vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kim & Jessica

Juni

Wat is er de afgelopen weken hard gewerkt aan de lapbooks in de klas! Prachtige werkstukken zijn klaar om te presenteren. Dus kijk maar eens mee!!!

 

Onze mooie nieuwe speelplaats heeft een hele grote tuin! Deze is verdeeld in stukken per groep. Wij hebben drie stukken tuin op de kleine speelplaats toegewezen gekregen  en het werd tijd dat daar eens onkruid uit gehaald werd! Dus zijn we deze week hard aan het werk gegaan buiten en hebben we met de hele klas en hulp van meneer Hans onze tuintjes opgeknapt. Het was veel werk en het was ook nog eens warm, dus kregen we na afloop een heerlijk ijsje!

 

 

De afgelopen weken hebben we een Pilot gedraaid voor de ontdekfabriek.
We hebben veel geleerd over uitvinden, we hebben zelf dingen uitgevonden en we hebben gekeken wat we nodig hebben om een goede uitvinding te doen.
We hebben geleerd dat het niet alleen belangrijk is WAT je wil maken maar vooral voor WIE je een uitvinding gaat maken. Als laatste hebben we ons daarom verdiept in wat mensen doen. We hebben ontdekt hoe het is om iets te tillen of te pakken als je rugpijn hebt….een hele uitdaging!

In onze vlog mochten we een filmpje maken over gekke, aparte mensen.

Daarna was het tijd om de laatste code te kraken en konden we eindelijk de onderkant van de kist open maken….spannend!

Toppers, wat hebben we veel geleerd en wat hebben jullie het goed gedaan!!

 

Zomaar een leuke gymles op dinsdag…stoeien en een bal afpakken van elkaar! Wie is de sterkste…of wie is de slimste?

 

April

SPORTDAG  Op Noord 2019

De sportdag was een groot succes! We hebben voetbal en hockey gespeeld. Ook waren er spelletjes als superbal en tik en mik. Favoriet was natuurlijk het luchtkussen!! We hebben een supersportieve klas. Daar zijn we trots op!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vandaag stond de paasviering op het programma.

We hebben onder andere geleerd wat Pasen betekent, een gezellige paaslunch gehad en een chocolade eitjes test gedaan……mmmmm……lekker!!!

Pasen staat voor de deur dus kon een techniekles met eieren natuurlijk niet ontbreken!

De opdracht: bouw iets om een ei heen zodat hij niet kapot valt als we hem van grote hoogte naar beneden gooien. Tijdens het maken dachten de juffen nog…de volgende keer geen ductape meer, want das saai. Maar de resultaten waren toch verrassend…kijk maar! Er zijn maar twee eieren HEEL uit de verpakking gekomen!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De buitenlesdag was een groot succces! We hebben de rekenles lekker buiten gedaan. We moesten de sommen zoeken en dan ook nog oplossen. Samenwerken en overleggen was belangrijk! Het was een gave les.

 

Maart

We zijn begonnen met het uitvindersproject van de ontdekfabriek.

Opdrachten om achter een code te komen om de kist te openen, een technische tekening maken, een verpakking voor gezonde snoep ontwerpen…. dat doen we met plezier!

Heerlijk zo’n spelling les waarin je mag bewegen:)

Iedereen actief in de vroege ochtend en ook nog samen bezig met de lastigste woorden uit het dictee.

 

Februari

 

Nadat het project was afgerond, werd het tijd voor het gezelligste en gekste feest van het jaar…carnaval! Salaai! Een fijne vakantie en tot maandag 11 maart!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Project ‘De ruimte’ was een groot succes!
We hebben veel geleerd over ons planetenstelsel en er zijn verschillende vragen beantwoord.
Waarom zijn er ringen om Saturnus? Hoe kun je iets doen op de maan?

Eén onderdeel was het afschieten van een zelf ontworpen raket.
Op de inloopavond kon je hiervan de film zien. Mocht je het gemist hebben, of zou je nog eens willen genieten ga je gang:)

We MOESTEN vandaag even gaan genieten van het heerlijke weer…al voelt het een beetje vreemd zonder jas in Februari..! Het was erg fijn, dat wel, en het zonnetje scheen volop!

Januari

Onze voorleeskampioen Shira had het supergoed gedaan in de bieb!! Helaas is ze tweede geworden, maar we zijn kei trots op haar! De juffenquiz hebben we wel dik gewonnen door de goede samenwerking van de klas. Top!

Deze diashow vereist JavaScript.

In dit blok werken we bij rekenen extra veel rondom klok, meten, wegen en geld. Hoe leuk is het dan om een spel te bedenken waarbij je oefent met geld! Van winkeltje spelen tot een bouwspel en tot ganzenbord. Maar overal is geld voor nodig!!!

 

We verwelkomen 2019!!!

December

Yes!!! Met de klassenbeloning mochten we zelf de gymles kiezen! Het werd….10 tellen in de rimboe! De juf vond het spel zo leuk dat ze zelf meedeed ?

 

 

Sinterklaas was weer in het land! Gelukkig kwam hij ook een bezoekje brengen aan de reis van Brandaan. In de klas hebben we er zelf een leuk feestje van gemaakt. We hadden allemaal hele mooie surprises mét gedichten gemaakt! De juf had er een spel omheen verzonnen en de lol kon beginnen!! Zie de foto’s…

Deze diashow vereist JavaScript.

November

Vandaag is de Rots en Watertraining op een hele speciale manier afgesloten.
Alle kinderen hebben namelijk een plankje doorgeslagen of getrapt!

Dit konden ze, omdat ze hebben geleerd om stevig te staan, hun adem laag te houden en zich te focussen. Echt bij iedereen is het gelukt! Wij zijn SUPER trots op jullie!!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Oktober

Vandaag zijn we met onze klas en de klas van juf Vivan naar de Dutch Design Week geweest.
We hebben een workshop mogen kiezen en zijn naar een tentoonstelling geweest. Het was GAAF!!!!

Bij de workshops kon je een keuze maken uit een microbit programmeren, werken met een 3D pen of bouwen met TomTecT.
Zoals je kunt zien zijn er mooie werkstukken gemaakt!

Bij de voorstelling over kunst, technologie en plezier konden we een man zien die onder een regen van vonken liep. Dit was best spannend want we kregen allemaal oordopjes voor de herrie voor het ging gebeuren.

Ook was er een robotarm die we helemaal zelf mochten besturen. Stoer!

 

De Kinderboekenweek is afgelopen. Wat hebben we leuke dingen gedaan!

Circuit met de gang

Boekendans in de klas, lekker snuffelen in andere boeken

De voorleeswedstrijd…….gewonnen!!!!!!!!

Het zweedsloopspel waarbij je boeken vriendjes moest zoeken.

We hebben dit taalhoofdstuk geleerd over voorzetsels (in, op, onder, bij, naast..) maar ook over bijvoeglijke naamwoorden. We hebben uitleg gehad, samen gewerkt, alleen gewerkt, maar het gaafste was toch wel de buitenles! Want de juf had bedacht dat we in tweetallen, op het speelplein, zoveel mogelijk bijvoeglijke met zelfstandige naamwoorden moesten zoeken! Denk aan…de rode auto, de hoge boom, de grijze tegels…                   De winnaars met de meeste antwoorden waren Amena en Ivy met wel 44 gevonden antwoorden!
Er was ook een originaliteitsprijs… lieve juf was natuurlijk een hele mooie maar de winnaar was toch de mooie echo (gevonden in de speeltunnel) van Tim en Finn!

We hebben met natuur en techniek een schimmelexperiment gedaan met 4 boterhammen. De boterhammen waren op verschillende plekken over een oppervlakte gegaan. We hebben voorspeld welke boterham het eerst ging schimmelen…..spannend!!!!

Leuk..wat foto’s en een filmpje van de gymles!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

September 

Na een paar weken hard werken hebben we de eerste groepsbeloning binnen. We gaan spelen in het bos!

Heerlijk weer om in de bomen te klimmen en bij het water te spelen.

De techniekles is op dinsdag en de afgelopen twee weken gingen we aan de slag met de blue bots. We kregen 3 opdrachten: maak een doolhof, reken tegen elkaar en vind het juiste verkeersbord.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

In de eerste weken doen we veel kennismakingsspellen. Sommige kinderen kennen elkaar wel, maar de meesten zijn nieuw voor elkaar. Sowieso voor de juf! We hebben al veel plezier gehad samen, kijk maar… je ziet foto’s van:zoek iemand die… – ik ben..en ik hou van..kringspel en de lego challenge

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkom op de pagina van de groep van juf Kim en Jessica.

Fijn dat jullie even de tijd nemen om een kijkje te nemen op onze site!
We zullen regelmatig foto’s en teksten plaatsen over onze lieve, gezellige en harde werkers.
Samen werken we aan een fijne klas.

Wat zijn we trots op onze kanjers! We hebben deze week een goede start gemaakt.
We hebben op verschillende manieren met elkaar gewerkt en gespeeld om elkaar beter te leren kennen.
Daarnaast is voor een aantal kinderen ook het gebouw nieuw en daarom maken we elkaar wegwijs door de school.
Maar dan….ook nog een nieuw schoolplein! Daar wordt naar hartenlust gespeeld, nieuwe kinderen ontmoet, vriendschappen gesloten of weer opgepakt. En de leerkrachten staan elke pauze te genieten van al die mooie dingen.

Hieronder staat alvast een foto van onze groep met juf Kim

Vandaag hebben we allemaal gekke bekken getrokken op de foto…als je goed kijkt staat daar ook juf Jessica tussen:)