December
Voorleeswedstrijd

Afgelopen week hebben we meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Eerst hebben we in de klas een kampioen uitgekozen. Dit is Sid geworden. Hij heeft tegen de andere kinderen uit de gang mogen strijden en onze klas op een hele goede manier vertegenwoordigd. Wij waren allemaal super trots op hem!

Sinterklaas Escape room

In de klas zijn wij soms ook benieuwd naar nieuwe uitdagingen. Daarom had vandaag juf Vivan een escape room gemaakt. Hierbij ging het om samenwerken, doorzetten en vooral ook samen plezier hebben. Wij zetten tijdens deze les ook erg goed onze krachten van breinhelden in!

November
Breinhelden

Sinds de herfstvakantie werken we met de nieuwe methode Breinhelden. Dit is een methode waarbij de leerlingen kennis maken met executieve functies en deze als krachten gaan ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar welke krachten onze talenten in liggen en welke krachten we graag extra aan willen werken. Vandaag hebben we een activiteit gedaan om je plan en regelkracht te oefenen. Samen maak je een plan en regel je dat alle spullen goed geordend worden. Wat was dit een heerlijke opdrachten om te doen (we werden er zelfs een beetje rustig van ?)

Sinterklaas

Sinterklaas is weer aangekomen in het land en dat betekend dat ook wij veel leuke dingen gaan doen met het thema sinterklaas. Aankomende weken hebben we met de blauwe gang een circuit waar we creatief en handelt bezig zijn. Thuis zijn we allemaal heel druk bezig met onze surprise. In de klas hebben we hard geoefend op de challenges. De opdracht is om de juf om te leggen met pepernoten op of de snelste manier of de origineelste manier. Wij hebben gekozen voor origineel en gewoon gewonnen! Wat waren we blij, zie het resultaat bij de foto’s.  Vrijdag 3 december vieren we sinterklaas met de surprises in de klas.

Voetbalclinic

Voetballen hoort zeker bij de talenten van onze klas. Vandaag hadden we daarom een voetbalclinic gehad van Jerrel. We hebben eerst onze skills verbetert en toen samen partijtje gedaan. Kortom een geweldige gymles!

Beloningssysteem

In de klas kunnen we euro’s verdienen. Die euro’s kunnen we zelf inzetten voor een eigen beloning maar ook voor een groepsbeloning. Vandaag hadden we als groepsbeloning koken gekozen. We hebben eerst gekozen wat we willen eten. Toen een lijstje gemaakt zodat de juf alles kon kopen en vandaag was het dan eindelijk zover. Samen gingen we heerlijke pizza’s maken voor onszelf en voor de juffen en meesters. Heerlijk om samen aan de slag te gaan en ook lekkerder om alles op te eten.

Grote wetenschapsdag

Vandaag hebben we met de hele gang de grote wetenschapsdag meegedaan. De opdracht was een onderzoek uitvoeren in de klas met alle onderzoeksvraag ‘wat is de leukste mop van Nederland?’. We gingen aan de slag met meetinstrumenten, onze eigen moppen en hebben samen de leukste mop van de klas genoten. We hebben allemaal een topdag gehad en vooral veeeeeeeeeel gelachen!

Oktober
Afsluiting Kinderboekenweek en onthulling logo

Afgelopen vrijdag hebben we de afsluiting van de kinderenboekenweek met onze eigen gemaakte robot. We hebben met de klas een robot ontworpen die de wereld een stukje schoner kan maken. De robot pakt al het vuilnis op van de straat en verbrand dat op een milieuvriendelijke manier al het vuilnis. Na de afsluiting hadden we nog een feestelijk onthulling van het nieuwe schooljaar met een gebakje en een dopper!

Gymles

We hebben een super leuke gymles gehad, die zeker op onze klassensite moest komen te staan. We hebben XXL tafeltennis gespeeld en dat was vooral ook heel veel lachen samen.

Beroepen van de toekomst.

In het thema van Faqta en met de Kinderboekenweek hebben we het niet alleen over de beroepen van nu maar ook over de beroepen van de toekomst. In de toekomst gaat er veel veranderen maar zullen er beroepen dan ook veranderen? Gaan er robots veel werk overnemen? Hoe gaat dit er dan uitzien? Wij bedenken allemaal een beroep dat een robot zou kunnen uitvoeren en hoe de robot dit uitvoert. Aan het einde van de les hebben we onze eigen robot gepresenteerd aan de eigen klas.

Start Kinderboekenweek!

Ook dit jaar gaan we weer aan de slag met de kinderenboekenweek. Het thema van dit jaar is “Worden wat je wil”. Het gaat dus over beroepen. We hebben eerst samen bekeken naar de verschillende beroepen. In het thema van Faqta gaan we de aankomende weken hier ok naar kijken.

Sportdag

Vandaag hebben we genoten van onze jaarlijkse sportdag. Voor het eerst hielden we de sportdag aan het begin van het schooljaar en dat is zeker bevallen. Bij Op noord hebben we flink gesport met touwtrekken, rennen, spelletjes, hockey, voetballen etc. En als echte topper de luchttoestel. Het was een echte top dag, dat zie je ook echt op de foto’s!

Deze slideshow vereist JavaScript.

September
Gouden weken

In de eerste weken na de zomervakantie hebben wij de gouden weken. In deze weken leren wij elkaar, de juffen en meesters en alle regels en afspraken kennen. We doen veel SOVA opdrachten om een goede start te maken van het schooljaar. Wij genieten vooral van alle spelletjes en opdrachten die we samen mogen doen!

Kanjers van Blauw 4

Deze knappe kanjers zitten dit schooljaar in Blauw4. Samen gaan we er een top schooljaar van maken!