juli 2021

We hebben het schooljaar afgesloten met leuke en gezellige activiteiten. Wat hebben we een fijn schooljaar gehad. Nu wensen we iedereen een fijne vakantie! We zien elkaar weer in september.

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes op de middelbare school.

juli 2021

Wat is er nu leuker dan een compliment van iemand krijgen. Wij hebben voor elkaar complimenten opgeschreven.

juni 2021

Geheimschrift

In het thema van taal hebben we het ook gehad over geheimschrift. Wij hebben een leuke manier van geheimschrift gevonden, namelijk schrijven met onzichtbare inkt. Laten we dat proberen! Om het schrift te ontcijferen moesten we het boven een kaarsje houden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

juni 2021

Wat een hitte! Afkoelen met waterspelletjes.

juni 2021

Bij de gym hebben de kinderen spelletjes gedaan om te oefenen met mikken en gooien. Dit deden we in een circuit, waardoor de kinderen altijd een spelletje konden doen en de hele gymles in beweging waren.

mei 2021

Een kookinstructie schrijven en uitvoeren

In de taalles hebben wij geleerd hoe we een goede instructie kunnen schrijven, zodat iemand anders hem kan lezen en precies weet wat hij moet doen. Wij bedachten om een kookinstructie te schrijven. Vervolgens hebben we deze kookinstructie echt uitgevoerd en zijn we gezellig samen gaan koken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

mei 2021

Het verkeersexamen

Op donderdag 20 mei was het zover! De kinderen hebben het theoretische verkeersexamen gemaakt. Er zijn heel wat kinderen geslaagd. De kinderen die het nog niet hadden gehaald, hebben op donderdag 27 mei een herkansing gemaakt. De herkansing is erg goed gegaan. Met trots kan ik vertellen dat alle kinderen van Blauw 1 het verkeersexamen hebben gehaald!

Hieronder een aantal foto’s waarop is te zien dat de kinderen hard aan het oefenen zijn geweest voor het verkeersexamen.

april 2021

Blauw 1 heeft meegedaan aan de Koningsspelen. Een hele dag vol met sport en spel. De kinderen deden het hartstikke goed. We hebben een gezellige dag gehad samen. Bekijk hieronder de foto’s van de Koningsspelen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

april 2021

Afgelopen drie weken hebben wij hard gewerkt aan het schoolproject. Het thema dat door heel de school zichtbaar werd, was “Wij worden uitvinders!” In de blauwe gang zijn wij ons gaan verdiepen in het onderwerp elektriciteit. Hierover hebben we een woordweb gemaakt in de klas. In de lessen hebben de kinderen meer geleerd over elektriciteit. We hebben ook de techniekdoos over elektriciteit erbij gepakt, dat vonden de kinderen erg leuk om te doen. De kinderen wisten goede stroomkringen te maken. Daarna kwam de grote opdracht: hoe laad je je mobiel op als er geen stroom is? De kinderen zijn in groepjes over deze vraag gaan nadenken met behulp van het ontwerpschema. Er zijn drie verschillende nieuwe opladers bedacht en gemaakt. Een oplader op batterijen, een oplader met een zonnepaneel en een oplader met een stroomkring gemaakt van citroenen.

Bekijk hieronder de foto’s van de stappen die de kinderen hebben gezet en natuurlijk de eindresultaten!

Deze slideshow vereist JavaScript.

april 2021

Op 13 april hebben wij meegedaan aan de Nationale buitenlesdag. Het verkeersexamen komt eraan en daarvoor moeten de kinderen veel verkeersborden kennen. Wij zijn buiten gaan oefenen bij welke categorie de verkeersborden horen en wat de betekenis is van het bord. De kinderen moesten aan de ene kant van het plein een kaartje met een verkeersbord pakken en deze in het bakje met de juiste categorie stoppen. De kinderen hebben goed samengewerkt en hadden de kaartjes snel in de bakjes zitten. Vervolgens hebben we ook memory gespeeld. In tweetallen hebben de kinderen een kaartje met het verkeersbord en een kaartje met de betekenis bij elkaar gezocht. Alle tweetallen hadden een of meerdere goede combinaties gevonden. Het winnende tweetal had vijf goede combinaties gemaakt.

maart 2021

Op 24 maart hebben wij de grote rekendag gehad. Wij zijn op rekenreis gegaan met Fadoua en Max. Zij hadden een landkaart gevonden. Daar stonden steden op en die zijn wij met Fadoua en Max gaan bezoeken. In die steden hebben we verschillende activiteiten gedaan. De activiteiten hadden te maken met wegen, meten, ruimtelijke oriëntatie en geld. De kinderen moesten spullen bij elkaar zoeken die samen 1000 gram wogen. Ze zaten er heel dichtbij! Verder hebben we ook kennisgemaakt met de geldsoort die in de stad MoneyMoney wordt gebruikt, namelijk MoMo’s. Daar hebben ze alleen briefjes van 2, 3 en 7. De kinderen wisten goed hoe ze bepaalde bedragen konden neerleggen met dit geld, bijvoorbeeld 39 MoMo. Kijk maar naar de foto’s hoe de kinderen dat hebben gedaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

februari 2021 

Vandaag hebben de schoolverlaters online het adviesgesprek gehad. De juf is bij alle leerlingen nog even persoonlijk langs gegaan om ze de schoolverlaters advies diploma en een kleinigheidje te overhandigen. De juf is ontzettend trots op deze doorzetters, die ook tijdens de lockdown hebben laten zien dat het echte schoolverlaters zijn!

januari 2021

We zijn de ochtend begonnen met een hele leuk quiz. Alle leerlingen moesten een pet of muts op zetten en daarmee antwoord geven op verschillende vragen. Hieronder op de foto zie je wat de leerlingen hebben beantwoord op de volgende vraag:
OP: Ik hoop dat de school weer snel open gaat
AF: Ik vind het niet zo erg om thuis te werken.

 

Helaas zijn we weer thuis aan het werken door de nieuwe lockdown, maar dat wil niet zeggen dat de leerlingen van blauw 1 niet hard werken. Elke ochtend om 8.30 beginnen we gezamenlijk de dag en gaan we super hard aan het werk. Wij zijn ontzettend trots op onze leerlingen en ook op de papa’s en mama’s! We hopen dat het snel voorbij is, maar tot die tijd maken we er gewoon elke dag iets moois van!

december 2020 

Afgelopen week stond helemaal in het teken van Sinterklaas. Zo hebben we pepernoten gebakken, is de Sint toch op school geweest en hebben we met de klas surprises gemaakt voor elkaar. Vrijdagmiddag hebben we met de blauwe gang de week leuk afgesloten door een circuit te organiseren. Het was een geslaagde en gezellige week. Op naar de Kerst!

Deze slideshow vereist JavaScript.

november 2020 

Vanmiddag hebben alle klassen meegedaan aan de inpak challenge. Elke klas moest zo snel en creatief mogelijk de juf of meester inpakken. Het was een groot succes. De klas van juf Heidi heeft de snelheidsprijs gewonnen en de klas van juf Linda en juf Wendy heeft de originaliteitsprijs gewonnen. Onze klas heeft vooral veel plezier gehad en veel gelachen met elkaar.

We hebben de afgelopen weken veel creatieve opdrachten gedaan. Zo hebben we voor GLOW mooie werkjes gemaakt en zijn we naar het bos gegaan om materiaal te verzamelen voor onze herfstboom. Ook hebben we een aantal keer een herfstwandeling gemaakt in de bossen, omdat we met ons thema van FAQTA bezig waren met het onderwerp trucs uit de natuur. Tot slot heeft Mustafa onze klas vertegenwoordigd tijdens de voorleeswedstrijd op school. Hij heeft dit super goed gedaan! Dondi uit blauw 2 heeft gewonnen en gaat onze school vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd in de Witte Dame.

Deze slideshow vereist JavaScript.

oktober 2020

Met de hele school hebben we woensdag 30 september de Kinderboekenweek geopend. Het thema is En Toen. Ons thema van FAQTA sluit hier perfect bij aan. We zijn terug aan het gaan naar de tijd van de ontdekkingsreizigers. Op vrijdag 16 oktober, de dag voor de herfstvakantie, zullen we aan alle groepen presenteren wat we nu aan het maken zijn. Het ziet er al heel mooi uit!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

september 2020 

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met ons nieuwe taal thema – om je heen. De sub thema’s wonen en feest zijn aan bod gekomen en hier hebben we twee hele mooie woordmuren bij gemaakt. Ook hebben we pizza gemaakt en een hele leuke les gehad van meester Hans. Meester Hans heeft ons geleerd hoe we met parachutekoord een gave sleutelhanger kunnen maken. Ontzettend knap hoe snel iedereen dit onder de knie had! Ook kwam juf Linda nog even samen met haar pasgeboren zoontje Casper naar school.

augustus 2020

Welkom in:

Het schooljaar is weer begonnen en we hebben deze week allemaal activiteiten gedaan om elkaar wat beter te leren kennen. Ook zijn we druk bezig geweest met echte schoolverlaters zaken, zoals het werken met een agenda. De komende weken zullen we weer veel gaan leren en gaan 8 van de 10 leerlingen zich voorbereiden op hun laatste schooljaar hier op de reis van Brandaan. We kijken als groep terug op een fijne start van het schooljaar en hopen nog veel plezier met elkaar te gaan beleven.