Juli 2020:

 

De laatste schoolweek:

Maandagochtend stonden er nog gewoon lessen gepland, zoals: spelling, rekenen en lezen. De rest van de week hebben we andere dingen gedaan. Omdat ons schoolreisje door Corona niet door kon gaan, hadden we vandaag ons schoolreisje op school: waterspelletjes bij meneer Jarrel, een rustmoment om op te drogen, Oudhollandse spelletjes en eigenlijk stond er ook een kookactiviteit gepland: pannenkoeken-gourmet. Helaas kon ons elektra-netwerk dit niet aan. Juf Helma en juf Reggy waren gelukkig zo lief om voor ons de pannenkoeken te bakken. Woensdag was het stoeltjes passen. Iedereen heeft een kijkje genomen in zijn nieuwe groep. Donderdag hebben we gepoetst en moest er verhuisd worden. Juf Conny en ik hebben gewisseld van lokaal. Denis, Ali en Meryam bedankt voor jullie hulp na schooltijd! In de middag hadden we nog een muziekbingo. Juf Vivan had een mooie quiz in elkaar gezet! Vrijdagochtend mochten we onze telefoon, Nintento o.i.d. meenemen. Na de pauze hebben we afscheid van elkaar genomen en we hebben de dag afgesloten met de film: Sjakie en de Chocoladefabriek.

 

Een laatste creatieve activiteit:

Rekendag:

Nadat we korte toneelstukjes hadden gespeeld waarbij we geen getallen mochten gebruiken, was het tijd voor de puzzel van het honderdveld. Dit was toch wel een pittige opdracht!

Juni 2020:

Smartgames:

Bruggen bouwen:

In tweetallen hebben we een ontwerp voor een brug gemaakt. Daarna hebben we deze gebouwd. De eis: hij moest stevig zijn. Dit is bij iedereen gelukt!

Buitengym:

Een wedstrijdje tegen jezelf!

Handvaardigheid:

We gaan een voorwerp spijkeren op een plankje en dit “versieren” met wol. Vandaag hebben we het plankje eerst geverfd.

Gymles van Jarrel

Op dinsdag krijgen we voortaan gymles van Jarrel. Hij had diverse spelletjes uitgezet op het veldje. Het was tijd om iets aan onze conditie te doen!

Mei 2020:

Zoekplaatje

Een tip van juf Kim uit de bovenbouw: elke ochtend een zoekplaatje op het bord. Op iedere plaat zit iets verstopt. Bijvoorbeeld: een kat tussen de uilen. Soms is het moeilijk, maar meestal lukt het ons om het voorwerp te vinden.

 

Stilte-estafette

Een estafette waarbij niet gepraat mag worden, maar waarbij je wel heel goed moet samenwerken. Het was even wennen, maar het is elk groepje uiteindelijk gelukt.

Buiten bewegen

We mogen niet gymmen in de gymzaal, dus zijn we naar het veldje gegaan. Gezellig samen in het klimrek!

Weer naar school!

Maandag 11 mei 2020: we mogen na 8 weken weer naar school! Wat was het ontzettend fijn om iedereen weer te zien! We zitten in drie groepjes op 1,5 meter van de juf.

April 2020:

Fijne Pasen allemaal!

Experiment met een rauw ei en azijn.

Wat gebeurt er als je een rauw ei 24 uur in azijn legt? Dit is het resultaat van Safia en Zouhra.

Helaas kunnen we voorlopig nog niet naar school en werken we de komende drie weken tot aan de meivakantie nog vanuit huis. Via de post hebben we een teken- en knutselopdracht gehad. Hieronder zie je onze resultaten!

Tekenopdracht: Maak een Paastekening.

Knutselopdracht: Vogels voor op het raam.

Maart 2020:

 

Thuiswerk Challenge

 

Ik ben trots op jullie harde werkers!

 

Fardi druk met zijn vogels voor op het raam.

Mischa op zijn (thuis)werkplek.

En ook Ali is druk met zijn huiswerk!

De eerste foto’s van Safia en Zouhra, keihard aan het werk!

Hallo allemaal, wat een rare situatie. Iedereen thuis aan het werk! Ik ben blij dat ik gisteren en vandaag bijna iedereen even via de telefoon heb gesproken. Gelukkig gaat het met ons allemaal goed! Fijn om te horen. Toch vind ik het leuker om jullie live in de klas te zien. Juf Vivan heeft een filmpje gemaakt van het thuiswerken. We dagen jullie uit om ook een foto te maken van je thuiswerkplek. Deze plaats ik dan op onze groepspagina. Ik ben benieuwd!!!

En… Vergeet niet je lessen Nieuwsbegrip en Faqta!

Lieve groetjes, juf Ilse

 

Lekker even sjoelen.

Door het Corona virus waren we vandaag maar met z’n zessen. Ook de juf is sinds gisteren uit voorzorg niet aanwezig en juf Jacky was bij ons in de groep. We hebben o.a. gezellig gesjoeld met elkaar!

Les Robotmaatjes.

Vanuit het CultuurStation komt Lyn ons drie lessen geven over robots. Vandaag stond de eerste les op het programma. Lyn vertelde ons eerst van alles over robots. Ze had ook vier robots meegenomen. In kleine groepjes hebben we gewerkt met de robots.

Techniek.

De vorige les hebben we kennis gemaakt met het materiaal. Nu kregen we een voorbeeld en dat moesten we proberen na te maken.

Februari 2020:

Carnaval.

’s Morgens was er al muziek op het plein en vervolgens zijn we met alle groepen naar de hal gegaan voor de viering. Allereerst werd de Raad van Elf bekend gemaakt. Nursamed zat er namens onze groep in. Daarna volgden de optredens van alle klassen. Helaas vielen we niet in de prijzen, maar Ashdane heeft wel een prijs gewonnen met de kleurwedstrijd. Gefeliciteerd!

Project: Klimaat, hoezo?!

Ruim drie weken hebben we gewerkt aan dit thema. Eerst hebben we de lessen van Faqta gemaakt en daarna zijn we zelf op onderzoek uitgegaan. Maandag 17 februari was er ’s avonds een tentoonstelling in de school. Elke klas heeft laten zien hoe en wat ze hebben gedaan rondom dit project. Wij zijn aan de slag gegaan met de vraag hoe we mensen bewuster kunnen maken geen afval en m.n. plastic meer op de straat te gooien. Ieder van ons heeft daar een eigen oplossing voor bedacht: Robots, plastic tellers, “Aantrekkelijke” afvalbakken etc.

Aan de slag met de restjes klei.

Van de klei welke we gebruikt hebben voor de bakjes voor ons reliëf, hebben we een “schat” gemaakt. Van tevoren hebben we met elkaar gekeken en gesproken over dingen die men gevonden heeft tijdens opgravingen in Eindhoven.

Januari 2020:

 

Les CKE.

Vandaag stond de tweede les op het programma. We hebben ons reliëf afgemaakt. In onze kleibakjes is gips gegoten. Na de pauze zijn we toen met ecoline aan de slag gegaan om er een kleurrijk geheel van te maken.

Opening van het schoolproject.

Vandaag hebben we het thema van het schoolproject geopend. Dit gebeurde door middel van een korte speurtocht in het bos. We moesten op zoek naar lintjes en bij ieder lintje hing en vraag. Elk goed antwoord leverde een letter op en zo kwamen we achter het thema: Klimaat, hoezo?!

Nationale Voorleesdagen.

Vanmorgen zijn bij ons in alle groepen de Voorleesdagen van start gegaan. De Wethouder van Onderwijs heeft dit verzorgd voor de kinderen in de rode gang. Bij ons in de groep heeft de juf voorgelezen uit het prentenboek “De Gorgels”. Dit in voorbereiding op het voorleesboek over de Gorgels. Onder het genot van een plak peperkoek hebben we heerlijk zitten luisteren.

Samen met Geel 2 naar het Johan Cruyff-veld.

Omdat de gymlessen deze week niet doorgingen, zijn we samen met de groep van juf Vivan naar het Johan Cruyff-veldje gegaan. Sommigen om een potje te voetballen, anderen om lekker te klimmen, te steppen of gewoon even te spelen.

Les vanuit het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE).

Vanaf dit schooljaar krijgen we tijdens onze lessen handvaardigheid ondersteuning van het CKE. Binnen het thema “Monniken en ridders” zijn we aan de slag gegaan met klei en gips om een reliëf te maken. Van klei moesten we een bakje maken. De vorm moesten we zelf kiezen. Vervolgens hebben we vormen in de bodem gemaakt, door verschillende voorwerpen, zoals: stokjes, schroeven, schelpen, knikkers e.d. in de klei te drukken.

Een techniekles.

Aan de slag met TomTect. In kleine groepjes ontdekken wat je ermee kunt doen en maken.

We zijn het nieuwe jaar gestart met twee nieuwe leerlingen. We zijn nu met z’n dertienen!

December 2019:

 

Kerstviering 2019.

We zijn de dag begonnen met een viering in de hal, waarbij we zelf ook hebben opgetreden. In onze gang hadden we vervolgens een circuit: in onze groep zijn we aan de slag gegaan met een winterlandschap. Hoe ziet dit eruit? Je mocht tekenen, kleuren, knippen en plakken! Ondertussen werd in de hal de lunch klaar gezet. Zoals ieder jaar had iedereen weer hapjes meegenomen. Het was een superbuffet en wat hebben we zitten smullen in de klas!

Klas in Kerstsfeer.

De klas komt steeds meer in Kerstsfeer. We hebben mooie Kersthangers gemaakt. Deze hebben we voor het raam gehangen.

Sinterklaasviering.

Op 5 december kwam Sinterklaas bij ons op bezoek. In de hal hebben we hem ontvangen. In de klas hebben we vervolgens ons Surprise-spel gespeeld. Het was heel gezellig. Na de pauze kwam Sinterklaas nog even kort bij ons in de klas. Het was een gezellige dag.

Schoen zetten.

2 december mochten we onze schoen zetten. Toen we de volgende ochtend op school kwamen hadden de Pieten een lasergame in de gang gemaakt. We moesten eronderdoor of overheen!

Samen met Geel 2 hebben we een Sinterklaas circuit gedaan. Bij juf Merle gingen we pepernoten bakken, bij juf Vivan een Sinterklaas Kahoot en bij juf Ilse hebben we een Roetveegpiet gemaakt met pastelkrijt en houtskool.

November 2019:

 

Pietentrein.

Naast de pakjes-challenge moesten we ook een zo lang mogelijke Pietentrein maken. In onze trein zaten 24 Pietjes. Helaas was hij niet de langste. We hebben er met veel plezier aan gewerkt en we waren erg trots op het resultaat!

Pakjes-challenge.

Iedereen had de opdracht 1 ingepakte doos mee naar school te nemen om met de klas een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Desley had bij ons de grootste doos meegenomen. Ashdane had gezorgd voor een reserve doos, zodat wij genoeg pakjes hadden. ’s Morgens hebben we in de hal nog even geoefend en uiteindelijk ervoor gekozen dat Ashdane en Safia samen de toren zouden bouwen. Het ging heel goed! We hadden een hoge toren. Helaas was hij niet hoog genoeg…. Uiteindelijk zijn we derde geworden.

Onderzoek in de AH en Lidl.

Tijdens een van de lessen van juf Merle zijn we naar de AH en Lidl geweest voor een onderzoek. We moesten bekijken in welke winkel de producten goedkoper waren en we moesten bekijken of de producten een keurmerk hadden. Serieus zijn we aan de slag gegaan.

Sinterklaas rekencircuit:

Tijdens de rekenles hebben we verschillende rekenspelletjes gespeeld: Sinterklaas ganzenbord, maken van een bommentekening en Sinterklaas memory.

Faqta: De Grieken en de Romeinen.

We zijn bezig met het thema De Grieken en de Romeinen. Wij gaan net zoals de Romeinen mozaïeken. Om eerst even te oefenen hebben we onze eigen letter gemaakt met papieren plakfiguurtjes.

Oktober 2019:

 

Bezoek Manifestations

Vandaag, 21 oktober, was het dan zover! Wij zijn naar de tentoonstelling “Manifestations” geweest. Een van de tentoonstellingen tijdens de Dutch Design Week. Juf Lianne, de moeder van Safia en natuurlijk onze eigen juf zijn meegegaan. Korneel heeft van onze superhelden namelijk één kunstwerk gemaakt en dat hangt zomaar tussen al die andere kunst! Heel bijzonder en speciaal! We kregen een rondleiding en hebben bijzondere dingen gezien.

Kinderboekenweek: Reis mee!

Wij zijn op reis gegaan naar Spanje en hebben van alles ontdekt over dit land. We hebben een tekening gemaakt in de stijl van Picasso en we zijn aan de slag gegaan met mozaïek.

Gastles 2 van Korneel Jeuken

Vandaag (woensdag) kwam Korneel bij ons in de groep voor les 2. Hij had onze Superhelden vergroot en nu moesten we deze gaan “inkleuren”. Hij had dikke krijtjes meegenomen, waarmee je kunt kleuren, maar ook schilderen. Deze techniek was even wennen, maar onze helden zijn echt supermooi geworden. Aan het einde van de les hebben we bedacht hoe onze Superheld de wereld voor iedereen beter zou kunnen maken. Dit hebben we vervolgens opgeschreven in een spraakballon. Korneel heeft nu alle werkstukken meegenomen en gaat hiervan één groot werkstuk maken. Dit komt te hangen op de tentoonstelling “Manifestations” tijdens de Dutch Design Week. Op maandag 21 oktober gaan we hier zelf heen om het met onze eigen ogen te bewonderen!

Aardrijkskunde met juf Merle

Deze hele week is juf Merle bij ons in de groep. Op maandag en dinsdag heeft zij aan ons aardrijkskundelessen gegeven. Binnen het thema van de Kinderboekenweek Reis mee! hebben we in tweetallen, met behulp van Google Maps, van alles uitgezocht over Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga en Sevilla. (Denk aan: Hoe ver is het? Hoe lang duurt de reis? Met welk vervoersmiddel ga je op reis? Wat is het snelst? Wat duurt het langst? Wat is er te zien?) Vooraf aan deze les hebben we bij haar aan tafel “Lekker gelezen”.

September 2019:

 

Gastles Korneel Jeuken:

Vandaag kregen we een gastles van Korneel Jeuken, een schilder/tekenaar/illustrator uit Nijmegen. Het onderwerp van vandaag was: Super Power!  We hebben eerst met elkaar gesproken over wat super power (superkracht) nou eigenlijk is. Met superkracht kun je alles beter maken. We hebben ideeën bedacht zoals een toverdrank om iemand of iets te vangen, een zwevende auto, een verfkwast die zorgt dat je onzichtbaar wordt, een supervoetballer, een supermicrofoon en als je erdoor zingt, wordt de wereld mooier, een geheimschrift zodat niemand weet wat je schrijft. Hierna hebben we op een blad allerlei ideeën getekend, het zgn. brainstormen. Alles is goed en alles kan! Daarna heeft hij ons laten zien hoe je op eenvoudige wijze een superheld kunt tekenen. Wij mochten met hem mee tekenen! Vervolgens hebben wij deze op overtrekpapier overgetrokken en hem/haar voorzien van een mantel, schild e.d. Toen zat de les er voor vandaag op. Korneel heeft al onze werken meegenomen om ze te vergroten. Volgende week woensdag tijdens de tweede les gaan we ermee verder. We gaan dan ook bekijken hoe onze superheld dingen of mensen beter kan maken.

 

Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Maandag 23 september hebben wij op school al de Kinderboekenweek geopend. De juffen en meesters hadden een toneelstuk voorbereid over een reisbureau. Elke groep gaat op reis naar een favoriet vakantieland. Wij hebben gekozen voor Spanje.

 

Bouw je eigen droomhuis, the finishing touch

Vandaag was het laatste dag dat er gewerkt kon worden aan de huizen. Er moesten nog wat meubels gemaakt worden, een zwembad of een hek om de tuin. We hebben het net allemaal gered! Het resultaat ziet er fantastisch uit! Volgende week gaan we een naam bedenken voor ons dorp of stad en van daaruit gaan we op reis naar Spanje.

Bouw je eigen droomhuis, les 2 en 3

Er moest een hoop gebeuren, daarom hebben we nog twee keer gewerkt in de werkplaats aan ons huis. Leuk om te zien dat iedereen elkaar heeft geholpen. Soms met zagen of om iets vast te timmeren.

Bouw je eigen droomhuis

Tijdens taal werken we aan het thema Wonen. Daarom hebben we tijdens de W&T-les ons droomhuis ontworpen. Vandaag was de eerste dag dat we er in de werkplaats aan konden gaan werken. De meesten van ons kozen ervoor om het huis van hout te maken. Lekker zagen, schuren en timmeren. Wat werd er hard gewerkt en wat een plezier!

 

Rekenles: tafels oefenen

Om de tafelsommen nog eens te oefenen, hadden we vandaag een circuit met tafelspelletjes. In kleine groepjes hebben we op verschillende manieren de tafels geoefend: spelletjes op de laptop, tafelbingo en kamertjes verhuren. Het was leerzaam, maar het was ook een leuke les!

Naar het bos:

Omdat meneer Jos vandaag een cursus had en het heel mooi weer was, hebben de juffen van Geel 1, Geel 2 en onze juf besloten om samen naar het bos te gaan. Samen rennen, spelen, bouwen. Het was een gezellige middag!

Augustus 2019:

 

Welkom op de pagina van Geel 4!

Wij zijn het schooljaar goed begonnen. We zijn met elven: 4 meisjes en 7 jongens.

Samen een rekenspelletje spelen: Kraak de kluis!

Beschuit met muisjes smeren, omdat de juf oma is geworden in de vakantie!

Handvaardigheid: Maak je eigen monster. (We maken er met elkaar een monsterlijk nieuw schooljaar van!)

Tijdens de les “Creatief denken”, de fotovraag: de doorgang, hebben we ideeën bedacht wat voor een doorgang dit zou kunnen zijn en wat er zou gebeuren als je er doorheen ging. Vervolgens hebben we hiervan een tekening gemaakt.

Elke week gaan met elkaar naar de bieb. Lekker weer een nieuw boek uitzoeken en vervolgens samen lezen in de hal. Ook de juf leest dan met ons mee!