vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Heidi & Soraya

Welkom

Juni 2019

Wat een leuke schoolreis was dit.

Lekker heet maar veel schaduw in de klimbim.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lekker zelfstandig werken in de buitenklas.

Rekensommen maken met de bluebot.

En spelen in de Wadi.

Mei 2019

De toetsen zijn voorbij……jeetje wat hebben de kinderen hard gewerkt. En niet alleen tijdens de toetsen. Ook tijdens de rekenlessen laten de kinderen zien hoe goed ze al kunnen rekenen. Sommige kinderen hebben zelfs geen Numicon meer nodig. Super knap!

 

Maart 2019

We hebben alle letters geleerd!!! Dus allemaal een letterdiploma gehaald. Proficiat kanjers!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu begonnen met kern 7.

Thema is het schip. De bouwhoek is een piratenschip geworden. We hebben een schip getekend en geplakt.

Februari 2019

  Carnaval was top!!!                                                                      

 

 

Januari 2019

Na een heerlijke vakantie zijn we weer hard aan het werk gegaan.

Kijk die knapperds maar eens goed duo- lezen.

Ga dicht bij elkaar zitten om samen in een boekje te kijken.

Spreek af wie er begint.

Lees samen het verhaaltje.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

December 2018

Kerst knutselmiddag 11 december

Wat was het gezellig met al die ouders en wat zijn de boompjes leuk geworden!!\

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Yes eindelijk….. Sinterklaas kwam vandaag op school met twee pieten. De kinderen hebben deze week flink geoefend om iets leuks aan de sint te laten zien. 10:00 De kinderen hadden een stoel met slingers versierd speciaal voor de sint. Om de beurt lieten de kinderen iets zien. Op het eind gaven de pieten een grote zak met cadeaus en zijn de kinderen nog goed verwend.

December 2018

Unit rood had vandaag een Sinterklaascircuit. Juf Anouk gaf dansles, juf Soraya stond klaar om pepernoten te bakken en bij juf Inge mochten de kinderen huisjes knutselen. De kinderen waren in 3 groepen verdeeld en gingen om de beurt naar een groep toe. Er leuk om te zien dat de kinderen van verschillende groepen, enthousiast met elkaar gingen dansen, knutselen of elkaar hielpen bij de pepernoten. Gelukkig waren er genoeg pepernoten gebakken en konden de kinderen na afloop hier lekker van smullen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

November 2018 

Vandaag hebben wij een herfstcircuit gehad. Samen met Unit Rood 1, 2 en 3. De kinderen waren in 3 groepen verdeeld en ieder kind ging 2 verschillende activiteiten maken zoals: een herfstblad, stempelen met appels en een paraplu van papier. Drie groepen zaten door elkaar en wat was het mooi om te zien dat de jonge kinderen hulp kregen van de “grotere” kinderen. Na een uur was iedereen voldaan en hebben we de kunstwerkjes in de klas en op de gang opgehangen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Oktober 2018

Jeetje wat kan deze groep hard werken…….en met veel plezier. Timmeren, computeren, bouwen, bouwen en nog eens bouwen. En lukt het even niet…. dan helpen wij elkaar.

 

Herfst 

Ontdek les herfstkleuren.

Stap 1:

We verven de eierdozen in verschillende kleuren.

Stap 2:

Herfstspulletjes zoeken in het bos.

 

Stap 3:

Leg de herfstspulletjes op kleur in de eierdoos

Stap 4:

Conclusie op het digibord. De kleur bruin is het meest gevonden. Hierna de kleur rood, groen en geel.

Oranje en geel zijn ook gevonden maar wel minder.

Paars, blauw en roze zijn helemaal niet gevonden en dus horen deze kleuren niet bij de herfst.

Foto’s van de herfstwandeling

Deze diashow vereist JavaScript.

September 2018

We zijn al hard aan het werk. We beginnen steeds meer te wennen aan elkaar en aan de leeslessen, rekenlessen en schrijflessen. We leerden het woordje vis deze week. We hebben vissen leren tekenen en in het handvaardigheid lokaal zijn we aan het timmeren geslagen. Dat ging heel goed. Vooral ook omdat we hulp kregen van een paar grote kinderen.

Augustus 2018

Wij gaan starten met 13 kinderen.

Jeffrey, Nick, Aditya, Kenjiro, Ibtissam, Thomas, Badran, Lisa, Natasha, Salim, Gabriël, Belinay en Liam.

Juf Lous werkt op maandag, dinsdag en om de week op woensdag ook in onze groep. Op donderdag en vrijdag is er een stagiaire. Zij heet Noortje.

Welkom in de groep!!!

Even wat praktische informatie voor de ouders en kinderen van onze groep.
Brood/fruit/drinken: Op hele dagen brood, fruit en 2 keer drinken op de halve dagen fruit en 1 keer drinken.
Weekkaart: De weekkaart gaat elke dag mee naar huis. Lees hem goed want hierop staan de mededelingen en de bijzonderheden. Op de achterkant kun je Je vragen en opmerkingen kwijt.
Gym: Op maandag en donderdag van onze vakleerkracht meneer Jos. Gymschoenen blijven op school, gymkleding (korte broek en t-shirt) gaan steeds mee naar huis.
Bibliotheek: Eens per week gaan we naar de schoolbieb. Kinderen krijgen allemaal een pasje. Ze mogen een boekje voor thuis kiezen. De boekjes moeten binnen 3 weken weer worden ingeleverd. Ben er zuinig op!!
Ziek of afwezig: Bel voor half 9 op om dit te melden.
Halen en brengen: Echt op tijd!! 8.20 gaat de eerste bel en mogen de kinderen naar binnen komen. Ouders mogen gerust even meelopen. 8.30 gaat de tweede bel. Dan moeten de kinderen binnen zijn zodat de les kan gaan beginnen.
Verjaardagen: Deze vieren we uitgebreid. Ouders zijn welkom om het feestje mee te maken want dit is meteen om half 9. Er mag natuurlijk getrakteerd worden.
Koekenbakker: Elke vrijdag mag één van de kinderen koekjes meenemen voor de hele groep. We drinken er gezellig thee bij.
Computer: We werken met de kinderen 1 of 2 keer per week op een tablet. De kinderen mogen hiervoor een koptelefoon meenemen. De koptelefoon blijft op school.
Vragen of mededelingen: Kort iets vragen kan altijd. Om 15.00 uur heeft de juf meer tijd. Binnenlopen met uw kind om 15.00 uur kan ook, even kijken naar wat het gemaakt of gedaan heeft, gezellig!!

Samen gaan we er een mooi jaar van maken!!

Groetjes Juf Heidi en juf Soraya