vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Jacky & Maike

Juni

Afscheid

Nog even samen proosten.

Het is zo ver.. Zomervakantie! Joehoeeeee!
We gaan jullie missen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Schooluitje

Dinsdag 25 juni zijn wij naar Valkenburg geweest. In samenwerking met A GoGo hebben wij een aantal supervette activiteiten gedaan.

– lasergamen in de grotten

– dancebattle

– met een kabelbaal naar boven en natuurlijk ook weer naar beneden

– tubing (autoband insmeren met groene zeep, erbovenop gaan zitten en dan van de baan af keihard naar beneden)

– levend tafelvoetbal

Hieronder een aantal foto’s van deze super leuke dag!

levend tafelvoetbal

Project VO

Nog een paar weken en dan zit de tijd op de basisschool voor onze schoolverlaters erop. Op naar het VO, de middelbare school. Spannend! Nieuwe leerkrachten, andere klasgenootjes, kluisjes, een nieuw lesrooster, wisselen van klaslokaal. De komende weken gaan we hierover in gesprek.

De finale van De kidsbattle

Woensdag 5 juni was het zo ver… de finale van De kidsbattle. Vier weken hebben we geoefend. Nu mochten de kinderen hun ontwerp op de muur zetten. Gaaf!

Het eindresultaat!

Deze diashow vereist JavaScript.

Mei

De kidsbattle

We hebben geluk. Alle schoolverlaters van onze school mogen meedoen aan de Kidsbattle. De kidsbattle wordt georganiseerd door Dynamo. In 4 lessen worden kinderen opgeleid tot professionele graffiti-spuiters. De laatste les mogen ze hun ontwerp echt spuiten op de muren in de Berenkuil. Vet!

Het schoolkamp

Het schoolkamp zit er weer op… snik, snik. Wat jammer. Het was een super gaaf schoolkamp. Bekijk snel de foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

April

Pasen

We zijn de dag gestart met het paasverhaal en een proefje met paaseitjes. Daarna hebben we gezellig spelletjes gespeeld en natuurlijk hebben we voor de lunch een lekker eitje gegeten, dat de kinderen zelf hebben gekookt of gebakken.

Sportdag

Voetballen, hockeyen, touwtrekken, zaklopen, trefballen… het was een sportieve dag.

Het verkeersexamen

Het is vandaag 4 april. Het is doodstil in Blauw 1. Iedereen is geconcentreerd het verkeersexamen aan het maken.

PSV 6v6 toernooi

Het team van de reis van Brandaan heeft meegedaan aan het PSV 6v6 toernooi. Deniz en Milan uit onze klas zaten in het team. Deniz was de keeper en Milan stond in de spits. We zijn super trots, want ons team is door naar de tweede ronde. Woensdag 8 mei vindt de tweede ronde plaats. Spannend, spannend!

Maart

Programmeren

De kinderen leren programmeren met behulp van de Blue-Bots.

Stroomkringen maken

De kinderen maken stap voor stap een stroomkring en kijken wat er dan gebeurt… De opdrachten worden steeds iets uitgebreider en moeilijker.

Het verkeersexamen

Donderdag 4 april doen de schoolverlaters mee aan het theoretisch verkeersexamen. Spannend! We zijn nu flink aan het oefenen op school, maar ook thuis. Op school hangt in Unit Blauw de verkeersquiz. Thuis kunnen de leerlingen oefenen op de website van het VVN.
Ook de praktijk is belangrijk. Het praktisch verkeersexamen vindt plaats op 8, 9 en 10 mei. Dan gaan de schoolverlaters op schoolkamp. Tijdens het schoolkamp zijn drie fietsmomenten. De leerkrachten beoordelen dan het gedrag van de leerlingen in het verkeer.
Wij wensen de schoolverlaters heel veel succes! Zet ‘m op!

De Week van de Lentekriebels

Deze week is het de Week van de Lentekriebels. Elke dag krijgen de kinderen les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Dat is leuk, maar ook heel spannend. De kinderen mogen eerst opschrijven wat ze al weten over deze onderwerpen en daarna mogen ze vragen opschrijven. Tijdens de lessen zullen de vragen woorden beantwoord.

Rapporten

Nog eventjes geduld. Maandag krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Dan volgt een gesprek met kind, ouders en leerkrachten.

Op naar de laatste periode met veel leuke activiteiten, de week van de Lentekriebels, Koningsdag, het schoolkamp, het schooluitje en de schoolverlatersavond. Wij hebben er zin in!

Carnaval

We zijn de maand maart begonnen met een feestje. Het is Carnaval… Alaaaaaffff!
De Raad van Elf werd bekend gemaakt. Deniz zat namens onze groep in de Raad. Alle groepen hadden een optreden voorbereid. Wij hebben gedanst op het liedje ‘Links Rechts’. Daarna mochten we uit verschillende activiteiten kiezen. Iedereen heeft drie activiteiten gedaan die te maken hebben met Carnaval; tien tellen in Lampengat, een carnavalswagen bouwen, Kahoot, Bingo, stoelendans enz.

Wij wensen iedereen een fijne carnavalsvakantie toe.

Februari

Doe eens raar op je hoofd of met je haar!

Het is bijna Carnaval. We mochten al even lekker gek doen. Gekleurde pruiken, staartjes in alle kleuren, bloemen of potloden in het haar, gekke hoedjes en opvallende haarbanden. Wat een gezelligheid!

De ruimte

We zijn gestart met het project ‘De ruimte’. De komende drie weken zullen we allerlei activiteiten doen rondom dit thema. Ook gaan we onderzoek doen. We hebben er zin in!

De afsluiting
Na drie weken hard werken, hebben we het project afgesloten. Alle familieleden en bekenden mochten een kijkje komen nemen. Het was een gezellige en leerzame avond.

Het circuit
In unit Blauw hebben we een circuit gedaan. In de groep van juf Jessica werd een UFO gemaakt, in de groep van juf Vivan hebben we gesproken over de communicatie met aliens, in de groep van juf Sanne hebben we planeten gemaakt voor op de ramen en in de groep van juf Jacky hebben we onderzoek gedaan naar de zwarte vlekken op de maan.

De opening
Er is een UFO geland op ons schoolplein. In de hal praten we erover.

Januari

Nationale voorleesdagen

Van 23 januari tot 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De schoolverlaters hebben als echte juffen en meesters een prentenboek voorgelezen aan de kinderen van unit Rood.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lucht

Proefjes
Tijdens de lessen van Natuniek behandelen we het thema ‘lucht’. We zijn het hoofdstuk gestart met een aantal proefjes die te maken hebben met lucht. Super leuk, maar niet makkelijk. Je moet goed lezen wat je moet doen. Stap voor stap. Anders gaat het mis!

De verwarming
Met z’n allen in de stookruimte… meneer Serve geeft uitleg over de centrale verwarming op school.

December

Kerst

Gezellig samen spelen en eten.

Merry X-mas and a happy newyear!
Groetjes van blauw 1

Juf Maike en Rocco-Max

Juf Maike was in de klas. Ze kwam haar zoon Rocco-Max laten zien. Wat een schatje!
Na de kerstvakantie staat juf Maike op maandag en dinsdag voor de groep. Op de andere dagen staat juf Jacky voor de groep.

Sint

Surprise
Wat is er hard gewerkt! Wat een gave surprises!

De rommelpiet
Tsja… zelfs in de bovenbouw heeft de rommelpiet dit jaar rommel gemaakt. Het was niet echt rommel, maar we konden niet zomaar naar binnenlopen. In de gang had hij linten gespannen. Het duurde even, voordat iedereen in de klas was :s.

Het sinterklaas keuzemenu
In unit Blauw mochten de kinderen zelf kiezen welke sinterklaasactiviteit ze wilden uitvoeren. Samenwerken als pieten, metselen, gutsen, werken met strijkkralen, timmeren, knuffeltjes maken, een pietje in glas en lood maken of tekenen. Het was een gezellige middag!

Deze diashow vereist JavaScript.

November

Olympia

Meester Onur werkt op Olympia. Olympia is een vmbo school in Woensel. Hij kwam ons van alles vertellen over de school waar hij werkt. Hij liet foto’s en filmpjes zien en hij gaf een les over de Egyptenaren. Super leuk om zo kennis te maken met Olympia.

GLOW

Ook dit schooljaar doen we weer mee aan GLOW. Dit jaar is GLOW nauw verbonden met China. Zo doen er verschillende Chinese lichtkunstenaars mee. Alle kinderen van de blauwe gang en de Plusklas hebben een stukje ontworpen en gemaakt van de kasteelkamer van de keizer. De werkstukken kunnen van 10 tot en met 17 november worden bewonderd in de Vestdijktunnel en de Kruisstraattunnel.

Oktober

Yoga

In de schoolverlatersgroep wordt erg hard gewerkt. Zeker nu, want we zitten midden in toetsronde 1. Het is belangrijk dat we ook de tijd nemen om te ontspannen. Dat leren we tijdens de lessen van juf Lianne. Tijdens onze eerste yogales hebben we gelet op wat we voelen als we onszelf aanraken, we hebben gelet op onze ademhaling en we hebben de Zonnegroet geleerd.

Toetsronde 1

Toetsronde 1 is gestart. De schoolverlaters maken de komende weken de Cito-toetsen van lezen, begrijpend lezen, woordenschat, spelling en rekenen.

Presenteren

De kinderen hebben een PowerPoint-presentatie gemaakt over zichzelf. Voor de klas gaan de kinderen vertellen over zichzelf, hun gezin, hun vrijetijdsbesteding en wat ze later willen worden. Zo leren we elkaar dus nog beter kennen!De presentaties zien er gelikt uit. De effecten vliegen om onze oren ;).

De Kinderboekenweek

De opening
De plusklas heeft de Kinderboekenweek geopend met een heel grappig toneelstuk. Het thema is ‘vriendschap’. De komende weken gaan we aan de slag met opdrachten rondom dit thema.

Circuit
In de blauwe gang hebben de kinderen vijf activiteiten gedaan rondom het thema. Bij juf Kim hebben ze gewerkt met de Blue-Bots. Bij juf Vivan hebben ze in tweetallen een tekenopdracht gedaan. Bij juf Sanne gingen de kinderen toneelspelen. Bij meester Jos werd er samengewerkt in de gymzaal en bij juf Tess en juf Jacky werden er brieven geschreven naar kinderen op andere scholen in Nederland. Het was een gezellige middag!

De afsluiting
We hebben de Kinderboekenweek gezamenlijk afgesloten met een Zweeds loopspel. De kinderen moesten in tweetallen op zoek gaan naar vriendjes die bij elkaar horen, zoals Jip en Janneke.

Wij wensen iedereen een fijne Herfstvakantie toe!

September

De leerlingenraad

Vandaag is bekend gemaakt welke leerlingen in de leerlingenraad zitten. Namens onze klas zit Batikan in de leerlingenraad. Veel plezier en succes Batikan!

Week van de Pauzehap

Van 24 tot en met 28 september was het de Week van de Pauzehap. De kinderen hebben ervaren en geleerd hoe lekker het is om te kiezen voor een gezond tussendoortje. Bij een gezonde pauze hoort niet alleen een gezond tussendoortje, ook lekker bewegen en ontspannen zorgen voor energie.

Xuewu geeft les

Vandaag heeft Xuewu vouwles gegeven. We hebben geleerd hoe we een hoedje moeten vouwen. Geloof ons… dat is moeilijker dan dat het eruit ziet!

Inloop

Vandaag mochten de familieleden een kijkje komen nemen in de klas. Ze hebben gezien hoe we aan de slag gingen met Nieuwsbegrip (begrijpend lezen). Het was een gezellige ochtend.

Onderzoek met ballen

De kinderen hebben een onderzoek uitgevoerd met verschillende soorten ballen. Ze hebben eerst de kenmerken van de ballen opgeschreven. Daarna hebben ze onderzocht hoe hoog een bal stuitert en of de bal hoger of lager stuitert op een andere ondergrond.

Augustus

Tussen jagers en Romeinen

Tijdens de geschiedenislessen hebben de schoolverlaters het thema ‘Tussen jagers en Romeinen’ behandeld.
We hebben het thema afgesloten met een knutselles. De kinderen mochten zelf kiezen of ze met houtskool het werktuig van jagers gingen tekenen of dat ze met gescheurd papier een tegel uit een Romeins badhuis gingen namaken. Het resultaat mag er zijn!

De eerste weken

De eerste twee weken zitten er weer op. De weken stonden vooral in het teken van kennismaken;
samenspelen, samenwerken en samen leren.

Even kennismaken…

Dit zijn we dan!

Welkom

Welkom op de groepspagina van Blauw 1. Leuk dat je een kijkje neemt op onze pagina :D.
Onze groep bestaat uit 15 personen; 13 leerlingen, juf Tess (stagiaire) en juf Jacky. Wij zijn een schoolverlatersgroep.

We zullen regelmatig nieuwe berichten en foto’s plaatsen op deze pagina.

Groetjes!