Juni

De komende weken zal meester Jerrel met ons gymmen en bewegen. Afgelopen week was de eerste keer. Meteen hard aan het werk!! Maar ook het vetste spel ooit (volgens sommigen 🙂 ) Kijk en geniet mee van onze schoolverlaters van blauw 2!

 

Mei

Jippie!! We zijn weer begonnen! Wat was het fijn om elkaar weer te zien! Nu weer hard aan het werk, maar natuurlijk ook spelen en plezier maken met elkaar.

Maart

Vanwege het coronavirus is de school tijdelijk gesloten. Daarom werken we allemaal thuis. Om ervoor te zorgen dat we elkaar niet al te erg gaan missen zitten we als klas in een app-groepje. Zo hebben we elke dag even contact en helpen we elkaar met ons thuiswerk.

 

Februari

Carnaval was weer n succes!! Ons optreden had zelfs gewonnen! Met dank aan Ajla! Voor alle carnavalvierders…alaaaaaf!!!


Deze maand stond vooral in het teken van het schoolproject. We zijn eerst aan de slag gegaan met Faqta, om achtergrondinfo te leren over het klimaat, de CO2 uitstoot, het broeikaseffect en de opwarming van de aarde. Aan de hand hiervan hebben we onze onderzoeksvraag geformuleerd: wat kan ik doen om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen?
Hier hebben we 10 oplossingen voor geformuleerd. Allemaal hebben we er één gekozen en verder uitgewerkt. Onze conclusie was vooral: je kunt niet 7 dagen per week vlees eten én ook nog vliegen! Die twee zaken zijn het ergst voor het klimaat! Dus…allemaal 1 dag geen vlees eten, wat minder met het vliegtuig en letten op het standby laten staan van apparaten!!

Januari

Deze week zijn het ook de voorleesweken! Heerlijk om samen te luisteren naar een spannend en grappig verhaal! Toen kregen we het fijne plan om dit te regelen voor groep rood 2! We hebben allemaal een mooi prentenboek uitgezocht en dit een week voorbereid in de klas. Samen hebben we tips opgesteld, waardoor het voorlezen nog leuker zou worden: samen plaatjes kijken, vragen stellen over het verhaal, de naam van het kind in het verhaal plakken en persoonlijke vragen stellen die met het onderwerp van het boek te maken hadden.

Afgelopen dinsdag was het zo ver! Het was een heerlijk half uurtje, wij hebben genoten en de kinderen van groep rood 2 ook! Hieronder zie je het resultaat…

 

In de klas zijn we bezig met nieuwe lessen. Deze heten toekomstkunde en gaan over de natuur in het nieuws. We werken dan aan 21-eeuwse vaardigheden, zoals werken met Google, Wikipedia en je mening geven.

De les van deze week stond in het teken van de bosbranden van Australië. We hebben opgezocht welke dieren er in Australië leven, maar we hebben ook een kaart gemaakt met een hoopvolle boodschap voor de brandweerlieden die zo hard aan het werk zijn om de bosbranden te blussen. Twee kaarten delen we hieronder, omdat we deze kaarten zo mooi vonden.

 

 

Vandaag hebben we genoten van het van Abbe museum! Met dank aan onze gids, want zij maakte het voor ons heel interessant en leuk om dingen te bekijken.

We hebben een wandkleed gezien wat een verhaal voorstelde, waar we zelf onze fantasie bij mochten gebruiken. Ook keken we naar een film van een koorddanser die schilderijen van de ene kant naar de andere bracht, daar mochten we vragen bedenken bij de film. We begonnen op en in een kunstwerk, waar we in en op mochten zitten. Dit waren zakken gevuld met zand en de kunstenaar had een soort huis gemaakt voor Nomaden die ze makkelijk mee konden nemen.

Als cadeau kregen we een kaart waarmee we met een volwassene gratis terug mogen komen in het museum. De juffen ga  an zeker terug!

Ps de juffen zijn ook nog eens supertrots op de werkhouding maar vooral ook gedrag wat wij lieten zien in het museum!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

December

 

Fijne feestdagen

Wij wensen jullie…

iets goeds, iets lekkers

iets geks, iets gekkers

iets aardigs, iets liefs

maar hoe dan ook iets postitiefs!

 

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

 

 

Sinterklaas

Wie komt er alle jaren,
Daar heel uit Spanje varen?
Over de grote grote zee,
Sint Nicolaas hoezee!

Dit jaar hielp onze klas de Sint een handje door surprises te maken. Allemaal hebben we erg ons best gedaan en het resultaat mag er zijn. Het was een super gezellige dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

November

 

Voorleeskampioen

Ook dit jaar hebben we voorleeswedstrijden gehouden bij ons op school. Voor onze klas deed Darius mee, een ware voorleeskampioen. Het was en nek aan nek race waarbij onze klas net niet heeft gewonnen. Helaas, gelukkig hebben we de foto’s nog!

 

Rekengym

Na weken buiten rekengymmen…keersommen, deelsommen, plus en minsommen oefenen…was het eindelijk zo ver! De rekenkampioenen van blauw 2 zijn bekend…

Onze rekentopper met de meeste antwoorden goed is Dylano! En de grootste groeier is Jayden! Proficiat allebei! Maar ook een dikke proficiat voor de rest van de klas, want we zijn met zn allen maar liefst 23% gegroeid! Dus…veel oefenen helpt echt?

 

Glow 2019

Waauuwww!! Wij zijn super trots op ons GLOW werkstuk!! Komen jullie allemaal kijken? Het glow festival is in de stad van 9 t/m 11 november. Ons werkstuk hangt in de Heuvel Galerie.

 

Oktober

Gelukkig er tussen de serieuze toetsen door ook tijd voor creatieve lessen. Zoals het maken van deze uil! Eerst een uil tekenen, deze ‘overtrekken’met touw, daarna aluminiumfolie erover en inkleuren met permanente stiften. Gaaf resultaat waar we trots op zijn!

 

Cito toetsen

Vandaag starten de schoolverlaters met de eerste Cito-toetsen. Zij maken onder andere een toets begrijpend lezen, rekenen en spelling. Een super spannende tijd!

 

Samen werken

Een echte ESCAPE ROOM in de klas!! Dat was pas een supergave les! Dit willen we vaker doen! (met hulp van juf Vivan 🙂 )

Deze diashow vereist JavaScript.

 

September

Doorzetten
Soms is iets moeilijk, saai, makkelijk, spannend, of eng.. toch proberen we het te doen en vol te houden. De afgelopen weken hebben we ons doorzettingsvermogen getest. Kan je de wall sit één minuut volhouden? En de plank? En lukt het om je handen één minuut in ijswater te houden?

Rekengym
We zijn gestart in de blauwe gang met REKENGYM. We gaan in 6 weken extra werken met automatiseren en bewegen.
Juf Juul, degene die rekengym bedacht heeft, heeft eerst een tempotoets rekenen met de klas afgenomen.

Nu hebben we een startpunt. We hadden als klas 981 sommen goed gemaakt. Nu gaan we voor een nieuw record, namelijk voor meer dan 1000 sommen goed over 6 weken!

Ook zijn er  2 bekers te winnen. Eén voor de beste rekenaar, de top 3 van de 1e toets was: 1. Dylano 2. Arda 3. Keano…en het scheelt maar een paar sommen..spannend dus!

Er is ook een beker te winnen voor degene die de grootste sprong maakt, die kan dus iedereen winnen of je goed of minder goed in rekenen.

En nu aan de slag…hieronder zie je sommen estafette…een leuk rekengymspel, waarmee we in 10 minuten heel veel sommen oefenen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na al dat intensieve gesport is het tijd voor een moment van rust en ontspanning, zodat we weer fijn aan de volgende les kunnen beginnen…

Augustus

Vandaag kwam juf Sanne langs om Bobbi te showen! Het was erg warm, maar toch bleef Bobbi rustig en konden we haar goed bewonderen. Vooral haar voetjes, handjes en nageltjes vonden we erg klein (en schattig). Juf Sanne was erg blij met onze geknutselde vaas vol ooievaars.

 

De eerste weken zijn we veel bezig met kennismakingsspellen, samenwerkingsspellen en elkaar beter leren kennen. Ook hadden we meteen een LEGO challenge! Dat was oefenen in samenwerken, keuzes maken en natuurlijk lego bouwen. Hieronder zie je het resultaat…

Deze diashow vereist JavaScript.

 

WELKOM ALLEMAAL! 

Welkom op de groepspagina van Blauw 2. Leuk dat je een kijkje neemt op onze pagina :D.
Onze groep bestaat uit 14 personen; 12 leerlingen, juf Kim en juf Sanne. De eerste 8 weken is juf Sanne met zwangerschapsverlof en vervangt juf Jacky haar.

Wij zijn een schoolverlatersgroep.

We zullen regelmatig nieuwe berichten en foto’s plaatsen op deze pagina.

Groetjes!