Juli

De allerlaatste loodjes, na een lekker portie friet en een snack hebben we met de hele klas alle tafels en stoelen gepoetst lekker met een muziekje aan was het zo gepiept, laat de vakantie maar beginnen!

Vandaag was het zover ons schoolreisje! We zijn met de rode gang naar speeltuin VOJ in Woensel geweest. De hele speeltuin voor ons zelf, samen glijden, bouwen, schommelen, in de draaimolen, lekker snoepjes eten en tafelfriet met kipnuggets! Moe maar voldaan gingen we weer naar huis.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Mei

Maandag hebben we samen besproken wat we allemaal nodig hebben om pizza te kunnen bakken. We hebben zelf een boodschappenlijstje gemaakt door de produkten die we nodig hadden op te zoeken in folders en op te plakken. Daarna zijn we met onze boodschappentas naar de winkel gelopen. In de winkel hebben we o.a. gezocht naar tomaten; deze konden we in de winkel wegen. We vonden champignons in twee kleuren en gesneden en ongesneden. Maar we moesten ook een pizzabodem en pizzasaus zoeken. We kochten een groot blok kaas dat we zelf konden raspen.

Vandaag gingen we onze boodschappen nog een keer bekijken en daarna hebben we alles zelf gesneden en zelf pizza’s gemaakt. Onze klas werd omgetoverd tot een restaurant met gezellige tafelkleedjes, zelfgemaakte place-mats en we hebben onze eigen tafel gedekt.

We mochten zelf kiezen met wie we graag naar het restaurant wilden om ‘uit eten’ te gaan en in plaats van onze boterhammen aten we pizza en dronken we ranja. Het was een gezellige dag!

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het Cruydenhuisch, een restaurant vlakbij onze school, we zijn hartelijk ontvangen voor een rondleiding wat is er allemaal te zien bij een restaurant. Natuurlijk de keuken, hele grote pannen, een koelkast en een vriezer waar je binnen kan lopen, maar ook een kantoor en een wasmachine voor de kokspakken. We kregen allemaal een stuk fruit en een pakje drinken, toen hebben we samen geproost, Bedankt Dorien van het Cruiydenhuisch!

April

Een mooie week, we zien, maken en zingen over bloemen, tijd voor een leuk proefje. We hebben witte tulpen in water met kleurstof gezet en we hebben voorspeld wat er zou gaan gebeuren. Na een klein uurtje zagen we al iets veranderen aan de tulpen en een dag later was het helemaal vet! We hebben een tulp open gemaakt en gezien dat een tulp net als een rietje de kleurstof naar boven zuigt.
We hebben ook verteld welke gekleurde tulp we het mooiste vonden en dat in een staafdiagram gezet. Zo oefenen de kinderen met aflezen van eenvoudige tabellen.

Met Pasen in zicht hebben we een les gedaan over eieren. We hebben goed naar het ei gekeken en geconcludeerd dat we eigeel en eiwit hebben. Maar het eiwit wordt pas wit als je het bakt of kookt. Hoe ziet een gekookt ei eruit na 1 minuut, na 3 minuten, na 5 minuten en na 7 minuten? En hoe smaakt ’n gekookt, gebakken of gepocheerd ei nou eigenlijk?

We hebben mooie versierde eieren gemaakt met allemaal losse spullen en we hebben een paasspeurtocht gelopen in de wijk en in het bos, we moesten op zoek naar gele, rode of blauwe eieren. Geel was links af en bij rood moesten we naar rechts, dan blijft er nog maar 1 richting over… rechtdoor bij blauw!

We hebben een bezoekje gebracht aan het prehistorisch dorp, vlak voor we aankwamen kregen we een enorme bui op ons dak. Gelukkig konden we ons daarna opwarmen bij een vuurtje. We maakten muziek, dronken thee en speelde met een bal van vroeger.

Februari

Carnaval! We hebben genoten!

Roodkapje was haar mandje kwijt. Hoe kon ze nu nog drinken en koekjes naar die zieke grootmoeder brengen? Er was maar één oplossing, wij moesten een nieuwe mand maken voor Roodkapje….

.

 

Roodkapje vraagt aan de wolf: “Wat heeft u grote oren, wat heeft u grote ogen en wat heeft u een grote mond!” Dus tijd voor een ontdek les werken met je zintuigen.
We hebben van alles geproefd, gevoeld en we hebben een luistermemory gedaan.

 

We werken nu over het sprookje Roodkapje, de wolf krijgt stenen in zijn buik. Vandaag gaan we allemaal soorten stenen onderzoeken, we leggen ze van zwaar naar licht, eerst schatten we en dan controleren we met een weegschaal. We bekijken de stenen met een vergrootglas, dat heet ook wel een loep en we onderzoeken welke stenen er licht door laten. we leren over vuursteen, kalksteen en kiezel en ontdekken dat zand bestaat uit heel veel kleine steentjes.

Wat waait het lekker!

Januari

Peperkoekhuisjes maken…Hans en Grietje

Knibbel, knabbel knuisje, ons snoephuisje is af.

Werken met geld. We hebben boodschappen gedaan en afgerekend bij de kassa.

Pinda’s rijgen voor de vogels.

Heerlijk werken met scheerschuim!

December

Een week vroeger dan gehoopt hebben wij vandaag genoten van het kerstfeest. Wij wensen jullie allemaal een goede vakantie toe.

Wat een feest, Sinterklaas toch nog op bezoek in de klas. Wat was het fijn dat de Sint en zijn Pieten er waren. We hebben een cadeautje gekregen we hebben laten zien wat we allemaal al kunnen en we hebben gedanst voor de Sint.

Deze slideshow vereist JavaScript.

November

We genieten van de fijne Sinterklaastijd in de groep. We maken met de hele klas de pakjesboot. We bouwen met Kapla, we zetten onze schoen, lopen we een pieten parcours, trekken we juf Marieke om met pepernoten en met “chocoladeletters” leggen we onze eigen naam.

Oktober

Om onze fijne motoriek te oefenen doen we in de groep aan schrijfdans. Vandaag hebben we gewerkt met glijverf, dat is verf met afwasmiddel er doorheen, heerlijk om mee te glijden over je tafel!

Vandaag hebben we voor het eerst het raadsel van de dag gedaan (The Grey of the Day). Het raadsel van vandaag was.
Zij zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt en helpen je in nood. Veel kinderen hadden thuis met hun gezin nagedacht en wisten het zeker. Dat moet de politie zijn! We leerden allemaal dingen over de politie en weet je wat extra speciaal was… In de gele gang was er een échte politieagent op bezoek en hij is ook nog even bij ons langs geweest. Dat was wel heel speciaal.

 

Sportdag was super! wat hebben we genoten.

September

Onze eerste schoolweek zit erop, wat hebben we het fijn gehad met z’n allen. We hebben lekker binnen en buiten gespeeld, geknutseld, veel geleerd over  de basisemoties, we hebben de school leren kennen en door al deze activiteiten elkaar! Op naar een top schooljaar!

Wij hebben er zin in! Tot maandag