vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Wendy, Linda

April

Pasen

Op vrijdag 2 april hebben we samen Pasen gevierd. We deden een speurtocht door het bos. De gekleurde eieren wezen ons de weg. Helaas raakten we verdwaald en liepen we heeeeeeel lang. Dat was jammer. Op school hebben we een paasbingo gedaan en een leuke paashaas geknutseld. Zo werd het toch een gezellige dag.

Rekenen – bouwen

Met de rekenles zijn we bezig geweest met bouwwerken van blokken. We hebben geleerd wat een hoogtekaart is. We hebben zelf hoogtekaarten gemaakt en bouwwerken gebouwd met behulp van een hoogtekaart.

1 april – grap

Vanmorgen hebben alle juffen en meester meegedaan aan een 1 april grap. De kinderen moesten bij binnenkomst hun handen desinfecteren met nieuw desinfectiemiddel. En ook de mond mochten ze niet vergeten……jakkes!!! Of toch niet…..? Mmmmmmm het is…..SLAGROOM!!!!

Maar ook de juf werd even voor de gek gehouden door de klas. Alle kinderen hadden een briefje bij zich dat ze niet mee konden gymen. Alle letters op de briefjes samen vormden het woord 1 APRIL 🙂

Maart

De grote rekendag 2021

Vandaag was het de grote rekendag. Geel 1 ging op reis met Pol en Ieke. We begonnen met de reis met het maken van een boot. Hoe blijft een boot drijven en waar ga je zitten op de boot?

Toen Ieke en Pol aan land kwamen hebben we geholpen met het maken van een landkaart! Wat zie je links? Rechts? Maar ook hoe teken je je kaart?

Daarna gingen ze met de trein naar een school. Daar hebben ze even meegedaan met de les. De juf was nogal streng en alles moest op een vaste plek liggen. Dit vonden Ieke en Pol niet zo leuk dus snel de trein weer in! Daar moesten we een puzzel oplossen om de conducteur te vinden. Waar we het in het begin erg lastig vonden hebben we doorgezet en hebben we alle puzzels op kunnen  lossen! En toen ze in de feeststad aankwamen hebben we geholpen de kalender in orde te maken.

 

Daarna hebben we in de klas een speurtocht gehouden net als Ieke en Pol in het verhaal. En toen Ieke en Pol een verdrietig meisje tegenkwamen hebben we ze geholpen met het bedenken van heel veel sommen! Dat lukte goed! Tot slot kwamen Ieke en Pol nog bij een winkeltje waar ze voor 20 euro spullen mochten kopen. Dat hebben we ook in de klas gedaan; dat vonden we erg leuk en wat hebben we veel gekocht!

We hebben een leerzame, maar zeker ook leuke rekendag gehad!

Faqta

Bij de Faqta lessen zijn we nu aan het leren over het bouwen van bruggen, gebouwen, muren. Wanneer is het stevig genoeg en hoe is het dan gebouwd? Vandaag zelf maar eens even aan de slag met het bouwen van een brug van spekjes en saté prikkers.  Nog best moeilijk hoor om een stevige brug te maken! Maar hoe trots zijn we dan als er een auto over de brug kan!

En natuurlijk hebben we af en toe ook stiekem van de spekjes geproefd 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

Wetenchap en techniek

Vandaag zijn we aan het werk gegaan met de dozen technisch lego. Als duo bouw je een deel A en deel B. Wanneer je dat samenvoegt, heb je één voorwerp gebouwd. Nhoë en Feransio bouwden samen een auto. En wat waren ze trots toen hij door het lokaal heen reed!

ICT-Delta de Draak

Bij de ICT lessen leren wij programmeren. Dat is heel leuk! Elke les leren we weer wat nieuwe knoppen kennen en gebruiken. Zo kunnen we al vissen in de zee laten zwemmen of een poppetje op een zelf ingezongen lied een dansje laten doen.

Knutselen

En langzaam wordt het lente in de klas…..

Koken

Vandaag gingen we als klassen-beloning koken. We maakten pizza met hulp van een recept! We hebben het recept goed gelezen en alles klaar gezet. Eerst maakten we het deeg, toen de saus en tot slot ook nog de “topping”. De pizza’s waren heeeeerlijk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Gym

Met de gym doen we echt wel spannende dingen! Bij elkaar op de schouders staan en een schroef draaien tijdens trampoline springen!

 

 

Februari

Carnaval

Vandaag vierden we toch een beetje carnaval. Wie wilde kwam verkleed óf met rare haren naar school. We hebben een spel gedaan (the masked teacher), geknutseld en bingo gespeeld.

We begonnen de ochtend met een modeshow, waar uiteindelijk alleen de juf en Jalina aan mee wilden doen. ha,ha ha….die juf ook altijd met haar goede ideeën 😉

The Masked teacher
Om de beurt kwam er een filmpje voorbij van een vermomde zingende leerkracht. Wij mochten raden wie er in het pak zat. We hadden er veel goed. Ook onze eigen juf zat erbij!!

Masker-knutselen

Sneeuwpret

In de pauzes enorm genoten van de sneeuw. Vooral de slee bracht extra pret!!! De juf was vooral super trots op de klas voor het zelfstandig maken en nakomen van afspraken over de slee. Dat was nog wel de mooiste verrassing 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

online-opdrachten

Bij de online lessen stond er deze week ook een tekenles gepland. Hier een aantal resultaten van het thuis tekenen…..erg mooi Belinay, Jalina en Nisä.

Deze diashow vereist JavaScript.

En…..een vliegtuig vouwen. Na het vouwen gooien & meten hoe ver het vliegtuig heeft gevlogen.

Januari

Beweegchallenge van meester Marvin

Elke dag maakt meester Marvin een challenge voor alle klassen! Vandaag een balletje over pannen laten stuiteren.

En Nick is dat helemaal gelukt! Wat ontzettend knap!

Tekenopdracht – beren

Inmiddels zijn we alweer 3 weken thuis aan het werk. En wat zijn we trots op onze kanjers, wat wordt er hard gewerkt!!!

Tijdens een meet moment met de klas hebben we allemaal beren getekend! Wat zijn jullie BEREGOED bezig allemaal!

Onze werkplekjes thuis

Omdat we in lockdown zijn, werken we allemaal thuis online. Hier zien we alvast hoe de werkplekken van Nick, Kenjiro, Jalina en Nisa eruit zien. Eliza werkt af en toe op school en ook daar zien we haar werkplek.

De beste wensen!!!

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar.

En wat zijn we het jaar vreemd gestart; thuis werken i.p.v. op school.

Maar wat zijn we trots op jullie allemaal want wat wordt er hard gewerkt! Ga zo door!!!

December

De Kerststal – Jezus

Afgelopen week hebben we met de hele school een kerststal gemaakt. Elke klas maakte één figuur uit de kerststal. Wij mochten Jezus in de kribbe maken. Samen hebben we eerst bedacht HOE we dat konden doen. Daarna hebben we samen de kribbe en het kindje Jezus in elkaar gezet. Hij heeft een mooie plaats in de stal gekregen.

Koken – kerstkoekjes

Op vrijdag 11 december was het weer tijd om te koken. We hebben vandaag kerstkoekjes gemaakt. Eerst hebben we het recept goed bekeken en gelezen. Daarna is er tijdens koken deel 1 in groepjes deeg gemaakt. Elk groepje moest steeds kunnen vertellen WAT ze nodig hadden en HOEVEEL. Bij deel 2 hebben we koek-sterren uit het deeg gestoken & de koekjes gebakken. Bij koken deel 3 moesten we zelf glazuur maken en mochten we de koekjes versieren. Ze waren heeeeerlijk! De ster-vormpjes mochten mee naar huis. Ga je thuis ook nog eens koekjes bakken?

Deze diashow vereist JavaScript.

Rekenen – de klok

Afgelopen weken zijn we flink aan het oefenen met de klok.

Vandaag mochten we in circuit werken. Met de Bee Bots kunnen we zelf de juiste route maken naar de goede tijd, klokken memory op het bord en oefenen in Gynzy! Weer hard gewerkt en veel geleerd!

 

4 december

Na het spel hebben we een bingokaart gekregen. We mochten zelf kiezen wat we gingen doen; taakje klaar-> sint sticker! En in de middag hebben we nog gezellig een Sint film gekeken! Wat was het een gezellige dag!!!!

Vrijdag 4 december kwam Sinterklaas op bezoek bij ons op school. Daarna hadden we in de klas surprise. Iedereen had een cadeautje voor elkaar gekocht. We gingen dobbelen met de dobbelsteen. Als je 1 gooide mocht je een pepernoot snoepen (dat gooiden we natuurlijk heel vaak), als je 2 gooide gingen we een Sinterklaasliedje zingen. Bij 3 moesten we 3 x klappen en bij 4 moesten we 4x springen. Bij 5 telden we van 5 naar 0 terug en als je 6 gooide…dan was het echt heel spannend! Dan mocht je een ballon kapot prikken en daar kwam de foto uit van het kind dat een cadeautje uit mocht pakken! Wat was het gezellig en spannend! Iedereen was heel blij met de cadeautjes!

Deze diashow vereist JavaScript.

November

De plusgroep: geel 1

Wat een leuke kinderen hebben wij toch in de klas!

Afscheid juf Mieke

Op vrijdag 27 november was het dan zover. Juf Mieke was voor het laatst in onze klas om te helpen. Ook was het haar laatste dag op school. Als afscheid kregen alle klassen een lekkere wafel om te versieren. Juf Mieke kreeg een mooie kalender die door alle kinderen van school was gemaakt. Na schooltijd kreeg ze van alle collega’s ook nog een grote mand vol met kaarten en cadeaus.

De inpak-challenge

Op vrijdag 27 november was er ook een inpakwedstrijd. De opdracht was: wie pakt in 5 minuten als mooiste óf als snelste de juf/meester in. Alle klassen hadden goed geoefend. Onze klas heeft gewonnen, omdat wij de juf als mooiste hadden ingepakt. Hoera!!!!!

Het pepernotenspel

Vandaag deden we bij de rekenles het pepernotenspel. De plaatjes op de dobbelsteen vertelden ons wat we moesten doen. Zo oefenden we met meer/minder/heel/half. Aan het einde keken we wie de meeste pepernoten had. Daarna hebben we ze weer eerlijk verdeeld en lekker opgegeten.

Ontspannen

Wanneer er na de kleine pauze hard is gewerkt, mogen we altijd een kwartiertje ontspannen voordat we verder gaan met de volgende les.

Rekenen

Bij de rekenles vandaag gingen we rekenen met pepernoten! Dat is wel moeilijk; sommen met pepernoten maken maar er niet van mogen snoepen! Toch is het ons allemaal gelukt en aan het eind van de les mochten we er gelukkig een paar opsnoepen!

Pepernoten bakken

Afgelopen vrijdag hebben we pepernoten gebakken. Bij begrijpend lezen hebben we het recept besproken. Bij de rekenles hebben we bekeken hoe een weegschaal werkt en daarna alles netjes afgewogen. We mochten zelf alles door elkaar kneden. ‘s Middags hebben we de oven op de goede stand aangezet en pepernoten gerold. Eventjes de oven in en….smullen maar! Het was een lekkere en gezellige dag.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Begrijpend lezen: nieuwsbegrip XL

Op vrijdag werken we tijdens begrijpend lezen achter de laptop. Kijk eens hoe geconcentreerd we dat kunnen! Juf Mieke is tegelijkertijd met een klein groepje aan de instructietafel bezig om het schrijven van de cijfers te oefenen.

Zaklamplezen

Sinterklaas is weer in het land; altijd een gezellige tijd! Afgelopen week een lekker donker plekje in de klas gezocht, een boek over Sinterklaas gekozen en daarna met je zaklampje lezen! Wat werd er goed gelezen en wat was het donker en stil in ons lokaal!

 

Glow

Glow….maar dan anders. Dit jaar mochten alle klassen meeknutselen voor GLOW. We hebben mooie doosjes gevouwen en versierd. Het lampje dat erin zit, laat al onze kunstwerken in het donker mooi licht geven.

Nationaal schoolontbijt

Deze week doen we mee met het Nationale schoolontbijt. Dit betekent; niet thuis ontbijten maar gezellig samen ontbijten op school. Eerst hebben we nagedacht over wat een gezond ontbijt is en waarom we ontbijten. Ook hebben we een quiz gedaan om te kijken wat gezond is bij het ontbijt. De kinderen wisten al veel vragen goed te beantwoorden.

Woensdag was het dan zover; gezellig samen met de klas eten. Broodjes met stroop, kaas of jam, eitjes, krentenbollen, komkommer en zo nog veel meer! Wat was het lekker en wat hebben we veel gegeten! De kinderen willen dit wel elke dag in de klas doen….super leuk!

Oktober

Kinderboekenweek

Afsluiting Kinderboekenweek-> film kijken en onze mummies opeten! Lekker!

Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor we veel leren over de  wereld van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

De Kinderboekenweek werd geopend door een grappig toneelstuk op school. Daarna hebben wij in de klas veel gelezen en geleerd over het oude Egypte. We hebben piramides gemaakt, goden gekleurd, mummies geknutseld en ook “gebakken” , we hebben zelf onze eigen naam in hiërogliefen geschreven. Tot slot hebben we zelfs met de klas samen een levende piramide gemaakt…echt waar!

Veel plezier met het bekijken van onze diaserie!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

September

Buitenlesdag: 22 september

Gisteren hebben we eerst een boswandeling gemaakt en allerlei herfstspullen verzameld. Vandaag hebben we deze spullen in doosjes gedaan en verstopt op de speelplaats. Zoek een doos, tel het aantal herfstspullen en schrijf op! Als je alle getallen in de goede volgorde zet krijgen we het woord HERFST! Dat was nog eens een gave rekenles!

Deze diashow vereist JavaScript.

Bezoek juf Linda en Casper

Afgelopen woensdag waren juf Linda en baby Casper op school. We hadden een mooie kaart met een cadeautje voor juf Linda gemaakt en we kregen een heerlijk “beschuitje”. Wat was het gezellig en wat is Casper toch een schatje! De kinderen waren meteen dol op Casper maar dat zie je duidelijk aan de foto’s!

Deze diashow vereist JavaScript.

Rekenen

Van klein naar groot. Eerst zelf een rij maken; foto maken en bekijken en dan opnieuw de rij maken. Controleren met de foto.

Nu staan we goed….Kunnen jullie zien op welke foto we goed staan????

Augustus

Casper is geboren!!

In de zomervakantie is de baby van juf. Linda geboren! Hij heet Casper en alles gaat goed met juf. Linda en Casper. Binnenkort komen juf. Linda en Casper op bezoek in de klas! Hier alvast een foto van het geboortekaartje en de trotse mama met Casper!

Een fijne start

Na een heerlijke vakantie zijn we vandaag weer gestart! Natuurlijk wel even wennen…maar wat hebben we al hard gewerkt! Morgen weer zo’n leuke dag…..


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822
Mail ons:
info-reisvanbrandaan@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus