vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Vivan

December

Kerst

Vandaag hebben we kerst gevierd op school. We begonnen met de kerstoptredens. Daarna hebben we met heel de gang een kerstcircuit gedaan. 10-tellen op de noordpool deden we bij meester Jos in de gymzaal. Bij juf Ilse en juf Conny maakte wij een winterlandschap. Bij juf Jessica en juf Vivan hebben we een kahoot-quiz gedaan over de kerst. Na deze leuke activiteiten hadden we de kerstlunch. De hele school had lekkere dingen gemaakt, deze stonden in de hal. Steeds mochten we een paar hapjes pakken en dan rustig naar de klas om het daar op te eten. In de middag mochten we nog extra lang buitenspelen. Het was een topdag!

Kerstoptreden

Afgelopen week hebben we hard geoefend aan ons dansje op het liedje “ik ben een kerstbal” zelf hebben we het liedje en alle dansjes uitgekozen. Het was super leuk om op te treden voor de hele school.

Kerstkaarten maken

Tijdens de taal en knutselles hebben we vandaag kerstkaarten gemaakt en geschreven. We hebben super mooie kaarten gemaakt met veel glitters, mooie papiertjes en felle kleuren. Daarnaast hebben we in de kaarten, lieve teksten geschreven voor mensen die wij belangrijk vinden in ons leven. De kaarten geven we vrijdag aan de mensen die belangrijk zijn voor ons.

W&T

Vandaag kwam juf Daniek een dagje met ons meelopen. Daarom konden wij erg gave dingen doen tijdens de W&T les. We hadden 3 activiteiten, proefje van Faqta, een denksleutel en bouwen met Tom-Tec. TIjdens het proefje zagen we veel verwondering. Wat gaaf hoe luchtdruk werkt. Bij Tom-Tec zijn er verschillende manieren bedacht om een kerstboom te bouwen. Heerlijk gewerkt!

Rekencircuit

We hebben hard gewerkt aan het afgelopen blok bij rekenen. Het was een pittig hoofdstuk waar we hebben geleerd om te rekenen met een tussenstap. Aan het einde van een blok hebben we altijd een les waar we andere rekenmoeilijkheden oefenen op een leuke manier. Dit keer hebben we de tafel van 9 geoefened met memory, dobbelspelletjes en kwartetten.

Kerstversieringen

Na een leuke sinterklaastijd komt Kerst er snel aan. Eerst hebben we gezorgd dat onze klas leuk versierd is. We zijn begonnen met onze kerstboom. Een mooie rode kerstboom is het geworden met vooral veel glitters. Daarnaast vonden wij het ook leuk iets mooi te maken op het raam. Op 3 manieren hebben we kerstbomen gemaakt op de ramen. Echt een mooi kleurrijke klas is het zo geworden.

Sinterklaas

Afgelopen week was het sinterklaas week. Met veel leuke dingen en als afsluiter surprise! Hieronder lees je alles over de pietenchallenge, sinterklaascircuit en surprise. Bekijk ook het filmpje waar alles van deze week in terug komt.

 

Surprise

Wat is er hard gewerkt aan alle mooie surprise. Met een beetje hulp van de hulppieten en vooral hele creatieve kinderen zijn alle surprises mooi geworden. Iedereen had een gedicht geschreven en leuke cadeautjes gekocht. Tijdens het surprisespel deden we leuke opdrachten, zongen we liedjes en pakte we de cadeautjes uit. Daarnaast kwam sinterklaas ook nog even langs en hebben we lekker gedanst met de pieten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pietenchallenge

De opdracht was duidelijk een pietentrein maken met veel mooie pietjes. De kinderen uit geel 2 bedachten zelf om pieten te maken met lijf die konden bewegen. Het eind resultaat is super mooi geworden.

Sinterklaascircuit

Samen met de geel 4 hebben we een circuit gedaan. Er waren 3 activiteiten: pepernoten bakken met juf Merle, pieten tekenen met juf Ilse en een Kahoot-sinterklaasquiz met Juf Vivan. Het was een heerlijke middag waar we lekker hebben gewerkt met deze leuke activiteiten. Hoeveel je wel niet kan leren terwijl je ook nog eens heel veel plezier hebt. Hieronder de foto’s van de leuke tekenactiviteit.

Schoenzetten

We hebben onze schoen mogen zetten in de klas. Eerst met juf Helma een mooie schoen vouwen en daarna nog een liedje zingen. De rommelpieten hadden de school bezocht en er een dolle boel van gemaakt in de gang. We moesten door de “laserstralen” klimmen en klauteren om goed bij de klas te komen.

 

Pakjeschallenge

Afgelopen week hebben alle kinderen  een nepcadeau meegenomen voor de pakjeschallenge. De opdracht is makkelijk, een zo groot mogelijke toren maken met alle pakjes uit je klas. We hebben flink geoefend. Onze klas had wel 19 nepcadeautjes geregeld. Super knap! Vandaag was het dan zo ver. Het werd een nek aan nek race.

Uit eindelijk won ……… Unit geel groep van juf Vivan. Een groot succes!

November

Mozaïek

In de klas zijn we druk bezig met het nieuwe thema van Faqta: Grieken en Romeinen. We leren hoe de Romeinen en de Germanen leefde. Een erg interessante tijd waar veel dingen zijn ontdekt die we nu nog steeds gebruiken. Mozaïeken is iets uit die tijd wat we nu nog steeds doen. Samen met unit geel groep van juf Ilse hebben we een mozaïek werk gemaakt voor de hele school. Een moeilijke en uitdagende opdracht!

Deze diashow vereist JavaScript.

Week van mediawijsheid.

Afgelopen week hebben we elke dag lessen gehad over mediawijsheid. We hebben een spel gespeeld waarbij we een diploma konden verdiende voor veilig internetten. Samen hebben we alle werelden uitgespeeld en weten we nu alles over veilig internetten!

 

Lego-education

Afgelopen vrijdag hebben wij een erg gave maar ook super moeilijke W&T les gehad. We gingen werken met Lego-education. Een leuke en uitdagende manier om met lego bezig te zijn. Eerst moesten wij stap-voor-stap een eigen bouwwerk maken, aan het einde van dit bouwwerk moest je die van je tweetal ook hebben en samen bouwen tot een geheel. Het is dus en zelfstandig en samenwerken in een les! We merkte dat we het heel erg moeilijk vonden, gelukkig hadden we Fabio in de klas die heel veel af weet van W&T. Hij kon alle kinderen samen met de juf helpen zodat de les een groot succes was!

Halloween

Als we aan de herfst denken. denken we ook gelijk aan Halloween. Een leuke en soms ook spannende tijd waar je veel gave dingen kunt knutselen. Aan de juf hadden wij aangegeven dat we graag wat meer wilde verven. Dus hebben we eerst een nieuwe verftechniek geleerd om onze pompoenen zo echt mogelijk te laten lijken. Daarna zijn we ze gaan versieren zodat het echt halloween-pompoenen zijn geworden. Het ziet er heel gaaf uit en was ook super leuk om te doen!

W&T

Tijdens de W&T-les kwam Rabia uit de bovenbouw ons helpen. Samen met haar deden wij een klein proefje. In kleine groepjes deden we het stappenplan en legde we uit hoe het proefjes werkte. Als je niet bij hulp-juf Rabia zat dan was je druk aan het werk met de techniekdozen. We hebben zelf een eigen radio gemaakt.

Herfst

Na de herfstvakantie maken wij de gang helemaal herfst klaar. Met alle klassen in de gang hebben wij pixel blaadjes gemaakt voor op het raam. Het was even puzzelen maar het is een mooi resultaat!

Oktober

Beloningssysteem

Na 10 weken hard werken hebben we 22 oktober onze eerst beloning in mogen zetten. We hebben met de hele klas hard gewerkt zodat we samen konden koken! Samen met juf Helma en juf Vivan hebben we heerlijke pizza’s gemaakt. En natuurlijk daarna zelf opgegeten. Kortom na hard werken een TOP beloning!

Stoeien

In de gym zijn we bezig geweest met de leerlijn stoeien. Van meester Jos hebben we geleerd hoe we goed moeten stoeien en vooral hoe je kan winnen. Aan het einde van de les hebben we geprobeerd om te winnen van juf Vivan. Ze is alleen nog steeds de sterkste van de klas, maar over een paar jaar winnen wij allemaal van haar!

Faqta

In onze nieuwe wereldoriëntatie methode: Faqta. Zitten heel veel gave lessen, experimenten en proefjes. Vrijdag hebben we de laatste les gehad van deze periode. Als afsluiting hebben we samen onderzocht hoe een lavalamp werkt! Wat een verwondering.

 

Videoclip

Tijdens de muzieklessen van juf Reggy hebben we onze eigen videoclip gemaakt. Op het liedje van de kinderenboeken week hebben wij gezongen, gedanst en gerapt. Wat was het super gaaf om dit met de klas te doen. We zijn erg trots op het resultaat

 

Verenigde Staten & Canada

We hebben de afgelopen weken erg hard gewerkt aan het project: Reis mee! We hebben veel geleerd over de Verenigde staten en Canada. Onze klas was helemaal in de Noord-Amerikaanse stijl. We hebben veel geleerd en mooie dingen gemaakt. Alle ouders mochten komen kijken naar alles wat we hebben gedaan. Alle ouders hebben meegedaan aan onze eigen gemaakte quiz. Niet alleen wij hebben veel geleerd maar ook alle mensen die aan de quiz meededen. Bedankt dat jullie er allemaal waren.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben een leuk filmpje gemaakt waar alle versieringen van de klas in te zien zijn.

 

September

Tekenles

Juf Helma heeft vandaag een moeilijke tekenles gegeven. We moesten ons erg goed concentreren en vooral netjes werken. Je ziet dat we steeds wat groter worden door allemaal moeilijke dingen uit te proberen.

Kinderenboekenweek

Afgelopen week is bij ons op school al de Kinderboekenweek van start gegaan. De Kinderboekenweek is geopend met een toneelstuk door de juffen en meesters met als thema Reis mee! Tot de herfstvakantie gaan we flink aan de slag met het thema Reis mee! en met lezen. Het draait allemaal om lezen. In de klas gaan we kijken over welk land we meer willen weten. In de bieb zijn we al begonnen met het uitkiezen van leuke boeken en extra lezen.

Kruiden kweken

In de klas zijn wij in kleine potjes onze eigen kruiden aan het kweken. Juf Lous heeft ons meegeholpen met planten. Elke dag geven we ze water en praten we er lief tegen zodat ze goed gaan groeien. Als de kruiden volgroeit zijn, nemen de kinderen ze mee naar huis zodat ze er thuis mee kunnen koken.

Rekenen

Afgelopen week hadden wij met rekenen onze eerste toets. Dat is altijd een spannend moment. Gelukkig komt er na de toets altijd een speelles. Dan herhalen we alles wat we hebben geleerd met een leuke les. In dit blok was dat een ganzenbord rekenles. Leren op een leuke manier!

Stap voor stap tekenen

Tijdens de tekenles zijn hebben wij geoefend met begrijpend luisteren. Begrijpend luisteren + tekenen = stap voor stap tekenen. Stap voor stap wordt er dan uitgelegd wat je moet doen. Je leert er dus iets van maar het is vooral heel erg leuk!

Aha! Zo werkt thee.

Op school wordt door de juffen, meesters en ouders heel veel thee gedronken. Maar hoe werkt nu thee? Waarom zet je thee altijd in warm water en hoe maken ze ijsthee? Allemaal vragen die wij hadden bij thee. Dus dat dat hebben we natuurlijk uitgezocht. Samen hebben  we proefjes bedacht en uitgevoerd om te kijken wat de antwoorden waren op deze vragen. Echte W&T onderzoekers, met als afsluiting lekker een kopje thee drinken.

Genieten van het mooie weer!

Afgelopen donderdag (12 september) was het nog een middagje heel mooi weer. Dus in plaats van binnen gymmen, gaan wij lekker naar buiten toe. Met geel 1 en 4 hutten bouwen, rennen, klimmen en vooral veel lachen. Wij zagen vanmiddag heel veel stralende gezichten. Deze knappe gezichtjes zijn te bewonderen op de mooie foto’s.

Tinkeren

September begint meteen goed met een workshop Tinkeren. Samen een stroomkring maken en daarna met je eigen stroomkring iets knutselen. We mochten alle materialen gebruiken in de werkplaats. Van en met elkaar leren was hierbij heel belangrijk. Na hard werken hebben we allemaal iets kunnen maken met een ledlampje. Bedankt NEMO voor deze super leuke les!

Deze diashow vereist JavaScript.

Augustus

Yes! Het schooljaar is begonnen. Samen zijn wij het schooljaar goed gestart. We hebben al heel hard gewerkt tijdens rekenen, taal, lezen en spelling. Daarnaast hebben veel lol gemaakt en de klas helemaal eigen gemaakt! Wat zijn onze monsters gaaf geworden.

Wij kunnen ook heel goed gek doen!

Wij willen ons graag even voorstellen. Dat kan natuurlijk het beste met een mooie foto! Juf Ilse heeft van de kinderen en de juf een hele mooie foto gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkom

Welkom op de groepspagina van Unit geel groep van Vivan. Gezellig dat jullie een kijkje nemen op onze pagina. Onze groep bestaat uit 13 personen: 12 Leerlingen en juf Vivan. Daarnaast krijgen wij ook hulp van de onderwijsassistenten.
Op onze pagina komen verschillende dingen te staan wat wij doen en meemaken.

Groetjes,
Unit geel groep van juf Vivan


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus