vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Vivan

April

Lente

Lente in de klas! Tijdens de handvaardigheid lessen hebben we afgelopen weken gezorgd dat onze klas helemaal in de lentestijl is. Daarnaast hebben we tijdens zelfstandig werken gewerkt aan stap voor stap knutselen. Kun je zelfstandig goed lezen wat je moet doen en het daarna uitvoeren. Soms was dit nog wel moeilijk maar samen hebben we ervoor gezorgd dat de klas er super uit ziet!

PSV 6vs6 Cup

Woensdag 3 april deden wij mee aan de PSV 6vs6 cup van onze wijk. We hebben een ticket voor de voorronde bemachtigd door op de tweede plek te eindigen. In de volgende ronde wordt er gestreden om te kijken wie de beste is van de stad. Zonder een wedstrijd te verliezen heeft ons team een goede indruk achter gelaten. Super trots zijn we op onze winnaars en iedereen die ze heeft aangemoedigd! Uit onze klas zaten deze kinderen in het team: Jemailo, Mohamed. Darius, Dylano, Ahmed en Sulaiman. Juf Vivan en Meester Jos zijn onze trotse coachen!

Maart

Johan Cruijf

Afgelopen week konden we met het belletje punten verdienen. Bij 75 punten gingen we samen met juf Vivan en juf Helma naar het Johan Cruijf veldje. Daar gingen we lekker voetballen en spelen in de speeltuin.

Week van de lentekriebels

Deze week is het de Week van de Lentekriebels. Elke dag krijgen de kinderen les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Dat is leuk maar ook heel spannend. De kinderen mogen vragen opschrijven en tijdens de lessen zullen de vragen worden beantwoord.

Rapporten

Afgelopen weken hebben de juffen hard gewerkt aan de rapporten. Deze week gaan ze mee naar huis en volgen de rapportgesprekken met de leerlingen, ouders en de juf. Samen gaan we kijken waar we de volgende periode aan gaan werken.

Februari

Carnaval

Vrijdag was het eindelijk zover: CARNAVAL! We hebben de hele week hard gewerkt aan ons dansjes. Darius had een leuk dansje gemaakt en samen hebben we heel veel geoefend. We hadden nog wat tijd over voor een spandoek. Het oefenen heeft zin gehad want we gingen naar huis met de eerste prijs. Wat was de juf trots toen alle kinderen samen een fiets nadeden en alles goed ging.

Clown met houtskool

In de tekenlessen proberen we te werken met verschillende materialen. Een van deze materialen is houtskool. We hebben clowns getekend helemaal in de carnavalsstyle. Wat een concentratie was er tijdens het tekenen.

Doe eens raar op je hoofd of met je haar!

Het is bijna Carnaval. We mochten al even lekker gek doen. Gekke hoedjes, leuke pruiken, gekleurde haren en staartjes. Wat een gezelligheid!

Ahmed geeft les

Ahmed kan iets heel cools, hij kan op een makkelijke manier leuke hoedjes maken van papier. Hij leert in kleine lesjes het aan de andere kinderen in de klas.

Samen rekenen

In de rekenlessen zijn wij aan het herhalen. Sommige dingen zijn nog wat moeilijk dus mogen we meer oefenen. We hebben gemerkt dat we samen meer kunnen leren.

De ruimte

We zijn gestart met het project ‘De ruimte’. De komende drie weken zullen we allerlei activiteiten doen rondom dit thema. Ook gaan we onderzoek doen. We hebben er zin in!

De afsluiting

Na drie weken hard werken, hebben we het project afgesloten. Alle familieleden en bekenden mochten een kijkje komen nemen. Het was een gezellige en leerzame avond.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens het project hebben we gewerkt met gutsen. Heel voorzichtig mochten we werken met gutsmessen en met een verfstempel.

Het circuit

In unit Blauw hebben we een circuit gedaan. In de groep van juf Jessica werd een UFO gemaakt, in de groep van juf Vivan hebben we gesproken over de communicatie met aliens, in de groep van juf Sanne hebben we planeten gemaakt voor op de ramen en in de groep van juf Jacky hebben we onderzoek gedaan naar de zwarte vlekken op de maan.

De opening

Er is een UFO geland op ons schoolplein. Alle kinderen komen naar de hal om er samen over te praten.

Naschoolse activiteiten

Een aantal kinderen uit onze klas doet mee met de naschoolse W&T lessen. We programmeren met Lego Boost en microbits

Januari

Bos

In de lessen kunnen de kinderen euro’s verdienen. Deze week hebben de kinderen die euro’s ingeleverd om samen naar het bos te gaan. Samen hebben we genoten van de sneeuw en het weer.

Samenwerken

Een van de belangrijke dingen die we leren en oefenen is samenwerken. Dit doen we in de lessen, tussendoor, tijdens het buiten spelen en de gym. Vaak maken we hier zelf met de telefoon van de juf foto’s van.

 

Gymles

Tijdens de gymles hadden we het onderdeel stoeien geoefend. Samen hebben we dit op een respectvolle en veilige manier gedaan. Aan het einde mocht nog een iemand het opnemen tegen juf Sonja. Darius was de gelukkige en deed het super goed.

Rots en water

Afgelopen half jaar hebben wij gewerkt met Juf Jessica aan Rots&Water. Daar hebben we geleerd om op een goede manier voor jezelf op te komen, stop zeggen en samenwerken. Het was super leerzaam met een leuke laatste les. Samen hebben we de lessen goed afgesloten.

December

Kerst

Kerst vieren is samen zijn met je vrienden, lekker eten en genieten. Dat hebben wij in Unit blauw groep van Juf Vivan ook gedaan. Wij wensen iedereen mooie dagen en een gelukkig nieuwjaar!

Mario kart

Tijdens de gymles hebben we iets super cools gedaan. Meester Jos had een leuk parcours uitgezet waarop wij mochten racen met karretjes. Het voelde net of we in de echte Mario Kart game zaten.

Surprise

Wauw! Wat is er dit jaar weer super hard gewerkt aan de surprise. Stuk voor stuk waren ze allemaal super mooi. Wij zijn er trots op!

Deze diashow vereist JavaScript.

W&T circuit

In de klas hebben wij een W&T circuit gedaan. We gingen met verschillende dingen aan de slag. We hebben geprogrammeerd met de bluebots en laptops. Over stroomkringen geleerd door zelf een stroomkring te maken en proefje met etenswaren gedaan. Er was veel onderzoek en samen hebben veel nieuwe dingen geleerd.

November

LaserQuest door de pieten

Sinterklaas is weer in het land en dan komen de pieten ook altijd even naar de reis van Brandaan. Dit jaar had was er een heel parcours met laser stralen door onze gang gemaakt. Gelukkig kwamen we er allemaal heel doorheen en mochten we ons cadeautje op eten.

W&T

Zelf een brug ontwerpen, uittekenen, maken en testen. Dat was de opdracht bij W&T de afgelopen weken. In groepjes hebben wij deze opdrachten met succes uitgevoerd. En de sterkste brug kon zelfs 40 kilo houden.

Mediawijsheid

Afgelopen week was de week van mediawijsheid. Wij hebben mediamasters gedaan. Elke dag gingen wij aan de slag met een opdracht om de gevaren en kansen van het internet te leren. We hebben opdrachten alleen gedaan en opdrachten met de hele groep. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws?

Filmavond

Vrijdag 9 november was onze eerst echte filmavond op school. Na schooltijd mochten alle kinderen naar school komen om samen een film te kijken. Er waren banken, kussens, matten en natuurlijk popcorn met wat drinken. Ook uit onze klas waren er veel kinderen. Het was een super leuke en gezellige avond.

Talentenmuur

Afgelopen week hebben wij een talentenmuur gemaakt in de klas. We hebben gekeken naar onze top kwaliteiten. In de tekenles hebben wij onze mooiste tekening getekend. Maar de leukste les was toch wel elkaar complimenten geven. We hadden niet eens hulp nodig van de juf. Samen hebben wij leuke en lieve complimenten bedacht voor alle kinderen, die ook nog eens echt waar zijn. Wil je alle complimenten lezen kom dan een kijkje nemen in onze klas!

Deze diashow vereist JavaScript.

Gymles

Wist je dat? Wij twee keer in de week gymles krijgen van meester Jos.
Wist je dat? Dat meester Jos heel veel gave en nieuwe spellen verzint.
Wist je dat? Wij altijd heel graag willen winnen in de gymles.
Wist je dat? Deze gymles echt super gaaf was en dat juf Vivan deze heeft gefilmd.

Koken

We zijn de maand November goed begonnen. Elke dag kunnen wij plusjes verdienen, bij 10 plusjes krijgen we een juffen-euro. De afgelopen weken hebben wij veel juffen-euro’s gespaard. 1 november hebben wij allemaal euro’s ingeleverd zodat we samen pizza’s konden bakken. We hebben allemaal een eigen pizza gemaakt en deze lekker opgegeten. Voor alle papa’s en mama’s unit blauw groep van juf Vivan kunnen heel goed helpen tijdens het koken.

Oktober

Schoolplein

Elke week is er een andere klas verantwoordelijk voor het schoolplein. Afgelopen week waren wij dat dus dat betekende lekker buiten werken. Samen gingen we vegen, opruimen en onze eigen tuin onderhouden. We kregen van Meester Hans en Meester Servé, bedankt voor de goede hulp.

Dutch Design Week

Vandaag zijn we met onze klas en de klas van juf Jessica naar de Dutch Design Week geweest.
We begonnen met een leuke rondleiding langs allemaal uitvindingen voor de toekomst daarna mochten we zelf aan de slag. Er waren 3 verschillende workshops;  een microbit programmeren, werken met een 3D pen of bouwen met TomTecT. Kortom een top dag!

 

Voorleeswedstrijd

Donderdag was de voorleeswedstrijd van Unit blauw. Eerst hebben we in de groep een week geoefend. Toen hebben we eerst de halve finale in de groep gedaan. Alle kinderen lazen super goed dus het was moeilijk om te kiezen welke klasgenoot ons ging vertegenwoordigen in de finale. De winnaar was KEANO! In de grote finale deed hij het supergoed ook al was het een beetje spannend. Knap gedaan Keano!

Kinderboekenweekcircuit

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we met alle groepen uit Unit blauw een circuit gedaan. Alle opdrachten stonden in teken van het thema Vriendschap. Het was een hele leuke dag. De opdrachten waren: Bluebots, coachtekenen, drama en brievenschrijven.

Werken

Wij zijn in de klas bezig met hard werken. Samenwerken maar ook zelfstandig werken. We hebben het in de klas ook over waarom het belangrijk is dat we hard werken. Maar naast het harde werken wordt ook veel lol gemaakt. Zo zorgen we samen voor een fijne sfeer in de klas!

September

Leerlingenraad

Vandaag was de eerste vergadering van de leerlingenraad. We hebben gestemd. Darius gaat onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad. De eerste vergadering ging super goed waar al veel van onze ideeën mee zijn genomen. Goed gedaan Darius!

Kinderpostzegels

Deze week halen wij zoveel mogelijk geld op voor andere kinderen. Dit doen wij met de kinderpostzegels. Vandaag kregen wij van juf Vivan en juf Inge de uitleg. Blijkt toch best moeilijk te zijn. Hopelijk halen we veel geld samen op.

Schimmelexperiment

Het klinkt misschien een beetje vies, en eigenlijk was dat ook wel een beetje. Maar onze schimmelexperiment was eigenlijk ook super interessant. Met als onderzoeksvraag: Zorgt viezigheid ervoor dat een boterham meer beschimmeld? De conclusie dat vooral de boterhammen waar water bij zit, veel schimmelde.

Grachtgevels

Tijdens het project de Gouden eeuw hebben we alles geleerd over trapgevels en klokgevels. We hebben ze zelfs tijdens de handvaardigheid les gemaakt met klei.

Bovenbouwhouding

Vandaag mochten 4 kinderen uit onze klas mee gaan helpen bij de groep van Juf Heidi. Als je in de bovenbouw zit laat je altijd het goede voorbeeld zien en help je andere kinderen. Deze 4 jongens hebben dat super goed laten zien. Ga zo door!

Eerste weken

De eerste week zit er alweer op. Wat een leuke start hebben wij samen gemaakt. We hebben al veel gelachen en geleerd van elkaar. Samen gaan wij er een super jaar van maken!

Samenwerken in de gymles

De gouden Eeuw

Welkom

Welkom op de groepspagina van Unit Blauw groep van Vivan. Gezellig dat jullie een kijkje nemen op onze pagina. Onze groep bestaat uit 16 personen: 16 Leerlingen en juf Vivan. Daarnaast krijgen wij ook hulp van juf Helma.
Op onze pagina komen verschillende dingen te staan wat wij doen en meemaken.

Groetjes,
Unit Blauw groep van juf Vivan

Deze diashow vereist JavaScript.