Buitengym

Vanwege de Corona richtlijnen mogen we nu niet binnen gymmen, gelukkig is het mooi weer en gymmen we lekker buiten.

Pietengym

Balanceren, klimmen, zwaaien, rollen, springen, mikken en samenwerken. Wat hebben jullie goed je best gedaan om het pietendiploma te verdienen.

Samenwerken

Een gymles met verschillende samenwerkingsopdrachten. Hoeveel opdrachten kunnen jullie als groep doen? Met de volgende oefening mocht pas worden gestart als de vorige goed was gegaan. Succes!

Stoeispelen

Stoeispelen zijn leuk zolang we ons goed houden aan de afspraken die we vooraf maken. Met verschillende spelen konden de leerlingen duwen en trekken aan een tegenstander om deze uit balans te brengen.

Airhockey

Een spel wat we kennen uit een arcadehal of van de camping. De leerlingen moesten goed timen en de tennisbal wegspelen naar de andere kant.

Beweegbaan

Een leuke en uitdagende opstelling waarin verschillende grondvormen van bewegen zoals; balanceren, glijden, klimmen/klauteren, rollen, springen worden geoefend.

Steilewand- en touwklimmen

‘Klim naar het topje van de berg toe en kom daarna via het touw of het klim- klauterrek naar beneden’. De les daarop hebben de leerlingen in de touwen mogen klimmen. Moeilijk, maar het ging wel ontzettend goed!

James Bond

James Bond is een geheim agent beter bekend als 007. Tijdens de gymles is een afgooispel gespeeld waarbij 007 probeert de schurken te tikken door een zachte bal tegen ze aan te mikken. Word je getikt?, dan lever je het lintje in en ga je het opnieuw proberen. Wie zijn de beste geheim agenten?

Samenwerken

De eerste gymlessen van het nieuwe schooljaar staan in het teken van groene spelen. Dit zijn coöperatieve spelen waarbij leerlingen samenwerken en zo elkaar beter leren kennen.

Schommelen

Als afsluiting van de les zwaaien en schommelen met alle kinderen samen op de familieschommel.

Klimmen/klauteren

‘De matten wiebelen!’ Klim in de hangende mat en door goed samen te werken kan je in de andere hangende mat klimmen.

Welkom

Leuk dat je kijkt op de pagina over de gymlessen. De scholen zijn weer begonnen en we gaan er allemaal een sportief schooljaar van maken! Op de pagina Naschools sporten kun je informatie vinden over de activiteiten die we daar doen. Groetjes van meester Jos.