vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Sanne

Welkom!

Wij zijn de klas van juf Sanne een super gezellig klas! Wist je dat bij ons in de klas de oudste kinderen van school zitten? Echt waar! Zij gaan komend jaar de schoolverlaten maar niet voordat ze er samen een onvergetelijk jaar van hebben gemaakt!

Je kunt ons dit jaar volgen via deze groepspagina waar we iedere maand zeker een bericht op zullen zetten. Nu gaan we weer snel aan het werk, maar we laten snel iets van ons zien en horen!

Liefs, van ons!

 

 

Juni

Bucket list

Met de klas hebben we een bucket list gemaakt. Op deze lijst staan dingen die we heel graag willen doen voor het einde van het schooljaar, zoals spelen in het bos, koken, een middag gamen en een  les buiten maken. Vandaag hebben we daarom lekker in het zonnetje gewerkt aan Nieuwsbegrip. De tekst en vragen gingen over het WK vrouwenvoetbal dat vrijdag gaat beginnen. We gaan dit WK met de klas op de voet volgen!

Mei

Makedo

Vandaag heeft de klas gewerkt met Makedo! Super leuk techniek materiaal waarin wij onze eigen creativiteit kwijt konden. Het was de bedoeling om iets te maken wat zo hoog mogelijk was en 30 seconde los kon staan.

Laatste toetsronde

Toetsronde 2 is gestart. De schoolverlaters maken de komende weken de Cito-toetsen van lezen, begrijpend lezen, woordenschat, spelling en rekenen.

 

Schoolkamp

Kamp was té gek!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

April

Schaken

Schaken is goed voor je. Daar is iedereen het wel over eens. Maar hoe zit dat precies? Schaken helpt je op school beter te presteren als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en je concentreren. Als je schaakt, leer je zaken die je ook voor andere dingen kunt gebruiken. Je leert anders kijken, je leert over iemand anders nadenken en je leert je beter concentreren. Nadenken over wat iemand anders denkt en wat iemand anders wil is ook heel belangrijk in het dagelijks leven. Daarom en omdat schaken hartstikke leuk is, hebben wij op het moment schaaklessen in de bovenbouw klas met de leerlingen die alle leesniveau’s uit hebben.

Techniek

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Buiten-les-dag

Dinsdag 2 april 2019 was het Nationale Buitenlesdag!

Op deze dag hebben veel leerkrachten in heel Nederland buiten les gegeven. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Wij hebben buiten in het ochtendzonnetje onze Nieuwsbegrip tekst gelezen. We konden merken dat we ons beter konden concentreren in de frisse buitenlucht!

 

 

Maart

Rapporten

Nog eventjes geduld. Maandag krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis. Dan volgt een gesprek met kind, ouders en leerkrachten.

Op naar de laatste periode met veel leuke activiteiten, de week van de Lentekriebels, Koningsdag, het schoolkamp, het schooluitje en de schoolverlatersavond. Wij hebben er zin in!

Week van de lentekriebels

Afgelopen week hebben we de lente ingeluid met het schoolthema “de week van de Lentekriebels”. In deze week hebben we extra aandacht besteed aan de onderwerpen relatie en seksualiteit. We hebben het uitgebreid gehad over de puberteit en social media onderwerpen die ons erg bezig houden.

 

Februari

Schoolproject

De afgelopen weken zijn we in de klas druk bezig geweest met het thema “de ruimte”. De leerlingen hebben zelf onderzoeksvragen geformuleerd en beantwoorden door verschillende vormen van onderzoek te doen. Één van de onderzoeken ging over de tijdzones die er op aarde zijn en de verschillende standen van de maan. Ook hebben we ontdekt dat de maan zelf helemaal niet schijnt.

 

Januari

Sneeuw!

 

December

Rekenen

Bij rekenen werken we hard aan verschillende strategieen. Zo rekenen we bijvoorbeeld met staartdelingen. Zo nu en dan spelen we ook rekenspelletjes om het snelle hoofdrekenen te oefenen.

Sinterklaas

Onze klas hielp Sinterklaas door het feest te vieren met onze zelf gemaakte surprises. Wat is er hard gewerkt en wat zijn ze mooi geworden!

 

November

Yoga

In de schoolverlatersgroep wordt erg hard gewerkt. Zeker nu, want we zitten midden in toetsronde 1. Het is belangrijk dat we ook de tijd nemen om te ontspannen. Dat leren we tijdens de lessen van juf Lianne. Tijdens onze eerste yogales hebben we gelet op wat we voelen als we onszelf aanraken, we hebben gelet op onze ademhaling en we hebben de Zonnegroet geleerd.

 

Glow

Ook dit schooljaar doen we weer mee aan GLOW. Dit jaar is GLOW nauw verbonden met China. Zo doen er verschillende Chinese lichtkunstenaars mee. Alle kinderen van de blauwe gang en de Plusklas hebben een stukje ontworpen en gemaakt van het plafond van een Chinese keizer. De werkstukken kunnen van 10 tot en met 17 november worden bewonderd op de Demer.

 

Oktober

Toetsronde 1

De komende weken maken de schoolverlaters de eerste CITO toetsen. Zij maken o.a. de toetsen begrijpend lezen, spelling en rekenen.

Koken!

Als klas hebben we onze verdiende euro’s gespaard zodat we samen konden koken!

Elkaar beter leren kennen

De afgelopen periode hebben we elkaar klas heel veel beter leren kennen. Dit deden we door middel van de SOVA lessen, spelletjes die we speelde in de klas en in gymzaal. Ook hebben we een Power point presentatie gehouden over onszelf.

 

 

September

Tussen jagers en Romeinen

Tijdens de geschiedenislessen hebben de schoolverlaters het thema ‘Tussen jagers en Romeinen’ behandeld.
We hebben het thema afgesloten met een knutselles. De kinderen mochten zelf kiezen of ze met houtskool het werktuig van jagers gingen tekenen of dat ze met gescheurd papier een tegel uit een Romeins badhuis gingen namaken. Het resultaat mag er zijn!

Voorlezen in Unit rood

Tijdens de technisch lees lessen hebben we de afgelopen periode geleerd hoe je mooi en spannend kunt voorlezen. We hebben gelet op de leestekens, het uitspreken van woorden en hebben verhalen tot leven gebracht. Na een al dat oefenen en voorbereiden zijn we uiteindelijk gaan voorlezen in Unit rood en dat was super leuk!

 

Augustus