vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Vivan

September

Tekenles

Juf Helma heeft vandaag een moeilijke tekenles gegeven. We moesten ons erg goed concentreren en vooral netjes werken. Je ziet dat we steeds wat groter worden door allemaal moeilijke dingen uit te proberen.

Kinderenboekenweek

Afgelopen week is bij ons op school al de Kinderboekenweek van start gegaan. De Kinderboekenweek is geopend met een toneelstuk door de juffen en meesters met als thema Reis mee! Tot de herfstvakantie gaan we flink aan de slag met het thema Reis mee! en met lezen. Het draait allemaal om lezen. In de klas gaan we kijken over welk land we meer willen weten. In de bieb zijn we al begonnen met het uitkiezen van leuke boeken en extra lezen.

Kruiden kweken

In de klas zijn wij in kleine potjes onze eigen kruiden aan het kweken. Juf Lous heeft ons meegeholpen met planten. Elke dag geven we ze water en praten we er lief tegen zodat ze goed gaan groeien. Als de kruiden volgroeit zijn, nemen de kinderen ze mee naar huis zodat ze er thuis mee kunnen koken.

Rekenen

Afgelopen week hadden wij met rekenen onze eerste toets. Dat is altijd een spannend moment. Gelukkig komt er na de toets altijd een speelles. Dan herhalen we alles wat we hebben geleerd met een leuke les. In dit blok was dat een ganzenbord rekenles. Leren op een leuke manier!

Stap voor stap tekenen

Tijdens de tekenles zijn hebben wij geoefend met begrijpend luisteren. Begrijpend luisteren + tekenen = stap voor stap tekenen. Stap voor stap wordt er dan uitgelegd wat je moet doen. Je leert er dus iets van maar het is vooral heel erg leuk!

Aha! Zo werkt thee.

Op school wordt door de juffen, meesters en ouders heel veel thee gedronken. Maar hoe werkt nu thee? Waarom zet je thee altijd in warm water en hoe maken ze ijsthee? Allemaal vragen die wij hadden bij thee. Dus dat dat hebben we natuurlijk uitgezocht. Samen hebben  we proefjes bedacht en uitgevoerd om te kijken wat de antwoorden waren op deze vragen. Echte W&T onderzoekers, met als afsluiting lekker een kopje thee drinken.

Genieten van het mooie weer!

Afgelopen donderdag (12 september) was het nog een middagje heel mooi weer. Dus in plaats van binnen gymmen, gaan wij lekker naar buiten toe. Met geel 1 en 4 hutten bouwen, rennen, klimmen en vooral veel lachen. Wij zagen vanmiddag heel veel stralende gezichten. Deze knappe gezichtjes zijn te bewonderen op de mooie foto’s.

Tinkeren

September begint meteen goed met een workshop Tinkeren. Samen een stroomkring maken en daarna met je eigen stroomkring iets knutselen. We mochten alle materialen gebruiken in de werkplaats. Van en met elkaar leren was hierbij heel belangrijk. Na hard werken hebben we allemaal iets kunnen maken met een ledlampje. Bedankt NEMO voor deze super leuke les!

Deze diashow vereist JavaScript.

Augustus

Yes! Het schooljaar is begonnen. Samen zijn wij het schooljaar goed gestart. We hebben al heel hard gewerkt tijdens rekenen, taal, lezen en spelling. Daarnaast hebben veel lol gemaakt en de klas helemaal eigen gemaakt! Wat zijn onze monsters gaaf geworden.

Wij kunnen ook heel goed gek doen!

Wij willen ons graag even voorstellen. Dat kan natuurlijk het beste met een mooie foto! Juf Ilse heeft van de kinderen en de juf een hele mooie foto gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Welkom

Welkom op de groepspagina van Unit geel groep van Vivan. Gezellig dat jullie een kijkje nemen op onze pagina. Onze groep bestaat uit 13 personen: 12 Leerlingen en juf Vivan. Daarnaast krijgen wij ook hulp van de onderwijsassistenten.
Op onze pagina komen verschillende dingen te staan wat wij doen en meemaken.

Groetjes,
Unit geel groep van juf Vivan


download-180px

Snel contact

Kanunnikensven 1
5646 JD Eindhoven
Bel ons: 040-2111822

Waarnemend directeur:
Rita van Leeuwen
r.vanleeuwen@skpo.nl

YouTubeFlickrGooglePlus