Welkom allemaal

Juni

Schooluitje

Wat hebben wij een fijne dag gehad bij de Sint Jozefspeeltuin. Het zonnetje begon ook lekker te schijnen. Glijden, springen, tikkertje spelen etc. Kortom het was een top dag.

Frietjes eten

Met PBS kunnen de kinderen brandaantjes verdienen voor goed gedrag. Iedere week staat een gedragsverwachting centraal. We bedenken samen een groepsbeloning. Zo stimuleren we elkaar om ons goed aan de regels te houden. Yes, het is ons gelukt. We hebben ons brandaantjes-schema vol. Daarom hebben we lekker frietjes gegeten.

April

Koningsspelen

Vandaag hebben wij de koningsspelen gevierd.
Alle kinderen waren sportief gekleed en sommigen hadden oranje accessoires aan/om.
Wij hebben elf activiteiten gedaan.
Handbal, voetbal, badminton, dansen, fitness, tikspel, sjoelen, stoelendans, ganzenbord en de stoelendans.
Het was een super leuke dag.

Paasviering

Vandaag hebben we een speurtocht in het bos gelopen. De paashaas heeft papieren eieren verstopt in het bos. Op de eieren stond de richting: links, rechts of rechtdoor. Ook stonden er letters op de eieren. We hebben het woord geraden: chocolade eieren.
Daarna hebben we in de klas een paaseieren onderzoek gedaan en voor de paashaas een grote mand ontworpen waar 10 eieren in passen.

Maart

De grote Rekendag

Vandaag hebben we verschillende rekenactiviteiten gedaan met SemSom. Dit is een reken-aap. We zijn gestart met een bewegende activiteit: hardlopen en sommen automatiseren. Daarna zijn we in groepjes op het schoolplein sommen gaan oplossen. In de klas hebben we de code gekraakt. Toen hebben we 8 activiteiten gedaan tijdens het circuit:  tangram, getallen van klein naar groot leggen, een hut bouwen voor Semsom, een brug bouwen, spiegelen,  sommen gooien met pittenzakjes etc. Het was een leuke en leerzame dag.

 

Januari

De harde thuiswerkers van rood 1

Helaas is er een lockdown t/m 19 Januari.
Vanaf maandag 4 Januari zijn we begonnen met thuisonderwijs. Iedere dag zien we elkaar met videobellen.
Het volgende hebben we al gedaan: een rekendictee, een spellingsdictee, voorgelezen aan de juf en een vakantie gesprek gevoerd.
Ik ben trots op jullie! Ga zo door.

December

Wij wensen jullie allemaal fijne Kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.
We zien elkaar op 4 Januari tijdens het videobellen.

November

Sinterklaas is weer in ’t land 

Hij is weer in ’t land. We zijn deze week volop bezig geweest met sinterklaas-activiteiten. De kinderen hebben een stoomboot, een piet en sinterklaas geknutseld. Ook stond zelf pepernoten bakken op de planning. Eerst hebben we samen het recept bekeken en gemaakt, daarna het deeg gekneed en toen zelf pepernoten gedraaid. Hmmm, ze waren heerlijk.
Het programmeren stond ook op het programma. Wauw, wat kunnen jullie al goed de “robot-taal”.

Glow 2020

Dit jaar behoren wij ook tot de kunstenaars van GLOW. We hebben een lampenkap gemaakt. Daarna hebben we het bouwpakketje van de lamp in elkaar gezet. Jullie mogen de lamp thuis op het raam plakken. We zijn benieuwd wat er gaat gebeuren met GLOW

Deze slideshow vereist JavaScript.

Delta de draak

Jeetje, wat hebben we hard gewerkt en veel geleerd.
We zijn gestart met de methode ” Delta de draak”. We leren allerlei dingen rondom ICT. Vandaag was de eerste les. We leerden wat een netwerk is. Hoe werkt Wifi? Wat is een data centrum? Wat doet een router? Internet via de kabel, maar ook “onzichtbaar” internet. (WIFI)

Nationaal schoolontbijt

Vandaag hadden we het ontbijt op school. Er waren gekookte eieren, stroop, jam, krentenbollen, crackers en natuurlijk kaas waarvan we heerlijke tosti’s hebben gemaakt.

“Hoe kan dat?”

We zijn bezig met het thema “Hoe kan dat”. We leren hoe een stroomkring werkt. Ook mogen we zelf een stroomkring maken met de techniekdozen. Wat is een schakelaar? Wanneer brandt het lampje? We ontdekken het zelf. Het is wel belangrijk dat je goed naar de plattegrond kijkt, zodat alles werkt.

Vandaag hebben we ook geleerd wat magnetisme is. Welk materiaal trekt een magneet aan? Dit hebben we zelf mogen onderzoeken d.m.v. een magneet tegen verschillende voorwerpen te leggen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Oktober

Voorlezen

De Kinderboekenweek staat in het teken van lezen. Onze knappe kinderen hebben voorgelezen aan de kinderen van juf Heidi. Jullie hebben het super goed gedaan.

Ook hebben we gave maskers gemaakt.

Kinderboekenweek 2020

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek geopend d.m.v. een toneel met een tijdmachine. Een aantal kinderen zijn in de tijdmachine gestapt en in een tijd van vroeger terecht gekomen. Egyptenaren, de Gouden eeuw, dinosaurussen, de tijd van de uitvindingen etc.

Wij gaan ons verder verdiepen in de dinosaurussen. Wanneer leefden dinosaurussen ? Wat eten dinosaurussen? Hoe zien dinosaurussen eruit?

Deze vragen gaan we onderzoeken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

September

Thema: “Wat kan jij?”

Met Veilig leren lezen zijn we met kern 8 begonnen. In dit thema staat het theater/optredens centraal. We zijn aan het ontdekken waar we goed in zijn. Ook onze nieuwe directeur Geert kan goed gitaar spelen. We hebben veel geleerd over een gitaar en samen een lied gezongen.

De kinderen maken mooie theaters met een echt podium en gordijnen. Ook bedenken de kinderen allerlei optredens zoals dansen, jongleren, goochelen etc.


Samenwerken

Wauw, wat kunnen de kinderen al goed samenwerken.
Hoe kom je aan de overkant zonder het “water” aan te raken?
Hoe zorg je ervoor dat de bal niet van de mat gaat ?
Hoe til je de grote, zware mat op ?
Juist, allemaal door goed samen te werken. Goed gedaan allemaal!

Gymles

Vandaag hebben we de eerste gymles van meester Marvin gehad. We hebben allerlei leuke spelletjes gedaan: bowlen, hockeyen, schieten in een doel, basketballen etc.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Augustus

 

Wij stellen ons voor :

Er zitten 5 meisjes en 4 jongens in onze groep.
Milano, Vera, Vidisha, Genesis, Shyheim, Ibtissam, Emmanuel, Jasmijn en Bentley.

Juffrouw Anouk staat 5 dagen voor de groep.

Houd onze groepspagina goed in de gaten voor leuke foto’s van de activiteiten.