vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Linda & Mieke

Januari 2020

Lessen van de culturele ladekast

We hebben de afgelopen 2 weken 3 lessen gehad van juf Marjan. De opdracht sloot aan bij het thema van FAQTA: ridders en monniken. In les 1 hebben we besproken dat families vroeger een familiewapen hadden. Daarop stond een afbeelding van een ding of dier waaraan je een familie kon herkennen. In deze les hebben we zelf een familiewapen ontworpen. In les 2 en les 3 hebben we het wapen uit linoleum gesneden en met verf afdrukken gemaakt. Het resultaat is prachtig!!!

Winter knutsels

Omdat alle herfsttekeningen van de muren af zijn, was het tijd om nieuwe dingen te knutselen. We hebben sneeuwklokjes gevouwen en via een stappenplan een pinguïn getekend.

Bezoek aan het Van Abbe museum

Op dinsdag 14 januari zijn we naar het van Abbe museum geweest. We hebben allerlei kunstwerken bekeken en besproken. Ook hebben we een deel van een kunstwerk nagetekend en een mooie wens voor de wereld bedacht.

Faqta: Linzensoep koken

Eén van de doeboek opdrachten bij het thema Ridders en Monniken van FAQTA was: maak linzensoep. We hebben het recept gevolgd en de soep is goed gelukt! Zowel de Plusgroep, als een aantal collega’s heeft de soep lekker opgegeten.

Nieuwjaar

Wij wensen iedereen een mooi 2020!!!!

December

Kerst in de klas

Vandaag hebben we de klas helemaal gezellig gemaakt met lampjes en een prachtige boom! Mustafa heeft ook zichzelf mooi versierd 🙂

Surprise

Op 5 december hebben wij in de klas Sinterklaas gevierd. Iedereen had zijn best gedaan op een leuke surprise en gedicht. Enthousiast werden alle pakjes open gemaakt. Iedereen is weer goed verwend. Het was een gezellige Sinterklaasviering!

Deze diashow vereist JavaScript.

Pietenchallenge

In de klas hebben wij meegedaan aan de pietenchallenge. De opdracht was om een trein met zoveel mogelijk pietjes óf de mooiste pietjes te knutselen. We zijn heel trots op het resultaat!

November 2019

Pakjeswedstrijd

De afgelopen weken hebben we ingepakte dozen mee naar school genomen. Vrijdag 29 november was het dan eindelijk zover! Irona en Mustafa bouwden namens onze klas een hele hoge toren. Helaas wonnen we niet. Juf Mieke had als troostprijs een lekker zakje pepernoten.

De voorleeswedstrijd

Dinsdag 26 november heeft Amine in de klas de voorronde van de voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 27 november mocht hij strijden tegen de andere winnaars van de blauwe gang. Wat deed hij het goed en wat werd er door het publiek goed geluisterd!!! Helaas niet gewonnen, maar we zijn wel trots op onze klasgenoot!

Herfstcluster

Maandag 25 en dinsdag 26 november hadden we in de blauwe gang herfstcluster. De kinderen deden verspreid over 2 dagen 4 activiteiten: gym, techniek, quiz, knutselen. In blauw 4 konden ze een mooi sleutelhanger-uiltje knutselen. De kids hebben hun best gedaan en ze zijn erg mooi geworden. Op de foto een deel van de uiltjes.

Schoolschaatsen

Vrijdag 22 november was de schoolschaats prestatierit. Uit onze klas deden Selicha, Irona en Rabi mee. Ze hebben 40 minuten rondjes geschaatst en daarmee een mooie medaille verdiend!

Onze blauwe aarde: maak je straatje schoon

Het nieuwe thema van wereldoriëntatie is Natuur& Techniek “Onze blauwe aarde”. Vandaag hebben we daarom samen gewerkt aan een opdracht uit het doeboek “maak je straatje schoon”. We hebben op het schoolplein en in de buurt afval opgeruimd. Na 20 minuten hadden we al een hele berg verzameld. We vinden dat mensen minder afval op de grond moeten gooien!

Afsluiting Rekengym

De afgelopen 6 weken hebben we iedere dag 10 minuten buiten gerekend. Juf Juul was in de klas om te vertellen dat we het doel van de klas, 600 sommen goed, hebben gehaald! Wat zijn we TROTS!!! We hadden samen maar liefst 683 sommen goed!

Op de foto links: Amine met de prijs voor de REKENTOPPER

Op de foto rechts: Marwan met de prijs voor de GROOTSTE GROEIER (49%)

Faqta: Grieken en Romeinen

Bij de lessen van wereldoriëntatie werken we op dit moment over Grieken en Romeinen. We hebben geleerd dat er in die tijd mooie vloeren van mozaïek waren. We hebben zelf kleine vloertjes gemozaïekt. Ze zijn erg goed gelukt.

Knutselen – Herfst

We hebben van papier maché egeltjes gemaakt. Ze hangen in de witte gang, zodat de juffen en meesters die daar werken ook een vrolijke muur hebben.

Knutselen – Halloween

Koken: Italiaanse gehaktballetjes

Donderdag 7 november was het weer tijd om te koken. We hebben Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus gemaakt. Hierbij hebben we geleerd hoe je gehakt moet aanmaken met ei, paneermeel en kruiden. Ook hebben we gemerkt dat je met natte handen veel beter gehaktballetjes kunt draaien. We werkten in drie groepjes en hadden ook 3 pannen vol met balletjes en saus. Toen we naar huis gingen was alles op! Het was weer heerlijk 🙂

GLOW 2019: het resultaat

Wat is het werkstuk voor GLOW mooi geworden. De kinderen van de blauwe gang hebben daar hard aan gewerkt. Wil je het ook komen bewonderen? Het hangt in de Heuvelgalerij in de stad.

Oktober 2019

Week van de pauzehap: 7-11 oktober

Deze week hebben we met de klas bekeken hoe je er elke dag voor kunt zorgen dat je gezond eet. Ook hebben we van alles mogen proeven om te ontdekken welke smaken bij elkaar passen.

GLOW

Ook dit jaar doet de blauwe gang mee aan GLOW. Dit jaar maken we een lichtkunstwerk met insecten. We hebben van ijzerdraad en panty’s vleugels gemaakt, ingesmeerd met lijm en daarna geverfd. Het belooft mooi te worden!

Kinderboekenweek: 23 september-11 oktober

Dit jaar was het thema van de kinderboekenweek “Op reis”. We openden met een leuk toneelstuk over een reisbureau. In de klas hebben we daarna een land gekozen om mee aan het werk te gaan: SPANJE!! We hebben de afgelopen weken allerlei informatie over Spanje opgezocht, Spaanse woorden geleerd, Spaans gekookt, in het Spaans gezongen, over Spanje geknutseld en een escaperoom met het thema “op reis” gedaan. Het was heel leuk, lekker en leerzaam.

Knutselen over Spanje

We hebben de Salamander uit park Güell geknutseld. Deze is bedacht door Gaudí en te vinden in Barcelona.

Ook hebben we maracassen gemaakt. Deze hoor je vaak in Spaanse muziek.

Spaans koken: Paella

In de klas hebben we eerst bedacht wat typisch Spaans eten is. Uiteindelijk hebben we gekozen om Paella met kip te maken, omdat veel kinderen niet van vis houden. Omdat we vaker koken, hoefde de juf alleen maar overzicht te houden. De groep regelde het verder helemaal zelf. Super knap! En dat het lekker was is te zien aan de lege pan op de foto’s 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Escaperoom: De onopgeloste prijsvraag  – wie wint een wereldreis?????

De kinderen uit de plusgroep zijn in groepjes bezig geweest om via allerlei puzzels en raadsels uit de “escaperoom” te ontsnappen en de hoofdprijs te winnen. Selicha en Cindy waren het snelste en wonnen een vliegticket naar “de wereld” en wat lekkers. Voor de andere groepjes die ook wisten te ontsnappen was er een lekkere troostprijs.

Strijkkralen….

Om af en toe even heerlijk te ontspannen, gaan sommige kinderen helemaal los op de strijkkralen. Zie hier een paar mooie werkstukjes.

Het is herfst!!!

In de klas kun je al goed zien dat het herfst wordt. De kinderen hebben mooie uilen-in-de-boom geknutseld. Ook hebben we kubistische bomen gemaakt.

September 2019

Rekengym

Vorige week zijn we begonnen met rekengym. Eerst hebben we een starttoets gemaakt om te kijken hoeveel sommen we nu in 4×1 minuut maken. De komende 6 weken gaan we elke dag 10 minuten buiten rekenspelletjes doen. Daarbij oefenen we erbij-, eraf- en keersommen. Ons doel voor over 6 weken: samen 600 sommen goed in 4×1 minuut. Alle kinderen doen goed mee en zijn fanatiek. Dat gaat ons lukken!!!

Eerst 3 minuten somlopen: rennen & rekenen om in 3 minuten tijd zoveel mogelijk erbij- en erafsommen maken.

Daarna 3 minuten getalbal: gooien, vangen en rennen om in 3 minuten tijd zoveel mogelijk keersommen te maken.

Als afsluiting 1 minuut Mindfullness om weer tot rust te komen en verder te gaan aan de volgende les.

Appeltaartjes maken

Tijdens de tweede kookles hebben we heerlijke bladerdeeg appeltaartjes gemaakt. Natuurlijk ook meteen opgegeten. Mmmmmmm Thuis kunnen ze ook gebakken worden, want het recept mag mee naar huis.

Complimenten geven en krijgen: de opstekercirkel

We hebben elkaar in de klas complimenten gegeven. Per leerling ging er één blaadje met haar/zijn naam erop de klas rond. Iedereen schreef er iets aardigs/een compliment op. Daarna kreeg iedereen zijn eigen blaadje terg en kon genieten van alle mooie dingen die erop geschreven stonden. Aardig zijn is fijn!

Knutselen: vlinders en leesslangen

We hebben met koffiefilters, stift en water kleurige vlinders gemaakt. Ze hangen gezellig in de klas.

Het is fijn als je weet waar je in je boek bent gebleven met lezer. Daarom hebben we boekenleggers gemaakt: leesslangen

Augustus 2019

Koken: Kipnuggets

Vandaag was het thema van de dag ‘Koken’. We hebben een recept gelezen, we hebben opgeschreven wat we in de winkel moeten kopen, uitgerekend wat we moesten betalen en in groepjes samengewerkt. In groepjes van 3 werd er onder leiding van 1 klasgenoot gewerkt aan het maken van kipnuggets. Ze waren erg lekker en alles wat OP!!

Dit vinden wij belangrijk: afspraken maken

Alle kinderen hebben nagedacht over wat zij belangrijk vinden in de klas, in de school en buiten op het plein. De afspraken die we allemaal belangrijk vonden, hebben we opgeschreven. Dat zijn de afspraken waar we ons aan gaan houden en waar we elkaar op aan mogen spreken.

Samenwerken

De eerste weken besteden we veel aandacht aan het omgaan met elkaar. We denken na over de vraag:
Hoe worden wij een gelukkige klas? & Wat hebben we daar voor nodig?

Vandaag zijn we in groepjes aan het werk gegaan. We hebben kaartjes gelezen over aardig en niet aardig en samen in het groepje bedacht waar elk kaartje bij hoorde en waarom.

Dit zijn wij: de Plusgroep

Juf Linda, Juf Mieke, Amine, Marwan, Cindy, Nerous, Selicha, Rabi, Dima, Kelsey, Irona, Thijme, Mustafa

Welkom terug op school!

Wat fijn dat we weer gaan beginnen. Wij hebben er zin in. Jullie ook? Fijn dat alle kinderen weer op school zijn. We maken er samen een fijn schooljaar van! Groetjes juf Linda en juf Mieke


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus