Juli

Nog een paar laatste foto’s van dit gekke schooljaar. We zijn de kinderen gegroeid wat hebben ze veel geleerd en wat hebben we veel leuke dingen gedaan.
Het is nu tijd voor vakantie!

Deze diashow vereist JavaScript.

Juni

Dit jaar geen schooluitje buiten de deur, dus dan maar een indianenfeest in de buurt. Wat hebben we genoten. Eerst onze indianen kleding gemaakt toen lekker naar het bos, stokken gezocht voor een tipi en voor marshmallows, heel een kikkers gevangen. Daarna heerlijk op school gespeeld, kampvuurtje gemaakt, tipi gebouwd, met vergrootglas gaatjes in papier gebrand, een katapult gemaakt en de dag afgesloten met een lekker ijsje. Wat een topdag! Alle kinderen hebben een link ontvangen met een super leuk filmpje van deze dag, voor op de website ook nog een paar foto’s.

 

Wat een weertje….

Lekkage! Dat was wel speciaal.

Wat een heerlijk thema de dierentuin, even wat leuke plaatjes van onze kanjers.

Mei

Wij gaan op berenjacht! In het bos achter onze school. We hebben deze week het prentenboek gelezen en mooie kronen geknutseld en nu gaan we echt zelf op pad. Wat is het genieten in het bos.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat heerlijk om weer op school te zijn! Wat doen de kinderen het goed, handen wassen, tafels poetsen en weer terug in het schoolritme. We zijn super trots op deze groep kanjers.

April

Hallo lieverds,
De vierde week thuiswerken is ingegaan. We hebben jullie weer werkje gebracht en we zien alweer dat jullie hard aan het werk zijn met deze werkjes. Ook hebben we al een aantal kinderen via Zoom gesproken. Wat fijn om jullie weer eventjes te zien.
We wensen jullie een fijn weekend, succes met het zoeken van de paaseieren in de tuin of in huis, en stuur maar weer leuke foto’s door!
Hebben jullie al op onze yurls-pagina gekeken. Hier vind je leuke liedjes en beweegactiviteiten en filmpjes en veel meer! Iedere week plaatsen we nieuwe dingen die passen bij de werkjes van die week.

 

 

Maart

 

Hallo lieve kinderen, Wat missen we jullie. We plaatsen hier nu mooie foto’s van jullie en van ons terwijl we thuis aan het werk zijn.Lieve groetjes van ons.

 

Februari

We hebben het fijn gehad met Carnaval

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook wij doen mee het het schoolproject Klimaat, hoe zo? We hebben weerberichten gemaakt en toverwolken. Afval hebben we gerecycled tot recyclebeesten en we maakten mooie toverwolken.

 

 

Januari

We werken over het thema ziek zijn. Deze week maken we drankjes. Van drop, suiker, citroensap en pepermunt. We bedenken waar het voor is, we verzinnen een naam en we proberen met blinddoek voor te proeven wat het is.

Na de kerstvakantie hebben we er 3 nieuwe kinderen bij gekregen. Dus het is tijd voor een nieuwe groepsfoto!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

December

Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen toe. Lieve groetjes van groep rood 3

We hebben naar het kerstverhaal geluisterd. Jezus ligt in een kribbe, dat is een voederbak. Kunnen wij voor Jezus ook een bed maken?

Ook hebben we super mooie kerstbomen gemaakt in de bouwhoek.

Sinterklaas, wat hebben we genoten, hier de foto’s uit onze klas.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

November

We bezoeken het Sinterklaashuis, kijk maar eens hoe leuk wij het gehad hebben bij nieuws. Wat hebben we het leuk gehad.

We hebben bezoek van een kabouter, Wouter is zijn naam, hij eet nootjes bij ons in de klas. Hij heeft de juf gevraagd om hem op de tweede plank bij de nootjes neer te zetten. Maar Wouter wil eigenlijk zelf naar boven en naar beneden komen. Hebben de kinderen misschien een slim idee om dit probleem op te lossen?

Oktober

HERFST! Wat een heerlijk thema. We zijn er druk mee. We onderzoeken wat waterdicht is en wat niet, we maken mooie werkjes met herfstspullen, we wandelen in het bos en knutselen er op los…

Deze diashow vereist JavaScript.

Het thema van de Kinderboekenweek zit er op. We hebben veel gezongen, boeken gelezen, werkjes gemaakt rondom het thema Reis je mee, vervoersmiddelen. Maar het meest trots zijn we wel op onze luchtballonnen. Als je goed kijkt zie je ons zitten!

September

 

Dag lieve juf Inge

Wat gaan we je missen, veel plezier op je nieuwe school.

We zijn gestart met het Kinderboekenweek thema, Reis je mee, vervoersmiddelen. Vandaag lezen we het boekje “Met opa op de fiets.” Opa zit wel met 6 kinderen op 1 fiets, wij proberen of wij dat ook kunnen….

Daarna gaan we in een lange trein naar binnen..

 

Wat een heerlijk nazomer weer hebben we toch. Genieten van onze speelplaats en de wadi.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat genieten wij in de groep. Nog steeds aan het werk met het thema bouwen. Deze week hebben we zelf de eerste letter van onze naam getimmerd en zijn we met z’n allen een bezoekje gaan brengen aan de bouw. En op de terug weg nog even de speeltuin in!

 

Augustus.

We hebben er al twee heerlijke weken op zitten. We werken over het thema mijn huis/ bouwen en we hebben gebouwd met schuursponsjes. Ook hebben we onze vingers en tenen geteld en hebben we een bak vol macaroni op het leerplein staan waar je heel fijn mee kan spelen.

Welkom iedereen!!

Fijn dat we weer kunnen starten!! Wij zijn er helemaal klaar voor.

Er starten meteen 5 nieuwe leerlingen in onze kleutergroep… gelukkig hebben we veel ervaren oudste kleuters die een goed voorbeeld kunnen geven en de juffen daarmee flink kunnen helpen!! Tof hoor!!

Hieronder nog enkele praktische zaken.

Groetjes Marjos, Lianne en Inge