Juli 

Daar gaat ze…….. dag lieve Juf Lous.

 

Laatste weekje is aangebroken en ook HELAAS de laatste week voor Juf Lous. Jeetje wat zullen wij haar enorm gaan missen. Juf Lous had voor haar afscheid een leuke dag in de speeltuin georganiseerd. De kinderen mochten heel de dag spelen en werden verwend met wafels, snoepjes, frietjes en een knakworst. Eenmaal op de school kregen de kinderen ook nog een ijsje en een cadeau! De kinderen hebben een TOPDAG gehad en wij ook!!!

Lieve juf Lous bedankt voor je enorme inzet het afgelopen jaar! Dank je wel….. je bent een toppertje!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Juli

Yesssss we gymmen weer een keer in de gymzaal.

 

 

Juni

Heerlijk in de zon buiten gymmen…

 

Mei

Inmiddels zijn we alweer twee weken bezig en jeetje wat hebben de kinderen hard gewerkt. Wij zijn vooral bezig geweest met lezen, rekenen en schrijven. Even weer in het ritme komen! En na hard werken komt uiteraard ook ontspanning 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Mei 

We starten rustig op….. en besluiten dan ook om lekker even naar het bos te gaan.

 

April

Met google classroom hebben we 2 keer per week geoefend met de juf.

Letters lezen, woorden lezen, dicteetjes maken en boekjes lezen. Het was even wennen maar na een poosje lukte het goed.

Maart

En toen kwam het coronavirus.

Na de carnavalsvakantie hebben we nog een week met een heel klein groepje gewerkt want iedereen die niet helemaal lekker was of maar een beetje verkouden moest thuisblijven.

 

Hierna moest iedereen thuisblijven. Ziek of fit we moesten allemaal thuis aan de slag. Dus hebben de juffen alle kinderen van werk voorzien. Zet ‘m op kinderen, jullie kunnen dit!!

De thuiswerk challenge

Hier is Jasmijn thuis aan het werk. Top Jasmijn!!

Thuiswerkplek van Vidisha. Toppie!!!!

Februari 

Carnaval was een groot feest.

De pinguin dans werkte erg aanstekelijk.

Ibtissam en Vidisha waren gekozen om in de raad van 11 te zitten en mochten jureren bij de optredens. Goed gedaan meisjes!!

Samenwerken dat kunnen wij al heel goed. Wij geven elkaar een dictee en kijken het ook nog samen na.

 

Februari 

Om de beurt  samen lezen.

 

Januari 2020 

We zijn al weer een paar weken bezig en jeetje wat gaat het lezen nu hard. Vandaag hebben we de letter “ie” geleerd van het woordje ziek. Nog een paar letters en ons blad is vol. De kinderen zijn nu bezig in kern 5. Ook het rekenen gaat goed vooruit. De kinderen leren nu eraf sommen tot en met 20. En na hard werken komt…….. spelen!

Deze week zijn wij ook gestart met het projectweek met als thema: Klimaat hoezo? Vandaag was de opening van het thema. De kinderen hebben een speurwandeltocht door het bos gedaan.  Onderweg moesten de kinderen vragen beantwoorden om erachter te komen welk project zij gaan doen.

December 2019

Kerst

Wat een gezellige tijd was het. Een leuke knutselmiddag en een mooie viering met ons toneelstuk “geen stille nacht”.

En wat een kerstbuffet!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Sint en piet

En eindelijk was het dan zover. Sinterklaas kwam bij ons op school en in de klas.

De kinderen hadden een Spaans liedje geleerd. Dat klonk als een klok.

De kinderen hebben allemaal |Sint een hand gegeven en hun talenten alten zien. Lezen, handstand, hinkelen, strooien, koprol, paardje rijden en moeilijke sommen maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

November 2019 

En wat gaan we doen……pepernoten bakken. En hoe lastig is het dan om het deeg niet op te eten. Gelukkig zijn de pepernoten die uit de oven komen veel lekkerder!!

November 2019

De spannende weken komen er weer aan…… Sinterklaas is in ons land. Rood 2 en 3 mochten een bezoekje brengen aan het Sinterklaashuis in Nuenen. Dit keer bij kinderboerderij het Weverkeshof. De pieten stonden ons al op te wachten. Binnen mochten de kinderen tekenen, kregen ze een koekje en werd er volop gedanst en gezongen. Ook kregen de kinderen de kamers van Sinterklaas en de hoofdpiet te zien. Helaas had Sinterklaas het te druk en was hij er dit keer niet bij….. maar ondanks dat hadden de kinderen enorm veel plezier.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

November 2019

Na het harde werken hebben wij ook ontspanning. Meneer Jos geeft de leukste gymlessen en maakt er soms ook een wedstrijd van.

Tijdens deze les waren wij in twee groepen verdeeld en moesten we samen naar de overkant zien te komen.

 

Oktober 2019 

Laatste weekje voordat de herfstvakantie begint. Een ook deze week hebben wij weer hard gewerkt. De kinderen hebben de letter “v” geleerd en hun eerste rekentoets gehad. Oh oh wat was dat spannend! En na alle inspanning komt ook ontspanning. De “v” van vlag knutselen.

 

September 2019

Maandagochtend starten we rustig op. Eerst vertellen we iets in de de kring en bespreken we de dag door. Daarna gaan we rekenen. Getal 8 komt aan bod en gaan we aan de slag met de getallenlijn en getaltrap. Één treetje hoger, één treetje lager, welk getal komt voor de 6 en welk getal komt na de 6. Tussen het rekenen door, gaan we even in de gymzaal spelen en daarna pakken we het rekenen weer op.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het gymmen gaan we lezen… De letters i, k, s, m en p hebben de kinderen al geleerd. De kinderen leggen deze letters op de letterdoos en oefenen daarna voor het eerst een letterdictee en dit is toch wel spannend, maar het gaat super goed!

 

Augustus 2019 

De school is weer begonnen en iedereen heeft kennis mogen maken met elkaar in de groep en jeetje wat hebben wij een gezellige groep. Ook heten we de nieuwe kinderen en papa’s en mama’s welkom. We zijn nu twee weken bezig en de kinderen hebben al veel geleerd. Een spannend jaar waarin het lezen en schrijven voorop staat. De kinderen hebben de letter “i” en “k” als eerste geleerd, want wie ben ik. Hiervoor hebben we ook scheerschuim gebruikt, want tja hoe leuk is dat om op die manier de letter “k” te schrijven.

Met het rekenen zijn we bezig geweest met de numicon. En die hebben we niet alleen gebruikt voor het rekenen, maar ook om te bouwen. Ook zijn we bezig om de getallen 1 t/m 10 te herkennen en op te schrijven. Hiervoor hebben we al in het rekenboek gewerkt. Uiteraard moeten we af en toe ook even ontladen en gaan we kleuren, in de gymzaal spelen of lekker naar buiten. Daarbij mochten de kinderen de ramen versieren en heeft ieder kind een handvlinder op de ramen geverfd. En er komen nog veel meer leuke activiteiten aan.

We gaan er dit jaar een leuk en gezellig jaar van maken en hopen dat jullie daar ook zin in hebben, wij in ieder geval wel!!

Tot snel!

Juf Heidi, Lous en Soraya

 

Praktische informatie voor het  begin van het schooljaar: 

Ons lokaal is in de rode gang en we zijn nummer 2.
• Inloop (8:20-8:30) Iedere dag is er een inloop. Het is de bedoeling dat de kinderen rustig binnenkomen. De eerste bel gaat om 8:20. De tweede bel gaat om 8.30.
Tijdens de inloop hangen de kinderen hun jas en tas aan de kapstok en zetten hun fruit en drinken in de klas, op de fruitkast.
• Werkdagen juf Soraya: maandag en juf Heidi: dinsdag t/m vrijdag.
• De kinderen gymmen op maandag en woensdag, de kinderen moeten die dag gymkleren en schoenen mee naar school nemen.
• De kinderen krijgen iedere dag een weekkaart mee naar huis, hierop kunt u zien hoe uw kind het op school heeft gedaan. Uw kind moet de weekkaart ook elke dag weer mee naar school nemen.
• Iedere week is een kind “Het koekjes monster”. Dat wil zeggen dat dat kind op vrijdag de koekjes verzorgd voor de afsluiting in de kring.

Nieuwe schooltijden:

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de school om 14:15 uit.
Op woensdag is de school om 12.30 uit.