Afscheid

De laatste week van dit schooljaar is ingegaan. Wat was het een bijzonder jaar; de lockdown en het thuiswerken, maar wat hebben we het fijn gehad met elkaar.

Lieve kinderen en ouders van geel 4, bedankt voor het fijne schooljaar. We zien elkaar maandag 6 september weer op school.
Elwood, veel plezier op je nieuwe school.

Fijne vakantie allemaal!

Groetjes,
juf Conny & juf Jacky

School’s got talent

Vier groepjes hadden zich aangemeld voor School’s got talent. Hanane en Lisa met een dansje, Thomas en Salim vertelden moppen, Isa en Tarek zongen een lied en Lorenzo, Rens, Badran en Kadir speelden toneel (magie). Hieronder de foto’s van de voorronde.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tarek, Isa, Salim en Thomas vertegenwoordigden onze groep. Tarek en Isa werden derde!

Delta de Draak

Sinds dit schooljaar zijn we gestart met de methode ‘Delta de Draak’ om de kinderen inzicht te geven in de digitale wereld. Vandaag ging de les over robottaal. We hebben in de klas geoefend met programmeren. Een ‘bouwer’ bouwde een toren met blokken. De ‘programmeur’ gaf de ‘robot’ instructie om het bouwwerk na te bouwen. Dat viel niet mee!

Jagers en boeren

Tijdens Faqta hebben we het over ‘Jagers en boeren’. De kinderen hebben bij dit thema een kijkdoos gemaakt. De volgende dingen wilden we terugzien in de kijkdoos.

  • een kijkgat
  • het thema
  • iets uit de natuur

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dan nu het eindresultaat.

Evenwicht en balans

Wat een vette gymles!

De Koningsspelen

Vandaag waren de Koningsspelen. Het was een leuke dag met veel sport en spel.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag toe!

Wij worden uitvinders!

Onze onderzoeksvraag was:

“Je bent ergens waar geen elektriciteit is, hoe kan jij toch voor licht zorgen?”

Hier zijn we mee aan de slag gegaan; eerst zijn we gaan onderzoeken hoe je toch licht kan maken zonder elektriciteit. Daarna hebben we in groepjes een onderzoeksontwerp gemaakt: Waar zijn we? Hoe gaan we daar licht maken?” Wat hebben we nodig?” “Hoe kunnen we het laten werken?” “Hoe gaat het eruit zien?” “Waar moeten we aan denken/opletten?”

Daarna hebben we ons ontwerp en onze oplossing, om toch voor licht te kunnen zorgen, getekend en er een verhaaltje bij getypt. Ook hebben we “echte” vuurvliegjes gemaakt en heeft meneer Hans ons laten zien hoe je vuur kan maken met magnesiumsticks. Hieronder kan je zien hoe we dat allemaal hebben gedaan!

 

Het schoolproject is gestart. Het thema is dit jaar ‘Wij worden uitvinders!’ We gaan van alles leren over ‘het licht’.

Wij hebben woorden geleerd die horen bij het thema. In groepjes hebben we zinnen gemaakt met deze woorden.

Silvijn heeft in de klas proefjes laten zien die te maken hebben met licht. Goed gedaan Silvijn!

Buitenlesdag

Vandaag was de Nationale Buitenlesdag en wij deden daaraan mee, want buitenles is gezond. Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn goed voor de gezondheid van kinderen. Wij hebben de tuinmannen geholpen. Dat was leuk! Bekijk snel de foto’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Pasen

Op Goede Vrijdag hebben we met de klas Pasen gevierd. Het was een gezellige dag met paasbingo, een paasspeurtocht en natuurlijk het paasverhaal.

Wij wensen iedereen fijne paasdagen toe.

Proefje

De kinderen hebben in tweetallen een proefje met Skittles gedaan.

Sneeuwpret

Wat fijn dat we weer naar school mogen en samen kunnen genieten van de sneeuw.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Coco kan vliegen!!:)

Hanane heeft de knutselopdracht in Google Classroom gemaakt en zelf een Coco geknutseld die echt kan vliegen!! Kijk maar naar het filmpje!:)

 

Nationale Voorleesdagen

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Meneer Geert heeft speciaal voor alle kinderen een mooi filmpje gemaakt waarin hij het prentenboek ‘COCO KAN HET!’ voorleest.

 

Lockdown

Wat wordt er toch hard gewerkt door alle kinderen (en ouders!). En wat fijn dat er iedere dag zoveel kinderen bij de Meet zijn. Zo kunnen we elkaar toch iedere dag even zien en gezellig even kletsen!:)

Wij zijn supertrots op alle kinderen en ouders/verzorgers van geel 4!:)

Surprise

Vandaag was het eindelijk zo ver… surprise. In de ochtend hebben we de Sint en zijn pieten ontvangen in de aula. Daarna hebben we een spel gedaan en kreeg iedereen een cadeau/surprise. Alle kinderen zijn flink verwend. Gelukkig was er even tijd om met het gekregen speelgoed te spelen. We hebben ook nog bingo gespeeld en geknutseld. Wat een top dag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Creatief denken met Sint

Wie kan de hoogste toren bouwen met pepernoten? Wie kan het langst een pepernoot op zijn neus balanceren? Wat zie je Sinterklaas nooit doen? Welke vijf vragen hebben als antwoord pepernoot?

Inpakchallenge

Vandaag was de inpakchallenge. De kinderen hebben juf Jacky ingepakt. Helaas vielen we niet in de prijzen, maar het was wel een gezellige middag.

Glow

Onze school doet mee aan Glow, daarom hangt er boven onze school een grote rode ballon. Hebben jullie de ballon al gezien? ’s Avonds is de stad ook mooi blauw verlicht. Dat hoort ook bij Glow. In de klas hebben alle kinderen, met hulp van kinderen uit de bovenbouw, een eigen Glow-werkstuk gemaakt. De werkstukken hangen nu aan de voorkant van de school. Binnenkort mogen ze mee naar huis. 

Zet je licht aan!

We hebben gesproken over hoe je opvalt in het verkeer als het donker is. Natuurlijk moet je je lichten aanzetten, maar veel mensen vergeten dat. Wij hebben op verschillende plaatsen in de buurt van de school tags geplaatst om fietsers er aan te herinneren hun licht aan te zetten. Hebben jullie ook al zo’n tag gezien als op de foto’s?

Nationaal schoolontbijt

Woensdag was het Nationaal schoolontbijt. We kregen allemaal een gezond ontbijtje. Het was een gezellige ochtend.

Poepweer

Wat een poepweer. Het is echt herfst. Poepweer is het thema van Faqta dat we nu behandelen. De kinderen leren alles over het weer. Vandaag hebben we wolken geknutseld.

Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag was de echte afsluiting. We zijn in alle andere klassen gaan kijken en andere klassen zijn in onze klas komen kijken. Daar hebben we dit filmpje voor gemaakt. Klik op de link om het filmpje te bekijken. Veel kijkplezier en fijne vakantie!

https://www.dereisvanbrandaan.nl/wp-content/uploads/2020/10/FaPiVi.wmv

Wat een leuk thema was het oude Egypte! We hadden hier nog wel weken over verder willen praten, leren en ontdekken. Als afsluiting hebben we op donderdag samen met de groep van juf Wendy zelf mummies gemaakt van worstjes met bladerdeeg. Dit was heel erg leuk om te doen en nog lekkerder om op te eten tijdens het kijken van de film “Dummie de Mummie”.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tafels, tafels en nog eens tafels

We hebben het niet over meubels, maar over keersommen. Er wordt hard gewerkt om de tafeldiploma’s te halen. Keersommen maken in het werkboekje, de keersommen hardop zeggen en elkaar overhoren. Oefenen jullie thuis ook?

Kinderboekenweek

Opening
Vandaag is de Kinderboekenweek geopend. Het thema is ‘En toen?’. In de hal stond  een gigantische tijdmachine. Iedereen die in de tijdmachine stapte, kwam in een andere tijd terecht. Juf Vivan kwam terecht in de tijd van de ridders. Meneer Geert werd een romein. Juf Heidi werd een dinosaurus. Dat was toch wel spannend!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het oude Egypte
Onze klas gaat aan de slag met het thema ‘Het oude Egypte’. We hebben een mindmap gemaakt. Iedere dag komen er weer nieuwe woorden bij.

Hiërogliefen
In de piramides en tempels in Egypte kun je hiërogliefen bewonderen, maar een paar procent van de Egyptenaren kon de hiërogliefen schrijven. In onze klas kan iedereen het!

Piramides
We hebben op verschillende manieren piramides gebouwd.

Mummies

Lekker stoeien

Gisteren tijdens de gymles werd er lekker gestoeid!

Leerlingenraad

Uit iedere groep van Unit Geel en Unit Blauw is een leerling gekozen die deel mag nemen aan de leerlingenraad. Zes keer per jaar vergaderen deze kinderen met meneer Geert over allerlei zaken die belangrijk zijn voor onze school. Vandaag is de leerlingenraad bekend gemaakt. Kadir vertegenwoordigt onze groep in de leerlingen raad. Veel plezier en succes Kadir!

Rekenen

Niet alleen tijdens de taallessen, maar nu ook tijdens de rekenlessen op vrijdag leren we van alles over geld. Vandaag hebben we buiten gerekend. Rennen en geld tellen!

Buitenlesdag

Dinsdag 22 september was De Nationale Buitenlesdag. Juf Conny heeft buiten op het plein een spellingles gegeven. Gelukkig was het mooi weer!

Nieuwsbegrip

Begrijpend lezen met het nieuws van de dag. Tijdens Nieuwsbegrip werken de kinderen veel samen. Samen de tekst lezen, de vragen lezen, de antwoorden zoeken in de tekst en elkaar helpen. Ook werken we tijdens Nieuwsbegrip op de laptops.

Taal

We zijn gestart met het thema ‘Geld’. Dat is natuurlijk een leuk thema om mee te starten. Ook tijdens de taallessen werken we veel samen om de betekenis van woorden te leren en te onthouden.

Afspraken

De eerste drie weken van het schooljaar staan ‘De gouden afspraken’ en de afspraken die gelden op het schoolplein centraal. Als kinderen zich aan de afspraken houden kunnen ze een ‘Brandaantje’ verdienen.

Vandaag hebben we ‘Het grote opruimspel’ gedaan. Team 1 heeft heel de zandbak opgeruimd in 78 seconden en team 2 in 53 seconden. Dus lieve ouders/verzorgers, alle kinderen in onze klas kunnen jullie heel goed helpen met opruimen!

De eerste week

De eerste week zit er weer op. Deze week stond vooral in het teken van kennismaken; samenspelen, samenwerken en samen leren.

Feest

Wij maken er dit schooljaar weer een feestje van!

Welkom

Welkom op de groepspagina van Geel 4. Leuk dat je een kijkje neemt op onze pagina :D.
Onze groep bestaat uit 14 personen; 12 leerlingen, juf Conny en juf Jacky.

We zullen regelmatig nieuwe berichten en foto’s plaatsen op deze pagina.

Groetjes!