Welkom op de pagina van groep geel 3!!
Juli

Dinsdag 5 juli was het dan zover. We gingen met de gele gang op schoolreis. Met de bus naar Duinoord in Helvoirt.

Er was daar van alles te doen. Van klim bos tot laser gamen tot trampoline springen en bootjes besturen. En wat echt een feest was….we mochten zelf ons eten gaan halen. Wat hebben we gesmuld met zijn allen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Juni

Bezoek prehistorisch dorp:

Met auto’s reden we naar het prehistorisch dorp. Daar gingen we om een vuurtje zitten en leerden we hoe ze vroeger met vuurstenen vuur maakten. Hierna mochten we zelf speer gooien, in een toren klimmen, kano en vlot varen, graan malen en hout zagen. Het was een warme, leerzame en leuke dag!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Project: Wij starten een onderneming.

Onze onderneming werd een tweede hands kledingzaak.

Er werden flyers gemaakt om kleding te verzamelen.

Vervolgens werd de kleding uitgepakt en gesorteerd.

We hebben reclamefoto’s gemaakt waarop de kinderen onze kleding showden.

Kledingrekken werden in elkaar gezet en de winkel werd ingericht.

We hebben veel verkocht…onze zaak liep fantastisch.

We zijn er met zijn allen heel erg trots op!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het is alweer even geleden, maar omdat het cadeau voor moederdag was, konden de foto’s niet eerder op de website. Na timmeren en touwtjes spannen, had iedereen een mooi plankje met cactus of bloem om cadeau te geven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mei

Juf Lynn heeft met ons het project Robotmaatjes gedaan.

Ze heeft daarvan voor ons een mooie film gemaakt zodat we nog even kunnen nagenieten!

 

Maart

Grote rekendag

Vandaag hebben we de hele ochtend gewerkt over bouwen & bijzondere gebouwen. We hebben besproken wat een architect doet en wat voor vormen er in gebouwen zichtbaar zijn. We hebben een gebouwenquiz gedaan, een circuit met opdrachten en tot slot zelf een huis geknutseld. Er is heel hard gewerkt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bij taal hebben we zelf een sprookje geschreven. Wie dat wilde mocht het verhaal daarna voorlezen. Hier en daar kwamen in de verhaaltjes ook de lentekriebels voorbij.

Timmeren en heerlijk naar het bos want we hebben de Brandaantjeskaart vol.

Februari

Impressie Carnaval

Wetenschap & Techniek: We hebben vandaag gewerkt met de electro kisten. In 2 of 3 tallen hebben we stroomkringen gebouwd. Als we dat goed deden ging er een lampje branden of iets bewegen. Er werd goed samengewerkt en de stroomkringen werkten (als ook alle onderdelen het deden).

Schoolfruit: Sinds deze week komt er ook af en toe “raar” fruit voorbij. Dit zijn de stukken fruit die normaal niet in de winkel mogen liggen, omdat ze bijvoorbeeld een rare vorm of een klein plekje hebben. Wij vonden ze vooral erg grappig. Vooral de 2 verliefde peren!!

Rekenspel: Vandaag hebben we blok 5 van rekenen afgerond met de les “Speelwerk”. Bij dit spel moest je keersommen oplossen en wortels verdienen. Wat deden alle groepjes dat knap en wat lieten de kinderen veel buigkracht zien. Er werd eerlijk gespeeld, goed overlegd en niet gemopperd toen het spel klaar was. Dan is een (reken)spel spelen heel leuk!

Wetenschap & Techniek: Vandaag hebben we in 2-tallen gewerkt met de techniek kisten. Eerst werd er samen gekozen voor één bouwwerk. Daarna maakte één deel A en de ander deel B. Daarbij was het volgen van het stappenplan héél belangrijk. Aan het einde werden deel A&B samengevoegd tot één bouwwerk. Doordat veel kinderen iets hadden gekozen mét motortje, konden veel bouwwerken daarna ook echt bewegen!

Januari

Hoe ziet een computer er van binnen uit. Welke onderdelen heeft ie en waarvoor dienen ze.

Kinderen weten er zoveel van.

Van een schoendoos een computerkast knutselen met speakers.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Samen tekenen aan de hand van een stappenplan. Wat deden de kinderen dat goed! Eerst maakten we met waterverf de lucht, daarna tekenden we bergen en een maan. Tot slot werden er voetstappen en bomen bijgemaakt. Mooi resultaat!

December

Wat een gezellige Sinterklaasviering was het.

De surprises uitpakken, Sintproeverij, Bingo en Kiezen. En ook nog een bezoek van de Sint en zijn pieten. Het was een topdag!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

November

Oefenen voor de Challenge.
Maak de omtrek van de juf met pepernoten.
Wie kan dit het snelst of het meest creatief.
Spannend!!!!

                 

Oktober

Restaurantje spelen bij de “doe wat je wil” middag.
Groentesoep op het menu.
De kinderen hebben wortel, bleekselderij, lente ui en bloemkool gesneden.
Hierna een bouillon op het vuur, groente erin en de geur ging door de hele gang.
De klas werd omgetoverd tot restaurant. Hanane ontving de gasten, Rogee en Dany waren de obers en Ryanne stond in de afwaskeuken.

Het restaurant liep op rolletjes. Wat een kanjers!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tijdens de lessen van Faqta zijn we momenteel bezig met het thema “Ontdek je buurt”. Hierin bespreken we welke beroepen er worden uitgeoefend in de buurt, welke winkels zijn er in je eigen buurt en hoe komt het voedsel in de supermarkten. Geel 2 en 3 hadden een faqtacircuit georganiseerd. Beiden klassen werden in 4 groepen verdeeld en mochten om de beurt 4 opdrachten gaan uitvoeren. De opdrachten waren:  op de laptop opzoeken hoeveel iets kost, je eigen hartslag meten, wentelteefjes maken en een spelletje spelen. Het was een geslaagde middag!

Wat een leuke en sportieve dag was het vandaag.

Deze slideshow vereist JavaScript.

September

De afgelopen weken zijn wij tijdens de lessen van Faqta bezig geweest met het onderwerp Monniken en Ridders. Wij hebben geleerd hoe je een ridder kan worden, hoe een gevecht in werkelijkheid ging en dat kastelen eerst van hout werden gemaakt. Om dit hoofdstuk af te sluiten gingen wij, samen met geel 3, ridders knutselen. Twee groepen bij elkaar dat zorgt natuurlijk voor gezelligheid. Tijdens het knutselen werd er ook lekker gekletst.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Kastelen knutselen tijdens het thema ridders en kastelen.

Rekenspel: in 43 seconden de tientallen tot 200 op een rijtje leggen!

Hallo, mogen wij ons even aan U voorstellen!!

Wij zijn groep geel 3.

Rogee, Bentley, Dany,

Thomas, Hanane, Tarek, Kadir, Ryanne,

Gabriël, Eidel, Lorenzo, Milano en Djay

Wij gaan er samen met juf Linda en juf Heidi en stagiaires, juf Aylin, juf Madina een tof schooljaar van maken!