vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Ilse

Juni

Naar Dierenrijk Europa: Met alle groepen uit de gele gang zijn we naar Dierenrijk Europa geweest. Het was een week uitgesteld, omdat het vorige week te warm was. Iedereen had dan ook heel veel zin om te gaan. Het was een hele leuke en gezellige dag!

Laatste schoolweek: Maandagmiddag hadden we een sportmiddag, samen met de andere groepen uit de gele gang en twee groepen uit de rode gang. Er waren vier activiteiten: basketbal, hockey, voetbal en bootcamp in de beweegtuin bij het Akkertje (wijkgebouw in de buurt van de school). Iedereen heeft drie activiteiten gedaan, welke we zelf mochten kiezen.

Tropenrooster: Wat was het warm! Niet iedereen kon eerder worden opgehaald, daarom gezellig samen een film kijken of op een device spelletjes spelen.

Project km-lezen: Omdat het belangrijk is dat we veel lezen, hebben we in onze klas meegedaan aan het project KM-lezen van de bibliotheek. Ons doel was dat we allemaal 10 boeken zouden lezen. Afgelopen vrijdag hebben we van Janneke (leescoach van de bibliotheek) ons diploma gekregen. Dat was een klein feestje waard!

Koekjes bakken: Dit hadden we nog tegoed, omdat we zo hard gewerkt hadden tijdens het GSO. We hebben zandkoekjes gebakken. We hebben zelf in kleine groepjes het deeg gemaakt.

Werken in de tuin: Samen met meneer Hans hebben we de twee tuintjes die onze groep moet bijhouden, onder handen genomen. Het was echt nodig! Het onkruid stond heel hoog. Er is door iedereen hard gewerkt!

Vaderdag: In de buitenklas aan het werk voor Vaderdag: schuren, tekenen en schrijven aan het Weerbericht.

Naar het bos: Omdat we de afgelopen weken hard gewerkt hebben aan de toetsen, hadden het wel verdiend om een middag naar het bos te gaan. Een aantal van ons heeft gevoetbald en er is ook een hut gebouwd. Uiteindelijk hebben we daar met z’n allen aan gewerkt! Het was een leuke middag.

Mei

Wetenschap & Techniek – stroom: Juf Lianne heeft, samen met juf Ilse, een les gegeven over stroom en schakelaars. Na een kort filmpje en een  gesprek zijn we in tweetallen aan de slag gegaan met een doos schakelaars en een map met daarin de voorbeelden. De laatste les hebben we zelf propellers laten vliegen!

Muziekles: Meespelen met de Zebrablues & de Champagne Polka. Vooraf zijn we op avontuur gegaan in de jungle en hebben ontdekt dat een dierenspoor ook een muzikaal spoor kan zijn. Ook in de lucht en in het water zijn sporen terug te vinden. We hebben ritmes geoefend en toen was het zover om met instrumenten aan de slag te gaan!

Thema Kunst: Met elkaar hebben we verkend wat kunst is, hebben we geleerd wat de primaire kleuren zijn en dat we door te mengen alle kleuren kunnen maken. Ook hebben we een woordweb gemaakt. In groepjes hebben we een collage gemaakt, waarbij de discussie “Is het kunst of niet?” driftig werd gevoerd! We zijn zelf aan de slag gegaan met het schilderen van een veld madeliefjes.

Fijne meivakantie!

Woordrijen lezen: samen oefenen met het woordrijen-lezen-dobbelspel.

April

Sportdag: Net voor de meivakantie hadden we onze sportdag, waar we onder meer hebben zak gelopen, gehockeyd, gevoetbald en het kat en muisspel hebben gespeeld.

De Buitenspeeldag. Vandaag zijn we de dag gestart met een buitenles spelling. We moesten veertien woorden koppelen aan de juiste spellingcategorie. Bij elke categorie hing een letter. Al deze letters samen maakten een woord: buiten-speelles.

Maart

Aan de slag met papier-maché: we hebben bloempotten en opbergbakjes voor onze fiches gemaakt.

Een gymles: Tik en Mik spel.

Carnaval: viering met de hele school in de hal. April zat namens onze groep in de Raad van Elf.

Februari

Carnaval: samen een carnavalsfiguur tekenen.

Carnaval: maskers maken.

Schoolproject: De Ruimte. De afgelopen weken hebben we met de hele school gewerkt over het thema de Ruimte. Met elkaar hebben we onderzoeksvragen gemaakt en hebben we geprobeerd hier een antwoord op te vinden. We hebben het thema afgesloten met een tentoonstelling in de avond. Iedere klas heeft laten zien wat zijn hebben onderzocht.

Valentijnsdag.

Januari

Gelukkig Nieuwjaar allemaal! Onze wand met wensen voor het Nieuwe jaar.

December

Heerlijk genieten in de klas van het uitgebreide Lunchbuffet.

Werken in Kerstsfeer.

Amsterdamse huisjes.

Omdat de decembermaand alweer voor de deur staat, zijn wij begonnen met het maken van Amsterdamse huisjes. Eerst hebben we met elkaar gekeken naar de verschillende gevels/daken. We hebben geleerd dat er o.a. trapgevels, klokgevels, halsgevels en tuitgevels zijn. Op een kladblaadje hebben we deze geprobeerd te tekenen. Vervolgens hebben we er één uitgekozen en deze hebben we op dik karton getekend. Toen nog wat knip-, prik- en plakwerk en onze huizen waren klaar!

W&T-les: Hoe komen de pakjes heel door de schoorsteen?

We moesten op zoek naar een oplossing. Hoe kunnen wij de Pieten helpen de pakjes heel door de schoorsteen te krijgen? In tweetallen zijn we in overleg gegaan en hebben we geprobeerd ons plan op papier te zetten. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om onze constructie voor de Pieten te maken. Er waren o.a. dozen, kussens, stokken, touw, een mandje. En dit is het resultaat:

Herfst.

Een zelfportret met haren van bladeren:

Een brief schrijven.

Tijdens het thema Contact hebben we een brief geschreven naar huis. Samen zijn we vervolgens naar de brievenbus gelopen en hebben onze eigen brief gepost! Heel toevallig kwam daar ook de PostNL bestelwagen. We mochten kijken wat erin zat en onze vragen stellen!

W&T: Creatief Denken.

Tijdens deze lessen staat er een vraag centraal. Dan volgt de volgende opdracht:

 • Bedenk zoveel mogelijk antwoorden.
 • Alles is goed.
 • Maak gebruik van elkaars ideeën.
 • Zonder oordeel.

We hebben over de volgende vragen nagedacht:

 • Wat kun je allemaal maken van een vierkantje op je tekenpapier?
 • Fotovraag (foto van een koffer):
  • Bekijk de foto en beantwoord dan de volgende vragen:
  • Wat zou hierin zitten?
  • Van wie zou de koffer zijn?
 • Wat kun je allemaal met… een paperclip?

Nog een mooie nazomerdag!

Samen buiten, genietend van het mooie weer! Het was gezellig met elkaar!

Naar de bieb.

Een nieuw begin.

De eerste schoolweek zit er alweer op. Deze week stond vooral in teken van kennis maken met elkaar. Wij zijn de groep van juf Ilse en we zijn met z’n dertienen:  5 meisjes (April, Dima, Erica, Sheray en Zouhra) en 8 jongens (Bedirhan, Bjorn, Dialyno, Fabio, Islam, Jeremiah, Kasim en Thomas).

Donderdag heeft juf Lianne leuke foto’s van ons gemaakt. We mochten zelf een hoedje, bril of iets anders uitzoeken en opzetten. Zie hieronder het resultaat:

In de middag zijn we samen met de groep van juf Conny en juf Lianne naar het bos geweest. (Helaas ontbreken Bedirhan en Dima op de foto.)