Juni 2022

Tekenen voor de vrijheid!
Wij zijn met de hele school naar het Muziekcentrum geweest. Er werd een animatie van de tekening die wij over vrijheid hebben gemaakt op een groot scherm afgespeeld. Alle groepen van 3 verschillende scholen hadden een tekening gemaakt. Terwijl de animatie afgespeeld werd werd er ook live muziek bij gespeeld. Het was heel mooi!

Het schoolproject van dit jaar stond in het teken van ondernemers. Blauw 1 heeft een echte kunstgalerij opgezet. De klas heeft prachtige kunstwerken gemaakt die we tijdens de ondernemersmarkt op donderdag 2 juni hebben verkocht. Het was heel druk en we hebben bijna alle kunstwerken verkocht. Wat waren de leerlingen trots!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Mei 2022

De schoolverlaters zijn op schoolkamp geweest! Wat een top dagen hebben we gehad met alle leerlingen. Zo zijn we op de fiets naar de kamp locatie gegaan, hebben we een bosspel gedaan, zijn we naar klimrijk geweest en hebben we een Casino avond gehad. Moe maar voldaan kwamen alle leerlingen woensdag 25 mei weer terug op school.

 

April 2022

Op donderdag 14 april zijn de leerlingen van blauw 1 en blauw 4 naar het Prehistorisch dorp geweest. We gingen terug naar de tijd van de Romeinen en hebben geleerd hoe ze in die tijd, ongeveer 800 jaar geleden, zelf voorwerpen maakten. Het was een hele leuke en leerzame dag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maart 2022

Vandaag zijn we naar de Ontdekfabriek gegaan. Het was er echt supergaaf!
De kinderen hebben van piepschuim een boot mogen maken en voor een echte greenscreen een filmpje mogen opnemen.
Hieronder een aantal foto’s om te laten zien hoe hard er werd gewerkt, hoe er goed samen is gewerkt en hoezeer er geconcentreerd er werd gewerkt.
Alle kinderen zijn trots op hun resultaten!

Februari 2022

Wat hebben we in 2022 al hard gewerkt!
We hebben:
-CITO-toetsen gemaakt (de juffen zijn super trots)
-een voorlichting over sexting en grooming gehad
-lange baan schaatsen op de Olympische Spelen gekeken en daarbij gerekend
-juf Marisa verrast met een bos zelfgemaakte rozen voor haar verjaardag
-sprinkhanen gebakken n.a.v. een Nieuwsbegriptekst met meneer Johan. Zie foto’s hieronder:

Deze slideshow vereist JavaScript.

December 2021

Vandaag hebben we met de klas toch alvast een beetje kerst gevierd. We hebben de hele ochtend spelletjes gedaan, lekker gespeeld en ’s middags lekker samen gegeten. Zo hebben we toch nog een beetje een kerstviering gehad. We wensen iedereen alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Rekenen tijdens de kerstperiode
Meten is weten! De kinderen hebben een kerstboom in elkaar gerekend. Hoe dan? Door stroken te meten, knippen en goed op te plakken. Daarna nog versieren en het prikbord is weer mooi versierd.

Sinterklaas heeft vandaag een bezoekje gebracht aan onze school. De kinderen van blauw 1 hadden mooie surprises gemaakt en deze hebben we vanochtend aan elkaar gegeven. Het was een gezellige ochtend!

Vandaag heeft Fabio onze klas vertegenwoordigd tijdens de voorleeskampioenschappen op school. Fabio heeft ontzettend hard geoefend en heel erg zijn best gedaan. Hij moest het opnemen tegen 3 andere kanjers uit de blauwe gang. De jury stond voor een lastige keuze, maar uiteindelijk is Misha uitgeroepen tot winnaar. Fabio, Sid en Stefano zijn alle drie op een welverdiende 2e plek geëindigd.

November 2021

Afgelopen donderdag zijn de leerlingen van blauw 1 ‘Er op uit’ gegaan. We hebben afval opgeruimd, zijn naar de supermarkt geweest en hebben lasagne gemaakt. Tijdens onze wandeling naar de supermarkt hebben we wel 2 vuilniszakken met afval verzameld! Daarnaast hebben we geleerd dat de aarde er wel 50 jaar over doet om een blikje op te ruimen en 1000 jaar voor een plastic flesje! Ook hebben we geleerd dat het heel belangrijk is om op te letten in het verkeer! In de supermarkt hebben we gerekend met kilo’s en grammen en tijdens het afrekenen ook met geld! Eenmaal terug in de klas hebben we een overheerlijke lasagne gemaakt, die we natuurlijk zelf voor een deel hebben opgegeten. Ook de juffen en meesters mochten proeven. We hebben een leerzame en leuke ochtend gehad!

 

Oktober 2021

Wij hebben vandaag met de hele school een super leuke sportdag gehad! Wat heeft iedereen het goed gedaan en wat een sportieve leerlingen zitten er in Blauw 1! Het was echt een top dag!

 

September 2021

Wat zijn wij het schooljaar fijn begonnen met onze toppers! Samen bouwen wij aan een fijn schooljaar!