstelling was:
Haas is naar de overkant gegaan via de snelweg. Hij was zo nieuwsgierig. Maar hij is geraakt door een auto. Nu loopt hij mank. Mol vraagt aan de kinderen uit onze klas of ze haas willen helpen. Wie kan er een ontwerp verzinnen, zodat haas weer veilig terug kan naar huis.

Nieuwe leerling en stagiaire.

Na de kerstvakantie is Dalyssia gestart in onze groep. Welkom Dalyssia. Ook is juf Claudia gestart in onze groep. Zij gaat op maandag en dinsdag stage lopen.

December

Kerstviering

We hebben een fijne kerstviering gehad. In de ochtend hebben we met alle kinderen van de school de kerstviering geopend in de hal. Het Kerstverhaal werd voorgelezen en we hebben mooie kerstliedjes gezongen. Daarna hebben de kinderen 3 leuke activiteiten gedaan tijdens het circuit. Tijdens de lunch hebben we heel vééééél lekkere hapjes gegeten, die de kinderen zelf hadden gemaakt.

Fijne feestdagen.

Voorbereiding Sinterklaas

We hebben mijters geknipt en geprikt.  Ook hebben we een Techniek les gehad over Sinterklaas.
Piet heeft een probleem: Hij kan niks zien in het donker. Kunnen wij hem helpen ?
De kinderen hebben geleerd wat een stroomkring is met de elektronica sets. Daarna hebben we de ontwerpen gemaakt. 

November

Bezoek Sinterklaashuis

Vandaag zijn we naar het Sinterklaashuis geweest in Weert. We hebben een aantal activiteiten gedaan:

  • Lopen over de daken met een cadeautje en daarna in de schoorsteen gooien.
  • Cadeautjes ingepakt.
  • Pepernoten gebakken in de pietenkeuken.
  • In de pieten slaapzaal geweest.
  • Leuke spellen gespeeld zoals sjoelen, ring gooien, midget golven enz.

En in de laatste kamer zat Sinterklaas. We hebben mooie liedjes samen gezongen. Het was een fijne ochtend.
Lieve ouders, die hebben gereden. Super bedankt !!!

Oktober

Herfstwandeling in het bos

Afgelopen dinsdag zijn we naar het bos gegaan met onze zelfgemaakte schatkisten. Onderweg naar het bos vonden een aantal kinderen al helikopters. In het bos hebben de kinderen veel herfst spulletjes verzameld: eikels, kastanjes, dennenappels, dennennaalden, eikenbladeren, mos en boomschors. Op het laatst begon het te regenen. Pff, het is echt herfstweer! Maar dat mocht de pret niet drukken. De herfstschatkisten waren goed gevuld toen we terug naar school liepen. Het was een leerzame en fijne middag.

Regel van de week

De regel van de week is : Ik luister naar jou.
Maar wat betekent nu luisteren? Luisteren naar een ander of naar een verhaal ?
Hoe zie je dat iemand goed luistert? Hoe kan je weten dat iemand goed luistert ?

Herfst schatkist

De herfst is in volle gang. We hebben een woordweb gemaakt over de herfst. Boeken gelezen en filmpjes van Raaf gekeken. Afgelopen week hebben we een herfst schatkist gemaakt. Volgende week gaan we een herfst wandeling maken in het bos en onze schatkist vullen met allerlei dingen uit de natuur.

Ben de Goei heeft voorgelezen 

Ben heeft bij ons in de klas voorgelezen. “Het lammetje dat een varken is.”
Wat een interessant boek. Een aantal leuke opmerkingen uit de groep.
” Je kan verkeerd geboren zijn”
” Je wordt geboren als jongen, maar kan daarna een meisje worden”

Kinderboekenweek 2018

Het thema dit jaar is “Vriendschap”. Wat betekent dat? Wie heeft er een vriend/vriendin? Wat  doen jullie samen?  Hoe ga je met elkaar om?

We hebben een woord spin gemaakt. En een ABC-tje met woorden die over vriendschap gaan.
Ook mochten alle kinderen voorlezen aan de klas. Sommige kinderen  vonden dit best spannend, want lezen is soms nog moeilijk. Dat maakt niks uit. Je mag ook één zin voorlezen aan de klas.

 

 

Kijkdoos 

We hebben een kijkdoos gemaakt. We hebben kern 8 afgerond en hierbij hoort een kijkdoos maken. De kinderen hebben goed gewerkt. En het resultaat is super!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Yoga

We krijgen drie weken lang op donderdagmiddag een yoga-les van juf Lianne. Iedere les heeft een thema. De afgelopen keer was het thema: Zee dieren. We hebben de dieren uitgebeeld in yoga-bewegingen.

 

Naar de bieb / Voorlezen door bovenbouw leerlingen

Wij gaan iedere donderdag naar de bibliotheek op school. We kiezen dan een boek uit voor thuis en een boek voor op school. Als we een boek hebben uitgekozen, mogen we op het podium liggend lezen.
Milan en Bram hebben een boek voorbereid om voor te lezen aan onze klas. Het was een super leuk en grappig boek.

Naar het bos

We zijn voor het eerst dit schooljaar naar het bos gegaan. We hebben een aantal tik spelletjes en balspellen gespeeld. Daarna mochten we nog vrij spelen in het bos. We vonden het erg leuk!!

 

Rekenen op de devices

Vandaag hebben we gerekend op de devices. Via gynzy kids zijn er allerlei leuke rekenspellen :  erbij- en erafsommen t/m 10/20, verliefde harten en splitsen.

 

Het leesspelletje

We hebben in tweetallen het leesspelletje gespeeld. Zo leren we elkaar beter kennen en tegelijkertijd starten we weer met lezen. Ook hebben wij een heerlijk leeshoekje. Je kunt stil lezen op de bank of op de zitzak.

 

 

 

Het nieuwe schoolplein

We genieten van het nieuwe schoolplein.
Spelen met water, glijden van de glijbaan, klimmen over de brug, balspellen spelen enz.

Op deze site kunt u zien wat wij doen in de klas.

Wie zijn wij?

Stibbe, Abass, Kevin, Hermela, Nancy, Ryan, Femke,
Jeyfairo, Feransio, Luca, Lanyssa, Daniel, Keano en Jonah 

 

Ons lokaal is in gang rood, lokaal 1.
• Inloop (8:20-8:30) Iedere dag is er een inloop. Het is de bedoeling dat de kinderen rustig binnenkomen. De eerste bel gaat om 8:20. De tweede bel gaat om 8.30.
• Werkdagen juf Anouk: maandag t/m vrijdag. Juf Lous en juf Marjos ondersteunen extra tijdens rekenen of lezen.
• De kinderen gymmen op maandag en woensdag, de kinderen moeten die dag gymkleren en schoenen mee naar school nemen.
• De kinderen krijgen iedere dag een weekkaart mee naar huis, hierop kunt u zien hoe uw kind het op school heeft gedaan. Uw kind moet de weekkaart ook elke dag weer mee naar school nemen.
• Iedere week is een kind “De coole kikker”. Dat wil zeggen dat dat kind de juffrouw helpt, maar ook op vrijdag de koekjes verzorgd, om de week samen af te sluiten.

Op maandag, dinsdag en donderdag is de school om 15.00 uit.
Op woensdag en vrijdag is de school om 12.30 uit.
Tot snel!