Februari

Activiteiten en spellen van de Breinhelden.

Januari

Op de eerste schooldag van 2022 hebben we met elkaar geproost op het nieuwe jaar.

 

December

We hebben in de klas nog samen kerst kunnen vieren, voordat de vervroegde vakantie inging. We hebben een gezellige dag gehad. We hebben sneeuwballen gegooid en samen genoten van een kerstlunch.

 

In de decembermaand was onze klas mooi versierd; een kerstboom met zelfgemaakte kerstballen en een adventskrans.

 

Effi en Furon, de breinhelden, helpen ons om aan onze breinkrachten te werken. Een van die krachten is de doorzetkracht. Deze kracht heb je nodig wanneer je iets gaat doen wat je lastig vindt, maar om dan toch door te gaan. Dit oefenen met leuke activiteiten. We hebben een toren gebouwd met onze verkeerde hand.

 

Er gaat er eendje naar de gele gang. 😉 Veel plezier en succes in je nieuwe groep.

 

Als de kinderen in de ochtend binnenkomen, gaan ze een activiteit doen. Deze waren in het thema: Sinterklaas.

 

We hebben een gezellige Sinterklaasviering gehad. Sinterklaas en zijn pieten brachten een bezoek aan onze klas. Verder hebben we spelletjes gespeeld en geknutseld.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De kinderen mochten op school hun schoen zetten. De volgende dag zat er een cadeautje in de schoenen.

 

We hebben een pepernoten challenge gedaan.

 

Wij werken met Taal in Blokjes in de klas. Daarbij krijgen alle klanken een bepaalde kleur. We hadden een leuk Sinterklaas werkblad om te maken.

 

November

De sinterklaastijd is aangebroken. Tijd om lekker pepernoten te bakken. De kinderen hebben het recept gevolgd en er werden heerlijke pepernoten gemaakt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Bij de ICT-lessen, Delta de Draak, hebben wij geleerd hoe je een robot moet aansturen. Alle stappen die gezet moesten worden, hebben we op papier gezet. Daarna gingen we een ‘echte’ robot aansturen.

 

Rekenen is leuk. Samen rekenen is nog leuker.

 

Op 3 november hebben we genoten van een schoolontbijt.

Oktober

Super om te zien dat de nieuwe drinkflessen met schoollogo meteen werden gebruikt.

 

Na de afsluiting van de Kinderboekenweek is het nieuwe schoollogo onthult. Dat moest natuurlijk gevierd worden. De kinderen hebben allemaal een drinkfles gekregen met het logo erop. Daarnaast hebben we ook een heerlijk taartje op.

 

In de hal hebben we de Kinderboekenweek gezamenlijk met de hele school afgesloten. Wij hebben een liedje over de dokter gezongen.

 

Samen met Rood 2 hebben we drankjes van drop gemaakt. We kwamen op dit idee, omdat we dit in een liedje tegenkwamen. Het liedje ging over een dokter die mensen beter ging maken met pilletjes, poedertjes en drankjes van drop.

 

Er was een mooie leeshoek in de hal gemaakt voor de Kinderboekenweek. Rood 1 heeft daar heel fijn samen kunnen lezen.

 

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij het veel gehad over het verhaal van Dokter Vos en alles wat daarbij hoort. Het was daarom heel speciaal dat er een verpleegkundige op school kwam om te vertellen over haar beroep.

 

In oktober was het tijd voor de Kinderboekenweek. Er was een opening waar juffen en een meester verschillende beroepen lieten zien. Het thema van de Kinderboekenweek was namelijk beroepen. Wij hebben in de klas het verhaal van Dokter Vos gelezen. Daarna hebben we, samen met rood 2, ervaren hoe het is om dingen te doen met maar één arm of één been. De kinderen hebben een oplossing bedacht en gemaakt om het makkelijker te maken. Tijdens een korte presentatie hebben de kinderen aan elkaar laten zien wat ze hebben ontworpen. Neem hieronder maar een kijkje om te zien hoe de kinderen hiermee aan de slag gingen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Een beetje herfst in de klas. De kinderen hebben verschillende soorten paddenstoelen gemaakt, want niet alle paddenstoelen zijn rood met witte stippen.

 

We hadden vandaag een sportdag. Samen met Rood 2 hebben we hele leuke sporten en spellen gedaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

September

Wij hebben tijdens Faqta geleerd wat de zintuigen zijn. Daarom konden de kinderen even meester of juf zijn voor de kinderen van Rood 2. Ze hebben verteld over de zintuigen en zijn daarna aan de slag gegaan om in tijdschriften bijpassende plaatjes te zoeken. Wat hebben alle kinderen goed samengewerkt!

 

Op vrijdagmiddag zijn we samen met Rood 2 naar het teletubbie-veldje geweest. Even lekker samen spelen en vooral klimmen. Om de week af te sluiten hebben we daar een koekje gegeten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Bij Faqta (wereldoriëntatie) zijn we bezig met het thema “Dit ben ik”. We hebben geleerd hoe we onszelf voorstellen aan iemand, we hebben naar verschillen en overeenkomsten bij elkaar gekeken, we tekende onszelf en we hebben gekeken naar de spullen van vroeger en nu. Kijk maar mee:

 

We hadden vandaag bezoek in de klas: een spin! De kinderen hebben samen een oplossing bedacht om de spin weer naar buiten te brengen. Daar kan de spin weer lekker de natuur in. Goed samengewerkt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De eerste schoolweek hebben wij al veel fijne momenten samen gehad. We hebben elkaars namen geleerd. Daarnaast hebben we ook een verjaardagskalender gemaakt. De kinderen hebben ook samengewerkt aan een tekening. Om de week gezellig en een klein beetje feestelijk af te sluiten, hebben we met de hele rode gang een koekje gegeten. Onder het genot van het koekje hebben we elkaar vertelt en laten zien wat we in de eerste week hebben geleerd.

 

We zijn gestart! Wat een leuke groep. Wij zijn met tien kinderen; 4 meisjes en 6 jongens. Samen zijn wij Rood 1.

Ik ben juf Helma en ik sta maandag t/m vrijdag in Rood 1 voor de klas.

 

Het schooljaar gaat bijna van start. Ik heb er zin in. Tot maandag!