vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Kim, Sanne

 

Oktober

De Kinderboekenweek stond dit jaar in het teken van geschiedenis. Het thema was ‘En toen…?’. Groep blauw 2 en blauw 3 werkten samen rondom het onderwerp ‘de eeuw van de uitvindingen’ oftewel de tijd van de industriële revolutie. De opdracht vanuit de werkgroep was, maak een tableau vivant in de tijd waarin jullie werken. Dat resultaat zie je hier:

     

Op de achtergrond zie je de tijdmachine uit de opening. In het midden verbeelden we de rijke mensen en rechts op de foto verbeelden we de arme mensen. Achter het raam van de werkplaats staan de werknemers van de eerste gloeilampen fabriek van Philips.

Ook hadden we een creatieve opdracht in twee groepen. Bij meester Mark ging je met houtskool een stuk van de schoorsteen van de fabriek maken (deze staat ook op de foto) en bij juf Kim leerden we over Vincent van Gogh en maakten we onze eigen Sterrennacht!

September

Op 22 september was de buitenlesdag. Op deze dag deden we een aantal lessen buiten in plaats van ‘gewoon’ in de klas. We startten de ochtend meteen sportief met een spellingestafette. In het midden stond een bak met woorden, daar pakte je er eentje uit, die moest je naar de bak met juiste spellingcategorie brengen en daarna snel terug naar je team om het woord op te schrijven. Hieronder kun je genieten van onze spelling sportievelingen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze afgelopen dagen stond Prinsjesdag centraal in de klas. We hebben geleerd over de geschiedenis van deze dag, maar ook de ministers van nu opgezocht. Ook hadden we het raadsel van de dag over koning Willem-Alexander. Vandaag eindigden we met een heuse escape room over Prinsjesdag. Die viel wel een beetje tegen, want dat was wel heel nauwkeurig typen en goed begrijpend lezen! Toch zijn de moeilijkere opdrachten datgene waar we van leren. Het was leuk om eens op een andere manier met lesstof bezig te zijn!

Augustus

De eerste week staat het elkaar (beter) leren kennen en weer even wennen aan school, centraal. Dus hebben we veel opdrachten gedaan die daar bij aansluiten zoals: de lego challenge (bouw samen met lego de opdracht van de juf bijvoorbeeld een vrachtwagen), bouw samen een zo’n hoog mogelijke toren van rietjes en tegelkruisjes (met allerlei moeilijkheden gedurende de challenge), kennismakingsganzenbord, samen spelen, verjaardagskalender maken en nog véél méér! Hieronder zie je de foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Welkom op de groepspagina van unit blauw klas 2!! Wij zijn de schoolverlaters van de reis van Brandaan en we hebben veel zin in dit speciale jaar!! Dit laatste jaar zit vol met bijzondere momenten, zoals het adviesgesprek, de zoektocht en aanmelding van het voortgezet onderwijs en natuurlijk schoolkamp!!Hieronder stellen we ons voor…


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus