Maart

Stillezen

Elke dag beginnen wij de dag met stillezen. Dit is erg fijn omdat we de dag dan rustig kunnen beginnen daarnaast oefenen we ook het lezen. Wat is het toch heerlijk in onze klas.

Zelfstandig werken

Wij leren in de klas steeds meer om zelf problemen op te lossen. Dit doen wij buiten maar dit doen wij ook zeker in de klas. Tijdens het zelfstandig werken kiezen we 5 opdrachten die we in de week moeten maken. We werken hierbij in tweetallen of alleen. Als we iets niet snappen dan overleggen we de klasgenoten en komen we eigenlijk altijd tot het goede antwoord.

 

Muziek

Tijdens de muzieklessen krijgen we les van juf Reggy. Juf Reggy had lessen gemaakt waar we heel goed moeten luisteren naar de muziek en er dan een verhaal bij moesten bedenken. Aan het einde van de les hebben we ons verhaal getekend en gepresenteerd aan de klas. Best spannend om zo voor de klas te gaan staan maar het ging super!

Nieuwe leerlingen

Na de carnavalsvakantie zijn Angelina en Hamza gestart in de groep. Wij vinden het fijn en gezellig dat ze onze klas komen versterken. Heel veel succes met de eerste spannende weken!

Februari

Carnaval

Vrijdag 21 februari vierden we carnaval met de hele school. Van te voren hadden we erg hard geoefend aan onze gave dans op het nummer “hut verbouwen”. Wat geweldig dat we dit met de hele klas konden doen! De dag begon in de hal. Voor onze klas zat Zouhra in de raad van 11. Elke klas heeft in de hal een optreden gedaan. Wat ging het goed! Na de pauze hebben alle kinderen met een stempelkaart rondgelopen. om van alles te doen: spelletjes, quiz, stoelendans, schminken en nog veel meer. Aan het einde van de dag hebben we in de klas met ranja en chips deze fijne dag afgesloten!

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij komen in actie!

Met dit filmpje willen wij in actie komen voor een betere wereld waar geen diersoorten meer bedreigd worden!

Project

Voor ons project willen wij vooral meer te weten komen over bedreigde diersoorten. Super gaaf onderwerp natuurlijk maar ook best indrukwekkend. De kinderen hebben zelf verschillende dieren gekozen en daar meer onderzoek naar gedaan.. Onze onderzoeksvraag was: Welke diersoorten worden er bedreigd en hoe worden ze geholpen? We hebben er heel veel van geleerd en op maandag 17 september konden wij dit dus ook leuk presenteren aan alle belangstellende die kwamen kijken op onze open avond! Wat waren er veel bezoekers. We kregen heel veel stemmen voor onze mooie klas. Wat zijn wij trots op onze 2de plek!!

Project onderzoek presenteren

Dit schooljaar is het thema van ons project Klimaat Hoezo?! In de eerste week waren we veel kennis opgedaan en zijn we druk bezig geweest met de Faqta lessen. Daarna mochten we zelf kiezen wat wij graag wilde gaan onderzoeken. We hebben dus gekeken waar liggen de interesses van onze klas en wat kunnen wij daarmee. We hebben ook een hele mooie slogan bedacht : Geen plastic meer in de zee, daar helpen we de dieren mee! In de hal hebben wij deze gepresenteerd aan alle kinderen van de school.

Inloop

Tijdens de inloop kunnen ouders komen kijken hoe het is in onze klas. Wat voor een fijne sfeer hangt er en wat doen wij nu eigenlijk de hele dag. Wij zijn altijd heel trots als we de klas mogen laten zien aan onze eigen ouders. Vandaag kwam de moeder van Zouhra kijken. Zij heeft mee gedaan aan de Faqta lessen. Dat is natuurlijk super interessant!

Januari

Start schoolproject

Vandaag is het schoolproject van start gegaan met een heuse speurtocht! Alle klassen gingen om de beurt het bos in, waar ze op zoek moesten naar vlaggetjes. Bij elk vlaggetje werd er een vraag gesteld. De eerste letters van de antwoorden vormden samen het onderwerp van ons schoolproject namelijk…Klimaat, hoezo?! Met dit onderwerp gaan we de komende drie weken aan de slag! Eerst behandelen we een thema van Faqta. Hierna gaan we aan de slag met een eigen onderzoek. Dit allemaal in het thema klimaatverandering! Wat hebben we genoten van het bos, rennen, klimmen en leuke vragen beantwoorden. We zijn benieuwd wat we deze periode allemaal gaan leren!

Keuzemenu

Vrijdag laatste uur van toets week. Wat hebben we hard gewerkt en vooral heel veel gedaan. 1x in de maand mogen de kinderen altijd zelf een activiteit kiezen. Wij noemen dat het keuzemenu. De kinderen konden dingen uit de la of kast kiezen. Wat er lekker gespeeld, ook leuk om te zien was dat er nog steeds veel geleerd wordt. Speel maar eens bankje als je geld tellen moeilijk vindt. Samen oefenen en spelen is toch de beste combinatie!

 

Johan cruijfveldje

Na alle toetsen en helaas geen gym hadden wij het nodig om even onze energie kwijt te raken. Daarom zijn wij samen met unit geel de klas van juf Ilse naar het JC-veldje geweest. Gezellig spelen en lekker genieten van de buitenlucht. Aan het einde hebben we gezellig met z’n alle gegeten in een klas. Super gezellig!

 

 

Handvaardigheid lessen CKE

Op school leren wij naast alle leervakken ook veel van de creatieve vakken. Deze periode kregen wij speciale lessen van juf Marian waarbij we meer leren van handvaardigheid en leren we moeilijkere technieken. Wij gingen solderen, wat echt een werkje waarbij je je moest concentreren. Erg belangrijk bij de uitleg goed luisteren. Met deze lessen konden wij laten zien hoe goed we al gegroeid zijn want dit werkje is natuurlijk helemaal iets voor grotere kinderen. We mochten alles zelf proberen met hulp van de juffen en meesters. Wat was het leuk om de gezichtjes van de leerlingen te zien terwijl ze erg druk aan de slag waren. Onze les was afgeleid van de lessen van Faqta, deze periode werken wij met het thema Ridders en Monniken. Vandaar dat we echte ridderhelmen hebben gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na hard werken en veel uitproberen. Hebben we onze helmen helemaal afgekregen en wat is het eind resultaat mooi. Als we in de middeleeuwen zouden wonen mochten we met deze helmen allemaal zeker een ridder zijn! Kijk vooral naar onze blije gezichten want wat zijn we zelf ook trots op onze eigen creaties!

Beloningssysteem

Op school hebben we een beloningssysteem voor alle klassen met de zonnetjes maar sommige kinderen hebben ook een aparte beloningssysteem. Wij weten in de klas erg goed dat ieder klasgenoot anders is en dat we dus ook allemaal in iets niet zo goed zijn en juist super goed. Islam had een eigen beloningssysteem waar hij kon oefenen om de groene keuzes te maken. Als hij 80 groene krulletjes had gehaald mocht hij met heel de klas naar de speeltuin. Na erg hard werken voor de vakantie en na de vakantie is het Islam gelukt om dit te behalen en hebben wij dus heerlijk genoten van een half uurtje in de speeltuin. Hard gewerkt Islam, wij zijn super trots op jou!

Weer naar school

Na een heerlijke vakantie van 2 weken zijn wij ook heel blij om elkaar weer te zien. Daarom begonnen wij de eerste les na de vakantie met een hele leuke les. Het stellen van de goede vragen en het luisteren naar een ander hebben wij met deze opdracht goed geoefend.

 

December

Kerst

Vandaag hebben we kerst gevierd op school. We begonnen met de kerstoptredens. Daarna hebben we met heel de gang een kerstcircuit gedaan. 10-tellen op de noordpool deden we bij meester Jos in de gymzaal. Bij juf Ilse en juf Conny maakte wij een winterlandschap. Bij juf Jessica en juf Vivan hebben we een kahoot-quiz gedaan over de kerst. Na deze leuke activiteiten hadden we de kerstlunch. De hele school had lekkere dingen gemaakt, deze stonden in de hal. Steeds mochten we een paar hapjes pakken en dan rustig naar de klas om het daar op te eten. In de middag mochten we nog extra lang buitenspelen. Het was een topdag!

Kerstoptreden

Afgelopen week hebben we hard geoefend aan ons dansje op het liedje “ik ben een kerstbal” zelf hebben we het liedje en alle dansjes uitgekozen. Het was super leuk om op te treden voor de hele school.

Kerstkaarten maken

Tijdens de taal en knutselles hebben we vandaag kerstkaarten gemaakt en geschreven. We hebben super mooie kaarten gemaakt met veel glitters, mooie papiertjes en felle kleuren. Daarnaast hebben we in de kaarten, lieve teksten geschreven voor mensen die wij belangrijk vinden in ons leven. De kaarten geven we vrijdag aan de mensen die belangrijk zijn voor ons.

W&T

Vandaag kwam juf Daniek een dagje met ons meelopen. Daarom konden wij erg gave dingen doen tijdens de W&T les. We hadden 3 activiteiten, proefje van Faqta, een denksleutel en bouwen met Tom-Tec. TIjdens het proefje zagen we veel verwondering. Wat gaaf hoe luchtdruk werkt. Bij Tom-Tec zijn er verschillende manieren bedacht om een kerstboom te bouwen. Heerlijk gewerkt!

Rekencircuit

We hebben hard gewerkt aan het afgelopen blok bij rekenen. Het was een pittig hoofdstuk waar we hebben geleerd om te rekenen met een tussenstap. Aan het einde van een blok hebben we altijd een les waar we andere rekenmoeilijkheden oefenen op een leuke manier. Dit keer hebben we de tafel van 9 geoefened met memory, dobbelspelletjes en kwartetten.

Kerstversieringen

Na een leuke sinterklaastijd komt Kerst er snel aan. Eerst hebben we gezorgd dat onze klas leuk versierd is. We zijn begonnen met onze kerstboom. Een mooie rode kerstboom is het geworden met vooral veel glitters. Daarnaast vonden wij het ook leuk iets mooi te maken op het raam. Op 3 manieren hebben we kerstbomen gemaakt op de ramen. Echt een mooi kleurrijke klas is het zo geworden.

Sinterklaas

Afgelopen week was het sinterklaas week. Met veel leuke dingen en als afsluiter surprise! Hieronder lees je alles over de pietenchallenge, sinterklaascircuit en surprise. Bekijk ook het filmpje waar alles van deze week in terug komt.

 

Surprise

Wat is er hard gewerkt aan alle mooie surprise. Met een beetje hulp van de hulppieten en vooral hele creatieve kinderen zijn alle surprises mooi geworden. Iedereen had een gedicht geschreven en leuke cadeautjes gekocht. Tijdens het surprisespel deden we leuke opdrachten, zongen we liedjes en pakte we de cadeautjes uit. Daarnaast kwam sinterklaas ook nog even langs en hebben we lekker gedanst met de pieten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pietenchallenge

De opdracht was duidelijk een pietentrein maken met veel mooie pietjes. De kinderen uit geel 2 bedachten zelf om pieten te maken met lijf die konden bewegen. Het eind resultaat is super mooi geworden.

Sinterklaascircuit

Samen met de geel 4 hebben we een circuit gedaan. Er waren 3 activiteiten: pepernoten bakken met juf Merle, pieten tekenen met juf Ilse en een Kahoot-sinterklaasquiz met Juf Vivan. Het was een heerlijke middag waar we lekker hebben gewerkt met deze leuke activiteiten. Hoeveel je wel niet kan leren terwijl je ook nog eens heel veel plezier hebt. Hieronder de foto’s van de leuke tekenactiviteit.

Schoenzetten

We hebben onze schoen mogen zetten in de klas. Eerst met juf Helma een mooie schoen vouwen en daarna nog een liedje zingen. De rommelpieten hadden de school bezocht en er een dolle boel van gemaakt in de gang. We moesten door de “laserstralen” klimmen en klauteren om goed bij de klas te komen.

 

Pakjeschallenge

Afgelopen week hebben alle kinderen  een nepcadeau meegenomen voor de pakjeschallenge. De opdracht is makkelijk, een zo groot mogelijke toren maken met alle pakjes uit je klas. We hebben flink geoefend. Onze klas had wel 19 nepcadeautjes geregeld. Super knap! Vandaag was het dan zo ver. Het werd een nek aan nek race.

Uit eindelijk won ……… Unit geel groep van juf Vivan. Een groot succes!

November

Mozaïek

In de klas zijn we druk bezig met het nieuwe thema van Faqta: Grieken en Romeinen. We leren hoe de Romeinen en de Germanen leefde. Een erg interessante tijd waar veel dingen zijn ontdekt die we nu nog steeds gebruiken. Mozaïeken is iets uit die tijd wat we nu nog steeds doen. Samen met unit geel groep van juf Ilse hebben we een mozaïek werk gemaakt voor de hele school. Een moeilijke en uitdagende opdracht!

Deze diashow vereist JavaScript.

Week van mediawijsheid.

Afgelopen week hebben we elke dag lessen gehad over mediawijsheid. We hebben een spel gespeeld waarbij we een diploma konden verdiende voor veilig internetten. Samen hebben we alle werelden uitgespeeld en weten we nu alles over veilig internetten!

 

Lego-education

Afgelopen vrijdag hebben wij een erg gave maar ook super moeilijke W&T les gehad. We gingen werken met Lego-education. Een leuke en uitdagende manier om met lego bezig te zijn. Eerst moesten wij stap-voor-stap een eigen bouwwerk maken, aan het einde van dit bouwwerk moest je die van je tweetal ook hebben en samen bouwen tot een geheel. Het is dus en zelfstandig en samenwerken in een les! We merkte dat we het heel erg moeilijk vonden, gelukkig hadden we Fabio in de klas die heel veel af weet van W&T. Hij kon alle kinderen samen met de juf helpen zodat de les een groot succes was!

Halloween

Als we aan de herfst denken. denken we ook gelijk aan Halloween. Een leuke en soms ook spannende tijd waar je veel gave dingen kunt knutselen. Aan de juf hadden wij aangegeven dat we graag wat meer wilde verven. Dus hebben we eerst een nieuwe verftechniek geleerd om onze pompoenen zo echt mogelijk te laten lijken. Daarna zijn we ze gaan versieren zodat het echt halloween-pompoenen zijn geworden. Het ziet er heel gaaf uit en was ook super leuk om te doen!

W&T

Tijdens de W&T-les kwam Rabia uit de bovenbouw ons helpen. Samen met haar deden wij een klein proefje. In kleine groepjes deden we het stappenplan en legde we uit hoe het proefjes werkte. Als je niet bij hulp-juf Rabia zat dan was je druk aan het werk met de techniekdozen. We hebben zelf een eigen radio gemaakt.

Herfst

Na de herfstvakantie maken wij de gang helemaal herfst klaar. Met alle klassen in de gang hebben wij pixel blaadjes gemaakt voor op het raam. Het was even puzzelen maar het is een mooi resultaat!

Oktober

Beloningssysteem

Na 10 weken hard werken hebben we 22 oktober onze eerst beloning in mogen zetten. We hebben met de hele klas hard gewerkt zodat we samen konden koken! Samen met juf Helma en juf Vivan hebben we heerlijke pizza’s gemaakt. En natuurlijk daarna zelf opgegeten. Kortom na hard werken een TOP beloning!

Stoeien

In de gym zijn we bezig geweest met de leerlijn stoeien. Van meester Jos hebben we geleerd hoe we goed moeten stoeien en vooral hoe je kan winnen. Aan het einde van de les hebben we geprobeerd om te winnen van juf Vivan. Ze is alleen nog steeds de sterkste van de klas, maar over een paar jaar winnen wij allemaal van haar!

Faqta

In onze nieuwe wereldoriëntatie methode: Faqta. Zitten heel veel gave lessen, experimenten en proefjes. Vrijdag hebben we de laatste les gehad van deze periode. Als afsluiting hebben we samen onderzocht hoe een lavalamp werkt! Wat een verwondering.

 

Videoclip

Tijdens de muzieklessen van juf Reggy hebben we onze eigen videoclip gemaakt. Op het liedje van de kinderenboeken week hebben wij gezongen, gedanst en gerapt. Wat was het super gaaf om dit met de klas te doen. We zijn erg trots op het resultaat

 

Verenigde Staten & Canada

We hebben de afgelopen weken erg hard gewerkt aan het project: Reis mee! We hebben veel geleerd over de Verenigde staten en Canada. Onze klas was helemaal in de Noord-Amerikaanse stijl. We hebben veel geleerd en mooie dingen gemaakt. Alle ouders mochten komen kijken naar alles wat we hebben gedaan. Alle ouders hebben meegedaan aan onze eigen gemaakte quiz. Niet alleen wij hebben veel geleerd maar ook alle mensen die aan de quiz meededen. Bedankt dat jullie er allemaal waren.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben een leuk filmpje gemaakt waar alle versieringen van de klas in te zien zijn.

 

September

Tekenles

Juf Helma heeft vandaag een moeilijke tekenles gegeven. We moesten ons erg goed concentreren en vooral netjes werken. Je ziet dat we steeds wat groter worden door allemaal moeilijke dingen uit te proberen.

Kinderenboekenweek

Afgelopen week is bij ons op school al de Kinderboekenweek van start gegaan. De Kinderboekenweek is geopend met een toneelstuk door de juffen en meesters met als thema Reis mee! Tot de herfstvakantie gaan we flink aan de slag met het thema Reis mee! en met lezen. Het draait allemaal om lezen. In de klas gaan we kijken over welk land we meer willen weten. In de bieb zijn we al begonnen met het uitkiezen van leuke boeken en extra lezen.

Kruiden kweken

In de klas zijn wij in kleine potjes onze eigen kruiden aan het kweken. Juf Lous heeft ons meegeholpen met planten. Elke dag geven we ze water en praten we er lief tegen zodat ze goed gaan groeien. Als de kruiden volgroeit zijn, nemen de kinderen ze mee naar huis zodat ze er thuis mee kunnen koken.

Rekenen

Afgelopen week hadden wij met rekenen onze eerste toets. Dat is altijd een spannend moment. Gelukkig komt er na de toets altijd een speelles. Dan herhalen we alles wat we hebben geleerd met een leuke les. In dit blok was dat een ganzenbord rekenles. Leren op een leuke manier!

Stap voor stap tekenen

Tijdens de tekenles zijn hebben wij geoefend met begrijpend luisteren. Begrijpend luisteren + tekenen = stap voor stap tekenen. Stap voor stap wordt er dan uitgelegd wat je moet doen. Je leert er dus iets van maar het is vooral heel erg leuk!

Aha! Zo werkt thee.

Op school wordt door de juffen, meesters en ouders heel veel thee gedronken. Maar hoe werkt nu thee? Waarom zet je thee altijd in warm water en hoe maken ze ijsthee? Allemaal vragen die wij hadden bij thee. Dus dat dat hebben we natuurlijk uitgezocht. Samen hebben  we proefjes bedacht en uitgevoerd om te kijken wat de antwoorden waren op deze vragen. Echte W&T onderzoekers, met als afsluiting lekker een kopje thee drinken.

Genieten van het mooie weer!

Afgelopen donderdag (12 september) was het nog een middagje heel mooi weer. Dus in plaats van binnen gymmen, gaan wij lekker naar buiten toe. Met geel 1 en 4 hutten bouwen, rennen, klimmen en vooral veel lachen. Wij zagen vanmiddag heel veel stralende gezichten. Deze knappe gezichtjes zijn te bewonderen op de mooie foto’s.

Tinkeren

September begint meteen goed met een workshop Tinkeren. Samen een stroomkring maken en daarna met je eigen stroomkring iets knutselen. We mochten alle materialen gebruiken in de werkplaats. Van en met elkaar leren was hierbij heel belangrijk. Na hard werken hebben we allemaal iets kunnen maken met een ledlampje. Bedankt NEMO voor deze super leuke les!

Deze diashow vereist JavaScript.

Augustus

Yes! Het schooljaar is begonnen. Samen zijn wij het schooljaar goed gestart. We hebben al heel hard gewerkt tijdens rekenen, taal, lezen en spelling. Daarnaast hebben veel lol gemaakt en de klas helemaal eigen gemaakt! Wat zijn onze monsters gaaf geworden.

Wij kunnen ook heel goed gek doen!

Wij willen ons graag even voorstellen. Dat kan natuurlijk het beste met een mooie foto! Juf Ilse heeft van de kinderen en de juf een hele mooie foto gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkom

Welkom op de groepspagina van Unit geel groep van Vivan. Gezellig dat jullie een kijkje nemen op onze pagina. Onze groep bestaat uit 13 personen: 12 Leerlingen en juf Vivan. Daarnaast krijgen wij ook hulp van de onderwijsassistenten.
Op onze pagina komen verschillende dingen te staan wat wij doen en meemaken.

Groetjes,
Unit geel groep van juf Vivan