Juli

Lekker pizza’s gemaakt en opgegeten. Je mocht zelf weten wat je er op deed, precies wat je zelf het lekkerste vond.

Juni

In ons thema in Veilig leren lezen gaat het onder andere over de stroomvoorziening. Hoe werkt nu toch eigenlijk zo’n stroomkring.
De kinderen mochten lekker experimenteren.

 

Maart

Rekendag 24 maart

De rekendag was heel gevarieerd. We moesten Sem som helpen om uit de Jungle te komen. En het is helemaal gelukt!!!

De hele dag rekenen was toch leuk!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vandaag doen we buiten een stukje van onze rekenles. We dobbelen een cijfer en maken daar met een ander cijfer een som mee. Sommige kinderen maken alleen erbij-sommen, andere lukt het ook een eraf-som te bedenken en een enkel kind maakt zelf een keersom!

 

Februari

De vakantie is weer voorbij, we zijn weer begonnen, wat kunnen deze kanjers toch hard werken.

Wat een pech, we waren er allemaal klaar voor en klaar mee, moesten we als nog thuis blijven vanwege het weer. Dan maar als thuiswerkopdracht een sneeuwfoto maken en opsturen, dat is goed gelukt!

Einde van de lockdown.
Wat hebben we het goed gedaan thuis en sommigen op school.
Complimenten aan kinderen en ouders.
Maandag weer lekker beginnen!!

Januari

Wat zijn we trots op jullie, thuis allemaal hard aan het werk met de instructiefilmpjes van juf Heidi en ook tijdens het videobellen lekker actief aan het meedoen.

November

De inpak challenge

2 ideeën kwamen er naar voren.

We rollen de juf in cadeaupapier…

 

We maken een zak waar juf inpast

 

Oefenen oefenen…..de wedstrijd

Yesssssss…….we hebben gewonnen. De juf het snelst ingepakt.

 

Één, twee, drie, vier,……. twintig! Vandaag hebben wij, tijdens de rekenles, geoefend met het tellen en de getallen tot 20!
Aan het einde van de les werd er gevraagd: “Juf, waarom hebben we niet gerekend?”.

Wij doen mee aan GLOW! Glow heeft dit jaar een andere invulling dan anders. Alle kinderen van de basisscholen in Eindhoven mogen meedoen, wij dus ook! Deze groep heeft hard gewerkt aan hun eigen “Dot”. Deze “Dots” mogen vanaf 12 november thuis voor het raam opgehangen worden zodat Glow toch overal zichtbaar is in Eindhoven dit jaar.

Herfst, herfst wat heb je te koop…. Wat was het genieten in het bos. We zagen veel paddenstoelen die we konden bekijken met het vergrootglas en een spiegeltje. Ook zochten we bladeren, mos, takjes, dennenappels en nog meer om ons herfst knutselwerk mee te versieren.

 

September

Lekker gewerkt met verschillende materialen. Programmeren, rietjes en kruisjes en doppen met clipjes. Gewoon eens kijken wat je er allemaal mee kan maken.

De Kinderboekenweek is geopend. Wat gebeurde er toch met al die leraren die in de tijdmachine van de professor gingen…..???

Vandaag leren we de letter /r/, als je een r in je naam hebt mag je ook nu weer op tafel staan. In de voornaam alleen bij Jordy en Arda. In de achternaam bij veel meer kinderen.

Ook maken we onze maskers af, wie is wie?

 

Augustus

Een kijkje in de eerste schoolweek.

Juf Lianne en juf Heidi hebben er zi