Afsluiting van het schooljaar

Met een spelletje, waterpret op het plein en dansend het schooljaar uit!

Naar het bos

School’s got talent

Milainey uit Geel 2 heeft School’s Got Talent georganiseerd voor de Gele gang. Uit elke groep waren er twee optredens. Bij ons Liam (vertelde moppen) en Dialyno (zong een lied).

Presentatie

Wat is je favoriete vakantieland? In groepjes hebben we een land gekozen en er van alles over uitgezocht. Dit hebben we daarna in de klas gepresenteerd aan de hand van een muurkrant.

Techniek

In tweetallen bouwen.

IJsje verdiend!

Omdat er dit jaar hard gewerkt is en er mooie resultaten zijn behaald, hadden we een ijsje verdiend!

Afsluiting thema Faqta

Als afsluiting van het thema Onze blauwe aarde, hebben we een actie-shirt ontworpen.

Schoolreisje

We zijn met de bus naar Duinoord in Helvoirt geweest. Het was een heel gezellige dag!

Techniek

Aan de slag met rietjes en kruisjes.

Plastic flessen lanceren

“Vluchten voor de warmte”

Omdat het zo warm was in de klas, hebben we vanmiddag heerlijk gespeeld in de hal onder het genot van een ijsje.

Gymles

Samenwerken was het doel! Welk team kan zoveel mogelijk materialen vanuit het midden van de gymzaal pakken zonder te worden afgegooid door het andere team? En daarna een zo hoog mogelijke toren bouwen?

ICT-les: Scratch

Nadat we les hadden gehad van juf Vivan over het programma Scratch (zelf leren programmeren), zijn we er zelf mee aan de slag gegaan.

Faqta: Onze blauwe aarde

We hebben het met elkaar gehad over het vele plastic afval en hoe slecht dit is voor ons milieu. Daarom zijn wij gaan opruimen op het “Teletubbie-veldje”. We vonden geen plastic maar wel heel veel piepschuim!

Petunia’s zaaien

Schoolproject: Wij worden uitvinders!

In de klas hebben we proefjes gedaan met licht. We hebben toen ontdekt dat het licht weerkaatst in spiegels. Vandaag zijn we weer naar het bos gegaan. Hier hebben we ontdekt dat ook het water een deel van het licht weerkaatst. En als we heel goed keken, konden we onszelf in het water zien. Daarna hebben we met spiegels het zonlicht laten weerkaatsen!

We zijn ook aan de slag gegaan met onze schaduw. Als de zon schijnt, hebben we deze namelijk altijd bij ons!

Nadat we van alles geleerd hebben over het licht, moesten we nadenken over de onderzoeksvraag: Hoe zou de wereld eruit zien als het licht niet was uitgevonden. Nou, hierover hadden we heel veel ideeën. Deze hebben we allemaal op gele briefjes geschreven. Een bord vol!!!

In een woordkast hebben we de woorden gezet die passen bij natuurlijk licht en kunstlicht. Naast o.a. de zon is vuur een natuurlijk licht. Vandaag heeft meneer Hans laten zien hoe je een vuurtje maakt.

We hebben een fantasiedier gemaakt voor het schaduwspel.

Buitenles dag 13 april 2021

Vandaag was het buitenles dag. s’ Morgens zijn wij meteen naar het bos gegaan om met natuurlijke materialen een kunstwerk te maken. Hele boomstammen werden meegesjouwd! Het was nog heerlijk rustig in het bos en we hebben mooie dingen gemaakt en vooral heel veel genoten! In de middag hadden we nog een spellingles buiten: Ren je Rot!

Raamschildering Lente

In groepjes hebben we een ontwerp gemaakt voor een raamschildering met als thema de lente.

Sneeuwpret in april!

April doet wat hij wil! Maar wij hadden nog wel een ochtend plezier.

Start van het schoolproject

Door het spelen van levend ganzenbord hebben we ontdekt wat het thema van het schoolproject is dit jaar. En dat is …. Wij worden uitvinders!

Goede Vrijdag

We zijn de dag begonnen met het Paasverhaal. Daarna zijn we het bos in gegaan voor de speurtocht, op zoek naar eieren en letters! We gingen een klein stukje fout, maar daarna is het toch goed gekomen en hebben we de puzzel kunnen oplossen: chocolade eieren.

1 april!

Er was een nieuw ontsmettingsmiddel op de markt, speciaal voor scholen. Op advies van premier Rutte.

Buitenles rekenen

Vandaag moesten we aan de slag met de getallenlijn: de getallen van 150 tot 200. Eerst hebben we die zelf opgeschreven en daarna hebben we letter sprongen gemaakt op de getallenlijn. Heerlijk: bewegen en ook nog rekenen!

De Nationale Rekendag

De hele dag stond in teken van rekenen. We hebben met elkaar ervaren hoe vaak we op een dag bezig zijn met rekenen. Het thema van deze dag was “Op Rekenreis”.

We hebben kaart gelezen, we zijn aan de slag gegaan met een plattegrond: routes lopen en routes tekenen. We moesten schatten en wegen. We mochten namelijk maar 1 kg in onze tas meenemen naar school. Gelukkig waren het wel lichtgewicht tasjes!

Tekenles Pasen

Silhouettes van paashazen gemaakt met pastelkrijt.

In de klas

Voorlezen

In ons leesgroepje hebben we met elkaar geoefend. Daarna hebben we het aan de klas laten horen. Dit ging heel goed!

Een proefje…

We zijn bezig met het thema “Weet wat je eet”. Dit proefje paste hier perfect bij.

Eindelijk weer naar school!

Even zwaaien naar Femke die vanuit huis inbelde!

Sneeuwpret op het Johan Cruijff-veld

Rare-haren-dag!

Vandaag hebben we een gezellige dag gehad. Sjoelen, samen rebussen oplossen en natuurlijk … een film van de The Mask Teacher!! In tweetallen hebben we geraden welke juf of meester in welk pak zat.

Sneeuw- en ijspret!

En toen mochten we eindelijk naar school, maar toen konden we niet naar school. Gelukkig hebben we heel veel plezier gehad in de sneeuw!

Lockdown – thuiswerken

Week 5:

Het is de laatste week van de online-lessen. Maandag mogen we weer naar school! De afgelopen dagen kregen we een opdracht voordat we moesten inloggen in onze Meet van 09.00 uur. Dinsdag moesten we een zonnebril opzetten en vandaag moesten we onze jassen klaarleggen. Waarom? Dat wisten we nog niet. Wat bleek? De juf gaf een rekensom en wij moesten het antwoord buiten gaan springen! (En dat in de regen….).

Laatste Meet met elkaar:

De papa en mama’s hadden gezorgd voor wat lekkers. Zelf moesten we de slingers ophangen voor de laatste Meet in deze lockdown. Geen slingers, dan een leuke achtergrond! Daarna gezellig een spelletje Bingo!

 

Enthousiast aan het werk thuis!

 

Harten vouwen:

 

Tekenopdracht: Coupe Corona

 

Nieuw thema Faqta: Weet wat je eet!

Maak van je favoriete eten een foto was de opdracht. En dit kwam er binnen…. Gezond of niet, maar wel lekker!

 

Week 4:

Gelukkig kunnen Dalyssia en Kevin gebruik maken van de noodopvang. Na hard werken is het dan ook even tijd voor een filmpje.

Naast dat we deze week weer heel hard hebben gewerkt, zijn we ook creatief aan de slag gegaan.

 

Een collage maken in één kleur met kleine voorwerpen:

 

Aan de slag met stof en knopen: Maak een fantasiedier!

 

Tekenopdracht: Het beste nest!

 

Week 3:

Nu de lockdown langer gaat duren, hebben we allemaal een map met extra werk gekregen. Sommigen van ons zijn deze op school komen halen en bij anderen heeft de juf het langs gebracht. Zo hebben we elkaar toch nog even “live” gezien.

Afgelopen vrijdag hebben we onze eerste knutselopdracht gemaakt. Een slinger met sneeuwmannen.

 

Femke heeft er een heel boek van gemaakt!

Nadat we naar het verhaal hadden geluisterd, hebben we er een tekening bij gemaakt.

Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens deze dagen staat bij ons het voorlezen door de hele school centraal. Dit keer moesten we dit op een andere manier organiseren. Onze burgemeester heeft het boek “Coco kan het” via een livestream voorgelezen. Wij hebben samen naar het filmpje gekeken terwijl we zaten te genieten van ons ontbijt.

Elke dag staan er vaste leesmomenten in de agenda. We lezen in groepjes van 3 in Estafette, de tekst van Nieuwsbegrip of we oefenen het woordlezen.

Vorige week moesten we een plattegrond maken van onze slaapkamer. Hopelijk kunnen jullie ze zien! Femke is hard aan het werk, samen met haar kleine zusje!

Week 2:

Een foto van Kevin en Dalyssia die op school hard aan het werk zijn. Op vrijdag werkte Kevin in de klas van juf Vivan. En ook de juf is thuis aan het werk.

We hebben een tekening gemaakt bij het verhaal “Een luie zaterdag” uit het boek: De Gorgels van Jochem Myjer.

Week 1:

Dit zijn de eerste foto’s van het thuiswerken tijdens de tweede Lockdown. Ik ben supertrots op jullie! Wat werken jullie allemaal hard!