Welkom in geel 1

 

juni 2020

De laatste schoolweek is dan toch echt van start gegaan. En wat hebben we leuke dagen voor de boeg!

Vandaag een BINGO in de klas; wat hebben we hard gewerkt!

Tijdens de BINGO hebben we ook nog een lunch gemaakt:

Tomatensoep

Croissants met chocolade en kaas

Bladerdeeg met knakworstjes!

En smullen dat we deden….

Deze diashow vereist JavaScript.

juni 2020

 

Na hard werken aan de toetsen hebben we  vandaag een circuit bij rekenen; tafeltjes oefenen!

Dat is nog eens leuk rekenen; je hebt niet eens in de gaten dat het rekenles is!

 

Picknicken in het bos!

mei 2020

Gymmen in het bos en een “gekke bekken” foto….hoe leuk is dat?

 

En we zijn weer begonnen!!! Wat fijn om alle kinderen weer te zien en we hebben al hard gewerkt vandaag!

Maar eerst lekker even met elkaar kletsen en ervaringen uitwisselen met behulp van een werkblad!

 

 

april 2020

In classroom maken we ook tekenopdrachten en dat is erg leuk! De opdracht was: gebruik je hand als basis om een dier te maken!

Hieronder een aantal resultaten van onze kunstenaars….

 

Vandaag was de eerste Meet van onze klas via Google Hangout.
Het was super gezellig met Lamis, Zion en Dagmar!

We hebben een spelletje bingo gedaan…….wie heeft als eerste een wc-rol, flesje, leesboek ennnnnn een zonnebril.
We hebben super veel lol gehad!

Volgende week zijn de Meets op dinsdag en donderdag om 11 uur!
Gezellig als je erbij bent!!!

Tot dan:)

 

Zonder woorden….

 

Afgelopen week zijn we aan de slag gegaan in Google Classroom. Iedereen is ingelogd en iedereen kan nu elke dag aan het werk met de taken van die dag! Wat fijn dat we nu op deze manier werken en contact kunnen houden! Wij zijn trots op jullie!

En ook Jay is thuis hard aan het werk! Goed bezig Jay.

 

 

maart 2020

Van Denis hebben we een foto gekregen van zijn verjaardag want hij werd afgelopen donderdag 11 jaar, GEFELICITEERD!

Wat een lekkere taart Denis!

 

En ook van Dagmar een foto van haar thuiswerkplek! Met de poes op de achtergrond! Wat ben je goed aan het werk Dagmar….

 

Yes en foto 2 is ook binnen! Marc thuis aan het werk met poes Coco op zijn schoot! Marc heeft een extra uitdaging bij het thuiswerken want zijn huis wordt verbouwd…wat een herrie en gedoe! Super knap Marc dat je dan nog steeds zo hard aan school werkt:-)

Jaaaaaaa! De eerste foto van de thuiswerkplek van Geel 1 is binnen!!!
We wachten vol spanning op de foto’s……

Romano, goed bezig, je bent een kanjer!!!!!!!!

 

Afgelopen week hebben we iedereen uit de klas aan de telefoon gehad. Het is fijn om iedereen even te spreken want we missen jullie allemaal enorm! Goed om te horen dat jullie allemaal nog gezond zijn en er door jullie thuis al flink gewerkt is. Hier zijn we echt heel blij mee en met alle veranderingen van de afgelopen weken mogen we hier heel trots op zijn.
Wij zouden het heel leuk vinden foto’s van jullie te ontvangen over hoe jullie thuis aan het werk zijn! Dan plaatsen we ze hier op de pagina!
Klik op onderstaande link daar zie je de challenge:
Lieve groetjes van juf Jessica en juf Wendy

Vanwege het coronavirus is de school tijdelijk gesloten. Daarom werken we allemaal thuis. Op de computer kunnen we zien dat de meeste kinderen al online hebben gewerkt Toppers!!!

Een digitale knuffel van juf Wendy en juf Jessica

 

Techniek?! Wij houden ervan in Geel1!

De afgelopen weken hebben we in groepjes aan 3 onderdelen gewerkt:
*Let’s go code; een programmeerspel waarbij we met elkaar een code moesten leggen en erbij programmeertaal maakten. Deze kon je zelf lopen. Dat was gaaf!!
*Tom-Tec; Kapla met bevestigingsonderdelen. De opdracht was om een robot te ontwerpen die voor jou een vervelend klusje kon doen…… Nou papa’s en mama’s wat zouden we opgeruimde slaapkamers hebben als ze echt zouden werken!!!!!
*Gravitrax; een bouwdoos waarmee je knikkerbanen kunt maken. De buurjongen van de juf had in een filmpje uitgelegd hoe dat werkte. Toen konden we direct zelf aan de slag!
We hebben heerlijk gewerkt!

De vakantie zit er weer op en we hebben inmiddels al 2 schooldagen achter de rug. Vandaag een bijzondere dag; we hebben voor het eerst Engelse les gehad. Hier keken we allemaal erg naar uit…..vandaag kleuren leren. Op het bord stond een liedje aan met alle kleuren in het Engels en kleuren maar. Eind van de les hadden we alle kleuren goed! op naar de volgende les:-)

 

 

februari 2020

En maandag was het dan zover; we hadden de inloopavond over ons project. Wat was het druk en wat hebben we veel mensen bereikt met onze boodschap! En nu volhouden……

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Schoolthema….waar zou die dit jaar over gaan?! We hebben  een speurtocht door de bossen gedaan om hier achter te komen….

Klimaat Hoezo? is het thema!!!

Na een intensieve week waarin we het thema zijn gaan verkennen hebben we zelf een onderzoeksvraag geformuleerd waar we mee aan de slag willen gaan. We konden niet goed kiezen en hadden uiteindelijk twee vragen waar we meer over wilden weten.

Hoe zorgen we goed voor onze natuur?

Hoe zorgen we voor minder afval in de natuur?

We zijn volop aan het onderzoeken hoe wij daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren. We lopen over van de ideeën!

Na een presentatie van de onderzoeksvragen zijn we dan ook flink aan de slag gegaan in de klas……

In de klas is flink gewerkt deze week……Waaraan zou je denken… Nou wat denk je van folders, een poster, een collage, een spandoek, knutsels, grafieken etc etc….Alles om iedereen wakker te schudden en beter te denken om het klimaat! Om dat te kunnen laten zien houden we maandag 17 februari onze inloop. Eén ding kun je hier alvast bekijken……ONS BRANDAAN NIEUWS!!!!!

 

januari 2020

Afgelopen week waren de nationale voorleesdagen. In de klas hebben we lekker voorgelezen maar ook zelf op een bijzondere manier gelezen namelijk “zaklamplezen”. Lokaal zo donker mogelijk gemaakt; een lekker plekje zoeken en lezen maar….met een zaklamp!

 

Het project De Gouden Eeuw hebben we afgesloten met een leuk experiment. In de Gouden Eeuw waren tulpen erg duur. In de moderne tijd doen wij er iets anders mee. We hebben de tulpen gisteren in water met verschillende kleuren ecoline gezet. Toen we vandaag op school kwamen was de proef gelukt…. kijk maar! (als je goed kijkt zie je dat het ook bij één tulp is gelukt om deze 2 kleuren te geven)

 

Vandaag op bezoek naar het van Abbe museum in Eindhoven!

Wat is daar veel te zien en te horen (want sommige geluiden waren wel erg spannend)!

Nadenken en verwonderen over kunst; wat is nou kunst!

Sommigen vonden de kunstwerken mooi en anderen vonden het maar “gekladder”.

Oftewel…….een mooie kennismaking met kunst!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

December 2019

De kerstviering was gezellig, het optreden was prachtig!

Fijne Kerstdagen

en een

Gelukkig 2020

juf Wendy en juf Jessica

 

 

Sint is weer op de terugweg naar Spanje…..tijd voor kerst. Met onze zelfgemaakte kerstlichtjes en alle lampen uit in de klas gaan gezellig een kerstverhaal lezen!

 

En vandaag was het zover, Sinterklaas bracht een bezoek aan school! We hebben de afgelopen weken allemaal mooie surprises voor elkaar gemaakt…..dus vandaag gaan we die lekker samen uitpakken. Dat is gezellig!!!!

 

 

Wat een mooie trein vol met Pieten hebben we gemaakt en…..voor alle juffen is er een cadeautje met de trein meegekomen!

Wat een feest was het op school…..De Pieten hebben ’s nachts de school bezocht en er een dolle boel van gemaakt. We moesten eerst al eens klimmen en klauteren om goed bij de klas te komen. In de klas was ons schoentje gevuld, lag de eerste letter van onze naam in pepernoten op tafel en had Piet een gedicht op het bord geschreven. Het leuke was dat we tijdens de eerste les lekker ons schoentje leeg mochten eten….mmmm…..lekker!

En of dat nog niet genoeg was…..we gingen zelf ook nog pepernoten bakken met de klas! Zelf het recept lezen, ingrediënten afwegen en daarna kneden, kneden en nog eens kneden! Maar…..het is gelukt en het rook heerlijk naar pepernoten in de klas. In de middag mochten we weer snoepen van die pepernoten…..wat een snoepdag!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

November 2019

Tijdens de techniekles hebben we een ontwerp gemaakt voor een boot. Deze moest voldoen aan een aantal ontwerpeisen. De boot moest kunnen drijven, vooruitgaan en misschien ging het zelfs nog lukken om deze gewicht te laten dragen. Toen we klaar waren hebben we alles uitgeprobeerd! Wat een kanjers zijn wij, we hebben een heleboel boten gemaakt die aan de verschillende eisen voldeden!

De kinderen hebben hard gewerkt en samen een beloning bij elkaar gespaard. Daarom zijn we vandaag naar het Johan Cruijff veldje geweest. Samen spelen, voetballen en even lekker niets moeten! Genieten hoor….

Bij de Rots en Waterlessen oefenen we aan het samenwerken. Wanneer zet je water in en werk je samen, hou je rekening met elkaar? Wanneer zet je rots in en ga je voor jezelf op een goede manier? We moeten bijvoorbeeld met zijn allen een touw vast houden en zorgen dat één persoon niet getikt wordt. Het is eigenlijk alsof de gymles doorgaat, maar we nieuwe manieren leren om de spelletjes beter te kunnen doen.  Dat werkt, want we halen bijvoorbeeld bij het spelletje ‘Hou de bal hoog’ ineens een score van 14 keer!!!

 

Met Faqta zijn we begonnen met het thema geschiedenis. We hebben het over 1500-1600; de tijd van ontdekkers en hervormers. Afgelopen week hebben we schatkaarten en piratenschepen gemaakt en vandaag hadden we muziekles over het “Wilhelmus”. We gingen het niet zingen…nee, we gingen het lied namaken met “Boomwackers”. En wat een prachtig resultaat 🙂

 

Oktober 2019

Wat een leuke laatste gymles voor de vakantie; stoeien!

Stoeien is leuk voor allebei en je mag altijd stop zeggen. Je doet de ander geen pijn.

We zijn bijna klaar met onze droomachtbanen!!!

Yes, eindelijk was het zover; PIZZA BAKKEN! Eerst alles snijden, dan je eigen pizza samenstellen en smullen maar! Op de eerste foto is meteen juf Kirsten te zien die voortaan op dinsdag stage loopt in onze klas.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Afgelopen week is de Kinderboekenweek van start gegaan . Deze week is geopend met een geweldig toneelstuk over reizen. De komende weken gaan we flink aan de slag met dit thema. We hebben als klas gekozen om meer te weten te komen over reizen in Nederland. Alle kinderen hebben een eigen provincie waarmee ze aan de slag gaan! Aan het eind van de Kinderboekenweek bent u van harte welkom om naar ons werk te komen kijken!

 

 

Het thema van de Kinderboekenweek is bekend….Reis mee!

Wij zijn alvast begonnen met het maken van een droomattractie. Een achtbaan die we zelf ontwerpen!

September 2019

Als het mooi weer is, moet je daarvan genieten! Dus het bos in!

 

Vandaag de workshop Tinkeren. Samen een stroomkring maken en daarna met je eigen stroomkring iets knutselen. Wat is er hard gewerkt en als het goed is hebben jullie de lampjes thuis mogen bewonderen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Augustus 2019

Afgelopen weken mocht iedereen in de klas iets over zichzelf vertellen. Nadat iedereen over zichzelf verteld had gingen we een bingo invullen. Loop rond en zoek iemand die…..Wat weten de kinderen al veel over elkaar!

We zijn gestart! Het begin is gemaakt….en wat hebben we al hard gewerkt. Kennis gemaakt met elkaar maar ook al flink geknutseld om de klas gezellig te maken!

We hebben er veel zin in en gaan er een topjaar van maken!