vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Linda & Mieke

Oktober 2019

Week van de pauzehap: 7-11 oktober

Deze week hebben we met de klas bekeken hoe je er elke dag voor kunt zorgen dat je gezond eet. Ook hebben we van alles mogen proeven om te ontdekken welke smaken bij elkaar passen.

GLOW

Ook dit jaar doet de blauwe gang mee aan GLOW. Dit jaar maken we een lichtkunstwerk met insecten. We hebben van ijzerdraad en panty’s vleugels gemaakt, ingesmeerd met lijm en daarna geverfd. Het belooft mooi te worden!

Kinderboekenweek: 23 septemer-11 oktober

Dit jaar was het thema van de kinderboekenweek “Op reis”. We openden met een leuk toneelstuk over een reisbureau. In de klas hebben we daarna een land gekozen om mee aan het werk te gaan: SPANJE!! We hebben de afgelopen weken allerlei informatie over Spanje opgezocht, Spaanse woorden geleerd, Spaans gekookt, in het Spaans gezongen, over Spanje geknutseld en een escaperoom met het thema “op reis” gedaan. Het was heel leuk, lekker en leerzaam.

Knutselen over Spanje

We hebben de Salamander uit park Güell geknutseld. Deze is bedacht door Gaudí en te vinden in Barcelona.

Ook hebben we maracassen gemaakt. Deze hoor je vaak in Spaanse muziek.

Spaans koken: Paella

In de klas hebben we eerst bedacht wat typisch Spaans eten is. Uiteindelijk hebben we gekozen om Paella met kip te maken, omdat veel kinderen niet van vis houden. Omdat we vaker koken, hoefde de juf alleen maar overzicht te houden. De groep regelde het verder helemaal zelf. Super knap! En dat het lekker was is te zien aan de lege pan op de foto’s 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Escaperoom: De onopgeloste prijsvraag  – wie wint een wereldreis?????

De kinderen uit de plusgroep zijn in groepjes bezig geweest om via allerlei puzzels en raadsels uit de “escaperoom” te ontsnappen en de hoofdprijs te winnen. Selicha en Cindy waren het snelste en wonnen een vliegticket naar “de wereld” en wat lekkers. Voor de andere groepjes die ook wisten te ontsnappen was er een lekkere troostprijs.

Strijkkralen….

Om af en toe even heerlijk te ontspannen, gaan sommige kinderen helemaal los op de strijkkralen. Zie hier een paar mooie werkstukjes.

Het is herfst!!!

In de klas kun je al goed zien dat het herfst wordt. De kinderen hebben mooie uilen-in-de-boom geknutseld. Ook hebben we kubistische bomen gemaakt.

September 2019

Rekengym

Vorige week zijn we begonnen met rekengym. Eerst hebben we een starttoets gemaakt om te kijken hoeveel sommen we nu in 4×1 minuut maken. De komende 6 weken gaan we elke dag 10 minuten buiten rekenspelletjes doen. Daarbij oefenen we erbij-, eraf- en keersommen. Ons doel voor over 6 weken: samen 600 sommen goed in 4×1 minuut. Alle kinderen doen goed mee en zijn fanatiek. Dat gaat ons lukken!!!

Eerst 3 minuten somlopen: rennen & rekenen om in 3 minuten tijd zoveel mogelijk erbij- en erafsommen maken.

Daarna 3 minuten getalbal: gooien, vangen en rennen om in 3 minuten tijd zoveel mogelijk keersommen te maken.

Als afsluiting 1 minuut Mindfullness om weer tot rust te komen en verder te gaan aan de volgende les.

Appeltaartjes maken

Tijdens de tweede kookles hebben we heerlijke bladerdeeg appeltaartjes gemaakt. Natuurlijk ook meteen opgegeten. Mmmmmmm Thuis kunnen ze ook gebakken worden, want het recept mag mee naar huis.

Complimenten geven en krijgen: de opstekercirkel

We hebben elkaar in de klas complimenten gegeven. Per leerling ging er één blaadje met haar/zijn naam erop de klas rond. Iedereen schreef er iets aardigs/een compliment op. Daarna kreeg iedereen zijn eigen blaadje terg en kon genieten van alle mooie dingen die erop geschreven stonden. Aardig zijn is fijn!

Knutselen: vlinders en leesslangen

We hebben met koffiefilters, stift en water kleurige vlinders gemaakt. Ze hangen gezellig in de klas.

Het is fijn als je weet waar je in je boek bent gebleven met lezer. Daarom hebben we boekenleggers gemaakt: leesslangen

Augustus 2019

Koken: Kipnuggets

Vandaag was het thema van de dag ‘Koken’. We hebben een recept gelezen, we hebben opgeschreven wat we in de winkel moeten kopen, uitgerekend wat we moesten betalen en in groepjes samengewerkt. In groepjes van 3 werd er onder leiding van 1 klasgenoot gewerkt aan het maken van kipnuggets. Ze waren erg lekker en alles wat OP!!

Dit vinden wij belangrijk: afspraken maken

Alle kinderen hebben nagedacht over wat zij belangrijk vinden in de klas, in de school en buiten op het plein. De afspraken die we allemaal belangrijk vonden, hebben we opgeschreven. Dat zijn de afspraken waar we ons aan gaan houden en waar we elkaar op aan mogen spreken.

Samenwerken

De eerste weken besteden we veel aandacht aan het omgaan met elkaar. We denken na over de vraag:
Hoe worden wij een gelukkige klas? & Wat hebben we daar voor nodig?

Vandaag zijn we in groepjes aan het werk gegaan. We hebben kaartjes gelezen over aardig en niet aardig en samen in het groepje bedacht waar elk kaartje bij hoorde en waarom.

Dit zijn wij: de Plusgroep

Juf Linda, Juf Mieke, Amine, Marwan, Cindy, Nerous, Selicha, Rabi, Dima, Kelsey, Irona, Thijme, Mustafa

Welkom terug op school!

Wat fijn dat we weer gaan beginnen. Wij hebben er zin in. Jullie ook? Fijn dat alle kinderen weer op school zijn. We maken er samen een fijn schooljaar van! Groetjes juf Linda en juf Mieke


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus