vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Conny

April 2019

Technieklessen!! Jippie!! We leren werken met een stroomkring en we laten propellers vliegen..supergaaf!

Februari 2019

 

Nadat het project was afgerond was het tijd voor het gekste feest van het jaar…carnaval! Salaai! we hebben een top optreden gegeven tijdens de viering. Juf Conny had het slimme idee om in het publiek de danspasjes te laten zien, zodat we ze niet zouden vergeten. Het was een gezellig feestje, nu lekker vakantie…tot maandag 11 maart!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Wij houden van zingen en muziek maken. We vinden het ook wel heel erg leuk dat de juf dit wilt filmen en een filmpje op YouTube plaatst.
Dit keer hebben we een lied over de ruimte geleerd. Naast dat het leuk was om te zingen hebben we ook geleerd dat de aarde om de zon draait en dat de maan om de aarde draait, we hebben geleerd hoe de planeten heten en wat hun bijzonderheden zijn.
Wij presenteren u de kanjers van unit geel 3…..

Onze laatste les Rots en Water training zit erop.

Januari 2019

Efekan leest voor aan de klas. Genieten!

We hadden weer een A3 vol zonnetjes bij elkaar gespaard. Even lekker naar het Johan Cruijf-veldje

We zijn aan het werk met de elektronicaset. We leren hoe een stroomkring werkt. Wat is het verschil tussen parallel en serie geschakelde verlichting. We hebben zelfs een motortje laten draaien, er vloog zo een propeller door de lucht. Dat was echt super gaaf.
We zijn nog lang niet uitgeleerd met deze dozen.

 

Juf Conny is in de vakantie jarig geweest, ze heeft wel een hele speciale leeftijd bereikt. Voor de vakantie ging onze taalles over het schrijven van een brief of kaart. Hoe begin je zo’n kaartje en hoe sluit je zo’n kaartje af….Nou zo dus…..

Lieve kinderen,

We wensen jullie een heel fijn en gezond 2019.

Veel liefs, juf Conny en juf Lianne

 

December 2018

Meryam was vandaag heel feestelijk naar ons kerstfeest gekomen in echt Afghaanse feestkleding.We hebben heerlijk gesmuld van alle hapjes.

 

De laatste week voor de kerstvakantie moeten we natuurlijk nog steeds wel werken, maar proberen we de opdrachten toch wat meer aan te passen aan de kerstsfeer. Met de schrijfles, een fijn motorische oefening, hebben we een kerstbal of kerstster versierd met allemaal kleine figuurtjes, met een lekker ontspanningsmuziekje erbij was het een fijn momentje.

NieuwsbegripXL op de computer. Het inloggen, opstarten en werken met NBXL gaat echt al super. Kijk eens hoe geconcentreerd de kinderen werken aan begrijpend lezen, kanjers zijn het!

 

Het was een heerlijke Sinterklaasviering op school. Wat hebben we genoten!

Deze diashow vereist JavaScript.

November 2018

We bakken heerlijke pepernoten, dat hebben we bij elkaar gespaard. We maken in een groepje deeg en draaien de pepernoten, ze zijn heerlijk.

We hebben suikerhuisjes gebouwd. We moesten de instructie, een soort van handleiding, met foto’s goed lezen en bekijken om zo tot een goed huisje te komen. We maakten gebruik van metselen in steenverband, dan wordt het huisje lekker stevig. Ondertussen kregen we ook nog bezoek uit Zuid-Korea, werden er allemaal vragen gesteld en waren er veel camera’s aanwezig in de klas.

We kunnen op schoolplein en in de school zonnetjes verdienen. Daarvoor sparen we voor een leuke activiteit in klas. We hebben deze week ook elkaar laten stralen door elkaar veel complimenten aan elkaar te geven. Deze hebben we als zonnestralen op ons eigen zonnetje geplakt.

September 2018

Wij maken muziek

3 weken lang hebben we geoefend met ritme instrumenten. We hebben een lied gezongen over de instrumenten en nu hebben we meegespeeld met een heus muziekstuk. Dat ging echt super goed.

Augustus 2018

Yes! Werken met devices.

31 augustus

Vandaag hebben we allemaal ingelogd op onze nieuwe devices. Je kunt ze gebruiken als laptops, Maar ook als tablet. Dat is gaaf! Maar we kunnen ook nog hard werken in onze werkboeken voor bijvoorbeeld rekenen.

De start is gemaakt

Tjonge dat is weer even wennen, naar school. Voor veel kinderen een nieuwe juf en nieuw gebouw voor ons allemaal een heel nieuw plein. We nemen veel tijd om aan elkaar te wennen. We zijn daarom samen naar het bos geweest. Super gaaf! Een bos aan de overkant van de school.

Welkom in onze groep

Wij hebben zin in het nieuwe schooljaar en zijn er klaar voor. Jullie ook?
Groetjes van juf Conny en juf Lianne