vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Wendy & Lianne

Een weekje langer moeten wachten maar dat was het waard! Wat hebben we een leuke dag gehad. Veel dieren gezien, gespeeld in de speeltuinen, lekker frietjes gegeten en natuurlijk ook een beetje gesnoept 😉

Het was een topdag in Dierenrijk!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Juni 2019

Het schooljaar zit er bijna op. We praten veel over wat we geleerd hebben afgelopen jaar en wat we nodig hebben als we na de zomervakantie starten in de bovenbouw. Wat hebben ze veel bedacht en we kwamen tot de conclusie dat we veel hebben geleerd.

Als voorbereiding op ons uitstapje naar Dierenrijk hebben we vandaag in tweetallen gewerkt aan het maken van een folder over Dierenrijk. Wat is er te zien en wat is er te doen? Zelf informatie zoeken op internet, gegevens van het park opzoeken, afbeeldingen erbij zoeken en dit in een mooie folder plaatsen. Het resultaat is prachtig geworden en nu hebben we nog meer zin om dinsdag te gaan!

Wat was het warm gisteren! Jammer dat ons uitstapje niet doorging maar wat waren we blij met het tropenrooster! We hebben het heerlijk rustig aan gedaan. Wat bouwwerken die we in de klas gemaakt hebben.

Maandag gezellig met de klas het bos in. Picknicken, spelen en kikkers zoeken. Het was gezellig!

We proberen op school de methode Faqta uit.We zijn nu bezig over eten. De kinderen werken in twee- of drietallen aan de opdrachten op de tablet en in hun doeboekje. Ze moesten onder andere een onderzoek doen met wortels, appels, chips, koekjes, kaas en nog wat producten om te achterhalen waar veel vet in zit.

Mei 2019

 

Afgelopen maandag hebben we pizza’s in de klas gebakken. Alles zelf klaarzetten, snijden en je eigen pizza beleggen! Na de pauze vers uit de oven…..mmmmm; het was heerlijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Toetsen en Faqta

Deze week werd hard gewerkt aan de toetsen van Cito. Gelukkig in de middag ook tijd voor andere dingen. We zijn een nieuwe methode voor wereldoriëntatie. we zijn aan het werken over gezond eten  en het ziet er super uit.

 

 

Beter laat dan nooit; nog wat foto’s van de sportdag!

 

De kinderen willen graag zelf een spreekbeurt houden. Daar zeggen we geen nee tegen :-). Afgelopen week waren Rabi en Chevron als eerste aan de beurt. Ze hebben het gehad over hoe je honden iets leert. Wat deden ze dat goed en wat heeft de klas muisstil geluisterd. Goed gedaan hoor!

Wat een gave les was dat deze donderdag. Juf Lianne vertelde dat ze op school kwam en dat ze 4 juffen in de keuken bezig zag met wit poeder. Juf Audrey wilde poedersuiker in haar koffie, juf Sonja was aan het bakken en had bakpoeder, juf Vivan was bezig met het voorbereiden van een proefje met aardappelzetmeel en juf Denise had zin in Custard. Eén juf had vreselijk geknoeid en juf Lianne had dit poeder in een zakje gestopt, dit was poeder X. De kinderen moesten middels proeven met betadine, azijn en water er achter zien te komen welke juf heel erg had geknoeid.
Bakpoeder gaat heel erg bruisen met Azijn en betadine kleurt blauwig bij aardappelzetmeel. Custard wordt geel met water en azijn en poedersuiker lost op. Na goed onderzoek zijn de kinderen er achter gekomen….. Het was juf Vivan.

April 2019

Fijne meivakantie van ons allemaal

De opdracht voor de ontwerples was, ontwerp een bus waar je zoveel mogelijk mensen in kwijt kan. De kinderen moesten brainstormen en middels de PMI- methode (plus, min, interessant) een goed idee uitwerken. Dat lukte best aardig maar eigenlijk zaten de hoofden te vol met creatieve ideeën over hoe zo’n bus er dan uit moet komen te zien. Dus de volgende dag…. Lekker los op je eigen ideeën, wc’s, roltrappen, hondenhokken, plek voor rollators, speciale deuren voor de 3-laagse bus, op elektriciteit, zonnepanelen, bloemetjes voor de raam, vissen op het dak. Dit allemaal met elkaar overleggend. En als klap op de vuurpijl, ook nog even presenteren aan je klasgenoten. Deze juf is super trots!

Juf wil je een foto maken van mijn bouwwerk….

Vorige week hebben we spellingtoets gehad. Deze week kijken we in welke spellingscategorie we de meeste fouten hebben gemaakt en/of welke spellingscategorie we moeilijk vinden. Met deze woorden gaan we deze les oefenen. Je gooit een dobbelsteen, als je vijf gooit moet je het woord met je andere hand schrijven en bij drie met je ogen dicht. Dat betekent dat je eerst heel goed moet kijken naar het woord, moet denken over de spellingsregel die daar bij hoort en dan het woord opschrijven. Een leuke manier om de toets te evalueren en zelf na te denken waar je nog iets te leren hebt.

Maart 2019

21 maart

Het is Lente!! Wat een mooie dag… daar moesten we vanmiddag even gebruik van maken. Lekker spelen in het bos.

We hebben samen gewerkt aan een groepswerkstuk. Zo hebben we Sova en crea met elkaar verbonden. De opdracht was als volgt…
1. In je groepje maak je vormen op een groot vel. Je kunt veel verschillende vormen gebruiken, mag ook zelf bedacht zijn.
2. Deze vormen verbind je met lijnen,
3. Je krijgt 1 kleur verf en daarmee ga je op de verschillende vellen vormen en hokjes inschilderen.
4. Alle hokjes en vormen moeten ingekleurd zijn.
5. Als de vellen allemaal klaar zijn maken we ze aan elkaar en hebben we 1 werkstuk.

Er werd goed samengewerkt. Iedereen kreeg de ruimte om z’n eigen idee te maken. Er werd onderling geruild van kleur en er werd bijvoorbeeld gezegd: “Wie heeft er geel en wil even hier een stukje geel maken.”

Februari 2019

13 februari 2019:

Hoera… Vandaag hebben de kinderen het certificaat van de Rots- en Watertraining ontvangen. Het was de laatste les. De kinderen waren erg trots en hebben veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe je stop moet zeggen, hoe je op jezelf moet letten en nog veel meer.

Gefeliciteerd allemaal!

7 februari 2019:

Vorige week is er een UFO geland op onze speelplaats. Dit was tevens de opening van ons schoolproject De Ruimte.

De kinderen hebben al geleerd welke planeten er zijn en hoe ons zonnestelsel eruit ziet. Ook zijn de kinderen al aan de slag gegaan met het ontwerpen van een ruimtevoertuig. Het project is over twee weken afgerond en mogen ouders en broertjes en zusjes een kijkje komen nemen in de groep.

De uitnodiging volgt.

Januari 2019

Allereerst allen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! We gaan er een fijn jaar van maken met z’n allen.

De maand januari stond in het teken van de cito toetsen. De kinderen hebben super hard gewerkt en zijn erg vooruit gegaan! Top!

Ook zijn op 23 januari 2019 de nationale voorleesdagen van start gegaan. De kinderen hebben een boek voorgelezen gekregen over Anne Frank. Leuk om eens een kijkje te nemen in de bieb! Voor meer informatie kunt u terecht op www.nationalevoorleesdagen.nl

Vorige week is juf Wendy gestart. Zij heeft zich inmiddels voorgesteld en is er op maandag, dinsdag en om de week op woensdag. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Marieke er.

Wij wensen Wendy heel veel plezier op onze school.

 

Mozaïek

Bij geschiedenis hebben we het over de Romeinen. De kinderen weten hoe een Romeins huis eruit ziet. In een Romeins huis is veel mozaïek te vinden, dus is juf Jorie deze week aan de slag gegaan met het maken van mozaïek bij een les handvaardigheid.

Zonnetje van de week

Elke week wordt in de groep het zonnetje van de week gekozen. De kinderen mogen de hele week het zonnetje van de week complimenten geven. Dit doen ze door complimentjes op een klein papiertje te schrijven en aan het eind van de week schrijven we ze netjes op de poster.

Ieder kind vindt het fijn om complimentjes te krijgen!

Vriendschapsbandjes

Juf Jorie is deze week aan de slag gegaan met de kinderen met het maken van vriendschapsbandjes. De kinderen vonden het erg leuk om te doen.

Leuke leerzame apps

Er verschijnen steeds meer educatieve apps voor kinderen in de App Store. Maar hoe vind je in dat grote aanbod nou de de apps die de moeite waard zijn voor jouw kind?
Op www.jufjannie.nl vind je leuke apps die bovenal ook erg leerzaam zijn.

Hoera… Een lief klein jongetje geboren!

Afgelopen maandag is juf Maike bevallen van een kerngezonde zoon. Zijn naam is Rocco-Max. Het is het derde kindje van juf Maike en haar man. Wij wensen ze samen heel veel geluk toe.

Welkom!

Deze week zijn wij weer begonnen! Het was een fijne schoolweek. De kinderen hebben genoten van de prachtige speelplaats en de eerste start is weer gemaakt.

We gaan er een fijn schooljaar van maken en wij weten zeker dat dit beslist gaat lukken!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, loop dan gerust bij ons binnen na schooltijd of bel/mail ons.

Groetjes, Juf Jorie en Juf Marieke