Maart

W&T

Bij de W&T les hebben wij een knikkerbaan gemaakt. Stap voor stap hebben we samengewerkt. Het was goed lezen en dan bouwen. Thuis maken we de knikkerbanen af.

Februari

Carnaval

Vandaag vieren we carnaval op school. Met de klas hebben we afgesproken om allemaal in onze pyjama op school te komen. Hoort helemaal bij deze tijd lekker chill. De juffen en meesters hebben speciaal voor ons Masked Singer gemaakt. Wat hebben wij hard gelachen, daarna lekker nog even genieten van de sneeuw met onze sleetjes. Kortom een top dag!

Eindelijk weer op school!

Hoeraaaaaa! Wat een feest, eindelijk zien wel elkaar weer in het echt. We mogen weer naar school en er ligt sneeuw. Dat betekend heel veel sneeuwpret in onze pauzes en weer een groepsfoto.

Sneeuwchallenge

Eindelijk weer naar school en toen ging het sneeuwen. Omdat de taxi’s niet rijden door code rood moeten wij nog 2 dagen langer thuiswerken. Gelukkig ligt er veel sneeuw en kunnen we met een sneeuwchallenge, spelen in de sneeuw en thuiswerken. Kortom toch best leuk maar blij dat we morgen wee naar school kunnen!

Januari

Thuiswerkchallenge

Wat duurt het allemaal toch lang voordat we weer naar school mogen. Om samen toch een beetje de tijd door te komen en in de middag leuke dingen te doen heeft de juf een spel bedacht. Juf Vivan’s crazy challenges. Elke week krijgen we een blaadje met opdrachten. Je mag zelf kiezen welke opdrachten je doet, alle opdrachten zijn verschillende punten waard. Wie heeft er aan het einde de meeste punten? Hieronder zie je leuke foto’s van verschillende opdrachten

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gelukkig nieuwjaar!

Helaas zijn we het nieuwe jaar op afstand begonnen. We werken allemaal thuis. Dat thuis werken gaat super goed, wat gezellig om iedereen zo online toch te zien. Hopelijk duurt deze lockdown niet meer lang en mogen we snel weer op school werken.

December

Beloningsysteem

Afgelopen periode hebben we hard gewerkt. Met het beloningsysteem in de klas kunnen we euro’s verdienen en allemaal leuke voor kopen. We hebben onze euro’s ingeleverd en daar koken/bakken voor gekozen. Samen hebben we besloten op heerlijke wafels te maken. Wat waren heerlijk!

Kerstboom

Vandaag werd de school kerst klaar gemaakt. Wij mochten dit doen, samen hebben we de kerstbomen in elkaar gezet en versierd. Wat zijn ze mooi geworden! Wij hebben allemaal nu al zin in deze leuke tijd.

Sinterklaas

Een kort bezoekje van de Sint in de hal en daarna hebben we in de klas het grote surprisespel gespeeld. Iedereen had een leuke surprise voor elkaar gemaakt! Daarnaast hebben we gave schilderijen gemaakt met sinterklaas op vakantie en meegedaan aan de inpakchallenges. Kortom een leuke sinterklaas week.

Deze slideshow vereist JavaScript.

November

Piepjestest

Elk jaar komt hij weer terug, de beroemde piepjestest. Wij testen dan uit hoe goed onze conditie is en vooral het doorzettingsvermogen.
Meester Marvin heeft zelfs meegelopen. Alle kinderen hebben super goed doorgezet, vijf kinderen kwamen zelfs boven trap 6. Nu vanavond vroeg naar bed om lekker uit te rusten.

Schoolontbijt

Vandaag was het nationaal schoolontbijt. Dan eet je dus niet thuis maar lekker op school. Dat was natuurlijk erg gezellig. Maar wisten jullie ook dat het ontbijt heel gezond en gevarieerd was. Kortom een gezellige en lekkere ochtend gehad.

Nieuwsbegrip

Wist je dat wij nieuwsbegrip altijd in groepjes maken? Elke nieuwsbegriples werken wij samen, zodat we van en met elkaar kunnen leren. We merken dat we er samen steeds iets beter in worden. Leuke en leerzame lessen.

Oktober

Afsluiting Kinderboekenweek

Wat was het een super gaaf thema! We hebben nog bootjes in flessen gemaakt en vooral ook heel veel gelezen over deze leuke tijd. De laatste dag zijn we in alle klassen gaan kijken wat iedereen heeft geleerd. Daarnaast hadden we van onze eigen klas een echte ontdekkingstocht gemaakt. Kortom super leuke tijd!

Strijders van Willem van Oranje

De tweede helft van ons Kinderboekenweek thema gingen wij het vooral hebben over de 80 jarige oorlog en de beeldenstorm. Wij hebben hier veel geleerd over hoe de mensen in Nederland zich voelden en wat er allemaal gebeurde.in de zestiende eeuw. Super interessant. We hebben zelfportretten gemaakt op de 2020 manier namelijk met onze telefoon. Hoe vinden jullie onze stoere zelfportretten geworden?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tableau Vivant

Van de werkgroep Kinderboekenweek heeft elke groep de opdracht gekregen om een tableau Vivant te maken. Wij hadden samen overlegd waarover wij het liefste een tableau Vivant willen maken. Omdat wij het verhaal van Nova Zembla heel gaaf vinden hebben we voor deze gekozen. We hebben een schilderij gekozen die we na gaan maken. We hebben zelf gezorgd dat we genoeg attributen hadden om onze schilderijfoto te laten lukken. Samen met juf Reggy hebben we de kragen gemaakt. Aan het einde werd er gekozen welke groep het creatiefste of origineelste foto had. Meester Geert heeft aan ons de prijs van creatiefste idee uitgereikt! Wat zijn we er trots op. Bedankt Meester Hans en juf Reggy voor de hulp!

 

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is deze week geopend met een heel gaaf toneelstuk over een tijdsmachine. Het thema van dit jaar is namelijk ‘en toen’. Elke groep gaat zich  verdiepen in een ander tijdvak. Wij hebben het tijdvak over hervormers en ontdekkers. Met Faqta hebben we eerst lessen gehad over ontdekkingsreizigers. Ons favoriete voorlees verhaal is Nova Zembla. Bij de foto’s zie je hoe wij een eigen wereldkaart hebben gemaakt over de reis van Columbus. Daarnaast hebben we allemaal een eigen ontdekkingstochtkaart gemaakt. We hebben ervoor gezorgd dat hij er echt heel oud uit zag door de randjes te branden. Wat was dat cool!

Herfst

De herfst is officieel begonnen. Wij hebben tijdens de tekenles geleerd over kubisme en hoe je dat zelf toepast. Daarna zijn wij met de herfstkleuren druk aan de slag gegaan met onze kubisme bomen.

September

Buitenlesdag

Wij hebben vandaag gewerkt aan rekenen, maar dan niet binnen uit de boeken maar buiten. De eerste activiteit was met verhaaltjessommen daarna hebben we nog de keersommen geoefend. Wat gingen we goed van start samen rennen en zo snel mogelijk alles oplossen. Wat een feest! 

Informatieavond VO

Maandag 14 september was er een informatieavond over de schoolverlatersprocedure. Daar kregen de ouders samen met de kinderen uitleg over hoe wij op school het advies maken en uitleg over verschillende middelbare scholen. Antoon Schellencollege en de Praktijkschool waren aanwezig om uitleg te geven. Het was een interessant en fijne avond natuurlijk helemaal coronaproof!

W&T

Bij Faqta zijn wij bezig met het thema op vakantie in Nederland. We leren over werelderfgoed, natuurgebieden en nog veel meer. Deze week hebben wij het gehad over welke uitjes je kan doen, vooral pretparken vonden wij heel interessant. Tijdens W&T dachten wij daar kunnen we ook iets mee. In de klas zijn we nu een eigen pretpark aan het ontwerpen en in het klein aan het bouwen. Wat gaaf om met alle materialen te mogen werken in de werkplaats.

 

Gym

Door corona hebben we al heel lang niet in de gymzaal mogen gymmen. Deze week is dat veranderd! Meester Marvin gaf onze eerste les. Wat heerlijk om weer allemaal lessen met materiaal te kunnen doen!

 

Augustus

Eerste week

De eerste week gaan wij vooral elkaar (beter) leren kennen en weer even wennen aan school. Dus hebben we veel opdrachten gedaan die daar bij aansluiten zoals: kennismakingsganzenbord, zoek iemand die, samen spelen, eerste Engelse les, boekenlegger maken en nog véél méér! Hieronder zie je de foto’s!