Juli

Uitblazen laatste schooldag

Dit was het dan…de laatste dag op de basisschool!! We hebben een superfijn en gezellig jaar gehad samen! We zullen jullie heel erg missen…komen jullie nog eens langs?

 

bucketlist

Voor deze laatste weken hebben we de bucketlist in het leven geroepen. De klas mocht kiezen wat ze deze laatste weken nog wilden doen op school. Deze week was vrij werken in de speelplaats aan de beurt. De meeste kinderen wilden graag werken met klei. Ook werd er gekozen voor papiermaché. Volgende week gaan we onze werkstukken nog beschilderen.

Ook hebben we een game-middag gehouden met een FIFA-tournooi. Keano van de Eeden en Abdul hebben deze gewonnen.

Juni

Schoolreis naar Toverland!

Jeuhhhh!!!!!!! Schoolreisje!!!!! Naar Toverland!!!!!!! Het was een superleuke dag, iedereen heeft plezier gehad, en er waren 0 problemen of toestanden. Superfijne dag dus, ook de juffen en meesters hebben genoten.

Proefles Nemo

Een proefles van Nemo via het digibord…dat was weer iets nieuws! Voor de juf zeker zo spannend…zou het allemaal wel werken? Gelukkig hebben we handige ICT jongens in de klas, en ook een handige ICT juf. Nadat het geluid goed was afgesteld , konden we beginnen. Het waren korte proefjes vanuit het science museum Nemo. Ook moesten we zelf een proefje proberen met een blad papier. Het was leerzaam en leuk. We zijn nu allemaal nieuwsgierig naar het museum! En ps…kijk uit met vuur!! 😉 😉

 

 

Mei

Juffen en meesterdag

Ook de juffen en de meesters zijn jarig in een schooljaar. Om dit groots aan te pakken, vieren we dit met de hele gang samen. We begonnen de dag met zingen en cadeautjes, toen was er koek met snoepjes en slagroom en hierna werd het spel uitgelegd…’crazy reis van Brandaan!’. Dit spel houdt in zoveel mogelijk opdrachten doen voor een bepaalde hoeveelheid punten. Denk aan, 1 punt voor een puzzel, 5 punten voor handtekeningen verzamelen en 10 punten voor zoveel mogelijk kinderen in 1 auto krijgen. Chaos alom, maar vooral ook veel lol! Hieronder een impressie van onze ochtend. Het was supergaaf!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

April

Eindtoets

Het is zo ver! De eindtoets gaat van start bij de schoolverlaters, dus ook in blauw 2. Spannend maar ook speciaal…nu wordt het school verlaten steeds echter en komt steeds dichterbij! En wat zijn de kinderen hard aan het werk…dinsdag en woensdag zijn we hier bijna de hele dag mee bezig en de uitslag volgt later, maar wij zijn nu al trots op de werkhouding en inzet!

Buitenlesdag

Vandaag staat in heel Nederland de buitenlesdag centraal. Dit om buitenlessen te stimuleren, eigenlijk het hele jaar door. Blauw 2 is regelmatig buiten te vinden, zoals jullie op de website kunnen zien. Wij vinden het fijn om buiten en binnen af te wisselen en zo ook onze energie kwijt te raken.
Vandaag hadden we een rekenspel buiten, lijntikkertje, teams streden tegen elkaar, wie kreeg de meeste sommen in de bakjes met de goede antwoorden? Het team van Rabia, Finn en Solange hadden gewonnen met 37 goede antwoorden!
Om kwart voor 11 stond de volgende les op het programma, namelijk een knikkerbaan maken van natuurlijke materialen. Deze knikkerbaan moest minimaal 3 obstakels/ hindernissen bevatten. De materialen moesten we vinden op het plein. We vonden het een superleuke les! Eigenlijk te kort 🙂

Maart

Het EGGsperiment

Doel: een ei zo beschermen dat hij niet breekt na een val van 2 meter
Ontwerpeisen: – ik gebruik materiaal dat er ligt: elastiekjes, boterhamzakjes, plastic bekertjes, lijm, plakband, rietjes, wc papier
– de constructie mag niet groter zijn dan 30 cm
Eerst ontwerpen op ons ontwerpschema, welk materiaal ga ik gebruiken? Welke vorm beschermt het ei het beste? Hoe gaat mijn constructie eruit zien? Hierna bouwen…en de volgende dag…de testfase…welk ei overleeft de val?

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Vandaag een nieuw spel geprobeerd! Level up! Dat is spelen en leren tegelijk! daar houden we van 🙂

Het doel van het spel is erachter komen waar een kind staat op het gebied van 1 leerdoel, in dit geval werkwoordspelling. Ieder kind krijgt een werkboekje met 9 levels. Iedereen start bij level 1, maakt 5 opdrachten en kijkt dit na. Zijn er 5 goed? Dan mag het kind naar het volgende level. Is er 1 of meer fout? Dan maak je er 3 opdrachten meer van hetzelfde level. Is een level te moeilijk? Dan moet het kind een level terug en speel je het level uit. De hele klas is gekomen tot level 9, de eindbaas. Niemand heeft dit level gehaald! De volgende keer weten we dus wat we extra moeten oefenen en wat we al goed kennen.

Tweede Kamerverkiezingen

Afgelopen weken hadden we het project ‘Tweede Kamerverkiezingen’ in de klas. Met behulp van een doeboek en filmpjes hebben we geleerd over wat democratie is, waarom er verkiezingen zijn, op welke partijen je kunt stemmen en wat hun partijprogramma is. Ook hebben we een kinderkieswijzer ingevuld en zo ontdekt welke partij het meeste bij je past.

Vandaag waren, als afsluiting, de kinderverkiezingen! Helemaal nagemaakt met kiezerspas, voorzitter, stemhokje, stembiljet en rode potlood! Het stemmen is volledig anoniem gegaan, dus iedereen heeft eerlijk zijn of haar stem kunnen uitbrengen. Ook hebben we de stemmen geteld en we kwamen tot de conclusie dat veel kinderen het thema ‘klimaat’, ‘natuur’ en ‘dierenwelzijn’ als belangrijkste thema hadden aangeduid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Februari

Tijdens het thuiswerken stonden ook onze adviesgesprekken gepland…spannend!! Juf Sanne en juf Kim zijn super trots op de klas, want wat hebben we mooie adviezen kunnen geven! En dat hebben de kinderen zelf behaald! Dat was natuurlijk reden voor een feestje ? Dus op de eerste schooldag, geproost samen en lekker een traktatie gegeten.

Deze week is het weer heerlijk en dat betekent…buiten les!! De leesles werd een woordzoeker op het plein, waarbij de tweetallen de woorden moesten zoeken, onthouden en aanstrepen op de woordzoeker. Ook waren er dikgedrukte letters om een bonuswoord mee te puzzelen.

De volgende dag was het tijd om spelling buiten te doen. In een estafette vorm de woorden in het goede bakje stoppen, langer maken in je hoofd, rennen en dan het woord opschrijven. Zijn we dan echt aan het leren?!? Ja zeker!! Alleen voelt het in een spel en lekker buiten als een cadeautje.

 

Hoera! Dubbel feest! We mogen weer naar school en er ligt sneeuw. Dat betekend heel veel sneeuwpret in onze pauzes!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Januari

Gelukkig nieuwjaar! Toch?

Helaas zijn we het nieuwe jaar op afstand begonnen. We werken allemaal thuis. Dat thuis werken gaat super goed, het is natuurlijk de tweede keer dat we het doen en daarbij waren we in de klas ook erg veel aan het oefenen met Classroom en met ICT-vaardigheden.

Hopelijk duurt deze lockdown niet meer lang en mogen we snel weer naast elkaar (achter de computer) werken.

December

O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind,

Alles gekregen van die beste Sint.

Een sushi-set zelf gemaakt,

Een geslaagde dag, twas zeer volmaakt.

O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind,

Alles gekregen van die beste Sint.

Deze slideshow vereist JavaScript.

November

Voor het afscheidscadeau van juf Mieke moesten we een groepsfoto maken….

 

Glow is elk jaar een groot lichtfestival in Eindhoven. Dit jaar werd het een beetje anders, maar niet minder mooi. Alle scholen werden gevraagd om lichtjes te maken en deze op de ramenvan de school te plakken. Als verrassing werden wij ook uitgekozen voor een workshop op school! We hebben leren solderen, ijzerdraad buigen en een lampje lsten branden. Het was een coole workshop, we hebben genoten! En de juffen waren supertrots!

 

Oktober

De Kinderboekenweek stond dit jaar in het teken van geschiedenis. Het thema was ‘En toen…?’. Groep blauw 2 en blauw 3 werkten samen rondom het onderwerp ‘de eeuw van de uitvindingen’ oftewel de tijd van de industriële revolutie. De opdracht vanuit de werkgroep was, maak een tableau vivant in de tijd waarin jullie werken. Dat resultaat zie je hier:

     

Op de achtergrond zie je de tijdmachine uit de opening. In het midden verbeelden we de rijke mensen en rechts op de foto verbeelden we de arme mensen. Achter het raam van de werkplaats staan de werknemers van de eerste gloeilampen fabriek van Philips.

Ook hadden we een creatieve opdracht in twee groepen. Bij meester Mark ging je met houtskool een stuk van de schoorsteen van de fabriek maken (deze staat ook op de foto) en bij juf Kim leerden we over Vincent van Gogh en maakten we onze eigen Sterrennacht!

September

Op 22 september was de buitenlesdag. Op deze dag deden we een aantal lessen buiten in plaats van ‘gewoon’ in de klas. We startten de ochtend meteen sportief met een spellingestafette. In het midden stond een bak met woorden, daar pakte je er eentje uit, die moest je naar de bak met juiste spellingcategorie brengen en daarna snel terug naar je team om het woord op te schrijven. Hieronder kun je genieten van onze spelling sportievelingen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Deze afgelopen dagen stond Prinsjesdag centraal in de klas. We hebben geleerd over de geschiedenis van deze dag, maar ook de ministers van nu opgezocht. Ook hadden we het raadsel van de dag over koning Willem-Alexander. Vandaag eindigden we met een heuse escape room over Prinsjesdag. Die viel wel een beetje tegen, want dat was wel heel nauwkeurig typen en goed begrijpend lezen! Toch zijn de moeilijkere opdrachten datgene waar we van leren. Het was leuk om eens op een andere manier met lesstof bezig te zijn!

Augustus

De eerste week staat het elkaar (beter) leren kennen en weer even wennen aan school, centraal. Dus hebben we veel opdrachten gedaan die daar bij aansluiten zoals: de lego challenge (bouw samen met lego de opdracht van de juf bijvoorbeeld een vrachtwagen), bouw samen een zo’n hoog mogelijke toren van rietjes en tegelkruisjes (met allerlei moeilijkheden gedurende de challenge), kennismakingsganzenbord, samen spelen, verjaardagskalender maken en nog véél méér! Hieronder zie je de foto’s!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Welkom op de groepspagina van unit blauw klas 2!! Wij zijn de schoolverlaters van de reis van Brandaan en we hebben veel zin in dit speciale jaar!! Dit laatste jaar zit vol met bijzondere momenten, zoals het adviesgesprek, de zoektocht en aanmelding van het voortgezet onderwijs en natuurlijk schoolkamp!!Hieronder stellen we ons voor…