vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Wendy & Jessica

Welkom in geel 1

 

januari 2020

Het project De Gouden Eeuw hebben we afgesloten met een leuk experiment. In de Gouden Eeuw waren tulpen erg duur. In de moderne tijd doen wij er iets anders mee. We hebben de tulpen gisteren in water met verschillende kleuren ecoline gezet. Toen we vandaag op school kwamen was de proef gelukt…. kijk maar! (als je goed kijkt zie je dat het ook bij één tulp is gelukt om deze 2 kleuren te geven)

 

Vandaag op bezoek naar het van Abbe museum in Eindhoven!

Wat is daar veel te zien en te horen (want sommige geluiden waren wel erg spannend)!

Nadenken en verwonderen over kunst; wat is nou kunst!

Sommigen vonden de kunstwerken mooi en anderen vonden het maar “gekladder”.

Oftewel…….een mooie kennismaking met kunst!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

December 2019

De kerstviering was gezellig, het optreden was prachtig!

Fijne Kerstdagen

en een

Gelukkig 2020

juf Wendy en juf Jessica

 

 

Sint is weer op de terugweg naar Spanje…..tijd voor kerst. Met onze zelfgemaakte kerstlichtjes en alle lampen uit in de klas gaan gezellig een kerstverhaal lezen!

 

En vandaag was het zover, Sinterklaas bracht een bezoek aan school! We hebben de afgelopen weken allemaal mooie surprises voor elkaar gemaakt…..dus vandaag gaan we die lekker samen uitpakken. Dat is gezellig!!!!

 

 

Wat een mooie trein vol met Pieten hebben we gemaakt en…..voor alle juffen is er een cadeautje met de trein meegekomen!

Wat een feest was het op school…..De Pieten hebben ‘s nachts de school bezocht en er een dolle boel van gemaakt. We moesten eerst al eens klimmen en klauteren om goed bij de klas te komen. In de klas was ons schoentje gevuld, lag de eerste letter van onze naam in pepernoten op tafel en had Piet een gedicht op het bord geschreven. Het leuke was dat we tijdens de eerste les lekker ons schoentje leeg mochten eten….mmmm…..lekker!

En of dat nog niet genoeg was…..we gingen zelf ook nog pepernoten bakken met de klas! Zelf het recept lezen, ingrediënten afwegen en daarna kneden, kneden en nog eens kneden! Maar…..het is gelukt en het rook heerlijk naar pepernoten in de klas. In de middag mochten we weer snoepen van die pepernoten…..wat een snoepdag!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

November 2019

Tijdens de techniekles hebben we een ontwerp gemaakt voor een boot. Deze moest voldoen aan een aantal ontwerpeisen. De boot moest kunnen drijven, vooruitgaan en misschien ging het zelfs nog lukken om deze gewicht te laten dragen. Toen we klaar waren hebben we alles uitgeprobeerd! Wat een kanjers zijn wij, we hebben een heleboel boten gemaakt die aan de verschillende eisen voldeden!

De kinderen hebben hard gewerkt en samen een beloning bij elkaar gespaard. Daarom zijn we vandaag naar het Johan Cruijff veldje geweest. Samen spelen, voetballen en even lekker niets moeten! Genieten hoor….

Bij de Rots en Waterlessen oefenen we aan het samenwerken. Wanneer zet je water in en werk je samen, hou je rekening met elkaar? Wanneer zet je rots in en ga je voor jezelf op een goede manier? We moeten bijvoorbeeld met zijn allen een touw vast houden en zorgen dat één persoon niet getikt wordt. Het is eigenlijk alsof de gymles doorgaat, maar we nieuwe manieren leren om de spelletjes beter te kunnen doen.  Dat werkt, want we halen bijvoorbeeld bij het spelletje ‘Hou de bal hoog’ ineens een score van 14 keer!!!

 

Met Faqta zijn we begonnen met het thema geschiedenis. We hebben het over 1500-1600; de tijd van ontdekkers en hervormers. Afgelopen week hebben we schatkaarten en piratenschepen gemaakt en vandaag hadden we muziekles over het “Wilhelmus”. We gingen het niet zingen…nee, we gingen het lied namaken met “Boomwackers”. En wat een prachtig resultaat 🙂

 

Oktober 2019

Wat een leuke laatste gymles voor de vakantie; stoeien!

Stoeien is leuk voor allebei en je mag altijd stop zeggen. Je doet de ander geen pijn.

We zijn bijna klaar met onze droomachtbanen!!!

Yes, eindelijk was het zover; PIZZA BAKKEN! Eerst alles snijden, dan je eigen pizza samenstellen en smullen maar! Op de eerste foto is meteen juf Kirsten te zien die voortaan op dinsdag stage loopt in onze klas.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Afgelopen week is de Kinderboekenweek van start gegaan . Deze week is geopend met een geweldig toneelstuk over reizen. De komende weken gaan we flink aan de slag met dit thema. We hebben als klas gekozen om meer te weten te komen over reizen in Nederland. Alle kinderen hebben een eigen provincie waarmee ze aan de slag gaan! Aan het eind van de Kinderboekenweek bent u van harte welkom om naar ons werk te komen kijken!

 

 

Het thema van de Kinderboekenweek is bekend….Reis mee!

Wij zijn alvast begonnen met het maken van een droomattractie. Een achtbaan die we zelf ontwerpen!

September 2019

Als het mooi weer is, moet je daarvan genieten! Dus het bos in!

 

Vandaag de workshop Tinkeren. Samen een stroomkring maken en daarna met je eigen stroomkring iets knutselen. Wat is er hard gewerkt en als het goed is hebben jullie de lampjes thuis mogen bewonderen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Augustus 2019

Afgelopen weken mocht iedereen in de klas iets over zichzelf vertellen. Nadat iedereen over zichzelf verteld had gingen we een bingo invullen. Loop rond en zoek iemand die…..Wat weten de kinderen al veel over elkaar!

We zijn gestart! Het begin is gemaakt….en wat hebben we al hard gewerkt. Kennis gemaakt met elkaar maar ook al flink geknutseld om de klas gezellig te maken!

We hebben er veel zin in en gaan er een topjaar van maken!


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus