vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Heidi & Soraya

Oktober 2019 

Laatste weekje voordat de herfstvakantie begint. Een ook deze week hebben wij weer hard gewerkt. De kinderen hebben de letter “v” geleerd en hun eerste rekentoets gehad. Oh oh wat was dat spannend! En na alle inspanning komt ook ontspanning. De “v” van vlag knutselen.

 

September 2019

Maandagochtend starten we rustig op. Eerst vertellen we iets in de de kring en bespreken we de dag door. Daarna gaan we rekenen. Getal 8 komt aan bod en gaan we aan de slag met de getallenlijn en getaltrap. Één treetje hoger, één treetje lager, welk getal komt voor de 6 en welk getal komt na de 6. Tussen het rekenen door, gaan we even in de gymzaal spelen en daarna pakken we het rekenen weer op.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het gymmen gaan we lezen… De letters i, k, s, m en p hebben de kinderen al geleerd. De kinderen leggen deze letters op de letterdoos en oefenen daarna voor het eerst een letterdictee en dit is toch wel spannend, maar het gaat super goed!

 

Augustus 2019 

De school is weer begonnen en iedereen heeft kennis mogen maken met elkaar in de groep en jeetje wat hebben wij een gezellige groep. Ook heten we de nieuwe kinderen en papa’s en mama’s welkom. We zijn nu twee weken bezig en de kinderen hebben al veel geleerd. Een spannend jaar waarin het lezen en schrijven voorop staat. De kinderen hebben de letter “i” en “k” als eerste geleerd, want wie ben ik. Hiervoor hebben we ook scheerschuim gebruikt, want tja hoe leuk is dat om op die manier de letter “k” te schrijven.

Met het rekenen zijn we bezig geweest met de numicon. En die hebben we niet alleen gebruikt voor het rekenen, maar ook om te bouwen. Ook zijn we bezig om de getallen 1 t/m 10 te herkennen en op te schrijven. Hiervoor hebben we al in het rekenboek gewerkt. Uiteraard moeten we af en toe ook even ontladen en gaan we kleuren, in de gymzaal spelen of lekker naar buiten. Daarbij mochten de kinderen de ramen versieren en heeft ieder kind een handvlinder op de ramen geverfd. En er komen nog veel meer leuke activiteiten aan.

We gaan er dit jaar een leuk en gezellig jaar van maken en hopen dat jullie daar ook zin in hebben, wij in ieder geval wel!!

Tot snel!

Juf Heidi, Lous en Soraya

 

Praktische informatie voor het  begin van het schooljaar: 

Ons lokaal is in de rode gang en we zijn nummer 2.
• Inloop (8:20-8:30) Iedere dag is er een inloop. Het is de bedoeling dat de kinderen rustig binnenkomen. De eerste bel gaat om 8:20. De tweede bel gaat om 8.30.
Tijdens de inloop hangen de kinderen hun jas en tas aan de kapstok en zetten hun fruit en drinken in de klas, op de fruitkast.
• Werkdagen juf Soraya: maandag en juf Heidi: dinsdag t/m vrijdag.
• De kinderen gymmen op maandag en woensdag, de kinderen moeten die dag gymkleren en schoenen mee naar school nemen.
• De kinderen krijgen iedere dag een weekkaart mee naar huis, hierop kunt u zien hoe uw kind het op school heeft gedaan. Uw kind moet de weekkaart ook elke dag weer mee naar school nemen.
• Iedere week is een kind “Het koekjes monster”. Dat wil zeggen dat dat kind op vrijdag de koekjes verzorgd voor de afsluiting in de kring.

Nieuwe schooltijden:

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de school om 14:15 uit.
Op woensdag is de school om 12.30 uit.

 

 


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus